Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی جمالی نژاد معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در دوازدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری شهری اظهار کرد: پرداختن به موضوعات جدید اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی ادامه داد: شهر‌های خلاق پایه توسعه دانش و خلاقیت دارند و آن‌ها دانایی را به قدرت تبدیل می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور با بیان اینکه پرداختن به شهر‌های خلاق و نوآور موضوع مهمی است، گفت: تبدیل دانایی به قدرت و ثروت در شهر‌هایی که پایه توسعه آن‌ها دانش، خلاقیت و دانایی است دیده می‌شود.

جمالی نژاد با بیان اینکه بحران‌های زیادی را پشت سر گذاشتیم، گفت: انعطاف پذیری روستا‌ها و شهر‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد و باید به این موضوع توجه کنیم.

وی گفت: هم پژوهشگران و هم اندیشمندان جشنواره امسال با رویکرد ویژه در بحث تاب آوری شهری برگزار می‌شود و نکته حائز اهمیت این است که ارزش گذاری به جایگاه دانش در حوزه شهری و روستایی همیشه مهم بوده است.

جمالی نژاد تصریح کرد: به اعتقاد بنده این جشنواره می‌تواند محرک توسعه در شهر‌ها و روستا‌های کشور باشد.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور با بیان اینکه تلاش کرده‌ایم تا از تجارب بسیار خوب شهر‌های داخل و شهر‌های جهانی استفاده کنیم، تصریح کرد: تبادل تجربیات و نوآوری‌ها و موضوعاتی که می‌تواند منجر به مسائل باشد مورد تأکید قرار گرفته است.

جمالی نژاد با اشاره به جایگاه ایران گفت: کشور ما ظرفیت‌های متعددی در حوزه‌های مختلف دارد، کسب رتبه دوم جهان در میان ذخایر اثبات شده گاز طبیعی رتبه چهارم جهان در رابطه با ذخایر اثبات شده نفت، رتبه هشتم تولیدکننده آهن، رتبه یازدهم در فناوری‌های فضایی، رتبه دوم در فناوری‌های سلول‌های بنیادین، رتبه هفتم در حوزه جاذبه‌های گردشگری و رتبه نخست منطقه در حوزه علم و دانش از جمله این جایگاه‌های خوب است.

وی ادامه داد: طی ۴۰ سال گذشته میزان دانش‌آموختگان زن ۱۷ برابر شده و ایران در بین ۱۱ کشور تولیدکننده دارو‌های نوترکیب قرار گرفته است، همچنین در ارتباط با اعتبارات حوزه علم‌، پژوهش و تحقیق اعتبارات قابل توجهی به شهرداری‌های سراسر کشور اختصاص داده شده و میزان این اعتبارات در تهران به مراتب بیشتر از سایر شهر‌ها و کلانشهر‌ها است.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور با اشاره به آسیب‌های اجتماعی تصریح کرد: متأسفانه شاهد آسیب‌های اجتماعی در شهر‌ها و روستا‌ها هستیم و گسلی میان مدیران شهری و شهروندان ایجاد شده و به رغم تمامی اقدامات انجام شده همچنان شاهد حاشیه‌نشینی غیررسمی در شهر‌ها هستیم و این آسیب در کشور بیداد می‌کند.

وی تصریح کرد: در سند چشم انداز سیاست‌های کلی نظام و برنامه‌های میان مدت، توسعه کشور مورد توجه قرار گرفته، به نحوی که در سیاست‌های کلی علم و فناوری ابلاغی رهبر انقلاب ارتقای جایگاه جهانی کشور در علم و فناوری و تبدیل به قطب علمی و فناوری جهان اسلام و افزایش بودجه تحقیق و پژوهش به حداقل ۴ درصد تولید ناخالص داخلی تا پایان سال ۱۴۰۴ با تأکید بر مصرف بهینه منابع و ارتقای بهره وری توجه شده است.

جمالی نژاد با اشاره به سیاسیت‌های کلی نظام اداری ابلاغی گفت: در این سیاست دانش بنیان کردن نظام اداری از طریق بکارگیری اصول مدیریت دانش و یکپارچه سازی اطلاعات اشاره شده است.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور تصریح کرد: رشد شهرنشینی و تغییرات جمعیتی در دهه‌های اخیر باعث بروز چالش‌های جدیدی در شهر‌ها و روستا‌های کشور شده و مسائلی مانند مهاجرت، حاشیه نشینی، فقر شهری و روستایی، تخریب محیط زیست، تغییرات آب و هوا، بهداشت عمومی، مخاطرات و بلایا، شکاف توسعه بین مناطق گسل‌های اجتماعی ایجاد کرده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آسیب اجتماعی توسعه شهری معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور جمالی نژاد شهر ها روستا ها شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۵۱۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، محمدرضا شمس اردکانی خاطرنشان کرد: ما از نظر علمی و عملی جایگاه خوب و رتبه ممتاز و بین المللی قابل قبولی در حوزه گیاهان دارویی کسب کرده ایم.

وی با بیان اینکه سابقه استفاده از گیاهان دارویی و طب سنتی در این حوزه چند هزار ساله است، افزود: پس از تشکیل دانشکده‌های طب سنتی در سال ۱۳۸۶ با توفیق بسیار خوب و شتاب مناسبی در حوزه تولید علم در دنیا خودمان را نشان دادیم و از دو سال پیش (۲۰۲۲) تاکنون توانستیم رتبه چهارم دنیا را کسب کنیم که این موفقیت بسیار ویژه ای است.

شمس اردکانی تصریح کرد: ستاد اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی در حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری تلاش و عزم جدی دارد که در پازل ایران قوی بتواند موضوع و سر فصل بسیار مهم در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی داشته باشد.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی در ادامه بیان کرد: در این راستا ما شرکت های دانش بنیان خوبی داریم که در حوزه تولید و فرآوری و استخراج فعالیت می کنند و ستاد نیز از آنها حمایت خواهد کرد.

به گفته او، مردم در ایران از نظر فرهنگی و تمدنی و سابقه، دید خوبی نسبت به عطاری ها دارند و عطاری ها توانسته اند در بیشتر موارد اعتماد و رضایت مردم را جلب کنند.

وی مطرح کرد: شرکت‌های دانش‌‎بنیان به خوبی در حوزه‌های مختلف تلاش کرده اند و ما باید در حال حاضر با دست به دست هم دادن و ظرفیت های افزوده کار را پیش ببریم. در سال های اخیر بازگشت به طبیعت در همه حوزه ها پر رنگ شده و امیدواریم با تلاش خودمان و به کارگیری همه ظرفیت ها در این زمینه موفق تر از پیش عمل کنیم.

شمس اردکانی، طب سنتی ایرانی را سلامت محور دانست و افزود: بسیاری از آموزه های طب سنتی ایران مبتنی بر اصلاح سبک زندگی است و با توجه به ریشه دار بودن این آموزه ها در فرهنگ مردم، قابلیت پذیرش خوبی دارد و دسترسی به خدمات آن نیز برای مردم آسان است.

وی ادامه داد: ارتقای سلامت و کاهش بیماری‌ها مستلزم افزایش سطح سواد سلامت مردم و تغییر رفتار آنها است. امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی ، نوع غذاها، کم تحرکی و ... علیرغم کنترل بیماری‌های واگیر و عفونی، بار بیماری‌های غیر واگیر افزایش یافته است.

شمس اردکانی در پایان "رعایت اصول تغذیه بر مبنای طب سنتی" را مهمترین اصلی دانست که رعایت آن منجر به حفظ سلامتی می شود.

کد خبر 6098303

دیگر خبرها

  • اردبیل ‌رتبه نخست رشد اقتصاد دانش‌بنیان ‌کشور را کسب کرد
  • لزوم ایجاد کمربند سبز در اطراف شهر برای جلوگیری از حاشیه نشینی
  • کسب رتبه ۱۳ تولید علم سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در جهان
  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • ۴ سالن ورزش دانش‌آموزی در زنجان آماده افتتاح است
  • چهار سالن ورزشی دانش‌آموزی در زنجان آماده افتتاح است
  • پیشگامی ایران در زمینه دانش تالاسمی
  • توزیع عادلانه امکانات؛ رمز اصلاح حاشیه‌نشینی در مشهد