Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-02@02:54:34 GMT

چاپگرهای ۳ بعدی برای بدن انسان سمی است

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۵۱۴۳۸

چاپگرهای ۳ بعدی برای بدن انسان سمی است

محققان آمریکایی اخیرا اظهار کرده‌اند "چاپگرهای ۳ بعدی"(D printers۳) برای بدن انسان سمی هستند زیرا ذرات پلاستیکی کوچکی را منتشر می‌کنند که این ذرات می‌توانند باعث آسیب به ریه شوند و به همین دلیل افراد و به خصوص کودکان زیر ۹ سال در معرض خطر هستند.

ذرات ریز پلاستیکی که می‌توانند باعث سرطان شوند توسط چاپگرهای ۳ بعدی ساطع می‌شوند و به همین منظور کارشناسان هشدار داده‌اند که این مواد بسیار سمی بوده و برای کودکان زیر ۹ سال بسیار خطرناک هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این چاپگرها با انباشته کردن پی در پی لایه‌هایی از ترموپلاستیک، فلزات، نانومواد و پلیمرها کار می‌کنند و به آرامی یک شی را می‌سازند.

ارزش بازار جهانی چاپ سه بعدی در سال گذشته حدود ۸.۷۱ میلیارد پوند بود و این رقم با افزایش خرید چاپگر افزایش خواهد یافت.

با این حال اخیرا محققان ایالات متحده دریافته‌اند که این دستگاه‌ها علاوه بر سهم شناخته شده‌ای که در آلودگی پلاستیک دارند، خطر جدی برای سلامتی انسان نیز محسوب می‌شوند.

در مدت زمانی که انجام یک چاپ ممکن است طول بکشد، ذرات مختلف و محصولات جانبی شیمیایی می‌توانند در محیط اطراف منتشر شوند.

نتایج این مطالعه می‌تواند باعث نگرانی برخی افراد شود چرا که اخیرا میزان استفاده از این دستگاه‌ها در مدارس و کتابخانه‌ها و تولید محافظ صورت(face shields) افزایش یافته است.

در این مطالعه مشخص شد که ذرات ساطع شده از دستگاه‌های چاپ پیشرفته قادر به نفوذ به اعماق ریه‌ها هستند و می‌توانند به سلول‌های انسانی آسیب برسانند.

در حالی که تحقیقات دیگر  با استفاده از یک مدل شبیه‌سازی نشان داد که کودکان ۹ سال و زیر ۹ سال در برابر مواد شیمیایی آزاد شده آسیب پذیرتر هستند.

"پیتر بیرلی"(Peter Byrley) کارشناس آژانس حفاظت از محیط زیست گفت: تا به امروز، عموم مردم آگاهی کمی در مورد مواجهه احتمالی با مواد منتشر شده توسط چاپگرهای سه بعدی داشتند. یک مزیت بالقوه اجتماعی این تحقیق افزایش آگاهی عمومی از مواد منتشر شده توسط چاپگرهای سه بعدی و حساسیت بالاتر کودکان در برابر این مواد آزاد شده است.

"جوآنا ماری سایپ"(Joana Marie Sipe) مهندس شیمی "دانشگاه دوک" اخیرا ابزاری را ابداع کرد که می‌تواند تعیین کند چگونه ذرات پلاستیک خرد شده توسط محصولات عادی به دلیل سایش و پارگی طبیعی و تخریب در محیط طبیعی آزاد می‌شوند.

این فرایند که "عامل آزادسازی ماتریس"(Matrix Release Factor) نام دارد، ممکن است برای ارزیابی میزان پلاستیک و نانوذراتی که در طبیعت رها می‌شوند، کاربردی باشد.

یافته‌های کامل این مطالعات در "نشست سالانه انجمن تجزیه و تحلیل ریسک ۲۰۲۰ "( ۲۰۲۰ Society for Risk Analysis annual meeting) ارائه شده است. این نشست به صورت مجازی از ۱۳ تا ۱۷ دسامبر سال ۲۰۲۰ برگزار می شود./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۵۱۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای ۸ شهر اصفهان سالم است

به گزارش خبرنگار مهر، شاخص کیفی هوای کلان‌شهر اصفهان بر اساس داده‌های ۱۴ ایستگاه سنجش فعال در ۲۴ ساعت منتهی به ساعت ۹ صبح چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت با میانگین ۸۵ وضعیت قابل قبول را نشان می دهد.

بر اساس داده‌های سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان محیط‌زیست (منطقه اصفهان) شاخص هوای این کلان‌شهر امروز در ساعت انتشار این گزارش در ایستگاه خیابان‌های ۲۵ آبان و پروین اعتصامی با ۸۵، میدان انقلاب ۸۰، پارک زمزم ۸۱، بزرگراه خرازی ۸۸، خیابان زینبیه و سپاهان‌شهر ۸۲، خیابان فرشادی ۷۷، فیض ۷۴، بولوار کاوه ۷۳، کردآباد ۷۵ و ایستگاه ولدان ۹۰ AQI در وضعیت قابل قبول است.

شاخص هوای اصفهان همچنین در ایستگاه دانشگاه صنعتی با عدد ۱۰۴ و خیابان احمدآباد ۱۳۳ AQI ناسالم برای گروه‌های حساس است.

امروز شاخص هوا در خمینی‌شهر با میانگین ۷۰، زرین‌شهر ۷۴، کاشان و شاهین‌شهر ۶۳، قهجاورستان ۸۲، مبارکه ۹۱ و نجف‌آباد با میانگین ۷۳ در وضعیت قابل قبول و سجزی با ۱۵۲ AQI ناسالم برای عموم شهروندان ثبت شد. ایستگاه سنجش آلودگی هوای منطقه صنعتی دولت آباد قطع است.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.

این شاخص به طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل مونوکسیدکربن (CO) ، اُزن (O۳)، دی اکسید نیتروژن (NO۲)، دی اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM۲.۵) اندازه گیری و به طور روزانه در ایستگاه های پایش هوا، ثبت می شود.

شاخص کیفی هوا ( Air Quality Index ) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن دار، اوزون و ذرات معلق ( ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف است به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.

کد خبر 6093785

دیگر خبرها

  • «اگزمای بهاره» چیست و برای مقابله با آن چه باید کرد؟
  • زمان حراج بعدی شمش طلا اعلام شد+ شرایط
  • همه چیز درباره خدمات پرینت سه بعدی فلزی در تهران
  • شروع تست‌های دریایی ناو هواپیمابر نسل بعدی چین
  • هوای ۸ شهر اصفهان سالم است
  • تولید نخ‌های آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات روی در یزد
  • ضرر میلیونی بارسا با هت‌تریک بعدی لوا
  • (ویدئو) ماجرای سرقت لول‌های تریاک در سریال آینه عبرت | مواد مخدر آتقی واقعی بود!
  • بسکتبال بالا و پایین دارد، اما برد خوبی داشتیم
  • سرمایه گذاری ۱۰ هزار میلیارد ریالی چینی‌ها در بخش کشاورزی مازندران