Web Analytics Made Easy - Statcounter

دین گفت‌و‌گویی عنوانی است که دکتر رسولی‌پور با مطالعه و بررسی آثار و کنش‌های امام موسی صدر برای سبک دین‌داری ایشان برگزیده و دینِ امام موسی صدر را یک دین گفت‌وگویی (dialogical religion) می‌داند. 

به گفته‌ی وی منطق گفت و گویی در نقطه کانونی آرای امام موسی صدر قرار دارد و منظور از گفت‌وگو صرف هم‌سخنی و یا تبادل آراء و آموزه ها نیست بلکه نوعی هم‌افزایی در حل یک معضل است؛ این معضل می‌تواند یک معضل دینی در معنای تعارض باورها و عقاید، یک معضل و بن‌بست سیاسی، یک معضل نظامی و جنگ و خون‌ریزی و یا یک معضل اقتصادی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخلاف برخی عالمان و فقیهان دینی که رویکردی انحصارگرایانه به دین دارند و حقیقت را به تمامه تنها در نزد خودشان می بینند و در عمل به دینداری مناسکی -که به باورشان تضمین کننده‌ی نجات در آخرت است- اکتفا می کنند و در هنگام مواجهه با چالش های اساسی در زندگی بشری؛ چه در سطح جهانی، و چه حتی ملی و منطقه ای، منفعلانه و دنیاگریزانه موضع می گیرند، امام موسی صدر همه‌ی باورها، ارزشها، و دستورالعمل های دینی را در رویکردی الهی و شمول گرایانه به انسان و جهان، برای تعامل در همزیستی انسانها از هر مذهب و دین، و در تلاش برای گره‌گشایی گونه های مختلف معضلات اجتماعی معنا می‌کند. او با اتخاذ موضعی مسوولانه و فعال می‌گوید: "کار دین آسان کردن وضع انسان و موفقیت او در زندگی است و نه منفعت و مصلحتی فراتر از آن". 

در این چهارچوب نظری، امام موسی صدر ارتباط را صرفا برای ارتباط نمی‌خواهد. گفت‌وگو برای گفت‌وگو می‌تواند به یک سرگرمی و تجارت تبدیل شود و پس از بررسی تمام جوانب یک بحران، بدون هیچ نتیجه‌ای به پایان برسد و گرهی باز نشود. موسی صدر در دین‌شناسی خود، به دنبال گونه ای از گفت‌وگو و یا دین ورزی است که منجر به تعاملی هدف‌دار و بالنده و سازنده برای آبادانی جامعه و کشور باشد. 

دکتر رسول رسولی‌پور در این تحقیق تلاش کرده است تا ضمن استدلال بر تفاوت دین شناسی گفت و گویی امام صدر با دو گونه ی انحصارگرایانه و سکولار رایج در عصر خویش، روشن نماید که دغدغه ی اصلی و فوری موسی صدر پرداختن به حل معضلات و چالشهای جامعه بشری؛ بویژه در منطقه ی لبنان بوده است. 

دین گفت‌وگوییِ موسی صدر در پنج بخش بایسته ها (پیش‌شرطها)، چیستی ها (ماهیات)، بازتعریف ها (در شرایع، عقاید، و ارزشها)، کارکردها و هدف ها (غایات)، و در پایان شُبهه ها مورد بررسی قرار گرفته است.

دکتر رسولی‌پور در نشستی مجازی و غیر‌حضوری و در تقارن با هفته‌ی پژوهش به بررسی دین گفت‌وگویی از منظر امام صدر خواهد پراخت. 
این وبینار روز پنجشنبه ۲۷ آذر، ساعت ۱۵  برگزار می‌شود و علاقمندان می‌توانند از طریق لینک زیر در جلسه حاضر شوند: 

https://webinar.ihcs.ac.ir/b/ihc-zd9-ue7

در این نشست، پس از ارائه‌ی دیدگاهِ دکتر رسولی‌پور، اساتید محترم، دکتر حیدری، دکتر مصلح و دکتر سید محمدرضا بهشتی به نقد و بررسی نظرگاه ایشان خواهند پرداخت. 

نشست علمی «امام موسی صدر و دین گفت‌وگویی» با همکاری موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر و انجمن فلسفه میان فرهنگی ایران برگزار می‌شود.

منبع: الف

کلیدواژه: دین گفت وگویی امام موسی صدر گفت و گویی رسولی پور دین گفت یک معضل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۵۶۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرایی برگزاری امتحانات پایه نهم در روزهای پنجشنبه

دانش‌‌‌آموزان پایه نهم باید روزهای پنجشنبه در امتحانات شرکت کنند، آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران درباره برگزاری امتحانات در روز پنجشنبه که مدارس تعطیل است، توضیحاتی داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، امتحانات دانش‌آموزان پایه نهم برای برای دروس ریاضی، علوم و فارسی به صورت کشوری است یعنی سؤالات امتحان این سه درس در تمام کشور یکسان است و برای سایر دروس سؤالات به صورت استانی است.

امتحان کشوری درس فارس اول خرداد، درس علوم تجربی 6 خرداد و درس ریاضیات 13 خرداد 1403 برگزار می‌شود.

امتحانات دروس غیرکشوری پایه نهم در استان تهران از تاریخ 29 اردیبهشت آغاز خواهد شد و دانش‌آموزان در روزهای پنجشنبه نیز امتحان دارند.

آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران درباره برگزاری امتحانات در روزهای پنجشنبه اعلام کرد: به دلیل اعتراض برخی معلمان دوره اول متوسطه بابت موضوع برگزاری امتحانات هماهنگ پایه نهم در رو‌زهای پنج‌شنبه، دلایل توجیهی این موضوع را به استحضار می‌رسانیم:

1. با توجه به برگزاری امتحانات نهایی سه پایه برای اولین بار، بخشی از مدارس دوره اول متوسطه مناطق به عنوان حوزه امتحان نهایی در نظر گرفته شده‌اند. روزهای زوج امتحانات پایه‌های دهم و یازدهم و روزهای فرد امتحانات پایه دوازدهم برگزار می‌شود. همچنین تعدادی از همکاران دوره اول نیز به عنوان عوامل برگزاری و نظارت امتحان نهایی مشغول به کار هستند.

برنامه امتحانات دانش‌آموزان پایه ششم و نهم اعلام شد

2. سه امتحان ریاضی، علوم و فارسی پایه نهم به صورت هماهنگ کشوری برگزار می‌شود که برنامه هر سه امتحان در روزهای فرد هفته برنامه‌ریزی و ابلاغ شده است.

3. باید فقط یکی از روزهای زوج یا فرد برای امتحانات پایه نهم در نظر گرفته شود که مدرسه در یک روز برگزار کننده امتحان نهایی و در روز دیگر برگزار کننده امتحان هماهنگ پایه نهم باشد. با عنایت به برنامه ریزی سه امتحان هماهنگ کشوری در روزهای فرد، تمام برنامه امتحانات هماهنگ برای روزهای فرد برنامه‌ریزی شد.

4. بر اساس ماده 3 آیین نامه ارزشیابی تحصیلی تربیتی دوره اول متوسطه، ارزشیابی تحصیلی تربیتی دانش‌آموزان، در نوبت‌های زیر انجام می‌شود:

الف - ارزشیابی نوبت اول(لغایت پایان دی ماه)
ب - ارزشیابی نوبت دوم(لغایت پایان خردادماه)

بر اساس این ماده امکان برگزاری امتحانات هماهنگ پایه نهم در تیرماه وجود ندارد. در صورتی که امتحانات فقط در روزهای فرد غیر از پنجشنبه برگزار شود، برنامه امتحانات هماهنگ تا هفته اول تیرماه طول خواهد کشید که مغایر آیین نامه است.

5. در برخی مناطق استان، درصد زیادی از مدارس دوره دوم نظری غیردولتی هستند و در آن مدارس امتحان نهایی برگزار نمی‌شود و دانش‌آموزان غیردولتی برای امتحان نهایی به حوزه‌های اجرای واقع در سایر مدارس می‌روند.

6. همه مدارس ظرفیت تجهیزاتی و کیفی برگزاری آزمون را ندارند. در حال حاضر با تخصیص حداکثر اعتبار ممکن، بیشتر دبیرستان‌ها برای حوزه اجرا تجهیز می‌شوند. هر حوزه اجرا حداقل به یک چاپگر با توان تکثیر بالا نیاز دارد تا این حجم تکثیر سؤالات و پاسخنامه‌ها انجام شود. خیلی از مدارس این تجهیزات را ندارند. نور درست، فضای استاندارد و ... هم در همه مدارس نیست. به این دلیل هم هنرستان‌ها و هم مدارس دوره اول برخوردار به عنوان حوزه اجرای امتحانات نهایی در نظر گرفته می‌شوند.

7. مجوز برگزاری حوزه زیر تعداد مشخصی از افراد را نداریم و خیلی از دبیرستان‌ها ظرفیت این حجم دانش آموز را برای حوزه‌ها ندارند. این هم یکی از دلایل انتخاب مدارس دوره اول برای حوزه هست.

8. علاوه بر این که مجوز برگزاری آزمون هماهنگ در تیرماه را نداریم، حتی اگر مجوز هم داشته باشیم، نتایج آزمون پایه نهم در زمان مقرر اعلام نمی‌شود و جهت صدور به موقع هدایت تحصیلی به مشکل می‌خوریم.

در نهایت بر اساس شرایط خاص ایجاد شده و محدودیت‌های آیین‌نامه‌ای، سه امتحان از امتحانات هماهنگ استانی پایه نهم در روزهای پنجشنبه برگزار می‌‌شود.

 

دیگر خبرها

  • چگونگی درگذشت نیکاشاکرمی و گاف های گزارش شبکه بی‌بی‌سی | از«مهر بسیار محرمانه» که نیست تا ناجا به جای فراجا و ...
  • بررسی اندیشه های فلسفی شهید مطهری در برنامه رادیویی سوفیا
  • «با چرا شروع کنید» تا موفق شوید
  • شعر «موسی عصمتی» در فضای مجازی ۱۰ میلیون بازدیدکننده داشت
  • نور محبوسی که خاموش نشد
  • چرایی برگزاری امتحانات پایه نهم در روزهای پنجشنبه
  • برگزاری همایش حکمت مطهر در مراغه
  • مشارکت دهه هشتادی‌ها در مدیریت شهری استمرار اندیشه بنیانگذار انقلاب است
  • بازخوانی کارنامه 8 تیم برتر جام حذفی؛ 3 قهرمان در کنار 5 مدعی
  • چیستی عدالت و تاثیر آن در جامعه