Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران از آغاز طرح حمایت از معیشت پایدار ماهیگیران تالاب شادگان خبر داد و گفت: در گام اولِ این طرح تعداد ۸۰ هزار ماهی بومی بنی در تالاب شادگان رهاسازی شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی ارواحی مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران از آغاز طرح حمایت از معیشت پایدار ماهیگیران تالاب شادگان از طریق آموزش بهره‌برداران و تکثیر و تقویت ذخایر ماهیان بومی این تالاب خبر داد و اظهار کرد: در گام اولِ این طرح تعداد 80 هزار ماهی بومی بنی در تالاب شادگان رهاسازی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ضمن استقبال از پیشبرد این چنین فعالیت‌های مشترک، انعقاد تفاهم‌نامه‌های مشترک و چندجانبه که بین ذینفعان مختلف را نقطه عطفی برای اجرایی کردن اقدامات اولویت‌دار برنامه‌های مدیریت زیست‌بومی در سایر تالاب‌های کشور دانست و ابراز امیدواری کرد: با همگرایی بیشتر و همکاری موثرتر دست‌اندرکاران مدیریت تالاب‌ها شاهد بهبود وضعیت تالاب‌های کشور باشیم.

مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران، حفاظت از گونه‌های ماهیان بومی تالاب شادگان با مشارکت جوامع محلی و سایر دستگاه‌های مرتبط را از دیگر فعالیت‌های در دست اجرای طرح برشمرد و افزود: در این فعالیت علاوه بر بررسی پارامترهای بیولوژیک و اکولوژیک تالاب، آموزش‌های سمعی بصری و میدانی به بهره‌برداران و جوامع محلی در روستاها و شهرهای محدوده تالاب شادگان جهت حفاظت و بهره‌برداری پایدار از منابع آبزی تالاب ارائه خواهد شد.

مهار آنفلوآنزای حاد پرندگان در تالاب میقانمرگ قوها در تالاب فریدونکنار بر اثر آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان

ارواحی اظهار کرد: امید است در فرآیندی مشارکتی راهکارهای حفاظت از ماهیان بومی این زیست‌بوم ارزشمند شناسایی و به مرحله اجرا گذاشته شود، امیدواریم از این طریق شاهد ارتقاء سطح آگاهی جوامع محلی و بهبود وضعیت آبزیان و به طور خاص ماهیان بومی تالاب شادگان باشیم.

یادآور می‌شود، تالاب شادگان با مساحت حدود 53 هکتار یک سیستم زیست‌محیطی وسیع متشکل از تالاب‌های شیرین و شور، به علاوه خلیج جزر و مدی خور موسی و جزایر آن است که در استان خوزستان واقع شده‌ است، این تالاب بزرگترین رامسر سایت ایران بوده که در سال 1975 (1354) به ثبت رسیده و به عنوان یک تالاب مهم بین‌المللی شناخته شده و از تنوع زیستی غنی‌ای برخوردار است، در مطالعات سال 1381 حدود 17 جامعه اصلی گیاهی متشکل از 110 گونه گیاهی در محدوده تالاب (شامل جزایر خورموسی)  شناسایی شده‌اند، همچنین این تالاب به دلیل تنوع جانوری‌اش از نظر بین‌المللی بسیار معروف و با اهمیت است و تاکنون حدود 311 گونه جانوری در حاشیه این تالاب شناسایی شده است.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

از ویژگیهای مهم و بی نظیر تالاب شادگان می توان به مقیاس بزرگ، طبیعی بودن، تنوع زیستگاهی و نقشی که در تامین معاش ساکنین محلی ایفا می کند اشاره کرد، سه شهر بزرگ شادگان، آبادان و ماهشهر در حاشیه این تالاب قرار گرفته و تعدادی روستا نیز در مجاورت آن قرار دارند و دو روستا نیز در داخل این تالاب قرار گرفته اند. جمعیت شهر شادگان و روستاهای اطراف از نظر تاریخی برای تامین معاش وابسته به تالاب هستند. بخش عمده جمعیت این شهرها و روستاها عرب هستند که به کشت محصولات کشاورزی و خرما و دامداری به عنوان منابع اصلی اشتغال و تامین درآمد می پردازند. دامداری (گاومیش)، ماهیگیری، شکار پرنده، نی بری  و برداشت علوفه منافعی هستند که از این تالاب نصیب مردم می شود.

از مهمترین تهدیدات این تالاب می توان به جریانات ورودی زهکش ها، آلودگی آب، کاهش جریان های سیلابی، تغییرات اقلیمی، خشکسالی طولانی مدت، معرفی گونه های غیربومی، نشت مواد نفتی از لوله ­ها و اختلال و ایجاد مزاحمت برای حیات وحش اشاره کرد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تالاب های ایران سازمان محیط زیست بحران های محیط زیست تالاب های ایران سازمان محیط زیست بحران های محیط زیست تالاب شادگان ماهیان بومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۷۹۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمنان در اجرای سازوکار اجرایی پدافند غیرعامل نیازمند خودمراقبتی است

استاندار سمنان گفت: استان سمنان به واسطه وجود تاسیسات و زیرساخت‌های حساس، در بحث اجرای سازوکار اجرایی پدافند غیرعامل نیازمند خودمراقبتی، حفاظت و حراست است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از سمنان،سیدمحمدرضا هاشمی، امروز_ سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در نشست مشترک با جانشین پدافند غیرعامل کشور اظهار کرد: استان سمنان در حوزه سایبری، زیستی، امنیت غذایی، زیرساخت و فناوری نوین، استان حساس در بخش پدافند غیرعامل است.

وی افزود: استان سمنان به واسطه وجود تاسیسات و زیرساخت‌های حساس، در بحث اجرای سازوکار اجرایی پدافند غیرعامل نیازمند خودمراقبتی، حفاظت و حراست است.

استاندار سمنان اظهار کرد: استان سمنان دارای واحدهای تولیدی مواد غذایی و همچنین واحدهای صنعتی بسیاری است که مرتبط با سلامت مردم است و باید مراقبت‌ها در این خصوص در بخش پدافند غیرعامل اندیشیده شود.

استاندار سمنان تصریح کرد: وجود دو نیروگاه بسیار مهم در حوزه تولید برق از دیگر مواردی است که اجرای مطلوب سازوکارهای اجرایی پدافند غیرعامل برای حفاظت و حراست از این تاسیسات را حائز اهمیت می‌سازد.

وی ادامه داد: پراکندگی روستاها، راه‌های مواصلاتی مهم، شبکه‌های زیرساختی و پهناور بودن استان از دیگر مواردی است که استان سمنان را از لحاظ موارد پدافند غیرعامل مهم می‌سازد.

هاشمی گفت: در بحث انتخابات سال گذشته با اقدامات صورت گرفته و تمهیدات پدافندی اندیشیده شده، ضمن محافظت از زیرساخت‌ها، در اولین لحظات برگزاری انتخابات ارتباط تمام شعبات اخذ رأی برقرار و روند رای‌گیری انتخابات بدون تاخیر آغاز شد.

استاندار سمنان در ادامه اظهار کرد: حداقل ۳۰ درصد خبازی‌های سطح استان طی مدت زمان تعیین شده در راستای اجرای مطلوب مراقبت‌های پدافند غیرعامل باید نسبت به دوگانه‌ساز کردن اقدام کنند.

وی افزود: تقویت و نظارت بیش از پیش در امر حفاظت از تاسیسات و اماکن حساس در سطح استان و همچنین تقویت پایش تصویری در جای جای استان از دیگر مواردی است که باید در بخش پدافند غیرعامل در دستور کار باشد.

کد خبر 749311

دیگر خبرها

  • تدوین لایحه حمایت از حقوق پرستاران با هدف بهبود معیشت
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • سمنان در اجرای سازوکار اجرایی پدافند غیرعامل نیازمند خودمراقبتی است
  • مرغان آتشین مهاجر رقص کنان به تالاب بین المللی هامون بازگشتند
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • جزئیات لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران/ از استخدام تا معیشت
  • اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان
  • دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو
  • شهرهای مولد در سواحل نقش مهمی در تقویت معیشت خانوارها دارد