Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس بازار سرمایه گفت: مباحثی که در خصوص تاثیرات نامطلوب عرضه اوراق سلف نفتی عنوان می‌شود بیشتر مباحث ذهنی و روانی است، یعنی آنقدری که بعضا گفته می‌شود نمی‌تواند تاثیر منفی بر روند بورس به جا بگذارد.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، امسال دولت وعده یک گشایش اقتصادی به مردم داد. گمانه زنی‌های زیادی دراین باره از کاهش نرخ دلار تا تسهیل ورود ارز به کشور انجام شد تا درنهایت مشخص شد دولت بر آن است تا نفت خام را در قالب اوراق با سررسید‌های میان مدت به مردم بفروشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این موضوع از سوی مجلس و بسیاری از کارشناسان و شورای سران قوا رد شد چرا که ابهامات زیادی داشت. با اینکه اوراق سلف نفتی یک بار در سال جاری رد شده، اما دولت یک بار دیگر این موضوع را برای تامین بخشی از بودجه جاری سال ۱۴۰۰ در لایحه بودجه جانمایی کرده است. فروش اوراق سلف نفتی با واکنش‌های مختلفی از سوی فعالان اقتصادی بخصوص فعالان بازار سرمایه مواجه شده است. قاسم صادقی؛ کارشناس بازار بورس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، نظرات خود را دراین خصوص و تاثیرات فروش اوراق و کسری بودجه ارائه داده است که در ادامه مشاهده می‌کنید.

صادقی با اشاره به مباحث مطرح شده در خصوص لایحه بودجه ١۴٠٠ و فروش اوراق سلف گفت: از زمانی که بحث عرضه اوراق سلف نفتی در سال جاری و در لایحه بودجه ١۴٠٠ مطرح شده ذهنیتی به وجود آمده که اگر اوراق سلف نفتی به صورت گسترده عرضه شود ممکن است بخش زیادی از نقدینگی به این سمت حرکت کند، لذا این نگرانی وجود دارد که شاید به دلیل عرضه و انتشار اوراق سلف نفتی نقدینگی از بازار سهام خارج شود لذا بازار سرمایه با کاهش نقدینگی مواجه شود.

وی دراین باره افزود: بنده بر این باورم با توجه به کسری بودجه، دولت بعدی و دولت آقای روحانی نیازمند به بازار سهام هستند، حتی اگر یک چهارم درآمد از سمت اوراق سلف نفتی باشد باز هم دولت با کسری بودجه مواجه می‌شود لذا تامین بخش قابل توجهی از کسری بودجه از محل فروش اوراق دولتی و همچنین سرمایه گذاری در بعضی از نهاد‌های مالی در بورس تامین می‌شود، از این رو برخلاف اظهار نظر‌هایی که انتشار اوراق سلف نفتی را به ضرر بورس می‌دانند بنده بر این باورم که بورس آینده نامطلوبی نخواهد داشت.
بیشتر بخوانید: دولت به تامین مالی بودجه از بورس در سایه‌ی بی‌اعتمادی امیدوار نباشد سهامداران نسبت به خبر‌های خوب بی‌تفاوت شده‌اند کارشناس بورس خاطر نشان کرد: به نظر می‌رسد مباحثی که در خصوص تاثیرات نامطلوب عرضه اوراق سلف نفتی عنوان می‌شود بیشتر مباحث ذهنی و روانی است، یعنی آنقدری که بعضا گفته می‌شود نمی‌تواند تاثیر منفی بر روند بورس به جا بگذارد. یعنی عملاً در بلندمدت بی‌تأثیر خواهد بود. در واقع آنقدر در کشور نقدینگی وجود دارد که نمی‌تواند بازار سرمایه را دچار خلل چندانی کند.

کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر این موضوع که دولت به دلیل تامین کسری بودجه نیازمند بورس است تصریح کرد: در مورد اینکه دولت اوراقی را در بورس عرضه کند به احتمال زیاد شاهد چنین موضوعی خواهیم بود چرا که کسری بودجه به حدی است که دولت را مجبور خواهد کرد تا به بازار سرمایه توجه زیادی داشته باشند و گرنه دوباره ممکن است بازی‌های دلاری و افزایش نرخ دلار برای تامین کسری بودجه دولت آغاز شود.

صادقی درخصوص تاثیر ارز بر روند بازار سرمایه در ماه‌های آینده گفت: در مورد افزایش نرخ دلار و اینکه آیا ممکن است دلار روند کاهشی را به سمت افزایشی مجددأ طی کند می‌توان گفت با انتشار اخبار برجامی به نظر می‌آید بازی‌های دلار خیلی ادامه پیدا نکند، به این معنی که دلار عملا در رنج قیمتی ۲۲ تا ۲۶ هزار تومان ثابت شود و عملاً تا چند ماه آینده شاهد نوسان بیشتری در این مورد نباشیم. از سوی دیگر حتی اگر هم به صورت هیجانی نوسانی در بورس اتفاق بیفتد در نهایت واکنشی که بازار سرمایه در بلندمدت نشان خواهد داد واکنش مثبت است به این دلیل که هر موقع در طول تاریخ در بحث برجام و در توافق‌ها بازار را رصد کردیم در بیشتر اوقات بازار ریزشی بوده است، مردم همواره چنین ذهنیتی داشتند که نرخ دلار کاهش می‌یابد و، چون بازار بورس با دلار همبستگی خاصی خواهد داشت و ارزشمندی شرکت‌ها و دارایی هایشان بر اثر ریزش بازار دچار ریزش می‌شود، اما در اصلاح صورت گرفته شاهد بودیم این اتفاق برعکس شد، لذا باید جبران شود، ضمن اینکه بازار هم اکنون هم در حال جبران است تا به قیمت دلار برسد.
بیشتر بخوانید: چرا حاکمیت نمی تواند نسبت به ریزش بورس بی تفاوت باشد؟ «مپنا» تک فرزند صندوق پروژه در بازار سرمایه / وزیر اقتصاد به وعده بورسی خود عمل نکرد وی در خصوص مسائل سیاسی در بورس عنوان کرد: تاثیر ایجاد مشکلات در برجام می‌تواند اتفاقاً به بازار سرمایه دید مثبت تری بدهد و خود برجام و ادامه آن می‌تواند بازار را در یک برهه‌ای دچار رکود کند، نه رکود به شکل گسترده. بلکه صعود آنچنانی نداشته باشد تا در یک برهه‌ای رنج بزند.

صادقی راهکار ایجاد علاقه در بین مردم برای سرمایه گذاری در بورس را اینگونه بیان کرد: در مورد افزایش رغبت سرمایه گذاران کشور و مردم به بورس و اینکه روند علاقمندی به سرمایه گذاری در بورس ادامه بیابد می‌توان گفت افزایش دانش بورسی بهترین کار ممکن است، چرا که شرکت‌های بورسی در قیمت‌های جذابی معامله می‌شوند لذا می‌توان با افزایش آگاهی مردم به این موضوع دست پیدا کرد.

وی در این باره افزود: راهکار‌های دیگری هم برای ایجاد جذابیت در بازار سرمایه وجود دارد که می‌تواند بازار سرمایه را جذابتر کند که یکی از مهمترین این راهکار‌ها این است که هیچ دخالت دستوری در بازار انجام نگیرد یعنی دخالت مستقیمی صورت داده نشود و قیمت گذاری دولتی در مورد محصولات شرکت‌های بورسی منتفی شو، اگر این اتفاق بیفتد قطعا بازار راه خود را طی می‌کند و مشکلی به وجود نمی‌آید.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بورس بازار سرمایه بودجه 1400 اوراق سلف نفتی عرضه اوراق سلف نفتی بازار سرمایه فروش اوراق کسری بودجه نرخ دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۸۷۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس

علی ملک لی تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: شاخص کل بورس تهران در هفته گذشته با عدد دو میلیون و ۲۰۸ هزار واحد شروع به کار کرد و در پایان هفته و رشد خوب بیش از ۴.۵ درصدی، به عدد دو میلیون و ۳۰۴ هزار واحد رسید تا هفته‌ای سراسر سبز در بورس تهران رقم بخورد.

او افزود: شاخص کل با رشد خوب هفته گذشته، توانست محدوده ۲.۳۰۰.۰۰۰ واحد را به سمت بالا شکسته و در این منطقه تثبیت شود. با توجه به شرایط، انتظار داریم به روند صعودی خود در میان مدت ادامه دهد. حمایت شاخص کل محدوده ۲.۲۶۰.۰۰۰ واحد است‌.

 

این تحلیلگر بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: شاخص کل هم وزن که نماگر بهتری از وضعیت بورس تهران است، اما رشد بیشتری نسبت به شاخص کل داشت. این شاخص در روز اول کاری هفته گذشته با عدد ۷۲۳ هزار واحد شروع به کار کرد و پس از رشد بیش از ۵.۵ درصدی، در پایان هفته به تراز ۷۶۳ هزار واحد رسید.

او می‌گوید: حمایت معتبر این شاخص نیز محدوده ۷۵۰.۰۰۰ واحد است و در صورتی‌که بتواند محدوده ۷۸۰ هزار واحد را با قدرت به سمت بالا بشکند، روند صعودی جدید آغاز می‌شود.

شایان ذکر است دیدگاه‌های فوق صرفا تکنیکال بوده و عوامل و اخبار زیادی مانند مناسبات سیاسی و تصمیمات اقتصادی، می‌تواند بر روند این شاخص‌ها تاثیر بگذارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • پیش بینی رئیس اتاق ایران و عراق از قیمت دلار
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • قانون جدید مالیات؛ زمینه ساز کتمان معاملات
  • فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها 
  • «قیمت دلار» برای اولین بار به ۴۴ هزار تومان رسید!
  • مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو چه اثری دارد؟