Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@02:47:34 GMT

مانع ازدواج و فرزندآوری احساس فقر است نه خود فقر!

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۹۰۸۹۷

مانع ازدواج و فرزندآوری احساس فقر است نه خود فقر!

امروزه در جامعه شاهد امتناع برخی جوانان و زوجها از ازدواج و فرزندآوری هستیم البته در نابسامانی اوضاع اقتصادی شکی نیست اما در اکثر اوقات آنچه مانع ازدواج و فرزندآوری است "احساس فقر" است نه خود فقر! - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ کسی که از عهده تأمین نیازهای اولیه خود برآید، فقیر نیست و فقری که هر کس در مقایسه زندگی خود با دیگری احساس می‌کند فقر نیست، صرفاً "احساس فقر" است!!

این احساس، روح‌ انسان را فاسد می‌کند به طوری که او خود را همواره محتاج چیزهایی می داند که در اختیار بقیه است، نعماتی که دارد را کوچک می شمارد و سپاسگزاری او کاهش می‌یابد؛ از مهمترین عوامل ایجاد احساس فقر، چشم دوختن و مقایسه است!

مقایسه خود با افراد فرادست از نظر مادیات، سبب می‌شود که انسان آنچه را خود دارد، نبیند؛ قرآن کریم این نوع مقایسه را در داستان قارون روایت می‌کند:

قارون از ثروت فراوانى برخوردار بود به‌‌طوری‌ که مشاهده زندگى او، دیگران را به مقایسه وا میداشت و آرزوى زندگى قارونى را در آنان به‌جوش می‌آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقایسه‌ی خود با افراد فرادست در مادّیات، محصول اجتناب ‌ناپذیر تفاوت اجتماعى نیست بلکه به ویژگیهاى افراد بستگى دارد و عمدتاً زاییده دنیاخواهى است؛ خردمندان و فرزانگان هرگز به چنین کارى دست نمی زنند هرچند شاهد زندگى قارونى نیز باشند، چنان‌که در داستان مذکور، گروهى بودند که هر چند قارون را دیدند، ولى به مقایسه اقدام نکردند.

خداوند گروه اوّل را با عنوان «الَّذِینَ یُرِیدُونَ الْحَیَوةَ الدُّنْیَا» معرفی و از گروه دوم به عنوان «الَّذِینَ أُوتُواْ الْعِلْمَ» یاد کرده است، پس مشاهده لزوماً منجر به مقایسه نمی شود.

حلقه مفقوده میان مشاهده و مقایسه شگفت زدگی و چشم دوختن است؛ در این داستان هر دو گروه در مشاهده یکسانند اما گروه اول زندگی قارونی را «لَذُو حَظٍّ عَظِیم» می دانست و برایش شگفت انگیز بود، پس به آن چشم دوخت و مقایسه کرد.

خداوند متعال چشم ندوختن به زندگیهاى قارونى را از ما می‌خواهد:

«وَ لَاتَمُدَّنَّ عَیْنَیْکَ إِلَى‏ مَا مَتَّعْنَا بِهِ أَزْوَاجًا مّنْهُمْ زَهْرَةَ الْحَیَوةِ الدُّنْیَا لِنَفْتِنَهُمْ فِیهِ وَ رِزْقُ رَبّکَ خَیْرٌ وَ أَبْقَى‏؛ و به آنچه گروه‏هایى از آنان را از آن برخوردار کردیم، چشم مدوز که شکوفه‏ هاى زندگى دنیا هستند و روزى پروردگارت بهتر و پایدارتر است».

در این آیه شریفه، از این قبیل اموال به عنوان شکوفه یاد شده است که عمرى کوتاه و ناچیز دارد؛ در مقابل، رزق خداوند یاد شده که دو ویژگى دارد: خیر بودن و پایدار بودن و اگر چنین است، نعمت‏هاى دنیایى قارون‏ها چیز ارزشمندى نیست که چشم‏ها را به خود خیره کند.

برگرفته از کتاب "هفت خوان خیالی"

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

کاریکاتور/ توقعات بالای دختران مانعی بر سر راه ازدواج!صفر تا صد "ازدواج دانشجویی"/ طلاق در ازدواجهای دانشجویی زیر 6درصدپرداخت "مهریه‌های سنگین" برای زندگی‌هایی که یک سال هم دوام ندارند!/ بالارفتن سن ازدواج و افزایش طلاق‌ به‌واسطه "بازی با مهریه‌ها"نقش توجه به معیارهای همسرگزینی در فرزندآوری خانواده‌ها95درصد زوجهای نابارور می‌توانند صاحب فرزند شوند! + فیلمفیلم‌نوشت/ خطای تربیتی که باعث بدبختی فرزندان می‌شود!احساس غرور زنان اروپایی از داشتن سه یا چهار فرزند!+ ویدئونقش گرانی پوشک و وابستگی به واردات آن در تمایل زوجین به "فرزندآوری"/ لزوم برخورد قضایی با مقصرانتلاش پوتین برای افزایش فرزندآوری با پرداخت 400میلیارد روبل به والدین در یک سال!چرا قرآن کریم فرزند را "فتنه" می‌نامد؟!+ ویدئوموشن‌گرافی/ "تک‌فرزندی" خودخواهی والدین یا تربیت بهتر فرزندان!"فرزند" همچنان یک کالای سرمایه‌ای محسوب می‌شود!

 

 

انتهای پیام

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سبک زندگی ایرانی اسلامی فقر فرزندآوری ازدواج سبک زندگی ایرانی اسلامی فقر فرزندآوری ازدواج احساس فقر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۰۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وحید شمسایی: موانع فرزندآوری باید رفع شود

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، وحید شمسایی سرمربی کنونی تیم فوتسال ایران و بازیگر سابق فوتسال درباره بحث جوانی جمعیت با تأکید بر تهدیدات میانسالی در کشور گفت: این تهدید از خیلی سال‌های پیش شروع شده منتها ما آن را جدی نگرفتیم.

وی با اشاره به اینکه بیش ازبیست سال پیش این صحبت‌ها را می‌شنیده، اما کسی جدی نمی‌گرفته است، گفت: حال این امر تبدیل به یک خطر شده که باید برایش خیلی فکر شود که البته عوامل زیادی هم باعث و بانی آن هستند. شمسایی با ابراز تأسف نسبت به کسانی که الان در دور و اطراف هر کداممان می‌بینیم که علاقه به تشکیل خانواده و فرزندآوری ندارند، گفت: یک بعد قضیه مالی و اقتصادی است که باید برای زوج‌های جوان و جوانان در شرف ازدواج حل شود تا ان‌ها مسیر درست زندگی خود را پیدا کنند. من همیشه یک مثال فوتبالی می‌زنم آن هم این است که شما ۵۰ سال نمی‌توانید یک تیم ملی را با همان اعضا نگه دارید

بنابراین ما نیاز به تیم نوجوانان، امید، جوان و بزرگسال داریم و اینها مدام باید در این چرخه تغییر کنند. وی با اشاره به اینکه با حرف نمی‌توان کاری از پیش برد نیاز به عمل در جامعه داریم، گفت: بچه که بودم خاطرم است که مرا به ورزشگاه می‌بردند و میگفتند یک وقت حرف بدی نزنی، بچه‌ها بشنوند و یاد بگیرند هنوز این حرف در گوشم است، ما نیاز به قشر کودک و نوجوان همه جا داریم.

شمسایی با اشاره به اینکه خیلی افراد متولی هم هستند که سمت تشکیل خانواده و فرزندآوری نمی‌روند، گفت: درست است که این قاعده همه جا وجود ندارد که به خاطر شرایط مالی فرزندآوری کم شده است، من خیلی دوستانم هم هستند که تمایل به ازدواج و فرزند با وجود عدم مشکل مالی ندارند، اما برای آن قشری که نیاز مالی دارند دولت می‌بایست کاری بکند و موانع را از سر راه بردارد. با این حال من هر حرفی بزنم کارشناس نیستم و مسئولین در این زمینه اشراف دارند و باید شرایط را بررسی کنند ما تنها از کنار گود می‌توانیم حرفی بزنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وحید شمسایی: موانع فرزندآوری باید رفع شود
  • موانع فرزندآوری باید رفع شود
  • کاهش ازدواج و طلاق در کردستان در سال گذشته
  • کاهش ازدواج و طلاق در کردستان طی سال گذشته
  • در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود
  • موانع فرزندآوری باید رفع شود/ زوج‌های جوان و مجرد‌ها باید در مسیر رونق بخشی به خانواده قرار بگیرند
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است/ روند کاهشی در مرکز استان
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است / کاهش جمعیت در مرکز استان
  • آیا عمل بینی واقعا به افزایش اعتماد به نفس کمک می‌کند؟
  • برگزاری جشن‌های مادرانه در مساجد برای ترغیب مادران به فرزندآوری