Web Analytics Made Easy - Statcounter

تعداد محدود کارخانه‌های تولید روغن‌کشی در گیلان امری است که برخی آن را یکی از مؤلفه‌های مؤثر در بروز چالش‌ کمبود روغن می‌دانند از طرفی باید توجه داشت که احتکار خانگی هم تاکنون مانند یک چاشنی قوی در تشدید این مشکلات عمل کرده است.

خبرگزاری شبستان_رشت، تعداد کارخانه‌های تولید روغن‌کشی در گیلان محدود است، این موضوعی است که برخی اعتقاد دارند وجود آن در کنار سایر مؤلفه‌ها عامل ایجاد چالش‌های اخیر در سطح بازار شده از سوی دیگر نباید از تاثیر برخی موارد دیگر غافل شد و باید توجه داشت که احتکار خانگی تاکنون مانند یک چاشنی قوی در تشدید مشکلات ناشی از کمبود کالاهای اساسی در بازار عمل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

چرا برخی اجناس اصلی سبد خانوار نظیر روغن خوراکی در بازار کم است، ریشه و مهم‌ترین عوامل مؤثر در بروز چنین مشکلاتی که دیگر به چالش‌ تبدیل شده‌ است چیست؟ کمبود تولید، توزیع نامناسب و احتکار خانگی هر کدام به چه اندازه در بروز، تشدید و استمرار کمبود و حتی نبود کالا در بازار تاثیرگذار هستند و اساسا آیا تا این لحظه این مشکل ریشه‌یابی درستی شده است؟.

 

با نیم‌نگاهی به بازار و شنیدن دغدغه‌های مردم، کسبه، صاحبان صنوف و نیروهای موثر در تامین و توزیع کالاهای اساسی نظیر روغن خوراکی تمام این پرسش‌ها و اما و اگرها در ذهن‌مان متبادر شده و اما پاسخ شفاف و روشنی برای آن وجود ندارد زیرا بروز چنین مشکلاتی در بازار تازگی نداشته و هر از چندگاه در مورد یک کالای دیگر و به شکل جدیدتری ظهور پیدا می‌کند.

 

«روغن نباتی کمیاب شد، برخی‌ها می‌گویند چون تحریم هستیم نمی‌توان مواد اولیه آورد و برخی می‌گویند ارز چهار هزار و 200 تومانی نمی‌دهند و دیگری معتقد است مواد اولیه این روغن تراریخته بود و به همین علت دولت جلوی وارداتش را گرفت» موارد اشاره شده تنها گوشه‌ای از شبهاتی است که در جامعه پیچیده و پاسخ روشنی هم برای آن پیدا نمی‌شود.


*دو کارخانه روغن‌کشی در گیلان وجود دارد

«مهدی نقدی» با بیان این مطلب که به علت عدم ترخیص برخی از مواد اولیه کارخانه‌های تولید روغن در گمرک مشکلاتی در برخی از استان‌ها ایجاد شد اظهار داشت: در استان گیلان دو کارخانه روغن‌کشی وجود دارد از طرفی تلاش‌ها و اقدامات بسیار گسترده‌ای توسط سازمان صمت برای حل مشکل کمبود روغن در گیلان انجام شد و همچنان هم استمرار دارد.

 

معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان همکاری مردم و شهروندان را با بازرسان این سازمان و دیگر نهادهای نظارتی برای ایجاد ثبات در بازار لازم و ضروری خواند و یادآور شد: مبارزه با احتکار روغن هم از جمله مواردی است که در صورت مشارکت مردم نتایج بسیار خوبی در این زمینه کسب خواهد شد.

 

وی با تاکید بر اینکه دولت روغن را با ارز چهار هزار و 200 تومانی عرضه می‌کند خاطرنشان کرد: با تمام این تلاش‌هایی که از سوی دولت و سازمانی‌های ذیربط در حال انجام بوده امکان دارد که افراد سودجو و سوداگران از این اتفاق سوءاستفاده کرده و شروع به احتکار و گران‌فروشی روغن بکنند که با آنان برخورد می‌شود.

 

معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان پل ارتباطی بین مردم و بازرسان این سازمان را سامانه 124 اعلام و خاطرنشان کرد: مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف در سطح بازار می‌توانند با این سامانه تلفنی تماس گرفته و تخلفات را گزارش دهند تا بازرسان سازمان هم به سرعت پیگیر ماجرا شوند.


* احتکار خانگی یکی از عوامل موثر کمبود روغن خوراکی در گیلان

«محمدحسین ثابت» اصلی‌ترین و مهم‌ترین مؤلفه‌هایی که در بروز چالش کمبود روغن خوراکی در استان گیلان دخیل بودند را برشمرد و در تشریح این مطلب عنوان کرد: مواردی نظیر کمبود تولید، توزیع نامناسب و احتکار خانگی از جمله مهم‌ترین عوامل اصلی کمبود روغن خوراکی در استان گیلان و شهرستان رشت محسوب می‌شود.

رییس اتحادیه خواروبار، سقط، لبنیات و چای خشک شهرستان رشت حل و فصل مشکل تهیه و توزیع روغن خوراکی در استان گیلان و رشت را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: بدون شک همکاری آحاد مردم در جهت عدم احتکار خانگی کالاهای اساسی مانند روغن می‌تواند به رفع هرچه سریع‌تر مشکلات کمک کند.

 

وی با تاکید بر این نکته که بروز اتفاقاتی مانند احتکار خانگی کالاهای اساسی این احساس کمبود را در سطح بازار تشدید می‌کند ابراز داشت: علاوه بر عوامل و مؤلفه‌های مؤثری که تاکنون به آن اشاره شد تعداد محدود کارخانه‌های تولید روغن کشی در سطح استان گیلان هم از دیگر عوامل عمده کمبود روغن محسوب می‌شود.

 

رییس اتحادیه خواروبار، سقط، لبنیات و چای خشک شهرستان رشت از بسته‌بندی نامناسب روغن‌های تولیدی کارخانجات گیلان خبر داد و با بیان اینکه این موضوع یکی دیگر از عوامل مهم عدم استقبال مردم از این تولیدات است افزود: توزیع نامناسب و ناعادلانه هم در بروز کمبود روغن خوراکی و عدم اشاعه بازار تاثیر‌گذار بوده است.

 

گزارش‌ها حاکی است، روغن خام استحصال شده از دانه‌های روغنی داخلی، تنها حدود 15 درصد از نیاز کشور را تامین می‌کند، یعنی بیش از 85 درصد صنعت روغن خوراکی، وابسته به واردات روغن خام یا دانه‌های روغنی است، به این ترتیب طبیعی به نظر می‌رسد که در آشفته‌بازار تامین ارز، بی‌ثباتی نرخ دلار و کاهش واردات، این کالا با کمبود و افزایش قیمت مواجه شود.

 

از طرفی اجرای الگوی کشت هم مبحث مهم دیگری است که امسال از سوی یکی از اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس مطرح شد، این کمیسیون تخصصی معتقد است؛ بار‌ها به وزرای جهاد کشاورزی اعلام کرده‌ایم که اجرای الگوی کشت نیازمند برنامه محوری است و تنها راه برون رفت از وابستگی به واردات در محصولات مختلف کشاورزی اعم از روغن، استفاده حداکثری از ظرفیت داخلی است.

 

پس از مطالعه تمام این مطالب، نکته قابل توجه اینجا است که چرا از ظرفیت‌های داخلی کشور برای تولید استفاده نمی‌شود و آیا باید باور کنیم که در اکثر مواقع قدرت سوداگران و واردکنندگان کالاها بیشتر از سایر بخش‌ها است، آیا باید بپذیریم که با این اقلیم منحصربه فرد و مستعد در بخش تولیدات بخش کشاورزی همچنان باید منتظر واردات روغن خام، دانه‌های روغنی و بروز چالش‌های رنگارنگ و خسته‌کننده باشیم.

پایان پیام/84

منبع: شبستان

کلیدواژه: ملتهب شدن بازار احتکار خانگی تولید روغن کارخانه های تولید روغن کمبود روغن خوراکی روغن کشی در گیلان استان گیلان روغن خوراکی کالاهای اساسی احتکار خانگی مؤلفه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۰۲۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلارهای خانگی روانه بازار شدند | روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، هم اکنون در بازار آزاد ارز در میدان فردوسی تهران، معامله‌گران دلار را با قیمت ۶۱۵۰۰ از مردم خریداری می‌کنند و با قیمت ۶۲۵۰۰ تومان می‌فروشند.

معامله‌گران ارز می‌گویند نرخ ارز یک هفته است نزولی شده و بازار ارز از روند صعودی خارج شده و این وضعیت همچنان ادامه دارد و ترس کاهش قیمت دلار، دارندگان ارزهای خانگی را روانه بازار کرده تا قبل از افت بیشتر قیمت‌ها اقدام به فروش کنند.

دلار در سراشیبی | نزول دلار تا کجا ادامه دارد؟

در همین حال در کانال‌های تلگرامی و در معاملات موسوم به فردایی، قیمت فروش دلار به ۶۱۴۰۰ تومان هم رسیده است.

فعالان بازار ارز با تاکید بر اینکه قیمت‌ها در بازار غیررسمی ارز در یک هفته اخیر روند نزولی داشته است، پیش‌بینی کردند که همین روند کاهشی در هفته جاری ادامه داشته باشد.

کد خبر 847439 برچسب‌ها ارز - بازار داخلی خبر مهم دلار آمريكا

دیگر خبرها

  • کمبود کلانتری در تهران/ کلانتری‌ها دیجیتال می‌شوند
  • انبار دپوی باتری خودرو در بابل کشف شد
  • بستنی‌هایی که از بازار می‌خرید، چگونه در کارخانه تولید می‌شوند؟ (فیلم)
  • قیمت روغن خوراکی در بازار امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت روز خودرو صفر داخلی در کارخانه و بازار آزاد(۸ اردیبهشت ۱۴۰۳)+جدول
  • زباله سوز؛ نقطه پایانی رفع ابَرچالش سراوان
  • دلارهای خانگی روانه بازار شدند | روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است
  • درمان خانگی آبله مرغان + بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش
  • طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران