Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحقیقات نشان می‌دهند که برای جلوگیری از سرطان، مصرف برخی از آنتی اکسیدان‌های خوراکی ضروری است.

به گزارش شریان نیوز،به نقل از فودنیوز، لیکوپن، یک ماده مغذی گیاهی است که معمولاً در گوجه فرنگی وجود دارد. مطالعات نشان داده است که لیکوپن علاوه بر اینکه به میوه‌ها رنگ قرمز می‌دهد، از مزایای آنتی اکسیدانی نیز برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، لیکوپن به طور انحصاری در گوجه فرنگی یافت نمی‌شود. بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات حاوی غلظت‌های مختلفی از این ماده مغذی تقویت کننده سلامتی هستند.

 

 

مطالعات نشان می‌دهد که هندوانه حاوی بالاترین میزان لیکوپن، حتی بیشتر از گوجه فرنگی است. در ادامه برخی از مزایای لیکوپن برای سلامتی آورده شده است.

لیکوپن از خانواده کاروتنوئید‌ها است که رنگدانه‌های گیاهی محلول در چربی هستند که به بیشتر میوه‌ها و سبزیجات، رنگ‌های زرد، نارنجی یا قرمز می‌دهند. شناخته شده‌ترین کاروتنوئید، بتا کاروتن است که به عنوان پیش ماده ویتامین A عمل می‌کند. کاروتنوئید‌ها به گیاهان از دو راه مهم خدمت می‌کنند، یکی با جذب انرژی از نور خورشید برای استفاده در فتوسنتز و دیگری با خنک سازی یا اتلاف انرژی نور اضافی که می‌تواند به سیستم‌های فتوسنتز طبیعی آسیب برساند.

در بدن انسان، کاروتنوئید‌ها مانند لیکوپن و بتاکاروتن به عنوان آنتی اکسیدان عمل می‌کنند که از سلول‌ها در برابر اثرات مخرب اکسیداسیون محافظت می‌کنند. این فرآیند زمانی اتفاق می‌افتد که مولکول‌های مضر به نام رادیکال‌های آزاد بیش از آنتی اکسیدان‌های موجود در بدن باشند. رادیکال‌های آزاد با توسعه بیماری‌های جدی مانند بیماری قلبی، بیماری آلزایمر، دیابت و سرطان در ارتباط هستند.

مزایای دیگر لیکوپن و خواص آنتی اکسیدانی آن

- از پیشرفت سرطان پستان، پروستات و کلیه جلوگیری و یا روند آن را کند می‌کند.

- با کاهش کلسترول بد LDL و افزایش کلسترول خوب HDL سلامت قلب را تقویت می‌کند.

- از پوست در برابر اشعه ماورا بنفش محافظت می‌کند.

- در جلوگیری یا به تاخیر انداختن تشکیل آب مروارید کمک می‌کند.

- با جلوگیری از از دست دادن حافظه و بیماری‌های وابسته به سن، عملکرد مغز را حفظ می‌کند.

- به کند شدن مرگ سلول‌های استخوانی کمک می‌کند.

در حالی که لیکوپن اکنون به عنوان یک مکمل در دسترس است، بهترین منبع این ماده مغذی هنوز میوه‌ها و سبزیجات تازه است.

منابع غذایی لیکوپن

بیشتر غذا‌ها با رنگ قرمز یا صورتی طبیعی حاوی لیکوپن هستند. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف منظم غذا‌های غنی از لیکوپن می‌تواند خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرطان را کاهش دهد. لیکوپن به عنوان یک آنتی اکسیدان است که رادیکال‌های آزاد بدن را خنثی می‌کند. بدون آنتی اکسیدان، رادیکال‌های آزاد مضر می‌توانند به سلول‌های سالم آسیب برسانند و باعث التهاب شوند. التهاب مداوم در نهایت منجر به بیماری‌های مزمن می‌شود.

یکی دیگر از مزایای حاصل از فعالیت آنتی اکسیدانی لیکوپن، سالم و جوان نگه داشتن پوست است. به این دلیل که می‌تواند تولید رادیکال‌های آزاد را که ناشی از قرار گرفتن بیش از حد در معرض آفتاب، آلاینده‌های محیطی یا دود سیگار است، محدود کند. عملکرد محافظتی لیکوپن به پوست شما این امکان را می‌دهد تا رطوبت و انعطاف پذیری را حتی با افزایش سن حفظ کند.

برای داشتن پوست عالی و سلامت کلی می‌توانید گوجه فرنگی، هندوانه، موز، انگور، نارنگی، پاپایا، گریپ فروت، فلفل دلمه‌ای قرمز، خرمالو، مارچوبه، کلم قرمز و انبه را به رژیم خود اضافه کنید. لیکوپن موجود در این خوراکی ها به هیچ وجه سمی نیست.

اگرچه مصرف بیش از حد لیکوپن از طریق ترکیب رژیم غذایی و مکمل‌ها می‌تواند باعث نوعی تغییر رنگ پوست شود که به عنوان لیکوپنودرمی شناخته می‌شود. برای جلوگیری از این مشکل، اگر غذا‌هایی را می‌خورید که غنی از لیکوپن هستند از مکمل‌ها استفاده نکنید. همچنین، قبل از مصرف مکمل‌های لیکوپن، با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید با دارویی که در حال حاضر مصرف می‌کنید، تداخل نخواهند داشت.

منبع: شریان

کلیدواژه: رادیکال های آزاد آنتی اکسیدان گوجه فرنگی بیماری ها میوه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۳۸۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر سیدامیر آل‌داوود اظهار کرد: امروزه سرطان‌های روده بزرگ جزء سرطان‌های شایع کشور بوده و موارد ابتلای آن نیز روز‌به‌روز در حال افزایش بوده و به همین رعایت موارد بهداشتی و پیشگیرانه بیشتر از هر زمان دیگری مورد تأکید است.

وی تصریح کرد: در اکثر موارد بیمار مبتلا به سرطان فاقد علائم بارز و آشکار بوده و همین موضوع بعضاً مردم را به اشتباه می‌اندازد و در شرایطی که حال عمومی و وزن و وضعیت اشتهایی خوبی دارند، آن علائم جزئی را جدی نمی‌گیرند و همین موضوع در آینده و در زمان آشکار شدن علائم وضعیت بدتری در فرد بیمار ایجاد می‌کند و بهتر است که با مشاهده هرنوع علائمی، هرچند کوچک، پیگیری و اقدام به‌موقع را داشته باشیم.

عضو هیأت علمی رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رابطه با مهمترین علائم سرطان روده بزرگ، بیان کرد: این بیماری علائم و نشانه‌های متعددی دارد که مهمترین آن‌ها ایجاد مشکل در اجابت مزاج، خون در مدفوع و کاهش به یک باره وزن بوده، به خصوص مشکل اجابت مزاج طولانی شود، و فرد چند هفته مداوم یبوست و اسهال داشت باید وضعیتش مورد بررسی قرار بگیرد؛ همچنین در خصوص کاهش وزن هم باید بگوییم که این شرایط بیشتر در زمانی بوده که بیماری به حالت پیشرفته رسیده و باید آن ۲ مورد دیگر را جدی‌تر بگیریم.

دکتر آل‌داوود اضافه کرد: همچنین باید به موضوع دفع خون مخفی هم به‌طور ویژه توجه کنیم و عمدتاً فرد بیمار دچار کم‌خونی مزمن بوده و اگر علائم مشکوک در زمان طولانی مشاهده شد باید حتماً به پزشک مراجعه شود.

وی تأکید کرد: کسانی که سابقه خانوادگی در ابتلای به انواع سرطان‌ها، از جمله سرطان روده بزرگ دارند باید حتماً تحت غربالگری قرار بگیرند، حتی به افرادی هم هیچگونه سابقه خانوادگی در این خصوص ندارند هم توصیه می‌کنیم که پس از رسیدن به سن ۵۰ سال غربالگری سرطان روده را داشته باشند و تست‌های آن به ۳ روش تست بررسی خون در مدفوع، خون مخفی در مدفوع و انجام کولونوسکوپی بوده است.

متخصص پرتو درمانی و رادیوتراپی با بیان اینکه با توجه به کاهش سن ابتلا به سرطان در زمان بیماری نباید در خصوص فرزندآوری اقدام نماید و باید این کار بین ۲ تا ۳ سال پس از بهبود بیماری باشد، خاطرنشان کرد: همچنین باید اشاره کنیم که پس از بهبود بیماری امکان انتقال سلول سرطانی به جنین وجود ندارد و در این خصوص دغدغه‌ای بابت بارداری و نگرانی زوجین وجود ندارد و فقط همانطور که اشاره شد باید از بارداری در دوره درمان بیماری خودداری شود.

دکتر آل‌داوود افزود: همه ما باید در راستای پیشگیری از انواع سرطان‌ها از جمله سرطان روده بزرگ به مواردی همچون تحرک و فعالیت بدنی مناسب روزانه، عدم چاقی و افزایش وزن، عدم مصرف غذا‌های پرچرب به‌خصوص فست‌فودها، عدم مصرف سیگار و دخانیات و عدم مصرف نوشیدنی‌های الکلی توجه نماییم، موضوعی که در افراد با سابقه خانوادگی در این خصوص بیشتر از سایر گروه‌های جامعه مورد تأکید بوده و هست.

وی در پایان گفت: باید همچنین به در پیشگیری از سرطان به موضوع آموزش و افزایش سطح آگاهی جامعه هم توجه کرد و اگر به این مهم نیز توجه شود شاهد آمار بالای تعداد مبتلایان به انواع سرطان‌ها از جمله سرطان روده بزرگ و همچنین کاهش سن مبتلایان به این بیماری نخواهیم بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد
  • صندوق نوآوری حامی پیشگیری از سرطان شد
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • یک افزودنی جالب به آب آشامیدنی؛ از کاهش وزن تا پوست سالم
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند