Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@15:19:47 GMT

حضور قضات در زندان‌ها باید موثر و هدفمند باشد

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۴۴۵۹۰

حضور قضات در زندان‌ها باید موثر و هدفمند باشد

دادستان تهران و هیئت همراه در ادامه اجرای طرح پایش و غربالگری زندانیان از زندان قزلحصار بازدید کرد.

به گزارش ایمنا، علی القاصی دادستان تهران که به همراه مدیرکل زندان‌های استان تهران و ۱۰۰ نفر از قضات محاکم و شعبات مختلف و با هدف پایش زندانیان در ندامتگاه قزلحصار حضور یافته بود، در جلسه پایش ندامتگاه قزلحصار گفت: ما قضات در مقابل تک تک زندانیان مسئولیت شرعی داریم و با راهکارهای جدید تخفیفی قوانین کاهش مجازات که توسط قوه قضائیه ابلاغ شده، آزادی عمل بیشتری وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دادستان تهران گفت: از تمام راهکارها و ارفاقات قانونی استفاده کنید تا هیچ زندانی مستحق کمک در زندان نماند، بسیاری از این افراد تحت شرایط نامساعد خانوادگی، اقتصادی یا اجتماعی دست به ارتکاب جرم زده‌اند.

وی تصریح کرد: ما قضات با توفیق خداوند در جایگاهی قرار گرفته‌ایم که می‌توانیم گره گشای مشکل یک شخص نیازمند و درمانده باشیم و در مقابل تک تک زندانیان مسئولیت شرعی داریم و با راهکارهای جدید تخفیفی قوانین کاهش مجازات که توسط قوه قضائیه ابلاغ شده، آزادی عمل بیشتری وجود دارد.

وی همچنین گفت: حضور قضات در زندان‌ها باید مؤثر و هدفمند باشد تا زندانی که دست نیازش به درگاه خدا و چشمش به قلم شماست، امروز گره از مشکلش باز شود و وقتی این ندامتگاه را ترک می‌کنید وجدانتان آسوده و دل خانواده‌های زیادی را با آزادی زندانیان شاد کنید.

کاهش ۱۱ درصدی آمار متهمان ندامتگاه قزلحصار

همچنین در این بازدید مدیرکل زندان‌های استان تهران ضمن خوش‌آمدگویی گفت: ندامتگاه قزلحصار، مختص نگهداری زندانیان موادمخدر و نیز اتباع بیگانه است که اغلب این اتباع را افاغنه تشکیل می‌دهند و فقط ۱۰ نفر زندانی از کشورهای دیگر داریم.

سیدحشمت‌الله حیات الغیب تأکید کرد: با تلاش‌های اخیر صورت گرفته، ۱۱ درصد آمار متهمان این ندامتگاه کاهش یافته است.

وی ادامه داد: زندان بخش مهمی از جامعه است و سعی شده افرادی که در این جامعه خاص زندگی می‌کنند، طی فرآیندها و برنامه‌های روانشناسانه‌ای که تدوین شده، با روح و جسمی سالم به جامعه اصلی برگردند.

بنابه گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، در پایان جلسه، قضات شعبات مختلف در اندرزگاه‌های ندامتگاه حضور یافته، نسبت به بررسی و پایش تمام پرونده‌های قضائی و گفت‌وگو با مددجویان اقدام کردند که تا غروب ادامه خواهد یافت.

کد خبر 463984

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سازمان زندان ها دادستان تهران پایش و غربالگری زندانیان ندامتگاه علی القاصی زندانیان غربالگری زندانیان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ندامتگاه قزلحصار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۴۴۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش پررنگ سینما در آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد


مهدی چراغ کارشناس حقوقی قوه قضائیه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره تصویری که از زندان ها در فلیم های سینمایی ارائه می شود گفت: متاسفانه بینندگان فیلم های سینمایی تصویر درستی از مسائل حقوقی در آثار نمی بینند و معمولا در پایان فیلم معمایی و جنایی با یک حس بد و ناامید کننده نسبت به دستگاه قضایی مواجه می شوند.

وی با تاکید بر اینکه می توان از رسانه به عنوان ابزاری برای آموزش استفاده کرد، افزود: روایت درست در سینما می تواند موجب کاهش مراجعات مردمی به دستگاه قضایی شود. سینما می تواند همانند یک مدرسه امور حقوقی را به مردم آموزش دهد.

چراغ اظهار داشت: بیشتر فیلم های سینمایی که در دهه نود تولید شده اند روی جرائم عمد تاکید داشتند و یا در این فیلم ها، زندان محل قاچاق مواد مخدر و حتی محل جرائم سازمان یافته دیگری بوده است. متاسفانه هیچ یک از آثار جنبه آموزشی زندان ها را نشان نداده اند. در صورتی که سینما می تواند تصویر واقعی از بازپروری زندانیان را نشان دهد.

وی افزود: ستاد دیه و یا سازمان زندان ها در اکثر مناسبت ها برای زندانیان مالی قدم های بزرگ برمی دارند اما خیلی کم دیده شده که داستان این کمک ها در فیلم های سینمایی روایت شود. در حالی که این روایت ها می تواند دیدگاه مردم را به زندانیان تغییر دهد و آنها را به مشارکت در آزادسازی زندانی های غیرعمد تشویق کند.

این کارشناس حقوقی، آشنایی نویسنده و کارگردان با مسائل حقوقی را یکی از شرایط اصلی ساخت فیلم درباره پرونده های حقوقی دانست و گفت: عدم آگاهی فیلمسازان از مسائل حقوقی باعث می شود که هیچ کدام از آثار، پرداخت درستی به کانون اصلاح و تربیت نوجوانان و همچنین کارگاه های فرهنگی و مهارت آموزی در زندان ها نداشته باشند. باید کارشناسان حقوقی و فیلمسازان با مشارکت یکدیگر برای ساخت فیلم های واقعی از پرونده های حقوقی قدم بردارند. 

دیگر خبرها

  • زندانیان ونزوئلا در تلاش برای فرار از زندان از ایستگاه پلیس سر در آوردند (فیلم)
  • فیلم/ نقشه فراری که زندانیان را به مقر پلیس رساند
  • آزادی ۷ زندانی جرائم غیرعمد در استان سمنان
  • کمک ۴۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی خیرین برای آزادی زندانیان غیر عمد در فارس
  • رهاورد ۱۶ جشن گلریزان ستاد دیه استان فارس اعلام شد
  • ضرورت انتقال زندان به خارج از شهر زرند
  • ۷۴ درصد از زندانیان ندامتگاه خورین ورامین مشغول به کار شدند
  • کمک ۱۷۰ میلیون تومانی نیرو‌های یگان حفاظت زندان‌های فارس به جشن گلریزان
  • نقش پررنگ سینما در آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد
  • (ویدئو) غافلگیری زندانیان هنگام فرار از تونل حفر شده در زندان