Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهاب الدین ارفعی کارشناس ارشد معماری دانشگاه تهران که چهل سال از فعالیت او در حوزه معماری می‌گذرد، درباره وضعیت فعلی هنر معماری و همچنین دستاورد‌های معماری ایران در دهه‌های اخیر به خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: من قبول ندارم که امروزه دست ما در حوزه معماری کاملا خالی است، اما فکر می‌کنم، می‌توانست خیلی پر تر از این باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمی‌دانم چه اتفاقی افتاد که شکوفایی معماری ایران روز به روز به سایه رفت. این اتفاق تا جایی جلو رفت که امروزه مورد انتقاد بسیاری هستیم؛ بنابراین می‌پذیرم که افول داشتیم، اما قبول ندارم که کلا هیچ چیز نداریم.

وی درباره دلایل این وضعیت توضیح داد: ما امروزه در همه زمینه‌ها کمتر اندیشه و کمتر هم کار می‌کنیم. گرایش عمومی جامعه به سمتی حرکت کرده که بیشتر موضوعات تئوریک مهم شده اند. در دوره‌ای که ما درس می‌خواندیم، کمتر کسی به مدرک دکترا در این حوزه فکر می‌کرد، اما الان همه دکتر هستند. یعنی اگر شما در خیابان هم قدم بزنید، حتما چند دکتر معماری می‌بینید، اما مسیر این دکتر‌ها به یک درک تئوریک ویژه و موضوعات مفهومی خاص رسیده و آن‌ها را از درک اثری که ساخته می‌شود و کاربردی است، بر حذر داشته است. یعنی روز به روز ساخت و ساز‌ها از اندیشه معماری فاصله گرفته اند.

بیشتر بخوانید:

به آینده معماری ایران خوش بین نیستم

عضوانجمن مفاخر معماری ایران افزود: معماران امروزی در حوزه آموزش معماری توانمند هستند، اما معماران گذشته، در کنار آموزش معماری، آن را به صورت عملی هم تجربه می‌کردند. امروزه موضوعاتی که برای استادان و مربیان این رشته اهمیت دارد، خیلی برای مهندسانی که ساخت و ساز می‌کنند، مفهوم نیست و بالعکس؛ به عبارتی، این دو گروه زبان را همدیگر نمی‌فهمند، در نتیجه محصولی که برآیند اندیشه و عمل این دو مجموعه باشد، پدید نمی‌آید.

وی با اشاره به نقش مهم ناپایداری مدیریت‌ها در کیفیت ساخت و ساز‌های اخیر گفت: هر مدیری می‌خواهد به هر کیفیتی در دوره خودش یک پروژه تمام کند. چنین شخصی فکر نمی‌کند که هزینه مصرفی چقدر ماندگار خواهد بود. همچنین نظام آموزشی هم در پدیدار شدن این وضعیت بسیار مهم است. عوامل متعددی هم در ضعف نظام آموزشی نقش دارند که یکی از آن‌ها هم من هستم. چون من هم سال‌ها تدریس کردم، اما نمی‌دانم که چرا نتوانستم مباحثی را که الان بررسی می‌کنم، به دانشجویانم تفهیم کنم.

ارفعی درخصوص جذابیت‌های آثار معماری امروز برای جذب توریست بیان کرد: آثاری که ما امروز تولید می‌کنیم عمدتا از شان و ارزشی که بتوانند جاذبه‌ای برای توریست‌ها باشند، برخوردار نیستند. آن چیزی که قدیمی تر‌ها برای ما ساخته و به میراث گذاشته اند، هم از نظر کیفی جذابند و هم نوستالژیکی هستند که ما را جذب خود می‌کنند. مثل آثاری که قبل از دوره قاجار داریم. البته صرف ارزشمند بودن یک اثر نیست که توریست جذب می‌کند. مثلا ممکن است یک اثر خیلی از نظر معماری ارزشمند نباشد، اما خاستگاه یک حادثه تاریخی باشد؛ در اینصورت می‌تواند جاذبه توریستی محسوب شود. علاوه بر این ممکن است، اثری داشته باشیم که قبلا کاربرد داشته، اما امروز به خاطره تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید:

یکی از برازندگی‌های سینما در خطر نابودی!

وی ادامه داد: در کل امروزه، معماری با جوهره‌ای که در آن به کار می‌رود، به شدت افت کرده است. یک بخش از دلایل این وضعیت هم برعهده اندیشه‌های مدرنیستی است که بیشتر به عملکرد فکر می‌کند. یک بخش هم تقصیر اقتصاد است. لازم است فکر کنیم که ۵۰ سال دیگر شهر ما چه شکل و روزی خواهد داشت. برای به روزرسانی احساس نوستالژیک نباید آثار کهن را کپی کنیم. به نظرم بسیار مهم است که جوهره، ذات و معنای درونی اثر قبلی را به نحوه امروزی معرفی کنیم.

طراح سردر دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه شهر‌های ما به شدت شبیه هم شده اند، گفت: الان دیگر نمای مشهد، بندرعباس، ارومیه و... فرقی با هم ندارد. فکر می‌کنم همه این‌ها از طرح تفصیلی خاصی بهره گرفته اند که در آن، ضوابط برای همه شهر‌ها واحد است. البته در حال حاضر بنده به همراه دوستان در کمیته‌های نمای شهری شهرداری کار‌هایی انجام می‌دهیم. سیمای شهری امروز نسبت به ده سال پیش خیلی بهتر است، امیدوارم که چنین طرح‌هایی، تداوم داشته باشد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هنرهای تجسمی معماری ایرانی مهندس معمار معماری ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۴۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل

مدیریت تبلیغات پنهان اقلام لوکس و همچنین بازگشت به مدل خدمات پس از فروش رسمی می‌تواند در یک بازه مشخص زمانی منجر به کاهش ارزبری سنگین حوزه تلفن همراه شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در حال حاضر شاهد هستیم که تلفن همراه به دومین کالای ارزبر کشور تبدیل شده است. بخش عمده ارز وارداتی تلفن‌های همراه نیز با نرخ دولتی وارد کشور می‌شود چرا که دولت تلفن همراه را به عنوان یک کالای ضروری برای مصارف مردم در نظر گرفته است.

واردات 3.2 میلیارد دلاری گوشی تلفن همراه در سال گذشته

باید توجه داشت که در شرایط محدودیت‌های ارزی که وجود دارد، میزان ارزی که به واردات تلفن همراه تخصیص پیدا می‌کند از برخی ردیف‌های مختلف کالاهای اساسی بالاتر است. در اینکه واردات تلفن همراه یک امر ضروری است شکی نیست اما رقم کنونی واردات بسیار بالا است و همین موضوع سیاست‌گذار را ناچار می‌کند تا برای کنترل مصارف ارزی دست به اقدام بزند.

در این زمینه دو راهکار پیش روی دولت قرار دارد. اول جایگزینی واردات با تولید داخلی که در حال حاضر دور از ذهن به نظر می‌رسد. اما راهکار دوم که می‌تواند جنبه عملیاتی داشته باشد، جلوگیری از تقاضاهای مصرفی غیرواقعی است. موضوع جلوگیری از تقاضاهای غیرواقعی را می‌توان در دو بخش بررسی کرد. بخش اول که مهم‌ترین مسیری است که باید پیگیری شود، فراهم شدن خدمات پس از فروش رسمی است.

بخش دوم کنترل تقاضای مصرفی غیرواقعی برای تلفن همراه نیز کنترل و کاهش تبلیغات پنهان تلفن‌های همراه لوکس است.

کاهش ارزبری 15 درصدی واردات تلفن همراه با عملیاتی شدن خدمات پس از فروش رسمی

مهم‌ترین توصیه‌ای که می‌توان برای کاهش ارزبری تلقن‌های همراه داشت، تحقق خدمات پس از فروش رسمی است. نمونه این مسئله را به صورت مستقیم و غیرمستقیم در گذشته شاهد بوده‌ایم. خدمات پس از فروش رسمی سبب کاهش هزینه‌های مصرف‌کننده خواهد شد. در حقیقت خدمات پس از فروش بخشی از هزینه تمام شده تلفن همراه است و اگر چنین خدماتی در ایران وجود داشته باشد، مصرف‌کننده دیگر نیازی به پرداخت هزینه‌های اضافی برای گارانتی و ... نخواهد داشت.

ضمن این که با وجود دفاتر خدمات رسمی می‌توان شاهد واردات تلفن‌های همراه با کیفیت بود چرا که شرکت اصلی دیگر مسئول مشکلات کالاهای وارد شده خواهد بود. به این ترتیب اگر تاجر یا واردکننده‌ای کالای بی‌کیفیت وارد کشور کند، به سرعت مشخص خواهد شد.

نکته دیگری که وجود دارد این است که با ارائه خدمات پس از فروش با کیفیت می‌توان انتظار داشت که عمر تلفن‌های همراهی که در اختیار کاربران قرار دارد افزایش پیدا کند. در حال حاضر عمر متوسط تلفن‌های همراه در ایران 2 سال است. 

واردات کالای با کیفیت در کنار ارائه خدمات پس از فروش رسمی و ارزان قیمت می‌تواند عمر مفید تلفن‌های همراه را به عنوان یک کالای مصرفی افزایش دهد. تخمینی وجود دارد که اگر این اقدامات بتواند تقاضای واردات تلفن‌های همراه را تا 15% کاهش دهد، میزان واردات که هم اکنون به بیش از 3 میلیارد دلار می‌رسد، به 2.5 میلیارد دلار کاهش خواهد یافت. به نظر می‌رسد که با تحقق این پیش‌فرش، عمر متوسط تلفن‌های همراه در ایران به 3 تا 5 سال برسد. این مسئله اثر مهمی در کاهش تقاضا خواهد داشت.

تبلیغات پنهان کالای لاکچری را مدیریت کنید

با جلوگیری از تبلیغات پنهان کالای لوکس وارداتی، تقاضای مصرفی و تعویض کاهش پیدا خواهد کرد. در حقیقت تبلیغات یک برند را به شکل غیر مستقیم زیاد می‌بینیم و می‌شنویم. معمولا هم افرادی که در فیلم‌ها و سریال‌ها نقش لاکچری دارند از همین تلفن‌های همراه استفاده می‌کنند.

در نتیجه کنترل تبلیغات پنهان کمک خواهد کرد تا اولا تقاضای این دسته از کالاهای لوکس کاهش پیدا کند و دوما احساس نیاز کاربران به تعویض تلفن همراه خود پیش از پایان عمر آن را کم می‌کند. به این ترتیب می‌توان انتظار داشت تا تقاضای واردات کالاهایی که حدود هزار دلار قیمت دارند و به همین دلیل ارزبری بالایی نیز دارند کاهش پیدا کند.

در صورت تحقق این هدف، شاهد اثرگذاری بالایی در کاهش واردات تلفن‌های همراه گران قیمت خواهیم بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رسانه‌ها باید در پاسداشت تمدن خلیج‌فارس به وحدت رویه برسند
  • برگزاری ماراتن کنکور در کرمانشاه با پیشتازی بانوان
  • برنامه‌های وزارت صمت در حوزه صنایع خلاق موجب جهش تولید می شود
  • سبک آپارتمان نشینی امروزی آسیب‌هایی را در پی دارد
  • سبک آپارتمان نشینی امروزی آسیب‌های را در پی دارد
  • دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل
  • افزایش ۲ برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • آیا رویه واردات در مقابل صادرات خود اصلاح می‌شود؟
  • تمرکز بر افزایش جذابیت تولید با کاهش مالیات در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم