Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ مشکلات مناطق زلزله‌زده کرمانشاه در زمینه ساخت و ساز و مسائل اقتصادی هنوز رفع نشده و این در حالی است که آسیب‌های اجتماعی بیش از پیش در این مناطق خودنمایی می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، ایران چهارمین کشور بلاخیز و پرسوانح در جهان است و استان کرمانشاه نیز در کشور جزو استان‌های پرحادثه محسوب می‌شود که نیازمند مدیریت بحران، پیشگیری و توجه به تمام مشکلات بعد از بحران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زلزله 7.3 ریشتری استان کرمانشاه نیز از مهمترین بحران‌هایی است که در واقع کل کشور را تحت‌الشعاع قرار دارد و اکنون بعد از گذشت بیش از سه سال قضاوت‌ها و انتقادات نسبت به عملکرد افراد در بخش‌های مختلف وجود دارد.

در زلزله 21 آبان 96 بخش قابل توجهی از واحد‌های روستایی، شهری، واحد صنفی، مساجد، مدارس، شهرک صنعتی و حتی مراکز درمانی نوساز تخریب یا آسیب دید که برخی از این واحدها هنوز بازسازی یا تعمیر نشده‌اند.

تورم و افزایش شدید قیمت مصالح ساختمانی سبب شد بسیاری از زلزله‌زدگان از اتمام بازسازی واحد مسکونی خود ناامید شده و ساخت و ساز را به صورت نیمه‌کاره رها کنند به طوری که واحد‌های بسیاری اکنون در شهر سرپل‌ذهاب به صورت اسکلت خودنمایی می‌کنند.

این مشکلات در حالی است که مدت امهال وام‌های زلزله‌زدگان به اتمام رسیده و اکنون با وجود مشکلات معیشتی بسیار باید دغدغه پرداخت قسط هم داشته باشند زیرا اخبار امیدوارکننده‌ای از تمدید امهال وام‌ها به گوش نمی‌رسد.

مستأجران از دیگر اقشار آسیب‌دیده زلزله 7.3 ریشتری هستند که در اوایل وقوع زلزله با فشار رسانه‌ها مورد توجه مسئولان قرار گرفتند و وعده‌های امیدوارکننده‌ای را دریافت کردند که اکنون بعد از سه سال هنوز در حد وعده باقی مانده و سقف بخشی از مستأجران بعد از گذشت سه سال هنوز کانکس است.

مسئولان در اوایل وقوع زلزله با قاطعیت به مستأجران وعده زمین داده بودند که با گذشت زمان رنگ باخت و اکنون همان مسئولان اعلام می‌کنند در هیچ جای دنیا در زمان بحران به مستأجران زمین اعطا نمی‌شود و بعد از گذشت سه سال مستأجران چاره‌ای جز کانکس‌‌نشینی را پیش روی خود نمی‌بینند.

مسکن مهر سرپل‌ذهاب از دیگر حواشی زلزله کرمانشاه بود که بخشی از آن با تأخیر بسیار در حال بازسازی است و مالکان واحد‌های باقی مانده هنوز در کانکس زندگی می‌کنند.

بعد از وقوع زلزله، بسیاری از سرپرستان خانوار و جوانان شغل خود را از دست دادند و اشتغال به دغدغه دیگری برای زلزله‌زدگان تبدیل شد به طوری که برخی را وادار به مهاجرت به حاشیه شهرهای بزرگ کرد.

در واقع می‌توان گفت هنوز در حوزه اشتغالزایی کاری انجام نشده و حتی به اغلب واحدهایی که در شهرک صنعتی سرپل‌ذهاب تخریب شده بودند تسهیلاتی اعطا نشده است و اغلب کارگران این واحدها بیکار شده‌اند زیرا برخی از این واحدها قبل از دریافت تسهیلات بازسازی را آغاز کرده‌اند و اکنون به هر بهانه‌ای حاضر به پرداخت تسهیلات به آن‌ها نیستند.

در جریان زلزله سال 96 کرمانشاه خیلی از خانوارهایی که در شهرهای زلزله‌زده مستأجر بودند مجدداً به روستاها برگشتند و اقدام به ساخت خانه کردند، اما فقدان فرصت‌های شغلی و امکانات رفاهی، فرهنگی و معیشتی به زودی این فرصت را به هدر می‌دهد و مهاجرت روستاییان به شهرها شروع می‌شود.

شواهد نشان می‌دهد فضاهای آموزشی نیز به طور کامل بازسازی نشده‌اند و دانش‌آموزان برخی روستاها در کانکس تحصیل می‌کنند و این در حالی است که بنابر گفته مسئولان 1000 کلاس درس در 1000 روز ساخته شده است.

یکی از ضروریات مدیریت بحران توجه به موضوعات روانشناختی و آسیب‌های اجتماعی بعد از زلزله است که به نظر می‌رسد در زلزله کرمانشاه گذشته از نتیجه کار، برنامه‌ریزی‌ها همه برای موضوعات فنی و فیزیکی بوده است.

بازسازی فیزیکی واحد‌های مسکونی بدون بازسازی فضای اجتماعی، روانشناختی، اقتصادی، فرهنگی و ارتباطی کارساز نبوده و نخواهد بود و این برای مناطقی همچون سرپل‌ذهاب که هشت سال دفاع مقدس را پشت سر گذاشته اهمیت دوچندان دارد. 

اما در این میان نهادهایی همچون سپاه، ارتش، بنیاد مستضعفان و بسیجیان از روز نخست مسئولیت‌هایی را پذیرفتند و بنابر اعلام مسئولان اجرایی کارنامه قابل قبولی در این زمینه داشتند. به عنوان نمونه سپاه مسئولیت رسیدگی به مناطق روستایی را بر عهده داشت و بنیاد مستضعفان نیز به گفته استاندار منازل محرومان را در کمتر از یکسال تحویل داد.

در بحبوحه وقوع زلزله که ملت ایران همه با مردم مناطق زلزله‌زده همدل شده بودند افرادی از چهره‌های معروف و سلبریتی‌ها مبالغ هنگفتی را تحت عنوان کمک به زلزله‌زدگان جمع‌آوری کردند اما کوچکترین اقدامی از سوی آن‌ها انجام نشد و با گذشت سه سال همچنان سرنوشت پول‌های جمع‌آوری شده مشخص نیست.

فتاح در کرمانشاه: آمادگی بنیاد مستضعفان برای واگذاری طرح‌ها به بخش خصوصی/توزیع 2000 تن سیمان رایگان در مناطق زلزله‌زدهوقوع زلزله 4.2 ریشتری در نصرآباد خراسان‌رضوی/ تاکنون خسارتی گزارش نشده استروندبازسازی روستاهای رامیان پس از زلزله چگونه است؟ / 100 روزه فقط 8 خانه ساخته شده

کسی جوابگوی سرنوشت کمک‌های جمع‌آوری شده از طرف سلبریتی‌ها نیست

این موضوع مورد انتقاد سردار بهمن ریحانی فرمانده سپاه حضرت نبی اکرم(ص) استان کرمانشاه نیز قرار گرفت و اظهار داشت: در زلزله کرمانشاه بسیاری از پول‌ها و کمک‌های مردم هدر رفته و اکنون هم معلوم نیست کجاست. 

وی عنوان کرد: در سازمان‌های حقوقی امکان از بین رفتن و ناپدید شدن کمک‌های مردمی وجود ندارد اما بسیاری از سلبریتی‌های خانم و آقا به منطقه آمدند و پول‌هایی نیز برای کمک جمع‌آوری کردند اما سرنوشت این پول‌ها مشخص نیست.

ریحانی گفت: هلال‌احمر به عنوان مسئول جمع‌آوری کمک‌های مردمی و مدعی در این زمینه نباید اجازه اینچنین اتفاقاتی را بدهد و مصوبه‌ای برای ساماندهی این موضوع داشته باشد.

وی افزود: نباید به هیچ فرد حقیقی مجوز جمع‌آوری کمک‌های مردمی داده شود زیرا میلیاردها تومان کمک‌های مردمی در زلزله جمع‌آوری شده و اکنون مشخص نیست کجاست و بعد از چند سال هیچکس جوابگو نیست و کسی هم پیگیری نمی‌کند.

هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه نیز با تأیید موضوع کمک‌های جمع‌آوری شده توسط سلبریتی‌ها اظهار داشت: خوشبختانه این اتفاق در سیل 98 نیفتاد.

وی عنوان کرد: برخی از این سلبریتی‌ها اصلا مراجعه نکردند و دادستانی به عنوان مدعی‌العموم باید پیگیر این موضوع باشد زیرا مبالغ هنگفتی از این طریق جمع‌آوری شده است.

جلیل بالایی مدیرکل مدیریت بحران استانداری نیز با اشاره به اینکه قانون از سال 98 متولی جذب، هدایت و توزیع تمام کمک‌های مردمی را هلال‌احمر اعلام کرده است گفت: برخی از سلبریتی‌ها به مراجع ناظر هزینه‌‌کرد و ساخت و ساز همچون بنیاد مسکن هم مراجعه نکرده بودند.

وی افزود: از 40 هزار واحد احداثی در زلزله در مجموع 420 واحد در استان با مشارکت کمک‌های مردمی در دست خیران ساخته شده است که تمام این 420 واحد تسهیلات و بلاعوض دولت را دریافت کرده‌اند‌.

بالایی بیان کرد: فرد خیر یا سلبریتی تمام این کمک‌های دولتی را از فرد خسارت دیده دریافت کرده و به آن‌ها وعده ساخت خانه را داده است در حالی که برای ساخت هر خانه در بهترین حالت 5 تا 15 میلیون تومان توسط خیر هزینه شده و بنابراین مجموع هزینه این واحدها 25 میلیارد تومان بوده که بیش از 18 میلیارد تومان مربوط به دولت و کمتر از هفت میلیارد تومان توسط خیران هزینه شده است.

وی افزود: برخی از سلبریتی‌ها هیچ ارتباطی نگرفته‌اند و بارها درخواست شده و هلال‌احمر و مقامات قضایی می‌توانند ورود پیدا کنند که چنانچه امانتی از سوی مردم به‌دست فردی سپرده می‌شود ضمانتی در این بین باشد.

بازسازی تعدادی از واحد‌های شهری باقی مانده است

مهرداد سالاری معاون عمرانی استانداری کرمانشاه، با اشاره به اینکه در زلزله سال 96، 621 هم استانی جان خود را از دست دادند اظهار داشت: با همت مردم و حمایت دولت بازسازی طوری انجام شد که تهدید زلزله به فرصت تبدیل شد.

مهرداد سالاری معاون عمرانی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه به دنبال این زلزله 109 هزار واحد تخریبی و نیازمند تعمیر بودند عنوان کرد: در بخش شهری 7500 واحد و در روستایی 11 هزار و 500 واحد تخریب شد اما 13 هزار و 132 واحد شهری و 28 هزار و 143 واحد در روستاها ساخته شد.

سالاری با اشاره به اینکه 22 هزار واحد اضافه ساخته شد گفت: در استان بنیاد مسکن سالانه به 2000 واحد مسکونی تحت عنوان مقاوم سازی تسهیلات پرداخت می‌کند و علاوه بر تحقق این موضوع با 22 هزار واحد اضافی ساخته شده در واقع 11 سال کار مقاوم سازی جلو افتاده است.

معاون عمرانی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه دولت 11 هزار میلیارد تومان برای زلزله استان کرمانشاه هزینه کرد افزود: 22 هزار کانکس در شهرها و روستاها مستقر شد و اکنون 140 مورد باقی مانده که براساس آمار 60 مورد مربوط به افرادی است که پروانه بازسازی ندارند و کارگران غیربومی هستند و 74 مورد مربوط به مستأجران است.

سالاری بیان کرد: سه بلوک از مسکن مهر شهید شیرودی باقی مانده است که مجبور به تخریب بودیم که تا پایان سال به اتمام می‌رسد. 

وی با بیان اینکه 25 هزار و 191 واحد دامی، 22 هزار و 718 واحد صنفی و صنعتی تخریب شد گفت: بازسازی تعدادی واحد صنعتی به دلیل گرفتاری‌های مختلف باقی مانده است. 

معاون عمرانی استانداری کرمانشاه با اشاره به اینکه 78 مراکز آموزشی تخریب اما 230 واحد با همت خیران ساخته شد افزود: سرانه آموزشی کشور 5.21 متر است و این در حالی است که با ساخت و ساز انجام شده در استان 6.41 مترمربع است. 

سالاری با اشاره به اینکه 247 واحد درمانی تخریب و نیازمند تعمیر بود بیان کرد: در زمینه زیرساخت خسارت بسیاری وارد شد که به‌طور عمده بازسازی شد و تنها در حوزه راه‌ها و معابر به دلیل ادامه ساخت و سازها باقی مانده است.

وی با اشاره به اینکه امسال اولویت با زیرساخت‌ها و واحد‌های اداری است عنوان کرد: بسیاری از بخش‌های اداری از جمله فرمانداری ثلاث‌باباجانی اکنون نیز در کانکس حضور دارند.

سالاری با بیان اینکه کار بازسازی به اتمام رسیده است گفت: تعدادی از واحد‌های شهری که به دلیل اختلافات مالکیتی و غیره بازسازی را دیرتر آغاز کردند مراحل انتهایی را طی می‌کنند.

وی افزود: از مسکن مهر سرپل‌ذهاب سه بلوک باقی مانده که در مرحله سفت کاری قرار دارد و تا پایان سال به اتمام می‌رسد که در این صورت بازسازی در بخش مسکونی باقی نمی‌ماند.

معاون عمرانی استانداری کرمانشاه عنوان کرد: 25 هزار و 191 جایگاه دامی و 22 هزار و 718 واحد صنفی در استان تخریب و بازسازی شد و 1000 کلاس درس در 1000 روز بازسازی شد.

سالاری از بازسازی 37 مرکز مذهبی و 247 مرکز بهداشتی درمانی خبرداد و گفت: بعد از زلزله اصلی 8246 پس‌لرزه شامل دو پس‌لرزه به بزرگی 5.9 و 6.4 ریشتر رخ داد و خوشبختانه واحد‌های ساخته شده آسیبی ندیدند.

وی با بیان اینکه امهال وام‌های زلزله‌زدگان به این مربوط می‌شود که بانک‌ها بهره را از دولت دریافت کنند عنوان کرد: دولت 11 هزار میلیارد تومان برای زلزله هزینه کرده و وام‌ها سه سال امهال شده است و به دنبال تمدید یکساله امهال وام‌های هستیم اما با این وضعیت منابع مالی و تحریم‌ها هنوز موافقتی دریافت نشده است.

تعدادی از محرومان زلزله‌زده هنوز در کانکس هستند

فرزادی‌پور فرماندار سرپل‌ذهاب گفت: اقدامات خوبی برای بازسازی مناطق زلزله‌زده انجام شد اما زمان آن رسیده که به بخش‌های دیگری از نیازمندی‌ها و انتظارات مردم توجه شود زیرا مردم هرآنچه داشته‌اند صرف بازسازی منازل خود کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه اکنون مشکلات بسیاری از جمله بدهی بانکی و تسهیلات دارند عنوان کرد: اشتغال و آسیب‌های اجتماعی از دیگر مشکلات زلزله‌زدگان است که نیازمند حمایت‌هایی برای افزایش تاب‌آوری هستند.

فرزادی‌پور گفت: مقام معظم رهبری در سفر به مناطق زلزله‌زده به رئیس بنیاد مستضعفان وقت فرمودند اقدامات محرومیت‌زدایی را شبیه استان کرمان انجام دهند و این کلام در ذهن مردم باقی مانده و توقع دارند بنیاد مستضعفان مساعدت کند.

وی افزود: در زمینه اشتغال و زیرساخت‌ها توجه ویژه‌ای نیاز دارند افزود: شهرک صنعتی سرپل‌ذهاب از حیظ انتفاع ساقط شده که نیازمند توجه نهادها و دستگاه‌های مختلف است.

فرزادی‌پور گفت: تعدادی از افراد ضعیف که تحت پوشش هیچ دستگاه حمایتی نیستند هنوز در کانکس زندگی می‌کنند که چنانچه صاحب خانه شوند هیچ انتقادی نسبت به این شهرستان باقی نخواهد ماند.

انتهای پیام/832/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: زلزله کرمانشاه زلزله کرمانشاه معاون عمرانی استانداری کرمانشاه مناطق زلزله زده استان کرمانشاه بنیاد مستضعفان باقی مانده میلیارد تومان کمک های مردمی کرمانشاه نیز امهال وام ها جمع آوری شده کمک های مردم زلزله زدگان سلبریتی ها وقوع زلزله ساخت و ساز هزار واحد ساخته شده سرپل ذهاب ساخته شد سه سال پول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۶۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرپل‌ذهاب آماده میزبانی باشکوه از زائران یادمان بازی‌ دراز

فرماندار سرپل‌ذهاب از آمادگی این شهرستان برای میزبانی از زائران یادمان بازی دراز خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، صدراله بابلی امروز _ جمعه هفتم اردیبهشت _ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مراسم گرامیداشت عملیات غرور آفرین بازی‌دراز و یادواره شهدای این عملیات هر سال در اردیبهشت‌ماه در شهرستان سرپل ذهاب برگزار می‌شود.

وی افزود: این مراسم امسال با توجه به برنامه‌ریزی سپاه نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه در روزهای ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شود و شهرستان سرپل ذهاب آمادگی کامل برای اجرای این مراسم و میزبانی شایسته از زائران آن را دارد.

فرماندار سرپل‌ذهاب خاطر نشان کرد: برنامه‌ریزی برای این مراسم از سال گذشته آغاز و کمیته‌های شش‌گانه تشکیل و شرح وظایف آن‌ها مشخص و ابلاغ شده و با نظارت سپاه شهرستان تمام برنامه‌های مقدماتی اجرا شده و ما آماده میزبانی از رهروان شهدا هستیم.

بابلی یادآور شد: از مجموعه دستگاه‌های اجرایی شهرستان که در فراهم کردن مقدمات برگزاری مراسم تلاش کردند و همچنین از مردم شریف و مهمان‌نواز شهرستان که در این مراسم همراه و همدل ما هستند تقدیر و تشکر می‌کنم.

وی گفت: در سال گذشته ۴۰۰۰۰ نفر در این مراسم شرکت کردند و امسال نیز از تمامی ایثارگران، خانواده‌های معظم شهدا و اقشار مختلف بسیج و مردم ولایت‌مدار کشور دعوت می‌کنیم که در این مراسم که مختص به شهدا است شرکت کنند.

کد خبر 748056

دیگر خبرها

  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز
  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز در سرپل ذهاب
  • افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده
  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است
  • ایمن‌سازی کرمانشاه ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • سرپل‌ذهاب آماده میزبانی باشکوه از زائران یادمان بازی‌ دراز
  • سرپل‌ذهاب آماده میزبانی باشکوه از زائران یادمان بازی‌دراز