Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اسماعیل نجار رییس سازمان مدیریت بحران کشور در مراسم و سیمنار روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی با بیان اینکه در شهر تهران بیش از ۱۲ هزار پهنه و نقطه بر روی گسل‌های زلزله خیز ساخته شده است، گفت: در کرج بیش از ۵۴ هزار خانه بر روی گسل قرار دارند و در شهر تبریز هم میزان واحد‌های ساخته شده بسیار زیاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: میزان واحد‌های ساخته شده بر روی گسل‌های زلزله خیر بسیار زیاد  شده و همین امر برای تهران و سایر شهر‌ها به عنوان یک هشدار محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید

تعیین حریم گسل‌های ۶ کلانشهر با هدف کنترل ساخت و ساز

نجار بیان کرد: باید مقاوم سازی واحد‌های مسکونی در برابر زلزله فرهنگ سازی شود به طوری که یک واحد مسکونی دیگر بر اثر زلزله دچار حادثه نشود.

او با اشاره به اینکه متاسفانه در زلزله بم هیچ ساختمانی و یا حتی واحد اداری هم سالم نماند و این خود یک هشدار است که باید مسئولان، مهندسان و شهرداری‌ها به آن توجه کنند، تاکید کرد: در زلزله بم ۳۴ هزار خانه تخریب شد و تجربه هم نشان داده که ما یک کشور پر حادثه هستیم و ساخت خانه‌های با مقاومت کم باعث ایجاد مشکل بر اثر حوادث خواهد شد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه باید اندیشه‌ها در این زمینه شکل گیرد و باید این موضوع فرهنگ سازی شود، گفت: کشور ژاپن یک کشور پر حادثه است و در این کشور ما شاهد وقوع زلزله‌های ۷.۶ ریشتری هستیم، اما مردم به این زلزله هیچ توجهی نمی‌کنند چرا که به ساخت و مقاومت واحد‌های خود آگاه هستد و مردم این کشور هیچ نگرانی ندارند.

او با اشاره به اینکه ما در ساخت واحد‌ها اندیشه و فکر می‌خواهیم افزود: امروز ایران را باید درست بسازیم و ساخت واحد‌ها باید مطابق با آیین نامه ۲۸۰۰ ساخته شود و باید همه مباحث و قوانین نظام مهندسی را رعایت کنیم.

رئیس مدیریت بحران کشور با بیان اینکه در ساختمان‌ها باید آهن و میلگرد استفاده شود، افزود: باید به استاندارد این واحد‌ها و محصولات ساختمانی توجه کنیم.

نجار تاکید کرد: باید از تجارب دستگاه‌های اجرایی در این زمینه استفاده شود و رسانه‌ها همه باید در وقوع حادثه به این موضوعات توجه کنند.

این مقام مسئول گفت: در روز‌های اخیر ۱۵ استان درگیر بارش برف بودند، اما در این حادثه شاهد آن بودیم که برخی از افراد برای کوهنوردی اقدام کردند آیا در این شرایط آب وهوایی کوهنوردی لازم بود؟ در این حادثه چندین نفر از نیرو‌های هلال احمر درگیر شدند؛ بنابراین مردم باید در این ایام از سفر‌های غیر ضروری پرهیز کنند و باید با تجهیزات کامل سفر را انجام دهند.

نجار اظهار کرد: توجه به توزیع کالا‌ها توسط هلال احمر و جمعیت مدیریت بحران بسیار پر اهمیت است، اما در سرپل ذهاب شاهد آن بودیم که چادر‌ها به برخی از افراد داده شد، اما دو ساعت بعد در میدان کرمانشاه به فروش می‌رسید.

او با بیان اینکه در آوار برداری از تجهیزات نوین هم استفاده می‌کنیم، افزود: در سرپل ذهاب ۲۰ هزار کیلومتر ساختمان دچار حادثه شدند که شامل یک هزار و ۹۳۰ روستا و ۷ شهرستان می‌شد در این حادثه یک هزار و ۸۱۷ نفر دچار حادثه شدند و اگر اعلام کنند که یک نفر بیشتر دچار سانحه شده به هیچ عنوان قبول نداریم چرا که با همین عنوان تمامی مجروحان و کشته‌ها ثبت شدند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور تصریح کرد: در حادثه سر پل ذهاب هم ۶۲۲ نفر جان باختند، اما برخی ادعا می‌کنند که بیش از ۲۴ هزار نفر در این حادثه کشته و مصدوم شدند که به صورت کامل این موضوع را رد می‌کنم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مدیریت بحران شهرداری تهران راه و شهرسازی مدیریت بحران کشور واحد ها بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۰۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم

دانشیار پژوهشکده مهندسی سازه پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه برای کاهش ریسک باید از آموزش تا استفاده از فناوری را مورد توجه قرار دهیم، اولین گام در این زمینه را شناسایی ساختمان‌های بحرانی عنوان کرد.

دکتر عبدالرضا سروقد مقدم در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، گفت: این رویداد از سه‌شنبه ۱۸ تا پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در برج میلاد از سوی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله برگزار می‌شود. اولین دوره این رویداد در سال ۱۳۹۰ برگزار شد.

وی تمرکز این کنفرانس را بر زلزله‌های کلانشهرها با تاکید بر تهران عنوان کرد و ادامه داد: دلیل اینکه در این کنفرانس بر موضوع زلزله تهران متمرکز شده، این است که زلزله‌های اخیر بزرگ در دنیا واقعیاتی را نمایان کرده است و اگر چنین زلزله‌هایی در تهران رخ دهد، از آن جایی که رخداد زلزله بزرگ در تهران نیز با تاخیر مواجه شده است، ما نیز به همان موارد دچار خواهیم شد.

سروقد مقدم گفت: از این رو از روز اول این کنفرانس یک سالن به مسائل مربوط به زلزله‌های تهران مرتبط می‌شود. ساخت و ساز بر روی پهنه گسلی از جمله مسائلی است که بر روی آن با حضور متخصصان و کارشناساس بحث و بررسی می‌شود.

دبیر علمی نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به حضور سخنرانان کلیدی، اظهار کرد: یکی از سخنرانان از کشور چین بوده که قرار است در این کنفرانس اعلام کند چگونه کشور ترکیه قانع شده است برای بیمارستان‌هایی با ۱۰۰ تخت خواب حتما باید از فناوری‌های نوین لرزه‌ای استفاده کنند. چنین اقدامی در این کشور تبدیل به قانون شده و بر اساس آن بیمارستان‌های دارای بیش از ۱۰۰ تخت موظف هستند تا از فناوری‌هایی چون جداسازهای لرزه‌ای استفاده کنند.

سروقد مقدم با تاکید بر اینکه ما در کشور هنوز نتوانسته‌ایم این امر را تبدیل به قانون کنیم، افزود: ما هنوز وزارت بهداشت را نتوانسته‌ایم قانع کنیم که برای بیمارستان‌ها از این فناوری بهره‌مند شوند و ما می‌توانیم از تجارب این محققان استفاده کنیم که چگونه این کشورها توانسته‌اند قانونگذاران را مجاب به سیاستگذاری مناسب کنند.

این محقق حوزه زلزله خاطر نشان کرد: در کنار آن محققانی از کشور سوییس، سیستم‌ها و فناوری‌های نوین لرزه‌ای را مطرح خواهند کرد.

وی با ابراز امیدواری از اینکه در این کنفرانس ۳ روزه فضایی برای ارائه نظرات در خصوص مسائل مربوط به زلزله فراهم می‌شود، اظهار کرد: در حوزه کاهش ریسک و مدیریت بحران سعی می‌شود همه مسائل از آموزش افراد تا ارتقای ساختمان‌های موجود و برنامه‌ریزی برای مقاوم‌سازی زیر ساخت‌های شهری دیده شود تا در زمان وقوع زلزله، به آسیب‌پذیرتر شدن شهرها کمک نکنند.

این استاد پژوهشگاه زلزله خاطرنشان کرد: یکی از مسائل مهم در این زمینه شناسایی سازه‌های بحرانی است. ما مشاهده می‌کنیم که برخی از ساختمان‌ها قبل از وقوع زلزله فرو می‌ریزند، نمونه آن پلاسکو و متروپل است. این ساختمان‌های بحرانی که به عنوان «بمب‌های شهری» هستند، در گام اول باید شناسایی شوند.

سروقد مقدم، شناسایی این سازه‌های بحرانی را یک اقدام اورژانسی دانست و گفت: مسائل کشور در حوزه مخاطرات بسیار زیاد است، ولی مهمترین اقدامات ما برای کاهش ریسک، شناسایی این سازه‌ها است.

به گزارش ایسنا، نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله از ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار خواهد شد و تاکنون بیش از ۴۵۰ مقاله ارسالی به این کنفرانس مورد داوری قرار گرفته است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ۳۹۳۹ واحد مسکونی در بندرلنگه احداث می‌شود
  • ساخت ۱۲ هزار واحد مسکونی در کل کشور در سال گذشته
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • ساخت ۹۵۰۰ واحد مسکونی در ۳ منطقه پایتخت
  • تامین زمین برای ساخت بیش از ۹۰ هزار واحد مسکونی در شمال سیستان و بلوچستان
  • احداث ۱۰۵۰ واحد مسکونی نهضت ملی مسکن در خوی
  • ۵۹ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده استان تهران ساخته شد
  • ۴ هزار واحد مسکونی در شهر پرند آماده تحویل
  • آغاز ساخت ۳۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن پلاک‌های فرسوده تهران
  • تحویل ۴ هزار واحد مسکونی در شهر پرند/ آورده ۷۰۰ میلیونی متقاضیان