Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-04@03:51:18 GMT

هوای تازه، «سلاح فراموش شده» در نبرد با کرونا

تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۶۶۳۰۴

هوای تازه، «سلاح فراموش شده» در نبرد با کرونا

یک پزشک عمومی از این که مردم "پنجره‌های خانه خود را کیپ می‌بندند" از خشم منفجر می‌شود؛ و مهندس ارشدی تعریف می‌کند که همیشه در رستوران‌ها اسباب خجالت خانواده‌اش بوده است، چون تلاش می‌کند هر جا که هست "هوای تازه" جریان پیدا کند.

این دو نفر در کنار شمار زیاد و رو به فزونی از پزشکان و کارشناسانند که نگران انباشته شدن ویروس کرونا در فضا‌های بسته هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌ها می‌گویند در ماه‌های زمستان با توجه به جمع شدن افراد در فضا‌های بسته، باید بر اهمیت هوای تازه تأکید شود.

مشکل چیست؟
به نظر ایلیر هیوز، پزشک عمومی، که در ولز شمالی طبابت می‌کند، شعار "شستن دست‌ها، فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک" کافی نیست.

دکتر هیوز که به دلیل کارزاری که در این زمینه به راه انداخته به دکتر "هوای تازه" معروف شده بر این باور است که باید این شعار جایگزین شود: "شستن دست‌ها، فاصله‌گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و جریان هوای تازه".

او می‌گوید عوض کردن هوای ماندهٔ اتاق با هوای تازه ٔ بیرون تا حد زیادی باعث کاهش احتمال ابتلای افراد به بیماری می‌شود.

شورای شهر انگلسی ولز اولین جایی در بریتانیاست که از پلاکارد‌هایی با شعار چهار‌بخشی استفاده کرده است.

دکتر هیوز می‌گوید این پیام جدید توجه بسیاری را در جهان به خود جلب کرده است.

من به مردم می‌گویم:"این کریسمس به یکدیگر هوای تازه هدیه دهید".

علم چه می‌گوید؟
در ابتدای همه‌گیری، مسئولان بیشتر بر مهم‌ترین مسیر‌های ابتلا به بیماری تمرکز داشتند.

یکی از آن‌ها خطر تماس با سطوح آلوده است و از این رو راهنمای طولانی و مفصلی برای شستن دست‌ها ارائه شده است.

یکی دیگر از روش‌های ابتلا، تماس با قطره‌ها و ذرات ناشی از سرفه و عطسهٔ افراد در نزدیکی ماست و به همین دلیل قانون ۲ متر فاصله‌گذاری اجتماعی و پس از آن هم استفاده از ماسک وضع شد.

اما احتمال راه سوم ابتلا، از طریق ذرات بسیار ریز ویروس که مانند آئروسل‌ها در هوا پراکنده می‌شوند هم اکنون به طور گسترده پذیرفته شده است.

اوایل امسال مشاوران دولت بریتانیا به این موضوع توجه کردند و پس از آن سازمان بهداشت جهانی به آن پرداخت.

طی چند روز گذشته، مسئولان آمریکایی تا آنجا پیش رفتند که می‌گویند تنفس ذرات و آئروسل‌های موجود در هوا مهم‌ترین عامل انتقال ویروس است؛ و با چنین احتمالی، شستن دست‌ها، فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک تضمینی برای عدم ابتلا به بیماری نیست.

آیا باز بودن پنجره‌ها تفاوتی ایجاد می‌کند؟
شان فیتز‌جرالد معتقد است که بله، او رسالت شخصی خودش می‌داند که هر جا بتواند کاری کند که هوای تازه جریان پیدا کند.

او استاد آکادمی سلطنتی مهندسی دانشگاه کمبریج است، اما این مقام باعث نمی‌شود که هر جا پنجرهٔ بسته‌ای می‌بیند که روی آن رنگ زده و کیپ کرده‌اند یا سال‌هاست تعمیر نشده است، کلنجار نرود تا آن را باز کند.

"اگر نتوانم پنجره را باز کنم از آنجا بیرون می‌روم، من از ماندن در مکانی که تهویهٔ خوبی ندارد و هوای تازه جریان ندارد، پرهیز می‌کنم".

به نظر آقای فیتز‌جرالد، پژوهش‌ها نشان می‌دهد که جریان مقدار کافی هوای تازه برای رقیق و پراکنده‌سازی ویروس‌های موجود در هوا می‌تواند خطر ابتلا به بیماری را ۷۰ تا ٪۸۰ کاهش دهد.

او از پیام‌های مربوط به شستن دست‌ها، فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک حمایت می‌کند، اما می‌گوید استفاده از هوای تازه "همیشه چهارمین مورد است یا در بیشتر موارد اصلاً حرفی از آن به میان نمی‌آید".

"نگرانی من این است که هنوز سرمای زمستان از راه نرسیده است، اما این فصل زمانی است که افراد داخل منزل می‌مانند و پنجره‌ها هم معمولاً بسته است. نگرانی جدی من این است که با ویروس جهش‌یافته اینکه آئروسل‌های موجود در هوا را در کمترین میزان خود نگه داریم اهمیت زیادی دارد، پس باید مکان‌های بسته را تا می‌توانیم تهویه کنیم".

چه خطر‌هایی وجود دارد؟
دکتر فیتز‌جرالد به پژوهش اخیر اشاره می‌کند که در رستورانی در کرهٔ جنوبی انجام شد و نشان می‌دهد ویروس در فضا‌های بسته چقدر می‌تواند منتشر شود.

پژوهشگران به کمک ردیابی و دوربین‌های مدار‌بسته توانستند نشان دهند که چگونه یک شام خوردن ساده می‌تواند دو نفر دیگر را مبتلا کند، حتی اگر یکی از آن‌ها ۴ متر دورتر و دیگری حدود ۶ متر با آن‌ها فاصله داشته باشد.

هر چند آن‌ها فقط به مدت چند دقیقه همه با هم در یک اتاق بودند، همین زمان اندک کافی بود که دستگاه تهویهٔ اتاق ویروس را به این فاصله‌های دور از هم برساند.

دکتر فیتز‌جرالد می‌گوید: "آئروسل‌ها اگر در هوا جریان پیدا کنند می‌توانند تا چندین متر تغییر مکان دهند".

"دو متر فاصله، شما را از بیماری ایمن نگه نمی‌دارد، تنها کار مفید ایجاد تهویه و جریان هوای تازه است. اگر در آن رستوران پنجره‌ها را باز بگذارند، نتیجه به کلی تغییر خواهد کرد".

با سرما چه کنیم؟
دکتر فیتز‌جرالد می‌گوید: "ما نمی‌گوییم تمام روز همهٔ پنجره‌ها را باز بگذارید، منظور این است که همیشه آنقدر پنجره‌ها را باز بگذارید تا هوای تازه جریان پیدا کند"؛ و پاسخ این است که بهتر است کمی بیشتر لباس بپوشید.

"من پیشنهاد می‌کنم به جای بلوز آستین‌کوتاه، لباس گرم‌تری بپوشید. این کاری است که به هر حال برای اینکه در صورت‌حساب گرمایش خانه و مصرف انرژی صرفه‌جویی کنیم بهتر است انجام دهیم با این کار در مقابله با تغییرات آب‌و‌هوایی هم مفید خواهیم بود".

دکتر هیوز می‌گوید: „چند بار به مدت چند دقیقه هوا دادن اتاق‌ها حرارت زیادی را هدر نمی‌دهد، اما باعث ایمنی افراد در برابر بیماری‌ها می‌شود".

منبع: فرارو

کلیدواژه: هوای تازه ویروس کرونا فاصله گذاری اجتماعی استفاده از ماسک شستن دست ها جریان پیدا فیتز جرالد آئروسل ها هوای تازه پنجره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۶۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از بازیگوشی در رشد کودک تا بیزبیز فراموش‌کار در رشد نوآموز

به گزارش خبرگزاری مهر، ماهنامه‌های آموزشی و تربیتی رشد کودک، رشد نوآموز و رشد دانش‌آموز از گروه ویژه دانش‌آموزان دوره ابتدایی، که توسط سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی به عنوان جزئی از بسته‌های تربیت و یادگیری، در چارچوب اهداف نظام آموزش‌وپرورش جمهوری اسلامی ایران تولید و منتشر می‌شوند، در هشتمین و آخرین شماره سال تحصیلی جاری، به مطالبی با نگاه ویژه به «ولادت حضرت معصومه (س) و روز دختر»، «ولادت امام رضا (ع)»، «دهه کرامت، «شهادت امام جعفر صادق (ع)»، «روز معلم» و «روز ملی خلیج فارس» پرداخته‌اند.

با هم بخش‌هایی از این مجلات را ببینیم:

رشد کودک

تصویر روی جلد هشتمین شماره از رشد کودک در اردیبهشت ۱۴۰۳، با یک شعر به استقبال روز معلم رفته است.

مطلب دوست من به مناسبت روز معلم، با عنوان «بازیگوشی» در قالب یک داستان تصویری مفهوم توجه به صحبت‌های معلم در کلاس درس را به کودکان پیش‌دبستانی و پایه اول می‌آموزد.

یه مناسبت پایان سال تحصیلی، قصه‌درس هشتمین شماره از رشد کودک در قالب یک داستان به موضوع «جشن الفبا» برای دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی پرداخته است.

قصه‌های دیدنی رشد کودک به مناسبت دهم اردیبهشت ماه که مصادف با روز ملی خلیج فارس است، داستانی از اقتدار نیروی دریایی ایران در پاسداری از مرزهای ایران درخلیج فارس را با عنوان «روباه فراری» به تصویر کشیده است.

پشت جلد این شماره از رشد کودک به تصویری از شادی کودکان فلسطینی پس از پیروزی در نبرد با رژیم اشغالگر قدس مزین شده است.

شعرهای «گلدان زیبا» به مناسبت میلاد امام رضا (ع) و «روز معلم» به مناسبت دوازدهم اردیبهشت ماه، قصه‌های «مهربان‌تر از فرشته» به مناسبت سالروز ولادت حضرت معصومه (س) و روز دختر، «آداب زیارت» و «راز لبخند» به مناسبت میلاد هشتمین امام شیعیان امام رضا (ع) و «جشن خواهر برادری» به مناسبت دهه کرامت از جمله مطالبی هستند که در هشتمین شماره رشد کودک برای کودکان پیش‌دبستانی و دانش آموزان پایه اول ابتدایی منتشر شده است.

رشد نوآموز

رشد نوآموز به مناسبت روز معلم و روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای، در هشتمین شماره این مجله در اردیبهشت ۱۴۰۳ تصویری از شهید ابراهیم هادی را منتشر کرده است. شهید هادی معلمی فداکار بود که برای تربیت دانش‌آموزانش بسیار تلاش کرد. این شهید بزرگوار به ورزش نیز علاقه زیادی داشت و در ورزش پهلوانی و ورزش باستانی فعال بود.

تصویر پشت جلد هشتمین شماره از رشد نوآموز نیز تصویری از رژیم اشغالگر قدس که مانند یک تار عنکبوت سست، در اطراف بیت‌المقدس تنیده شده را به تصویر کشیده است.

نمایشنامه «کولر گازی» به مناسبت روز معلم، شعر «استقبال» و داستان «بیزبیز فراموش‌کار» به مناسبت میلاد امام رضا (ع) و «مترسکی که همیشه لبخند داشت» به مناسبت شهادت امام صادق (ع) از جمله دیگر مطالبی هستند که برای دانش آموزان پایه دوم و سوم ابتدایی در این شماره از رشد نوآموز منتشر شده‌اند.

رشد دانش‌آموز

به مناسبت روز معلم، در هشتمین شماره رشد دانش‌آموز در اردیبهشت ۱۴۰۳ تصویری از شهید محمود موافق منتشر شده است. شهید موافق معلم هنرستانی در منطقه ۱۰ تهران بود که تأثیر زیادی بر دانش‌آموزان و همکاران خود داشت.

همزمان با ۱۵ اردیبهشت ماه که مصادف با سالروز شهادت پنجمین امام شیعیان، امام صادق (ع) می‌باشد، داستانی با عنوان «راست می‌گوید» بر اساس یکی از احادیث این امام بزرگوار منتشر شده است که دانش‌آموزان مخاطب این مجله را با مفهوم ساده‌زیستی آشنا می‌کند.

همچنین به مناسبت روز معلم، داستان «هدیه توپ توپی» در رشد دانش‌آموز منتشر شده است. این داستان درباره دانش‌آموزی به نام مهسا و ترس او از معلم درس جغرافیای مدرسه‌اش است که با ماجرایی بسیار خوش و جالب برای مخاطبان به پایان می‌رسد.

در پشت جلد رشد دانش‌آموز، جورچینی از تاریخ فلسطین منتشر شده که دانش‌آموزان پس از چسباندن قطعات این جورچین سومین قسمت از تاریخ فلسطین را مشاهده خواهند کرد. کاردستی با عنوان «یک سبد قدردانی» و شعر «مثل آفتاب» به مناسبت روز معلم، داستان «فقط پسرها» به مناسبت میلاد حضرت معصومه (س)، داستان «سبک نشمارید» به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (ع) و شعر «کبوترانه» به مناسبت میلاد امام رضا (ع) از جمله دیگر مطالب منتشر شده در این شماره از رشد دانش‌آموز برای دانش‌آموزان پایه‌های چهارم، پنجم و ششم ابتدایی است.

نسخه‌های چاپی ماهنامه‌های دانش‌آموزی رشد در بخش فروش و اشتراک وبگاه مجلات رشد به فروش می‌رسند. برای ثبت نام در وبگاه و خرید نشریات رشد اینجا را انتخاب کنید.

کد خبر 6095922 علی قدمی

دیگر خبرها

  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • از بازیگوشی در رشد کودک تا بیزبیز فراموش‌کار در رشد نوآموز
  • (ویدئو) فراموش نکنیم که نمی‌توانیم هم اشغالگر باشیم و هم اخلاق مدار
  • بدرقه خاطرات قهرمانی را فراموش کرد (عکس)
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • نقص فنی علت توقف قطار مشهد به تهران اعلام شد
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • فیلم/ لحظه ورود پلیس از پنجره طبقه دوم دانشگاه کلمبیا
  • انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!