Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@02:27:58 GMT

ابلاغ بسته حمایت از بیماران مزمن اختلالات روانی

تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۷۴۳۳۸

ابلاغ بسته حمایت از بیماران مزمن اختلالات روانی

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی شادنوش، در نشست خبری که به صورت مجازی برگزار شد، گفت: کسانی که در معرض کارهای پر خطر هستند از جوانب مختلف تحت تأثیر فرسودگی شغلی و سختی کاری خواهند بود که می‌تواند بر سلامت روان آنها نیز تأثیرگذار باشد؛ از این رو باید حمایت کافی از این افراد صورت گیرد تا هم خدمتی ارائه دهند و هم سلامت خودشان دچار نقصان نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از شیوع کرونا سختی کار کادر درمان نسبت به قبل افزایش یافت و ما در وزارت بهداشت بلافاصله وارد عمل شدیم و اقدام به تدوین و ابلاغ دستورالعمل‌هایی برای حمایت از سلامت روانی این عزیزان کردیم.

وی افزود: به جز این کار اتفاقاتی که در مراکز درمانی می‌افتاد را مورد رصد قرار دادیم و بازخورد ابلاغ دستورالعمل ذکر شده را گرفتیم و سعی کردیم آموزش‌هایی در راستای کاهش استرس کادر درمان، حل مسئله، کنترل هوش هیجانی، کنترل خشم و سایر برنامه‌های فرهنگی و هنری را برای آنها برگزار کنیم. تاکنون بیش از ۲۶۰۰ خانواده مورد تماس مددکاران ما قرار گرفتند و در صورتی که وجود بیماری در آنها احراز شد، آنها را برای حمایت‌های بیشتر به روانپزشک و روانشناس ارجاع دادیم. در این طرح بیش از ۷۶ هزار نفر خدمت گرفتند.

شادنوش با تاکید به اینکه بهداشت روان موضوع بسیار مهمی است، اظهار کرد: تا پیش از شیوع کرونا نیز به دلیل برهم خوردن مناسبات اجتماعی، جنگ‌ها و حضور شخصیت‌های عجیب مانند ترامپ فشارهای روانی جوامع رو به افزایش بود که با آمدن کرونا این موضوع تشدید شد. در حوزه سلامت روان ما موضوع بهداشت روان و مسائل درمانی را در نظر گرفته‌ایم. در حوزه درمان بسته حمایتی از بیماران مزمن اختلالات روانی در کشور تدوین شد که در آبان ماه ابلاغ کردیم. این بسته اقدامات خوبی در حوزه سلامت روان شامل روان درمانی فردی و گروهی، کار درمانی، خانواده درمانی و غیره را در بر می‌گیرد. حتی پوشش هزینه دارو و خدمات دندانپزشکی برای مبتلایان به اختلالات روانی در این بسته افزایش پیدا کرد. هر چند که تا پیش از آن بیمه‌ها دو سوم این خدمات را تحت پوشش قرار می‌دادند اما بیمار مجبور برود فرانشیز بالایی پرداخت کند که با ابلاغ این بسته سعی کردیم هزینه‌هایی که بیمار می‌دهد را تعدیل کنیم و خدمات دارویی و دندانپزشکی را به شکل مناسبت تری ارائه کنیم.

وی درباره آمار ابتلای معتادان به کرونا تصریح کرد: این موضوع که در ابتدا به شوخی درباره عدم ابتلای معتادان به کرونا مطرح شد یک فکاهی مجازی بیشتر نبود. بر اساس تست‌هایی که از معتادان اخذ کردیم متوجه شدیم آنها هم به این بیماری مبتلا می‌شوند و اعتیاد نمی‌تواند عاملی برای پیشگیری از ابتلاء به این ویروس باشد.

شادنوش درباره تمهیداتی که برای ارائه دارو به بیماران خاص در شرایط کرونایی انجام شده است بیان کرد: در مورد داروی بیماران خاص به لطف سازمان غذا و دارو و سایر ارگان‌های ذی ربط ما گزارشی از بحران و مشکل عمیق در این مورد نداشته‌ایم. ما سامانه‌ای تحت عنوان مدیریت بیماری‌های نادر در کشور راه اندازی کرده‌ایم تا دارو به شکل منسجم‌تری به دست بیماران برسد. صلاح ما این است که داروهای گران قیمت از طریق این سامانه توزیع شود. نباید برخی در این حوزه مانع توزیع قانونمند دارو و تجهیزات از این طریق شوند. برای آنکه توزیع به شکل بهتری صورت گیرد باید از توزیع حدسی و گمانی جلوگیری کنیم و بیمار خاص باید بداند دارویش را در کدام داروخانه تحویل گیرد. زیرساخت چنین امکانی فراهم شده است و امیدواریم روزی بیمار خاص بتواند داروی خود را در داروخانه مشخص دریافت کند.

وی در خصوص تمهیدات صورت گرفته برای عدم ابتلاء به کرونا در گرمخانه‌ها گفت: در این مورد شهرداری‌ها، بهزیستی و غیره مکلف به پاسخگویی هستند. تاکید ما این است که از تجمع افراد بدون اخذ تست کرونا خودداری شود و در این مورد نیز پروتکل‌های لازم تدوین شده است. در خصوص معتادان متجاهر جمع آوری آنها در ابتدای کرونا متوقف شد، اما بعد از مدتی دستور العمل ها تدوین و ابلاغ شد تا این دست از افراد به شکل قانونمند و در محل‌های خاصی به صورت مدیریت شده جمع آوری و نگهداری شوند.

کد خبر 5106035

منبع: مهر

کلیدواژه: بیماران خاص پیوند عضو ویروس کرونا آمار کرونا سیما سادات لاری کووید 19 ستاد ملی مقابله با کرونا تغذیه سالم ناشنوایان تغذیه سازمان بیمه سلامت علیرضا رئیسی شیوع کرونا پروتکل های بهداشتی واکسن کرونا چاقی سلامت روان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۷۴۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه، راهی برای مبارزه با روانشناس‌نماها

ایسنا/خراسان رضوی رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره گفت: جلوگیری از فعالیت روانشناسان زرد یا روانشناس‌نماها تنها با نام بردن از آن‌ها امکان‌پذیر نیست و سواد سلامت روانی جامعه باید آنقدر ارتقاء پیدا کند که مردم تشخیص دهند که به چه افرادی باید مراجعه کنند.

علی فتحی آشتیانی امروز، ۷ اردیبهشت‌ماه در همایش روز روانشناسی و مشاوره با شعار «روانشناسی در خدمت جامعه» که در مرکز همایش‌های شهدای سلامت مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در روانشناسی دو رویکرد عمده بیماری‌محور و سلامت‌محور داریم؛ رویکرد غالب در روانشناسی تا اواخر قرن بیستم رویکرد بیماری‌محور بود و بر همین اساس رویکردهای درمانی مختلفی از جمله شناختی‌رفتاری، روان‌تحلیلگری و انسانگرایی را مشاهده می‌کنیم که ماحصل رویکرد بیماری‌محور است و شاید علت آن نیز جنگ جهانی اول و به‌ویژه جنگ جهانی دوم بود.

وی افزود: از اوایل قرن ۲۱ تغییری در رویکرد ایجاد شده و به سمت رویکرد سلامت‌محوری حرکت کردیم. در رویکرد سلامت‌محوری و جامعه‌محوری سرمایه‌هایی از جمله اعتماد اجتماعی و سرمایه روانشناختی داریم که از اهمیت زیادی برخوردار است و وظیفه ما است که از این زاویه به مسئله بپردازیم.

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره گفت: در سرمایه روانشناختی ۴ مولفهٔ اساسی از جمله امید و تزریق آن به جامعه، خوش‌بینی، تاب‌آوری و خودکارآمدی مطرح است.

فتحی آشتیانی بیان کرد: سازمان نظام روان شناسی و مشاوره در سال ۱۳۸۲ تاسیس و در ۹ اردیبهشت ماه قانون آن تصویب و به دولت ابلاغ شد. از حدود هفت ماه و نیم گذشته که این مسئولیت را برعهده گرفتیم، تعداد اعضا از ۵۷ هزار عضو به ۶۴ هزار عضو رسیده است.
وی با بیان اینکه پیش از شهریورماه سال گذشته که این مسئولیت را بر عهده گرفتیم، تنها ۸۷۵۵ نفر پروانه کار تخصصی گرفته بودند، عنوان کرد: ما رویکرد دادن پروانه را عوض کرده و با کمک سازمان سنجش آزمون صلاحیت حرفه‌ای را در دی‌ماه برگزار کردیم که ۱۶ هزار و ۳۷۱ نفر در آن شرکت کرده و از این تعداد ۸۰۴۱ نفر نمره قبولی را کسب کردند.

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره ادامه داد: بنا بر این گذاشته شد که در اردیبهشت ماه سال جاری تمام ۸۰۴۱ نفر قبول شده در آزمون صلاحیت حرفه‌ای مورد مصاحبه قرار بگیرند. تمرکززدایی یکی از رویکردهای ما بوده و مصاحبه نیز توسط شوراهای استانی انجام می‌شود. تا انتهای اردیبهشت ماه به میزان ۲۰ سال گذشته پروانه کار تخصصی داده خواهد شد.

فتحی آشتیانی تصریح کرد: آزمون صلاحیت حرفه‌ای بعدی با همکاری سازمان سنجش قرار بود در تیر ماه برگزار شود اما به تاخیر افتاده و احتمالا در شهریور ماه برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به انتخابات شوراهای استانی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: این انتخابات سال گذشته پس از ۸ سال به صورت الکترونیک انجام و میزان مشارکت در استان‌ها ۳۷.۵۴ درصد بود.

رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره تصریح کرد: جهت سامان دادن به کارگاه‌هایی که افراد با صلاحیت یا بدون صلاحیت با هزینه‌های بالا برگزار می‌کردند، برنامه مدرسه مهارت‌آموزی و توانمندسازی تصویب شده و به زودی ابلاغ می‌شود.

فتحی آشتیانی خاطرنشان کرد: ارتقاء سواد سلامت روانی یکی از وظایف ما بوده که با کمک رسانه‌ها باید در این مسیر گام برداریم. جلوگیری از فعالیت روانشناسان زرد یا روانشناس‌نماها تنها با نام بردن از آن‌ها امکان‌پذیر نیست و سواد سلامت روانی جامعه باید آنقدر ارتقاء پیدا کند که مردم تشخیص دهند که به چه افرادی باید مراجعه کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو بر بستر سکوها ابلاغ شد
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • آیین نامه توزیع دارو بر بستر سکو‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • بهره مندی بیش از ۱۷۷ هزار نفر از خدمات روانشناسی
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • راه مبارزه با روانشناس‌نماها ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه است
  • ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه، راهی برای مبارزه با روانشناس‌نماها