Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه دانشگاهی خبرگزاری فارس، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبایی طی بیانیه‌ای به‌مناسبت سالروز ۹ دی اعلام کرد: ملت ایران با اتکا به تجربه ۹ دی، با مشارکت حداکثری در انتخابات ریاست‌جمهوری می‌تواند مقدمات روی کار آمدن دولت جوان حزب‌اللهی را فراهم کرده و عرصه را بر آنان که با خطای محاسباتی، کشور را به مسیر وابستگی سوق می‌دهند تنگ کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن این بیانیه به شرح زیر است:

رهبر انقلاب: «۹ دی روز تجلی قدرت خدا و حرکتی ماندگار در تاریخ انقلاب است و این حرکت مردم اتمام‌حجت برای همه است»

دنیاطلبان، دنیای خود را در کشتن حسین (ع) می‌دیدند. کینه‌ورزان، عقده‌های خود را با ارباً ارباً کردن علی‌اکبرها و بسیجیان تسکین می‌دادند و خشم نفسانی خود را با به آتش کشیدن خیمه‌ها و مساجد نشان می‌دادند. منکرین حق، زخم زدن با تیر سه شعبه، نیزه، سنگ، چوب و بمب دست‌ساز را حق خود می‌دانستند. بردگان نفس، آزادی را در هتک حرمت به شریف‌ترین آزادی‌خواه جهان یعنی امام حسین (ع) معنا می‌کردند.

خیانت کارانِ کوفه، مواجب‌بگیران آمریکا و همه‌ به ظاهر قدرتمندان جهان جمع شده بودند تا با تمام قدرت خود نور حق را خاموش کنند، غافل از اینکه  وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِه. یزیدان و خیانت‌کاران کوفه باید بدانند که کربلا یک بار برای همیشه بود و دیگر اتفاق نخواهد افتاد. بصیرت مردم انقلابی اجازه نمی‌‌دهد و نخواهد داد که با نیش‌های زهرآگین شما دوبار گزیده شود. مضحک‌ترین اشتباه این بود که مردم انقلابی جمهوری اسلامی ایران را با اهل کوفه یکی می‌پنداشتند. یوم‌الله ۹دی آب سردی بود که بر جسم و جان منافقان متوهم ریخته شد، تا بلکه آنان را از خواب شیرین بیدار کند و طعم واقعیات را به آنان بچشاند، هرچند که واقعیات به کام آنان تلخ باشد.

از دل حماسه ۹ دی وحدت ملی، عدالتخواهی، معنویت‌گرایی، حق‌طلبی و استکبار ستیزی نشأت می‌گیرد. مقاومت علیه ظلم، مقدس‌ترین تکلیف است که برای آن خون‌ها ریخته شده و همچنین خون دل‌ها خورده شده است.

این انقلاب نیز به برکت مقاومت یوم‌الله ۹ دی، مصداق خوبی برای تبیین و توصیف گفتمان مقاومت است. در بیان عظمت درخت تنومند مقاومت همین بس که خون مطهر سردار دلها، حاج قاسم سلیمانی به پای آن ریخته شد. باکری‌ها، حججی‌ها و فخری‌زادهها به پای آن خون دادند. به پاس رشادت‌های آنان کوچه و خیابان به نام‌شان کردن کافی نیست، بلکه ادامه دادن مسیر آنان، یعنی مقاومت علیه ظلم برای تحقق عدالت و معنویت، سنجیده‌ترین و اثربخش‌ترین کار است.

با این حال برخی سخنها و کنش‌ها از جانب مسئولین شنیده و دیده می‌شود که در آن رنگ و بویی از مقاومت نیست. حرف‌هایی که عزت ملی را زیر سؤال می‌برد و پایه‌های مقاومت را سست می‌کند. گفتمانی که در آن ظلم‌پذیری جای خود را به ظلم‌ستیزی و ذلت، جای خود را به عزت داده است.

امروزه قراردادهای ننگینی همچون برجام نافرجام و معاهده‌هایی نظیر FATF، عرصه را برای گفتمان مقاومت تنگ کرده‌ است. آنان که غرب را عامل نجات مردم ایران می‌دانند، خواب نیستند بلکه خود را به خواب زده اند، چرا که دشمنی استکبار جهانی به زمامداری آمریکا، با ایران و اسلام امری است که برای همه آشکار است‌.

دولتمردان از آنجایی که خود برنامه‌ای برای معیشت مردم نداشته‌اند، تصمیمات خود را وابسته به اقدامات آمریکا و تروئیکای اروپا کرده‌اند، در واقع برای تأمین نان و آب مردم ناکارآمد بوده‌اند و از سر ناتوانی در مدیریت، آب خوردن مردم را هم به تصمیمات آمریکا گره زدهاند. دولت اگر اقدام جدی در راستای اصلاح ساختار بودجه انجام ندهد؛ یکی از وجوه گفتمان مقاومت که اقتصاد مقاومتی است مغفول خواهد ماند و اقتصاد نفتی نیز روز به روز حجیم‌تر خواهد شد.

بودجه ۱۴۰۰ که ریل‌گذاری اقتصادی یکساله کشور را دنبال می‌کند، با وابستگی شدید نفتی و بی‌توجهی به درآمدهای پایدار مالیاتی، عملاً این پیام را مخابره می‌کند که برای گشایش اقتصادی در سال آینده باید به دنبال مذاکره با غرب باشیم.

اکنون که برجام ثمری جز زیان و ذلت نداشته است؛ دولتمردان، آدرس ناکارآمدی خود را به واشنگتن دی‌سی حواله می‌دهند. جالب است که بیماریِ روحیِ غرب‌زدگی، اجازه نمی‌دهد که دور آمریکا را به عنوان دشمن قسم خورده ایران و اسلام خط بکشند و راه نجات خود و مردم را در دست‌های مشت کرده بایدن می‌بینند. این در حالی است که بایدن دشمنی خود را با ایران آشکارا کرده بود و با جسارت تمام از ترور سردار سلیمانی نیز حمایت می‎‌کرد.

در نخستین سالگرد شهادت و بدرقه باشکوه پیکر سردار سلیمانی باید به این نکته توجه نمود که اگر معاهده FATF  در سال گذشته به تصویب می‌رسید، ترور سردار سلیمانی کاملاً قانونی و بی‌شائبه بود. این نکته را باید دانست که تصویب دو لایحه باقی‌مانده FATF یعنی CFT و پالرمو علاوه بر اینکه امنیت ملی را خدشه‎‌دار می‎‌کند، تأثیری در روابط اقتصادی هم ندارد.

اخیراً نیز با تحریف واقعیت، قصد داشتند با گره زدن تصویب لوایح باقی‌مانده FATF به خرید واکسن کرونا، افکار عمومی را با خود همراه نمایند. این اقدامات در حالی است که وزیر بهداشت و رئیس بانک مرکزی گفتند که تحریم‌های FATF در خرید واکسن کرونا تأثیر چندانی ندارد. از طرفی سازوکار FATF، در مراودات بشردوستانه از جمله در حوزه بهداشت، محدودیتی اعمال نمی‎‌کند. دولت جمهوری اسلامی در سالگرد شهادت فرمانده سپاه قدس، به‌جای تلاش برای تحقق انتقام سخت و اخراج آمریکا از منطقه، از هیچ تلاشی برای تصویب معاهداتی که زمینه‌ساز برخورد با یاران شهید سلیمانی و نهادهای ملی و رسمی کشور است، فروگذاری نمی‌کند.

ملت ایران با اتکا به تجربه ۹ دی، با مشارکت حداکثری در انتخابات ریاست‌جمهوری می‌تواند مقدمات روی کار آمدن دولت جوان حزب‌اللهی را فراهم نموده و عرصه را بر آنان که با خطای محاسباتی، کشور را به مسیر وابستگی سوق می‌دهند تنگ نماید.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانشجویان علامه طباطبایی رهبر انقلاب دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۹۶۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرمشاد: مقاومت مردم غزه نخبگان آمریکا و غرب را بیدار کرد

استاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: مقاومت تحسین برانگیز مردم غزه زیر همه تهاجماتی که از زمین و اسمان و دریا به آنها می‌شود، در جهان مثال زدنی شده و همین، نخبگان آمریکا و غرب را بیدار کرده است. - اخبار سیاسی -

محمدباقر خرمشاد استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری تسنیم، بروز و ظهور حق طلبی دانشجویان آمریکا و اروپا پس از سال‌ها جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین را متاثر از سه اتفاق دانست و گفت: اتفاق اول به نوع جنایتی که صهیونیست‌ها این بار پس از گذشت بیش از 75 سال مرتکب شدند بازمی‌گردد. این بار در منظر افکار عمومی جهان و در یک فاصله زمانی کوتاه، در یک قلمرو جغرافیایی کوچک بیش از 35 هزار نفر که اگر با مفقودین حساب کنیم چیزی حدود 50 هزار انسان می شود را قتل و عام شده اند.

نگرانی آمریکا از توسعه تفکر ضد استکباری در جوانانش است

بپاخواستن جهان از ترس تکرار جنایات صهیونیست‌ها در جاهای دیگر

وی با تاکید بر اینکه دو سوم کشته شدگان اخیر در فلسطین زنان و کودکان هستند، افزود: مثل همیشه سازمان‌‌های بین المللی با تاخیر واکنش نشان دادند، اما همین را هم رژیم صهیونیستی هیچ حساب می‌کند. این اتفاق آشکار که نشان داد رژیم صهیونیستی به هیچکدام از هنجارهای بین المللی پایبند نیست، موجب شد جهان از ترس اتفاقات بعدی و تکرار جنایات صهیونیست‌ها در جاهای دیگر، نه فقط به خاطر فلسطینیان که به خاطر خودشان نیز خواستار جلوگیری اقدامات این رژیم شوند. 

مقاومت فلسطینیان موجب بیداری نخبگان آمریکایی شد

این استاد دانشگاه دومین اتفاق موثر را نوع مقاومت فلسطینیان عنوان کرد و گفت: مقاومت این مردم مثال زدنی شده است، چرا که از آسمان و زمین و دریا مورد تهاجم قرار می‌گیرند‌ و توده‌های مردم گروه گروه در گورهای دسته جمعی دفن می‌شوند؛ اما همچنان مقاوم می‌مانند‌. این نوع مقاومت برای جهان تحسین برانگیز شده و فضایی را ایجاد کرده که عامل سوم سر باز کند و آن بیداری نخبگان آمریکایی است.

خرمشاد خاطرنشان کرد: نخبگان آمریکایی در دهه‌های گذشته از شدت غرور و تکبر صهیونیست‌هایی که در هیئت حاکمه آمریکا و در لایه‌های مختلف قدرت آمریکا حضور داشتند و اعمال نفوذ می‌کردند، توان و جربزه مقابله نداشتند و انباشت این حس نارضایتی و شدت جنایات صهیونیست‌ها آخر سر موجب جرات پیدا کردن این نخبگان برای مقابله و اظهار نظر شد.

وی یادآور شد: در تاریخ آمریکا و در جریان جنگ ویتنام نیز دانشجویان، دانشگاهیان و نخبگان پیشگام بودند. در جریان جنبش دانشجویی اواخر دهه 60 و خشم عمومی جهانی علیه رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی نیز همینگونه بود؛ اما امروز وجود فضا و شبکه‌های مجازی موجب پوشش و گسترش بیشتر این جریان شده است.

صهیونیست‌ها پلیس را وادار به برخوردهای خارج از عرف با دانشجویان می‌کنند

این استاد علوم سیاسی در پاسخ به سوالی در خصوص چرایی علت برخورد خارج از عرف پلیس آمریکا با اساتید و دانشجویان گفت: برای فهم این علت باید به جایگاه خارج از عرف صهیونیست‌ها در هیئت حاکمه آمریکا بازگردیم. نوع قدرت و میزان نفوذ صهیونیست‌ها موجب شده حتی در برخورد با تجمعات آرام و مخالفت‌های اینچنینی، پلیس را وادار به برخورد‌های خارج از عرف کند.

چرا آمریکا حاضر است به خاطر اسرائیل سرمایه‌های اجتماعی خود را آتش بزند؟

خرمشاد در ادامه افزود: چیزی که برای منِ دانشجوی علم سیاست تعجب آور بوده این است که چرا آمریکایی‌ها و هیئت حاکمه آن حاضر هستند سرمایه‌های اجتماعی خود که ده‌ها سال برای آن‌ها وقت و هزینه صرف کرده‌اند را به پای صهیونیست‌ها آتش بزند؟ و حاضر هستند همه اندوخته‌های خود را فنا کنند تا رژیم صهیونیستی حفظ شود.

وی همچنین در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه چرا خیزش دانشجویان آمریکایی و اروپایی بیشتر از دانشجویان در ایران نمود پیدا کرده است، گفت: در دو محور می‌توان به این سوال پاسخ داد‌. محور اول اینکه برخلاف غرب که فضا در طول ده‌ها سال با رژیم صهیونیستی همسو بود، حالا غزه شرایطی را فراهم آورده تا کسانی که طی این سال‌ها امکان بروز و ظهور آزادانه نظراتشان را نداشتند، امروز این کار را بکنند و به صورت انفجاری هم این اتفاق رخ داد.

این استاد دانشگاه در ادامه افزود: اما در جمهوری اسلامی ایران فضای رسمی و غیر رسمی همیشه در حمایت از فلسطین بوده و الان نیز به صورت متداول ادامه دارد و طبیعتا آن حالت انفجاری غرب را ندارد‌. اما محور دیگری که وجود دارد فضای دانشجویی ایران است. این فضا تابع یک فضای روشنفکری و نخبگانی است، اما بیش از دو دهه است که در آن یک جریان لیبرالیستی قوت پیدا کرده است.

لیبرال‌ها در ایران تکلیفشان با مساله فلسطین روشن نیست

خرمشاد تصریح کرد: لیبرال‌ها در ایران تا امروز نتوانستند تکلیفشان را با مساله فلسطین روشن کنند. همه جای دنیا روشنفکران از فلسطین حمایت می‌کنند و نه از طرف مقابل، منتهی در ایران جناح لیبرالِ روشنفکری این نگاه را ندارد. نظام جمهوری اسلامی نیز مخالفت صریح خود را با رژیم صهیونیستی همیشه داشته و فضای روشنفکری ایران در این قضیه با نظام زاویه دارد.

سایه جناح لیبرالِ روشنفکر در مساله فلسطین بر جریان دانشجویی کشور

وی در پایان گفت: این زاویه داشتن جناح لیبرال روشن فکر با نظام موجب شده تا آنها یا با مساله فلسطین همراهی نکنند یا سکوت اختیار کنند. در چنین شرایطی باید گفت در موضوع فلسطین، موضع جمهوری اسلامی ایران روشنفکرانه‌تر از این طیف از روشنفکران شده است‌. این تضاد در جریان دانشجویی ما نیز سایه افکنده و آن را در ماجرای غزه منفعل کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تاکید رئیس جمهور بر فراهم کردن زمینه حضور هر چه گسترده‌تر مردم در دور دوم انتخابات مجلس
  • رئیسی خواستار فراهم کردن زمینه حضور گسترده‌تر مردم در انتخابات مجلس شد
  • تاکید رئیس‌جمهور بر فراهم کردن زمینه حضور هرچه گسترده‌تر مردم در دور دوم انتخابات
  • زمینه حضور گسترده مردم در دور دوم انتخابات مجلس فراهم شود
  • تاکید رئیس جمهور بر فراهم کردن زمینه حضور هر چه گسترده‌تر مردم در دور دوم انتخابات
  • تاکید رئیسی بر فراهم کردن زمینه حضور هر چه گسترده‌تر مردم در دور دوم انتخابات مجلس
  • خرمشاد: مقاومت مردم غزه نخبگان آمریکا و غرب را بیدار کرد
  • مقدمات برگزاری دادگاه‌های صلح در لرستان فراهم شود
  • معاون رئیسی : بهترین فرصت برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور فراهم است
  • مقدمات برگزاری «دادگاه‌های صلح» در لرستان فراهم شود