Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره ارتباطات و امور بین‌الملل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، در مراسم امضای این تفاهم‌نامه که با حضور حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی رئیس ستاد فهما و سیدصادق پژمان مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای برگزار شد، حجت الاسلام دکتر ارزانی با اشاره به عضویت بیش از دو میلیون نفر در بیش از ۲۵ هزار کانون فرهنگی هنری مساجد تصریح کرد، این ظرفیت حضور فعال‌تر ما در حوزه بازی‌های ویدئویی را ضروری می‌ساخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس ستاد فهما در مراسم امضا این تفاهم‌نامه گفت: بسیار خوشحال هستیم که امروز این تفاهم‌نامه امضا می‌شود تا با همکاری و هم‌افزایی یکدیگر بتوانیم هم در حوزه آموزش و هم در حوزه تولید محتوا در زمینه بازی‌های ویدئویی قدم‌های مهمی برداریم. وظیفه ما صرفاً به فعالیت در حوزه مساجد محدود نیست و ما باید به عرصه بازی‌های ویدئویی که امروز جایگاه بسیار مهمی در کشور دارد، وارد شویم.

او افزود: استفاده از ظرفیت‌های بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای برای آموزش بازی‌سازی که در ادامه می‌تواند منجر به تربیت نیروی کار و کسب درآمد شود، برای اعضا کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور بسیار ارزشمند است. ضمن اینکه ارائه آموزش‌های آنلاین در حوزه بازی‌سازی موجب تسری موضوع عدالت اجتماعی برای ناطق دورافتاده و محروم کشور که امکان دسترسی به چنین فضاهای آموزشی را ندارند، خواهد شد.

حجت الاسلام ارزانی همچنین در حوزه تولید بازی‌های ویدئویی از آمادگی این ستاد برای همکاری مشترک با بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در خصوص تولید محصولات فاخر خبر داد و افزود: در میان کانون‌های فرهنگی هنری مساجد پتانسیل و ظرفیت بسیار خوبی برای حضور در این عرصه وجود دارد و امیدارم این تفاهم‌نامه کمک کند که این اتفاق مبارک زودتر شکل بگیرد.

آمادگی بنیاد برای آموزش‌بازی‌سازی به اعضا کانون‌های فرهنگی هنری مساجد

مدیر عامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در مراسم امضا این تفاهم‌نامه نیز گفت: وجود بیش از ۲۵ هزار کانون فرهنگی هنری مساجد در سراسر کشور نشان‌دهنده سرمایه و پشتوانه مردمی محکمی برای انجام اقدامات فرهنگی است. شبکه نیروی انسانی در سراسر کشور در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، ظرفیت بسیار مناسبی است که بنیاد برای پیشبرد اهداف خود در حوزه فرهنگ‌سازی برای مصرف بازی‌های دیجیتال به شدت به آن نیاز دارد.

سیدصادق پژمان تصریح کرد: به موضوع بازی‌های دیجیتال می‌توان با رویکردهای متفاوتی چون ابعاد صنعتی، هنری، فرهنگی، ترویجی و رسانه‌ای آن نگاه کرد. تعداد و طیف سنی کاربران بازی‌های دیجیتال نشان می‌دهد که عموم مردم به نحوی درگیر این حوزه هستند و با توجه به حضور بیشتر کودکان، نوجوانان و جوانان در این عرصه ما نیازمند کار فرهنگی و تربیتی بیشتر در این زمینه هستیم. به نظر می‌رسد در شرایط کنونی مساجد و دستگاه‌های فرهنگی ما نیاز به استفاده بیشتر از این ابزار برای پیشبرد اهداف تربیتی و فرهنگی هستند.

او افزود: در کنار تمام مشکلاتی که بازی‌ها می‌توانند برای کسانی که آموزش لازم برای مواجه‌سازی با این رسانه را ندیده‌اند، ایجاد کند اما ظرفیت‌ها و پتانسیل موجود در آن به لحاظ مؤلفه‌های فرهنگی، ترویجی و ارزشی در هیچ رسانه دیگری به این وسعت وجود ندارد. اگر بخواهیم صنعت بازی‌های دیجیتال را از بعد مخاطب، گردش مالی، ضریب نفوذ و طیف سنی با رسانه صنعت سینما که مورد استقبال مردم هم هست مقایسه کنیم، حتماً با اختلاف چشمگیری کفه ترازو به سمت بازی‌های ویدئویی سنگینی خواهد کرد. بنابراین لازم است این ظرفیت امروز بیشتر از قبل شناسایی شود. از این جهت ما علاقمند هستیم که تمام دستگاه‌های فرهنگی نسبت به موضوع بازی‌های دیجیتال حساس باشند و از همکاری آنها با بنیاد و استفاده از ظرفیت‌های آنها استقبال می‌کنیم.

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای با اشاره به محدودیت‌ها و مشکلات آموزش بازی‌سازی در کشور، گفت: طی ۱۰ سال گذشته بخش عمده آموزش‌های ما در این حوزه در شهر تهران متمرکز بوده؛ اما قبل از شیوع کرونا ظرفیت‌های آموزش‌های مجازی در بنیاد ایجاد شد که بعد از آن زیرساخت‌های آن توسعه پیدا کرد و امروز توانایی ارائه آموزش‌های بازی‌سازی به سراسر کشور برای استعدادیابی و ارتقا سطح فنی فعالان این حوزه را داریم. ارائه این آموزش‌ها از سویی می‌تواند کمک مهمی به مهارت آموزی و افزایش ظرفیت‌های اشتغال در علاقمندان به این حوزه کند و از سوی دیگر با توجه به فقر نیروی انسانی در مجموعه اکوسیستم بازی‌های ویدئویی می‌توانیم از این آموزش‌ها برای تربیت نسل جدید نیروی انسانی متخصص بهره بگیریم.
سید صادق پژمان تصریح کرد: در این راستاد طی تفاهم‌نامه میان بنیاد با معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش کانال مدرسه بازی‌سازان فردا با رویکرد ارائه آموزش‌های بازی‌سازی به دانش‌آموزان سراسر کشور ایجاد شده و استقبال خوب دانش‌آموزان نشان می‌دهد که تشنگی و عطش زیادی در این حوزه وجود دارد. این مدل را می‌توانیم با کانون‌های فرهنگی هنری مساجد نیز ادامه دهیم. گشایش این مسیر می‌تواند علاوه بر آموزش، منجر به آموزش‌های بزرگ‌تری در این حوزه مانند نحوه مواجهه کاربران با بازی‌ها، معرفی ظرفیت‌های بازی‌های ویدئویی و تغییراتی که می‌توانند در سبک زندگی ایجاد کنند، شود.

مدیرعامل بنیاد با تاکید بر استفاده از ظرفیت بازی‌های جدی برای پیشبرد اهداف مورد نظر در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد از آمادگی بنیاد برای تولید بازی‌هایی با این رویکرد خبر داد و افزود: این اتفاق می‌تواند باعث توسعه بازی‌های جدی در میان کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در شهرهای مختلف شود. در حوزه سواد بازی نیز می‌توان در قالب کارگاه‌ها خانواده‌ها و کاربران بازی‌ها را با موضوع سواد بازی‌های ویدئویی آشنا کرد که این رویکرد در معاونت هدایت فرهنگی و آموزش بنیاد دنبال می‌شود. در خصوص برگزاری مسابقات نیز این ظرفیت وجود دارد که با همکاری بنیاد و ستاد مسابقاتی در سطح کانون‌ها برگزار شود تا علاوه بر وجه سرگرمی آن، از دل این مسابقات بازیکنان حرفه‌ای نیز شناسایی شوند.

پژمان پیش از امضا این تفاهم‌نامه همچنین تاکید کرد: رویکرد ما در این بنیاد کار عملیاتی است و صرفاً به دنبال امضای یک تفاهم نامه نیستیم، بلکه نگاه کاربردی داریم. تلاش داریم امضای این تفاهم نامه روی کاغذ نماند و از زمانی که موضوع این تفاهم‌نامه در بنیاد مطرح شد، به صورت جدی درباره برنامه‌های مختلف این تفاهم نامه و نحوه اجرایی کردن آن برنامه‌ریزی شده است.

کد خبر 5107648 مریم علی بابایی

منبع: مهر

کلیدواژه: حجت الاسلام ارزانی بنیاد ملی بازی های رایانه ای معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش صنعت سینما قاسم سلیمانی معرفی کتاب ترجمه رادیو مقاومت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نقد کتاب رایزنی فرهنگی ادبیات جهان موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران ویروس کرونا سازمان سمت تازه های نشر ایتالیا کتاب بنیاد ملی بازی های رایانه ای کانون های فرهنگی هنری مساجد بازی های دیجیتال استفاده از ظرفیت بازی های ویدئویی تفاهم نامه سراسر کشور بازی سازی کانون ها آموزش ها ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۹۷۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسجد اولین نهاد و جایگاه  قضاوت، محل عبادت، علم و دانش، علما، مفسران و پایگاه تبلیغاتی اسلام است که حرمت بالایی دارد.

یوسف خجیر (عضو هیئت‌علمی گروه ارتباطات) در مقاله‌ای با عنوان «آسیب‌‌شناسی استفاده از شبکه‌های اجتماعی مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد کشور» به این موضوع می‌پردازد که فرق اساسی بین نهاد و سازمان آن است که نهادها در پیش‌برد تغیرات جامعه و کارکرد آن به وجود می‌آیند و فرد، مقام یا دولت در پیدایش آن دخیل نیستند.

در این مقاله آمده است که هویت یکی از مسائل مهم در جامعه است که در فرآیند گروهی حاصل می شود و این رسانه‌ها هستند که فرایند گروهی را تشکیل می‌دهند و باید گفت مسجد نیز یک رسانه جمعی است که برای رسیدن به کارکردهای خود و رساندن پیام خود، نیاز به ابزار های متنوع و مناسبی دارد که یکی از آنها شبکه‌سازی است که یک نیاز ضروری است.

به زعم این پژوهشگر هدف این پژوهش شناسایی نقاط چهارگانه قوّت، ضعف، فرصت و تهدید شبکه‌های اجتماعی برای مساجد و ارائۀ راهبرد استفادۀ بهینه از این شبکه‌ها برای ارتقای فعالیت‌های تبلیغی و رسانه‌ای مساجد کشور است. چهارچوب نظری این پژوهش سازمان شبکه‌ای‌ شده بری ولمن (Barry Wellman)  برگرفته از کلان‌ نظریه جامعه شبکه‌ای‌ شده اوست.

مساجد برای رسیدن به کارکردهای خود و رساندن پیام خود، نیاز به ابزار های متنوع و مناسبی دارد که یکی از آنها شبکه‌سازی است که یک نیاز ضروری است

خجیر در این مقاله می‌نویسد: روش این پژوهش آمیخته کیفی کمّی است. در بخش کیفی از روش تحلیل مضمون و در بخش کمّی از روش تجزیه‌ و‌ تحلیل راهبردی یا سوات به‌عنوان روش آینده‌پژوهی استفاده شده است. در روش نخست، جامعۀ آماری نخبگان دانشگاهی و خبرگان حوزه شبکه‌های اجتماعی فعال در امور دینی و مساجد هستند که از بین آنها نمونه به روش هدفمند با معیار تدریس و تألیف بیش از پنج سال در حوزۀ رسانه‌های جدید و دین و فعالیت مستمر اجرایی در بخش امور دینی و مساجد و آشنایی کامل با فضای شبکه‌ها انتخاب شده است.

* نقاط ضعف و قوت فضای مجازی در امور مساجد

به گفته این پژوهشگر یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که انتشار اخبار و تقویت شبکه‌سازی بین مسئولان مساجد و شهروندان و بسیج‌سازی جزء قوّت‌های مهم؛ هم‌بستگی اجتماعی کاذب و درگیر شدن مسئولان مساجد و مردم در فضای مجازی و انتشار اخبار جعلی جزء ضعف‌های مهم؛ اقناع شبکه‌ای دین و جهانی شدن فعالیت‌های مساجد و تنوع و تعدد مخاطبان مساجد جزء فرصت‌ها؛ و ترویج خرافات دینی توسط مغرضان و اعتیاد مجازی فعالان امور مساجد و تضعیف خانوادۀ ایرانی‌اسلامی جزء نقاط تهدید است.

هماهنگی بین سازمان‌های متولی تولید محتوا، نرم‌افزار با مختصات ارزش‌های اسلامی‌ایرانی کشور و همکاری چندجانبۀ همه ذی‌نفعان ازجمله سیاست‌گذاران، دولت، سازمان‌های نظارتی و ... این حوزه باید به‌عنوان راهبرد مرجح مدّ نظر قرار گیرد

به زعم خجیر مهم‌ترین راهبرد طراحی و تولید و راه‌اندازی شبکۀ اجتماعی بومی توسط دولت برای تولید محتوای فرهنگی و دینی و تربیتی مناسب از سوی فعالان مساجد و برنامه‌ریزی نهاد‌های دولتی و غیردولتی دینی برای تولید و انتشار محتوای دینی در این شبکه‌ها است.

همچنین یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که هماهنگی بین سازمان‌های متولی تولید محتوا و نرم‌افزار و ایجاد محتوا با مختصات ارزش‌های اسلامی‌ایرانی و ارائۀ خدمات ارتباطی مبتنی بر ارزش‌های فرهنگی و دینی کشور و همکاری چندجانبۀ همه ذی‌نفعان ازجمله سیاست‌گذاران، دولت، سازمان‌های نظارتی، بخش خصوصی و سایر دست‌اندرکاران این حوزه باید به‌عنوان راهبرد مرجح مدّ نظر قرار گیرد.  

 در یک جمع‌بندی کلی باتوجه به یافته‌های این پژوهش، بین آزادی طرح مطلب در شبکه‌های مجازی اجتماعی و احراز جایگاه حوزه عمومی توسط این شبکه ها ارتباط معنی دار وجود دارد. آزادی طرح مطلب در شبکه‌های اجتماعی مجازی بر تغییر حوزه عمومی از مسجد به شبکه‌های اجتماعی مجازی تأثیر مثبت و معنی دار دارد.

در پایان لازم به ذکر است که بین رابطه دسترسی آسان و غیر مکان‌مند و غیر زمان‌مند بودن شبکه‌های مجازی و احراز جایگاه حوزه عمومی توسط این شبکه‌ها ارتباط معنی دار وجود دارد، در نتیجه دسترسی آسان به شبکه‌های مجازی بر تغییر حوزه عمومی از مسجد به شبکه‌های اجتماعی مجازی تأثیر گذار است.

 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تئاتر شبستان فرصت کشف استعدادهای هنری را ایجاد کرده است
  • برنامه‌های فرهنگی و هنری اوقات فراغت مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • برنامه‌های فرهنگی،هنری اوقات فراغت در مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • برنامه‌های فرهنگی، هنری و تربیتی اوقات فراغت در محلات با محوریت مساجد گسترش می‌یابد
  • همکاری‌های هنری ایران و روسیه گسترش می‌یابد
  • ایران و روسیه در حوزه دفاتر اسناد رسمی تفاهم نامه امضا کردند
  • ‌پیگیری بیش از ۱۰۰ برنامه کانون‌های مساجد فارس برای ایام تابستان
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • ظرفیت های فارس، چشم ۳۲ هیات تجاری خارجی را گرفت
  • حضور سرمایه‌گذاران در غرفه استان فارس قابل توجه بود