Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشورهای درحال توسعه و توسعه یافته تجربه‌ها و الگوهای جمعیت شناختی متفاوتی را داشته‌اند. کشورمان در دو سال اخیر، شوک ناگهانی درکاهش موالید رشد جمعیت زیر یک درصد و به‌دنبال آن تغییرات عمده‌ای درساختارسنی جمعیت‌گذار از جوانی به سالمندی را تجربه و با مسأله جمعیتی روبه‌رو شده است.


پیامد جمعیت شناختی این کاهش، افزایش تعداد و سهم جمعیت سالمند درکشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین درحوزه سیاستگذاری جمعیت، باید به سمت سیاست‌های معطوف به فرزند آوری، دوستدار خانواده وتوانمندی‌سازی جمعیت جوان درسن کار حرکت کند. این مسأله درسیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی رهبری تصریح شده است. به نظر من، وضعیت پارادوکسی فرصت و تهدید جمعیت، ضرورت شناخت دقیق علمی و همه جانبه مسائل و نیازهای آن را مشخص می‌نماید. به استناد نتایج آخرین سرشماری سال 1395، سهم نسبی جمعیت 65 سال به بالا 1 /6 درصد (5 میلیون نفر جمعیت)بوده است. در تقسیم ‌بندی‌های بین‌المللی جمعیت 60سال به بالا را در نظر می‌گیرند و با این معیار 3 /9 درصد یعنی 7 میلیون و 200 هزار نفر جمعیت 60 سال به بالا در کشور داریم و پیش‌بینی می‌شود این رقم تا سال 2050 به 26 میلیون و393 هزار نفر معادل 26 درصد کل جمعیت کشور برسد. تجربه جهانی نشان داده حل و فصل چالش‌های سه گانه کشورهای توسعه یافته جهان سطح باروری پایین، سالخوردگی جمعیت و مهاجرت، کار بسیار دشواری است. ضمن آنکه وضع و اجرای سیاست‌ها ی لازم برای ساماندهی این چالش‌ها نیز می‌تواند تأثیرات مهمی را برروی پایداری موفقیت‌های اقتصادی و اجتماعی این دسته از کشورها به‌دنبال داشته باشد.
در نتیجه پیشرفت‌های پزشکی و بهبود شرایط بهداشتی، تعداد بیشتری از جمعیت به سن سالخوردگی می‌رسند که نیاز به حمایت اقتصادی و اجتماعی دارند. هم اکنون، تعداد سالمندان سهم کمتری از جمعیت کشور را به خود اختصاص داده اما با توجه به شروع مرحله انتقال ساختارسنی از جوانی به سالخوردگی و فزونی سرعت رشد جمعیت سالمند در مقایسه با رشد کل جعیت کشور و پیش‌بینی افزایش تعداد و سهم سالخوردگان در سال‌های آتی، لزوم برنامه‌ریزی آینده نگر برای کنترل مسائل این گروه از جمعیت را مورد تأکید قرار می‌دهد. نتایج مباحثه گروهی در مؤسسه مطالعات و مدیریت جامع و تخصصی جمعیت کشور در سال 1385 نشان داد که چتر حمایتی خانواده از سالمندان رو به جمع شدن است و به موازات این تغییر ساختار و کارکرد خانواده، باید نقش سازمان‌های دولتی و غیر دولتی به طور روز افزون تقویت شود و نیاز به شبکه‌های حمایتی است. سازمان‌های ذیربط اقداماتی پراکنده و مقطعی در زمینه سالمندان به عمل آورده‌اند و هیچ یک از آنها هنوز یک برنامه جامع و بلندمدت برای سامان دهی جمعیت سالمندان ندارند و بیشتر اقدامات آنها معطوف به سالمندان نیازمند و آسیب دیده بوده است.
درزمینه مسائل سالمندان ضعف سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی مشخص وجود دارد. رشد جمعیت سالمند درکشور، وضع سیاست‌ها و برنامه‌های اجرایی اقتصادی، اجتماعی و برنامه‌های اجرایی جدیدی را در این زمینه طلب می‌نماید. لازمه اجرایی شدن برنامه‌های مربوط به سالمندان این است که سازمان‌های مذکور در یک جهت حرکت نموده و از برنامه‌های مصوب یکدیگر حمایت نمایند. به نحوی که این شبکه‌ها با تحت پوشش قرار دادن جامعه هدف و همچنین ارتباط مؤثر با سازمان‌های مرتبط با امور سالمندان، زمینه را در جهت باقی ماندن سالمندان در بطن جامعه فراهم سازند. به نظر نگارنده، تقویت گفتمان نسل سالمند و جوان از طریق تهیه برنامه‌های ویژه در این زمینه توسط رسانه ملی و مطبوعات حائز اهمیت است. چشم‌انداز ما این است که به سمت جمعیت مطلوب حرکت کنیم. جمعیت مطلوب جمعیتی است که شاخص‌های رفاهی آن در حداکثر باشد و از اشتغال طولانی مدت و بهداشت برای همه گروه‌های سنی جمعیت و حمایت‌های اقتصادی و اجتماعی دولت و نهادهای مسئول برخوردار باشد.


 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: اقتصادی و اجتماعی جمعیت سالمند سیاست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۰۵۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود آمبولانس بزرگترین چالش اورژانس کشور است

آفتاب‌‌نیوز :

جعفر میعادفر عصر شنبه در آیین کلنگ زنی اوژانس جاده‌ای لیشتر گچساران افزود: هم اکنون بیش از سه هزار دستگاه آمبولانس در کشور بیش از ۱۵ سال عمر دارد که نوسازی آن ضروری است.

وی بیان کرد: در سالجاری اعتبار مناسبی برای خرید آمبولانس مصوب شد و بر اساس برنامه هفتم هم به صورت مستمر در بودجه سالیانه قرار خواهد گرفت تا دیگر نگرانی برای خرید آمبولانس وجود نداشته باشد.

میعادفر افزود: توسعه پایگاه‌های اورژانس بانوان نیز در برنامه سازمان اورژانس کشور وجود دارد.

وی تصریح کرد: بیش از ۳۰۰ پایگاه کانکسی اورژانس در کشور وجود دارد که طی برنامه ریزی انجام شده تا چهار سال آینده جمع آوری و به جای آن‌ها ساختمان احداث می‌شود.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان گچساران گفت: پایگاه اورژانس جاده‌ای لیشتر با اعتبار ۳۰ میلیارد ریال کلنگ زنی شد.

حسین عسکری گفت: منطقه لیشتر و روستای سعادت آباد در محور‌های اصلی گچساران - کهگیلویه و بهبهان واقع شده که راه اندازی این پایگاه در این منطقه ضروری بود.

وی ادامه داد: این اقدام گام بزرگی در امداد رسانی به مصدومان و ارائه خدمات در صورت لزوم به این منطقه است.

سرپرست اورژانس پیش بیمارستانی کهگیلویه و بویراحمد گفت: این پایگاه در زمینی به مساحت بیش از مساحت ۴۵۰ و زیربنای ۱۵۰ متر مربع در گچساران منطقه لیشترکلنگ زنی شد.

امین نیکویی نژاد افزود: این اقدام یکی از گام تاثیر گذار دولت سیزدهم برای امداد رسانی درمنطقه محروم و کم برخوردار است.

کلنگ زنی چند پایگاه اورژانس، بررسی خدمات اورژانس پیش بیمارستانی در بخش‌های مختلف و همچنین بازدید‌های میدانی از پایگاه‌های اورژانس از برنامه‌های سفر ۲ روزه رییس اورژانس کشور به کهگیلویه و بویراحمد است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟ 
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارند؟ 
  • کمبود آمبولانس بزرگترین چالش اورژانس کشور است
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است
  • ابهامات خط و نشان ارزی در دقیقه ۹۰ مجلس یازدهم
  • چالش‌ها و فرصتهای اکوسیستم استارتاپی در سال ۱۴۰۳
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی