Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - در 10 سال گذشته با افزایش مصارف خانگی گاز در ماه های سرد سال، صنایع به خصوص شرکت های پتروشیمی با معضل قطعی گاز مواجه می شوند که منجر به اختلال و بعضاً توقف تولید و بروز مشکلات جدی می‌شود.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره قطعی گاز شرکت های پتروشیمی گفت: در شرایطی که کشور ما با شدیدترین تحریم ها دست و پنجه نرم می کند، شرکت‌ های پتروشیمی به عنوان مبارزان صف اول اقتصاد ایران، توانسته اند ارز مورد نیاز کشور برای تهیه اقلام حیاتی را فراهم کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دکتر غلامرضا جمشیدی، اوره کشاورزی را یکی از پرمصرف ترین کودهای شیمیایی و از مهمترین نهاده‌های کشاورزی عنوان نمود و اظهار داشت: تولید کافی اوره در کشور موجب شده تا بخش کشاورزی کمترین آسیب را از تشدید تحریم‌ها متحمل شده و امنیت غذایی مردم تأمین شود.
وی افزود: این محصول استراتژیک سال گذشته بیش از یک پنجم مقدار وزنی صادرات پتروشیمی کشور را تشکیل داد که معادل 7.2 درصد از ارزش سبد صادرات محصولات پتروشیمی می باشد.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس با بیان اینکه این شرکت بزرگترین تولید کننده آمونیاک و اوره در خاورمیانه است، اذعان کرد: مجتمع پتروشیمی پردیس بیش از 5 میلیون تن محصول در سال تولید می کند که 3.225.000 تن از این میزان اوره کشاورزی است.
دکتر جمشیدی گفت: این شرکت متعهد شده است در سال 1399 میزان 1.168.000 تن اوره به شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و اتحادیه تعاون روستایی تحویل نماید که بخش عمده ای از این تعهدات با توجه به شرایط آب و هوایی و مصوبات صورت گرفته طی ماه های پایانی سال انجام می شود.
وی ادامه داد: از سوی دیگر براساس توافق نامه منعقد شده بین وزارت دفاع، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه، پتروشیمی پردیس موظف به تامین 500 هزار تن اوره در قبال واردات کنجاله سویا شده که باید تا پایان امسال 200 هزار تن از آن را تحویل دهد.
مدیرعامل پتروشیمی پردیس با اشاره به مشکلاتی که قطعی گاز در صنعت پتروشیمی ایجاد می کند گفت: شرکت های استراتژیکی چون پردیس که نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی مردم ایفا می کنند، با قطعی گاز دچار مشکلات متعددی خواهند شد که کاهش تولید و تأخیر در تأمین به موقع کود شیمیایی مورد نیاز کشاورزان، ناتوانی در عمل به تعهدات خارجی و از دست دادن مشتریان بخشی از آن است.
دکتر جمشیدی افزود: ایجاد اختلال در اجرای تفاهم نامه منعقد شده بین سازمان برنامه و بودجه، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر تهاتر واردات کنجاله سویا با صادرات اوره و ایجاد خسارات عمده به تجهیزات در اثر توقف تولید از دیگر مشکلاتی است که با قطع گاز دامن گیر شرکت پتروشیمی پردیس خواهد شد.
وی با بیان اینکه اعمال محدودیت‌های گسترده در تأمین گاز طبیعی سال هاست که در فصول سرد سال دامن شرکت های وابسته به گاز را می گیرد، اظهار داشت: به نظر می رسد می توان با برنامه ریزی صحیح برای اصلاح الگوی مصرف، مدیریت مصارف غیرمتعارف و اولویت بندی صنایع متناسب با نقش استراتژیک و نیاز کشور، راهبرد مناسبی برای پشت سر گذاشتن این بحران اتخاذ کرد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: پتروشیمی پردیس قطعی گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۲۵۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است

مرتضی شاه‌میرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پاسخ به پرسش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا مبنی بر تاثیر دانش بنیان‌ها در تکمیل حلقه‌های زنجیره تولید پتروشیمی‌ها گفت: در سال جهش تولید با مشارکت مردم یکی از برنامه‌هایی برای صنعت پتروشیمی‌ها تنظیم شد، جهش تولید در بخش کالا و تجهیزات بود.

وی ادامه داد: از طرفی دیگر افزایش تولید محصولات پتروشیمی از طریق افزایش عملکرد تولیدی در قالب و سقف ظرفیت نصب شده فعلی از برنامه‌های تعیین شده برای پتروشیمی بود. در این زمینه طیفی از برنامه‌ها آماده شد که از مهمترین آنها حرکت دانش بنیان‌ها برای جهش تولید قطعات و کالا‌ها و تجهیزات است.

معاون وزیر نفت تصریح کرد: ما این موضوع را با هلدینگ‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی مطرح کردیم؛ در هماهنگی با مجتمع‌های تولید مقرر شده است که قطعات یدکی مورد نیاز و همچنین خدمات تعمیراتی و کالا‌های مورد نیاز را از منابع داخلی تامین و تجهیز و به کارگیری کنند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: سرزیر این نیاز مجموعه‌های پتروشیمی حین تولید به سوی شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فناوری و سازندگان داخلی خواهد آمد. این موضوع جزو راهبرد‌های اصلی صنعت پتروشیمی در سال جاری است و با تمام سرمایه گذاران خود اتمام حجت کرده ایم و قطعیت این موضوع در جلسه‌ای که ۱۹ فروردین با حضور همه اعضا پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها تشکیل شد به اطلاع همکاران رسید.

استفاده از توان دانش بنیان مهمترین جلوه بومی سازی و جهش تولید با مشارکت مردم

شاه‌میرزایی تاکید کرد: موضوع استفاده از امکانات داخلی و توان دانش بنیان‌ها برای تامین نیاز صنایع پتروشیمی از مهم‌ترین جلوه‌های بومی سازی و استفاده از ظرفیت داخل است؛ به همین سبب در طرح‌ها و ابرپروژه‌ها نیز جهت گیری به سوی تولید و استفاده از کالای دانش بنیان و داخلی بود.

وی گفت: در هماهنگی با مجتمع‌های تولید مقرر شده است که قطعات یدکی مورد نیاز و همچنین خدمات تعمیراتی و کالا‌های مورد نیاز را از منابع داخلی تامین کنند. به همین جهت تولیدکنندگان داخلی معطوف شدند تا بتوانیم بسته کامل تولید تجهیزات و اکسترودر‌ها را در داخل کشور داشته باشیم و که این انقلابی در بحث تولیدات دانش بنیانی خواهد بود.

معاون وزیر نفت ادامه داد: به ویژه در خصوص در مبحث ماشین آلات دوار که معمولا از خارج تامین میشد به تمام واحدها تاکید شد که تا جایی که آسیب به تولید وارد نشود، بایستی تجهیزات و ماشین آلاتی مانند کمپسور‌ها و پمپ‌ها و توربین‌ها که در رسته ماشین آلات دوار هستند و همینطور در رسته تولیدات پلیمری بایستی برنامه ریزی ویژه‌ای شود تا تامین آن‌ها از داخل کشور انجام شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: در همین راستا تولیدکنندگان داخلی معطوف شدند تا ما بتونیم بسته کامل تولید تجهیزات و اکسترودر‌ها را در داخل کشور داشته باشیم و طبیعی است که این انقلابی در بحث تولیدات دانش بنیان‌ها خواهد بود. شایان ذکر است که در نمایشگاه پیش رو صنعت نفت و گاز نیز شاهد حضور دانش بنیان‌ها خواهیم بود.

معاون وزیر نفت گفت: لازم است دانش بنیان‌ها و تولیدکنندگان داخلی پای کار بوده و نسبت به اجرا و تولید سریع سفارشات پتروشیمی‌ها و واحد‌های تولیدی اقدام کنند؛ چرا که نمی‌توان امر تولید را متوقف کرد و در صورت تاخیر به ناچار به توان خارج از کشور روج خواهد شد و این موضوع آسیب فراوانی از لحاظ فنی برای تولید کنندگان داخلی و صرف منابع مالی برای مجموعه‌های پتروشیمی خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بدهی ۶۰ همتی به شرکت گاز مربوط به صنایع عمده کشور است، نه فقط پتروشیمی ها
  • گام بلند پتروشیمی پردیس در تامین امنیت غذایی جهان و حفظ محیط زیست
  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است
  • برنامه قطعی تاپیکو، بازگشت مجدد نفت ایرانول به جایگاه صدر در روان‌کاران است/ تولید و صادرات محصولات دانش بنیان باید در اولویت باشد
  • شورای راهبردی بازرسی هلدینگ‌های صنعت پتروشیمی تشکیل می‌شود
  • ورود بیش از ۵۰ درصد متانولی‌ها به حوزه بنزین
  • توجه به بسته‌بندی صنایع‌دستی در اولویت قرار بگیرد
  • تولید بنزین از متانول به زودی آغاز می شود
  • رشد ۱۰۴ درصدی تولیدات پتروشیمی شیراز
  • زنجیره تولید پتروشیمی‌ها باید تکمیل شود