Web Analytics Made Easy - Statcounter

  تحریریه پارسینه - گروه اقتصادی: رونمایی از فرمول جدید تعیین قیمت ۱۸ مدل از خودرو‌های داخلی، مهم‌ترین خبر در حوزه خودرو در هفته اخیر بود. بر این اساس، قرار است نوعی آزادسازی قیمتی و قیمت گذاری بر اساس نرخ حاشیه بازار، در مورد ۱۸ مدل خودرو اعمال شود. این در حالی است که قیمت گذاری ۷ مدل خودروی پرتیراژ، همچنان در اختیار شورای رقابت خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تصمیم، اما در حالی با انتقادات گسترده مواجه شده که نه تنها افزایش دوباره قیمت‌ها در بازار خودرو در هفته اخیر را به دنبال داشته، که با تداوم نگرش قیمت گذاری دستوری، همچنان بر زیان خودروسازان خواهد افزود. به عبارت ساده تر، با این تصمیم هم مشتریان واقعی خرید خودرو ضرر خواهند کرد و هم جلوی ضرر خودروسازان گرفته نمی‌شود.

انتقادها از فرمول جدید تعیین قیمت ۱۸ خودروی داخلی   شورای رقابت، این هفته فرمول جدید تعیین قیمت ۱۸ خودروی داخلی را اعلام کرد که بر اساس آن، این خودرو‌ها مشمول نوعی «شبه آزادسازی قیمتی» خواهند شد. این، اما در حالی است که تعیین قیمت ۷ خودروی پرتیراژ دیگر، همچنان به صورت دستوری و توسط شورای رقابت انجام خواهد گرفت.
این، اما در حالی است که خودرو‌های پیش فروش شده قبلی مشمول قیمت‌های جدید نخواهند بود و کسانی که پیش از این خودرو پیش خرید کرده اند، نیازی به پرداخت مازاد نخواهند داشت. رضا شیوا، رئیس شورای رقابت، با اشاره به همین موضوع گفت: پیش فروش‌هایی که تا ۱۰ دی، یعنی زمان اعلام تغییر قیمت فرمول انجام شده بر اساس فرمول قبلی محاسبه خواهد شد.
این، اما در حالی است که واگذاری تعیین قیمت برخی خودرو‌های داخلی به خود خودروسازان، با الزاماتی نیز از سوی شورای رقابت همراه شده که مهم‌ترین آنها، شرط افزایش تولید است. بر این اساس، خودروسازان در صورتی مجوز قیمت گذاری بر اساس قیمت حاشیه بازار را به دست خواهند آورد که تیراژ تولید خودروی مورد نظر را افزایش داده باشند.
خودرو‌هایی که مشمول شیوه جدید قیمت گذاری شده اند، پژو پارس اتوماتیک، پژو ۲۰۶ اتوماتیک، ۲۰۷ پانوراما، سمند سون پلاس، رانا پلاس، رانا پلاس توربو، هایما توربو s ۵ دستی، هایما توربو s ۷ اتوماتیک، k ۱۳۱، ساینا s، کوئیک، شاهین، آریا برلیانس، چانگان و زوته هستند.
تداوم قیمت گذاری دستوری، این بار در ظاهری دیگر، اما موجب تداوم انباشته شدن زیان دو خودروساز بزرگ کشور شده است. سهیل معمارباشی، مدیرکل صنایع حمل و نقل وزارت صمت، روز چهارشنبه این هفته، با اشاره به مشکلات خودروسازان گفت: شرکت‌های خودروسازی مشکلاتی مانند تامین نقدینگی، تامین ارز و قیمت خودرو دارند. این در حالی است که ایران خودرو در شش ماه نخست امسال، حدود ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و سایپا نیز حدود ۲ هزار میلیارد تومان زیان داشتند.
مدیرکل صنایع حمل و نقل وزارت صمت ادامه داد: در شرایطی که یک رانت ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی به واسطه اختلاف قیمت کارخانه و حاشیه بازار ایجاد شده، خودروساز به همین میزان ضرر کرده است. یعنی از جیب خودروساز و سهامداران خارج کرده ایم و به واسطه‌ها داده‌ایم؛ بنابراین درخواست اصلاح این رویه از طرف هر نهادی که مطرح شود، امر مناسبی است.
در ادامه فهرست قیمت برخی از خودرو‌های داخلی و خارجی در بازار ایران را مشاهده می‌کنید:      

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسینه خودرو شورای رقابت پیش فروش وزارت صمت خودرو قیمت خودرو بازار خودرو شورای رقابت خودروسازان پیش فروش خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۳۶۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت مصوب انواع میوه اعلام شد/ جدول قیمت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به گزارش خبرنگار مهر، قیمت عمده فروشی محصولات کشاورزی برای هفته جاری (۱۰ تا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) از سوی میدان بزرگ میوه و تره بار تهران اعلام شد.

مهر در گزارشی نوشت: قیمت انواع میوه‌های تولید داخل در میوه فروشی‌های مناطق مرکزی رو به پایین شهر به شرح زیر است؛

هر کیلو گرم سیب زرد ۳۱ تا ۵۹.۸۰۰، سیب قرمز ۳۱ تا ۵۹.۸۰۰، لیمو شیرین ۴۴.۸۰۰، کیوی ۵۲ تا ۹۸، توت فرنگی ۹۸ تا ۱۸۹، گریپ‌فروت ۱۸ تا ۲۴.۸۰۰ به ۲۸ و پرتقال ۱۳ تا ۵۹.۸۰۰ تومان است.

در بازار میوه‌های آبدار هر کیلو هندوانه بین ۶ تا ۲۰، خربزه ۱۶.۸۰۰، جانا ۱۸.۵۰۰، طالبی ۱۸.۵۰۰ تا ۳۶، دستنبو ۲۳.۸۰۰، ملون ۱۶.۸۰۰ تا ۲۸.۵۰۰ تومان قیمت گذاری شده است.

در بازار میوه‌های وارداتی هم موز هر کیلو ۶۰ تا ۸۸.۸۰۰ تومان، هر دانه نارگیل بین ۵۰ تا ۷۵ و آناناس ۲۵۰ هزار تومان به فروش می‌رسند.

در ادامه قیمت انواع سبزی و صیفی جات تولید داخل در میوه فروشی‌های مناطق مرکزی رو به پایین شهر نیز می آید؛

هر کیلو گرم گوجه فرنگی ۱۵.۹۰۰ تا ۲۳، هویج ۱۰.۵۰۰ تا ۱۲.۸۰۰، کاهو ۱۴.۵۰۰ تا ۲۵، کدو ۲۱ تا ۲۲.۸۰۰، کرفس ۱۲ تا ۲۴.۸۰۰، کلم پیچ ۷.۵۰۰ تا ۱۵.۸۰۰، کلم بروکلی ۲۰ تا ۶۸، خیار ۲۰ تا ۲۹.۸۰۰، لیمو ترش ۳۷ تا ۱۲۰، لوبیا سبز ۳۲ تا ۴۶.۸۰۰ و سیر تازه ۱۹۰ هزار تومان تعیین شده است. همچنین هر بسته گوجه گیلاسی ۴۵ تا ۶۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

سیب زمینی در این بازار هر کیلو ۲۳.۸۰۰، پیاز شیری (سفید) ۲۴.۹۰۰ تا ۳۴.۸۰۰ و پیاز زرد ۱۸ تا ۳۵.۸۰۰ تومان به فروش می‌رسد.

گفتنی است؛ انواع میوه ۴۰ درصد و سبزیجات ۳۲ درصد ارزان‌تر در میادین و بازارهای میوه و تره بار به فروش رسید. همچنین مواد پروتئینی ۶۳ درصد، غلات ۸ درصد، مرغ ۶ درصد، تخم مرغ ۱۴ درصد و قند ۱۳ درصد ارزان‌تر از سطح شهر است.

در ادامه جدول قیمت عمده فروشی محصولات کشاورزی میدان بزرگ میوه و تره بار تهران قابل مشاهده است.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901266

دیگر خبرها

  • فرمول مالیات طلا، خودرو و مسکن را در این جدول ببینید
  • قیمت تولیدات ایران‌خودرو در بازار +جدول
  • قیمت شاهین به ۷۰۰ میلیون تومان رسید + جدول قیمت
  • بازار رمزارز‌ها / سقوط بیت‌کوین و اتریوم پیش از رویداد هنگ‌کنگ
  • قیمت مصوب انواع میوه اعلام شد/ جدول قیمت
  • قیمت روز انواع خودرو در بازار آزاد +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۱ اردیبهشت +جدول
  • ترکش‌های جنگ قیمتی در بزرگترین بازار خودروی جهان
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۰ ارديبهشت
  • قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول