Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهناز مدیریان سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملارد در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ملارد اظهار کرد: شهرک صنعتی صفادشت جزء ۸ پلاک صنعتی است که سال ۸۹ مجوز فعالیت برای انتقال واحدهای صنعتی که در شهر تهران فعالیت داشتند را دریافت کرد.

وی گفت: یکی از الزامات شهرک صنعتی صفادشت احداث تصفیه خانه فاضلاب بود که به دلیل مشکلات مختلف از جمله تحریم‌ها و مسائل گوناگون با توجه به جانمایی انجام گرفته همچنان این اقدام انجام نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

سرپرست اداره حفاظت از محیط زیست ملارد افزود: از زمانی که طرح ارزیابی داده شد و واحدهای غیردولتی مستقر شدند، حدود ۱۰ سال می‌گذرد و طی این مدت این تصفیه‌خانه احداث نشده، البته محیط زیست واحدهای صنعتی را ملزم به تجهیز تصفیه‌خانه فاضلاب می‌کند تا زمانی که تصفیه‌خانه شهرک راه‌اندازی شود. 

مدیریان در ارتباط با اخذ مجوز فعالیت واحدهای فعال عنوان کرد: اگر واحدها از لحاظ فرآیند تولید، فاضلاب صنعتی داشته باشند و حتی جمعیت نیروی انسانی بیش از میزان تعریف شده باشد، باید تصفیه‌خانه بهداشتی و صنعتی را در واحد خود راه‌اندازی کنند. 

وی ادامه داد: تجهیز هریک از واحدها به سیستم تصفیه فاضلاب ممکن است برای واحدهای صنعتی که به شهرک صنعتی صفادشت انتقال پیدا می‌کنند و دارای فاضلاب فرآیندی و جمعیت زیادی هستند، بر استقبال کم آن‌ها نسبت به تجهیز این سیستم تأثیرگذار باشد که لازم است دولت و دستگاه‌های ذی‌صلاح نسبت با این مسئله همکاری داشته تا این تصفیه‌خانه در شهرک صنعتی راه‌اندازی شود.

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست ملارد با اشاره به اینکه احداث و راه‌اندازی تصفیه‌خانه شهرک صنعتی مشکلات زیست محیطی و صاحبان صنایع را مرتفع خواهد ساخت، در ادامه یادآور شد: عدم رعایت ملاحظات زیست محیطی در هر ناحیه صنعتی مشکلاتی از جمله عدم استقرار واحدهای صنعتی در شهرک‌های صنعتی مشخص شده را به دنبال خواهد داشت که این مسئله در پلاک‌های صنعتی وجود دارد. 

مدیریان بیان کرد: شهرک صنعتی صفادشت از نظر رعایت استاندارهای فضای سبز مطلوب و به لحاظ بافتی مناسب بوده اما لازم است دستگاه‌های مرتبط با توجه به جانمایی در نظر گرفته شده و طرح ارائه شده در راه‌اندازی این تصفیه‌خانه همکاری داشته باشند تا به بهره‌برداری برسد. 

وی در ارتباط با رهاسازی پساب‌های آلوده به محیط زیست توسط تعدادی از واحدهای صنعتی تأکید کرد: طی پایش‌های نامحسوس به عمل آمده مشاهده شده که در بعضی زمین‌ها تغییراتی مانند تغییر رنگ ایجاد شده بود، در این خصوص دو واحد شناسایی شد و این واحدها با وجود اینکه تصفیه‌خانه داشتند اما ظرفیت آن محدود بود و پساب خود را به خارج از کارخانه رها کرده بودند که پیگیری‌های لازم انجام شد. 

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست ملارد در ادامه افزود: بارها تأکید شده که محیط زیست در کنار واحدهای صنعتی است اما اجازه نمی‌دهد که مخاطره‌ای برای مردم به‌وجود آید.

مدیریان در ارتباط با تصفیه‌خانه‌های فعال در این شهرستان گفت: در حال حاضر در محدوه شهرستان ملارد تصفیه‌خانه شهر ملارد و تصفیه‌خانه مسکن مهر فعال است و این تصفیه‌خانه‌ها هر ماه رصد شده و در صورت بروز نقص و ایراد به دستگاه‌های مربوطه اعلام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: فاضلاب مسکن مهر و بخشی از فاضلاب شهرملارد تصفیه می‌شود و در بخش سرآسیاب ملارد سیستم فاضلاب هنوز وصل نشده که در دستور کار دستگاه مربوطه قرار گرفته است. 

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست ملارد در پایان تصریح کرد: درخواست و پیشنهاد شده آب بهداشتی که از چاه‌ها برای مصرف انسانی استفاده می‌شود پس از مصرف و تولید فاضلاب بهینه‌سازی شود و برای زمین‌های کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد که این درخواست در دست بررسی است. 

انتهای پیام/م/س

منبع: فارس

کلیدواژه: محیط زیست فاضلاب شهرک صنعتی تصفیه خانه شهرک صنعتی صفادشت سرآسیاب ملارد سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرک صنعتی صفادشت محیط زیست ملارد تصفیه خانه واحدهای صنعتی راه اندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۴۹۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملکرد فیلتر ممبران در دستگاه تصفیه آب

فیلتر ممبران که با نام فیلتر اسمز معکوس RO نیز شناخته می‌شود، یکی از مهم‌ترین اجزای دستگاه تصفیه آب محسوب می‌شود که وظیفه‌ اصلی آن، حذف آلاینده‌ها و ناخالصی‌های موجود در آب با دقت بسیار بالا است. این فیلتر از یک غشای نیمه تراوا تشکیل شده است که با ایجاد سد مکانیکی، اجازه عبور مولکول‌های آب و ذرات بسیار ریز را می‌دهد، اما مانع عبور آلاینده‌هایی مانند نمک‌ها، فلزات سنگین، مواد شیمیایی، ذرات معلق، میکروارگانیسم‌ها و سایر آلاینده‌های موجود در آب خوراک دستگاه تصفیه آب می‌شود.

در ادامه به بررسی کاربرد و اجزای به کار رفته در فیلتر ممبران می‌پردازیم.

کاربرد های فیلتر ممبران در تصفیه آب

استفاده از فناوری فیلتراسیون غشایی در تصفیه آب، باعث بهبود استانداردهای کیفیت آب شرب و کاهش استانداردهای تخلیه فاضلاب صنایع می‌شود. به طور کلی، کاربردهای این فناوری در زمینه‌های تصفیه آب آشامیدنی، تصفیه فاضلاب صنعتی و نمک‌زدایی برجسته است.

1- تصفیه آب آشامیدنی

استفاده از فیلتر ممبران در تصفیه آب آشامیدنی به عنوان یک روش پیشرفته و موثر شناخته می‌شود. این فناوری، با استفاده از غشای نیمه تراوا، ذرات و آلاینده‌های مختلف را از آب حذف کرده و آن را به شیوه‌ای موثر تصفیه می‌کند. غشای نیمه تراوا، با منافذ بسیار ریز به ذرات بزرگتر از اندازه منافذ اجازه عبور نمی‌دهد. بنابراین آلاینده‌ها و باکتری‌های مضر از آب جدا می‌شوند.

این فیلترها همچنین به عنوان مانعی در برابر ورود ترکیبات شیمیایی مضر به آب تصفیه شده یا پرمیت عمل می‌کنند. با توجه به مکانیزم فیزیکی تصفیه غشایی، آب تصفیه شده به این روش برای مصارف آشامیدنی قابل استفاده است. به این ترتیب، استفاده از فیلترهای ممبران در تصفیه آب آشامیدنی بهبود چشمگیری در کیفیت آب ایجاد می‌کند.

2- تصفیه فاضلاب صنعتی

فیلتر ممبران به دلیل توانایی فوق‌العاده در حذف آلاینده‌ها، کاربرد گسترده‌ای در تصفیه پساب صنعتی دارد. این فیلتر با استفاده از غشای نیمه تراوا، طیف وسیعی از آلاینده‌ها را از فاضلاب صنعتی حذف می‌کند. استفاده از فیلتر ممبران در تصفیه فاضلاب صنعتی می‌تواند حجم پساب را تا 90 درصد کاهش داده و از ورود آلاینده‌ها به محیط زیست و منابع آبی جلوگیری کند.

3- نمک‌زدایی

شیرین سازی آب دریا یکی از ابزارهای مهم برای رفع کمبود منابع آب است. روش‌های نمک زدایی آب دریا شامل اسمز معکوس (RO)، تبخیر فلاش چند مرحله ای (MED) و تقطیر با هوای فشرده (VC) می‌شود. در میان این روش‌ها، فناوری فیلتر ممبران اسمز معکوس به مقرون به صرفه ترین ابزار نمک زدایی تبدیل شده است.

معرفی قطعات فیلتر ممبران

در ساختار کلی فیلتر ممبران، چندین اجزای مختلف وجود دارد که عملکرد ممبران در تصفیه آب را بهبود می‌بخشند. از جمله قطعات فیلتر ممبران می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

غشای نیمه تراوا: این غشا دارای صفحاتی با منافذ بسیار ریز است که اجازه عبور ذرات بزرگتر از این منافذ را نمی‌دهند. غشای نیمه تراوا به صورت مارپیچی دور میله‌‌ای پلاستیکی پیچیده شده و داخل محفظه‌ای به نام پرشروسل قرار می‌گیرد. مجرای فاضلاب: پس از ورود آب ناخالص با آلاینده‌های مختلف به دستگاه تصفیه آب، ذرات با اندازه بزرگتر از 0001 میکرون امکان عبور از منافذ غشای نیمه تراوا را ندارند و وارد مجرای پساب می‌شوند تا از دستگاه خارج شوند. مجرای آب تصفیه شده یا لوله پرمیت: ساختار فیلتر ممبران به گونه‌ای طراحی شده است که فقط آب خالص می‌تواند از منافذ آن عبور کند. آب پس از عبور از غشا، بدون آلودگی وارد مجرای آب می‌شود و از دستگاه خارج می‌شود. واشر یا اورینگ: واشرها در دو طرف غشا قرار می‌گیرند و وظیفه‌ آنها، ایجاد آب‌بندی کامل است تا از نشت آب جلوگیری شود. خرید فیلتر ممبران تصفیه آب

برای خرید فیلتر ممبران تصفیه آب باید به نکات زیادی توجه داشته باشید. اولین مورد، نوع و کیفیت آن است. باید از فیلترهای ممبران با کیفیت و مطابق با کاربرد مورد نظرتان استفاده کنید. برای تصفیه آب دریا و آب لب شور ممبران‌های به‌خصوصی مثل ممبران 8 اینچ فیلمتک BW30-400 وجود دارد. همچنین، مهم است که به فروشندگان معتبر و با تجربه در این حوزه مراجعه کنید. وب سایت آبین با سال‌ها تجربه در زمینه عرضه تجهیزات تصفیه آب، به عنوان برترین مرجع برای خرید فیلتر ممبران محسوب می‌شود. علاوه بر این، کارشناسان آبین آماده ارائه خدمات مشاوره در زمینه انتخاب فیلتر ممبران مناسب، بسته به نیازهای عملیاتی کاربران هستند.

 

دیگر خبرها

  • عملکرد فیلتر ممبران در دستگاه تصفیه آب
  • حال خوش تالاب های کانی برازان و قوپی باباعلی مهاباد
  • طرح استفاده از انرژی خورشیدی در دانشگاه آزاد شهرقدس عملیاتی می‌شود
  • ۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است
  • شرنگ شیرابه در کام خزر
  • افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر
  • بهره برداری از ۲۱ تصفیه خانه در واحد‌های تولیدی استان همدان
  • افزایش چهار برابری دبی تصفیه خانه فاضلاب یزد با ورود روان آب‌ها
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است
  • افزوده شدن ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب فارس