Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر ندا رسایی یکشنبه درگفت‌وگو با خبرنگارایرنا وی با بیان ضرورت مسواک زدن دندان های شیری از ابتدای رویش گفت: عدم رعایت بهداشت دهان و دندان کودک از طرف والدین مهم ترین علت پوسیدگی دندان شیری در کودکان است . 

وی با اشاره به تعریف پوسیدگی دندان بیان کرد: پوسیدگی از بین رفتن بافت سخت دندان ناشی ازترشح اسیدهایی است که توسط میکروب های داخل دهان ایجاد می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین باقیمانده‌های غذا در دهان یا لابه لای دندان‌ها روی سطوح دهانی و مخاطی باقی می ماند و میکروب ها به دلیل نیاز به سوخت و ساز این مواد غذایی را تجزیه می‌کنند.

وی ادامه داد: از تجزیه شدن مواد غذایی توسط میکروب ها اسیدهایی تولید شده و این اسیدها در تماس با دندان، مینای دندان را ازبین برده و پوسیدگی یا حفره در دندان ایجاد می‌کنند و این پوسیدگی شامل دندان های شیری و دائمی می شود.

دکتر رسایی توضیح داد: دندان های شیری از سن ۶ ماهگی شروع به رشدو تا سن ۲ سالگی تکمیل می شوندو دراین سن بیست عدد دندان شیری دردهان کودک وجود خواهد داشت و این دندان های شیری تا سن ۱۰تا ۱۲سالگی نقش غذا خوردن، کمک به تکلم و زیبایی را در کودکان به عهده دارند .

وی افزود: در سن زیر ۶ سال اگر کودک دندان پوسیده و یا ترمیم شده داشته باشد یعنی کودک دچار پوسیدگی زودرس شده است لذا رسیدگی به بهداشت دهان و دندان کودک از طرف والدین دراین سن بسیار ضروری است .

رسایی ادامه داد: از دیگر پوسیدگی های زودرس دردندان های شیری باقی ماندن شیر مادردردهان نوزاد و نگه داشتن بطری شیشه شیر در طول شب در دهان نوزاد برای بیدار نشدن ازخواب است .همچنین در طول شب میزان بزاق در دهان و بلعیدن کمتر شده و شیر در دهان کودک باقی می‌ماند. شیر حاوی مواد قندی باعث پوسیدگی شده لذا توصیه می شود شیشه شیر و پستانک در طول شب در دهان کودک نگه داشته نشود.

این متخصص جراحی لثه و ایمپلنت با اشاره به شروع رویش دندان از ۶ ماهگی یا قبل از آن بیان کرد: بهداشت دندان در این سن باید با مسواک‌های انگشتی نرم موجود در داروخانه و با قرار دادن آن روی انگشت اشاره مادر،بدون خمیر دندان بر روی لثه و دندان روییده شده کودک کشیده می شود و یا با استفاده از یک گاز استریل و نمناک دندان کودک را تمیز کرد.

وی افزود: در سن یک سال و نیم تا سه سالگی نیز بهداشت دندان به صورت استفاده از مسواک های انگشتی یا مسواک با سری کوچک به صورت دستی و بدون خمیردندان و یا با استفاده ازخمیر دندان‌های بدون فلوراید است و کار مسواک زدن باید توسط خود والدین انجام شود زیرا کودک در این سن با بازیگوشی مسواک را در دهان فرو برده و به درستی مسواک نمی زند.همچنین  کودک دراین سن ممکن است خمیر دندان را ببلعد و زیاد شدن این مواد در صورت بلعیدن سبب مسمومیت می شود.

رسایی با بیان این که در سن ۳ تا ۶ سالگی بهداشت دندان با نظارت والدین انجام شود گفت: دندان کودک با مسواک دستی شخصی مخصوص خود و با استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید شستشو شود ودراین سنین کودک به مرحله ای رسیده که فلورایید را نبلعد. همچنین از شروع سن سه سالگی نخ دندان کشیدن  برای کودکانی که دندان هایی بهم چسبیده و بدون فاصله دارند از مسواک زدن ضروری تر است و این کار نیز به عهده والدین است و با تهیه نخ دندان دسته دار این کار انجام می شود.

وی ادامه داد: کودکان در سن ۶ تا ۱۲ سال با مسواک شخصی و نظارت والدین می توانند به بهداشت دهان و دندان بپردازند و این الگوی بهداشتی را از خواهر و برادر و والدین فرا بگیرند.

متخصص جراحی لثه و ایمپلنت یکی دیگر از علل پوسیدگی دندان ‌های شیری را استفاده از مواد قندی بیش از اندازه در کودکان دانست و گفت : بهتر است استفاده از مواد قندی غیر چسبنده مانند نوشابه ،انواع آب میوه های صنعتی و مصرف مواد قندی چسبنده شامل گزها سوهان شکلات و تافی ‌ها به حداقل برسدو یا فقط یک بار در روز و آن هم بعد ازوعده اصلی غذا استفاده شود. همچنین با هر بار استفاده از مواد قندی ph دهان اسیدی می شود یعنی تکرار خوردن مواد قندی پوسیدگی زا است نه یک بار خوردن آن .

برچسب‌ها سلامت دندان دندانپزشکی خوزستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سلامت دندان دندانپزشکی خوزستان سلامت دندان دندانپزشکی خوزستان اخبار کنکور دندان های شیری پوسیدگی دندان دندان کودک مواد قندی دهان کودک دندان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۵۱۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلایه والدین از افزایش قیمت برخی برند‌های شیرخشک

برخی از نوزادان به دلایل گوناگون از شیر مادر تغذیه نمی‌کنند و وقتی شیرخشک غذای اصلی نوزادان می‌شود والدین دغدغه تهیه آن را دارند. به گفته شهروند خبرنگار ما این روز‌ها افزایش یکباره قیمت برخی از برند‌های شیرخشک مانند شیرخشک آپتامیل پپتی والدین را نگران کرده است.

شیرخشک آپتامیل پپتی مناسب کودکانی است که به پروتئین شیر گاو حساسیت دارند به همین جهت با افزایش قیمت مشکلات والدین دوچندان شده است.

شهروند خبرنگار ما با ارسال پیام از مسئولان درخواست رسیدگی کرد.

متن پیام شهروند خبرنگار
باسلام و ادب؛ امروز رفتم شیرخشک تهیه کنم شیرخشکی که تا آخر فروردین قیمتش ۵۰ هزار تومان بود به یکباره ۱۰۰ هزار تومان شده است خواهش میکنم افزایش قیمت یکباره شیرخشک را پیگیری کنید. فرزند من، چون به پروتئین گاوی آلرژی دارد به ناچار باید شیرخشک آپتامیل پپتی بدهم.

برای یادگیری اصول تصویربرداری خبری به صفحه «آموزش تصویربرداری برای شهروندخبرنگاران» مراجعه کنید.

 

باشگاه خبرنگاران جوان شهروند خبرنگار شهروند خبرنگار

دیگر خبرها

  • گلایه والدین از افزایش قیمت برخی برند‌های شیرخشک
  • شگرد جدید صهیونیست‌ها برای کودک‌کشی در غزه
  • ببینید | حرف‌های این متخصص را بشنوید تا دیگر ته‌دیگ نخورید!
  • (ویدئو) لحظه عجیب گرفتار شدن میمون در دهان کروکودیل
  • صد و شصتمین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟