Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه از "تعریف کلان پروژه مطالعاتی جدید با هدف فعال‌سازی دستگاه قضایی در دعاوی خارجی و بین‌المللی" خبر داد.

قدس آنلاین: به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه قوه قضاییه، سیدحجت‌الله علم‌الهدی درباره لزوم ورود فعالانه دستگاه قضایی به عرصه دعاوی خارجی و بین‌المللی اظهار کرد: قوه قضائیه همانطور که در داخل کشور به عنوان مدعی العموم و نماینده منافع عمومی به حساب می‌آید و طبق بند 2 اصل 156 قانون اساسی در احیای حقوق عامه وظیفه دارد، این وظیفه محدود به مرزهای داخلی کشور نیست و در رابطه با بسیاری از اتباع ایرانی در خارج از مرزها و بسیاری از موضوعات دارای جنبه بین‌المللی، قوه قضاییه طبق قانون اساسی وظیفه دارد ورود کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در سالیان اخیر، این بُعد از وظایف و ماموریت‌های قوه قضاییه به نحو پررنگ، فعال و موثری ایفا نشده است و در این زمینه چالش‌هایی را شاهد بودیم و هستیم و عملا پیگیری دعاوی خارجی و بین المللی توسط مقامات دولتی شامل وزارت خارجه و معاونت حقوقی ریاست جمهوری انجام می‌شود. البته اینکه در روابط خارجی باید هماهنگی با نهادهای دولتی از جمله وزارت خارجه و ریاست جمهوری وجود داشته باشد، امری درستی است اما نافی نقش رسمی، ذاتی و ماموریتی که قانون اساسی بر عهده سایر دستگاه ها از جمله قوه قضائیه گذاشته است، نمی‌شود.

رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه تأکید کرد: یکی از مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیداری که با مسئولان قضایی داشتند، پیگیری منافع عمومی نقض شده در عرصه خارجی و بین المللی بود که نمونه بارز آن بحث تحریم‌ها است. در بحث مربوط به تحریم‌ها، وقتی تحریمی توسط برخی کشورها یا نهادها علیه جمهوری اسلامی ایران وضع و مصوب می‌شود، هرچند پیگیری‌های سیاسی و بین‌المللی توسط دستگاه‌های دولتی و سیاسی انجام می‌شود اما بسیاری موارد، به پیگیری‌های قضایی و حقوقی نیاز دارد.

علم‌الهدی تأکید کرد: پیگیری‌های حقوقی و قضایی در جایی که منافع عامه مردم ایران در عرصه بین‌المللی تضییع می‌شود یکی از وظایف قوه قضائیه طبق قانون اساسی است و دستگاه قضایی بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب در این زمینه مسئولیت و ماموریت دارد.

رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه گفت: در یکسال گذشته در پژوهشگاه قوه قضاییه روی همین محور و مساله متمرکز شدیم و مطالعات تطبیقی، پژوهشی و نشست‌های متعدد علمی درباره امکان‌سنجی ورود فعالانه دستگاه قضایی به دعاوی بین‌المللی با لحاظ ضوابط قانونی و حقوقی صورت گرفت.

علم‌الهدی افزود: به عبارت دیگر یک کلان پروژه طراحی کردیم و آن کلان پروژه در واقع فعال کردن نقش قوه قضائیه در عرصه دعاوی خارجی و بین المللی است که اگر انجام شود، خروجی پیگیری تمامی مصادیق مربوط به این حوزه مانند ترور شهید سلیمانی و شهید فخری زاده و موضوعات اینچنینی خواهد بود.

وی تأکید کرد: در واقع قوه قضائیه در رابطه با احیاء حقوق عامه در عرصه خارجی و بین المللی از حالت منفعل خارج و به صورت فعالانه وارد می‌شود. همانطور که در سال‌های اخیر می بینیم در عرصه مسائل داخلی دادستان‌ها، دیوان عدالت اداری و سازمان بازرسی فعالانه وارد می‌شوند و چون حقوق عامه و منافع ملی محدود به چارچوب مرزهای کشور، نیست در عرصه بین المللی هم موضوعات کلان اینچنینی باید توسط قوه قضائیه دنبال شود.

رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که در بحث بررسی ابعاد حقوقی ترور شهید سلیمانی چه اقداماتی در یکسال گذشته انجام شده است، گفت: یکی از ماموریت‌های که در پژوهشگاه قوه قضائیه تعریف شده، ورود حقوقی و قضایی به مسائل مهم و کلان ملی در قالب برگزاری نشست های نخبگانی، و نشست‌های مشترک با قضات، اساتید دانشگاهی و مسئولان اجرایی است تا در موضع‌گیری و تصمیم‌گیری‌های قضایی، اشراف و پشتوانه علمی و پژوهشی وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: به طور خاص در ارتباط با ترور شهید سلیمانی که شاید تلخ ترین حادثه سال گذشته بود، بلافاصله در مدت زمان کوتاهی یک نشست علمی برگزار کردیم و پیرو آن نشست علمی، کار پژوهشی و کارشناسی ادامه یافت.

علم‌الهدی اضافه کرد: در آن نشست علمی قاضی مسئول پرونده، اساتید حقوقی و مسئولان اجرایی حضور داشتند و ترکیب جلسه، ترکیب جامعی بود و خروجی آن نیز تقدیم رئیس قوه قضاییه شد تا در پیگیری‌های قضایی نتایج کار مورد توجه و استفاده قرار گیرد.

وی توضیح داد: در رابطه با ترور شهید فخری‌زاده هم با انجام مطالعات پژوهشی و کارشناسی، امکان‌سنجی پیگیری حقوقی و قضایی ترور شهید فخری زاده مورد بررسی قرار گرفت و خروجی آن برای رئیس قوه قضاییه و همه نهادهای علمی و رسمی کشور ارسال شد تا انشاءالله پیگیری حقوقی و قضایی به نحو جدی و با پشتوانه علمی بیشتری انجام شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: حجت الله علم الهدی پژوهشگاه قوه قضاییه قوه قضاییه رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه حقوقی و قضایی دستگاه قضایی قانون اساسی قوه قضائیه ترور شهید علم الهدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۶۴۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ دادگاه علنی برخط در مهدیشهر و دامغان برگزار می‌شود

ایسنا/سمنان رئیس کل دادگستری استان سمنان از برگزاری اولین دادگاه علنی برخط امسال در شهرستان مهدیشهر خبر داد و گفت: این دادگاه فردا برگزار می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین اکبری ۸ اردیبهشت‌ماه اظهار کرد: یکی از مأموریت‌های رئیس قوه قضائیه به مسئولان قضایی برگزاری دادگاه علنی برخط است و دستگاه قضایی استان سمنان با جدیت لازم اجرای این موضوع را در دستور کار قرارداده تا اطلاع مردم از رسیدگی به پرونده ها و نظارت بر عملکرد دادگاه ها به درستی انجام شود.

وی ادامه داد: در همین راستا مسئولان حوزه‌های قضایی سراسر استان مکلف هستند برگزاری دادگاه علنی برخط را از شعب حقوقی و کیفری پیگیری کنند.

وی اضافه کرد: این دادگاه علنی برخط روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه رأس ساعت ۹:۳۰ صبح در شعبه اول دادگاه عمومی شهرستان مهدیشهر با موضوع تغییر نام به ریاست قاضی محمد ذاکری‌نیا برگزار می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین اکبری گفت: امکان مشاهده و حضور مجازی عموم مردم در این دادگاه وجود دارد و با زیر ساخت‌های مطمئن و مناسبی که در قوه قضائیه راه اندازی شده است نیاز به حضور فیزیکی نیست.

 وی همچنین از برپایی دومین دادگاه علنی برخط امسال در شهرستان دامغان خبر داد و گفت: بدون تردید برگزاری این دادگاه‌ها زمینه مناسبی برای بهره برداری علاقمندان به مباحث حقوقی فراهم می‌کند.

حجت الاسلام و المسلمین اکبری اظهار کرد: دادگاه علنی برخط فردا در دامغان نهمین دادگاه علنی برخط در استان سمنان است که روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه سال جاری رأس ساعت ۱۰:۱۵ صبح در شعبه اول دادگاه عمومی حقوقی شهرستان دامغان با موضوع مطالبه خسارت به ریاست قاضی ابوالفضل امیدوار جغری برگزار می شود.

رئیس کل دادگستری استان سمنان برگزاری دادگاه علنی برخط را از موارد مطرح شده در اصل ۱۶۵ قانونی اساسی و ماده ۳۵۲ قانون آئین دادرسی کیفری برشمرد و افزود: علاقمندان به مباحث حقوقی و قضایی و جلسات دادگاه ها می توانند برخط و از طریق نشانی  https://skyroom.adliran.ir/ch/edu-semnanدر این دادگاه علنی حضور یابند.

وی در خاتمه تأکید کرد: برگزاری تمامی دادگاه‌های علنی برخط مراجع قضایی استان سمنان از طریق صفحه اطلاع رسانی در پیام رسان‌های ایرانی ایتا و روبیکا به نشانی http://@akbari_dadsm و تارنمای رسمی دادگستری به نشانی https://dadgostari-sm.eadl.ir/  اطلاع رسانی خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری دوره‌های حقوقی و قضایی برای اعضای شورا‌ها در گلستان
  • طرح ساخت هواپیمای مسافربری مورد تاکید رئیس‌جمهور در قالب کنسرسیومی بین‌المللی در حال پیگیری است
  • آیت الله مکارم شیرازی: مردم از گرانی، فوق العاده رنج می‌برند
  • ۲ دادگاه علنی برخط در مهدیشهر و دامغان برگزار می‌شود
  • تشکیل ۵۰۶ فقره پرونده با موضوع سلاح و مهمات در دادگستری استان کرمان
  • افتتاح و آغاز عملیات اجرایی بیش از ۵ هزار واحد نهضت ملی مسکن
  • عملیات اجرایی زیرگذر پرتردد سرخون آغاز شد
  • آغاز عملیات اجرایی پایگاه سلامت مرکز خدمات جامع سلامت شهید فرهی
  • پروژه‌های فعال مسکن ملی کشور از مرز ۲ میلیون و ۵۴۰ هزار واحد گذشت
  • تعطیلی یک کتابفروشی و آغاز غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب