Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، محمد علیپور، عضوکمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی امروز (سه‌شنبه 16 دی) در همایش ملی آسیب‌شناسی عملکرد مناطق آزاد در کشور با تأکید بر اصلاح قانون در راستای بند 11 سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، اظهار داشت: بعد از چند سال فرصت بازنگری قانون مناطق آزاد به وجود آمده است و باید نقاط ضعف و قوت مناطق آزاد تأسیس شده و انطباق آن با اهداف اولیه و انتظاری که از آنها داشتیم را بررسی کرده و اصلاحات لازم را در این باره انجام دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مرکز پژوهش‌های مجلس هم باید شرایط اقتصادی ایران و مناطق آزاد تجاری را در نظر بگیرد و نباید این اهداف فقط در محدوده تجارت جهانی و آزادسازی اقتصاد در نظر گرفته شود، باید توجه لازم را در قانون تصویبی مناطق آزاد در سال 1372 در نظر گرفته و بدانیم که هدف مناطق آزاد صرفا ایجاد منطقه‌ای برای تولید و تجارت نبوده است. 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: منطقه آزاد ماکو از سال 1392 تا کنون به تجارت و اقتصاد کشور کمک کرده است.

علیپور خاطرنشان کرد: ‌امتیازات و توجه ویژه و تسهیلات خوبی به مناطق آزاد داده شده است؛ من در مسؤولیت قبلی‌ام به منظور راه‌اندازی منطقه آزاد ماکو 10 میلیارد تومان اعتبار قرض دادم که البته بعداً آن را پس گرفتم ولی کسی نتوانسته از معافیت‌های مالیاتی و تسهیلات اعلام شده استفاده کند لذا نباید منتی بر مراکز تجاری و تولیدی مستقر در مناطق آزاد بگذارند چرا که باید این مراکز تجاری تولید در ابتدا راه‌اندازی شده و به سوددهی برسند و سپس دریافت مطالبات را از آنها پیگیری کنند.

نماینده ماکو در مجلس گفت: وقتی صحبت از مناطق آزاد می‌شود همه اذهان، مناطق آزاد ایران با منطقه آزاد جبل‌علی امارات را مقایسه می‌کنند.

وی افزود: منطقه آزاد تجاری کیش و قشم چقدر امکانات و زیرساخت برای واحدهای تولیدی در نظر گرفته‌اند؟ این در حالی است که کارکرد این مناطق آزاد بیشتر جنبه گردشگری دارد.

علیپور افزود: 5 میلیون دلار واردات جنس به منطقه آزاد ماکو در سال گذشته داشته‌ایم که عمده آنها کالاهای مصرفی و مسافری بوده است که سهم ناچیزی در قاچاق کالا به کشور که عده‌ای آن را بیان می‌کنند دارد.

وی تصریح کرد: عمران و آبادی منطقه‌ای بخشی از اهداف اصلی مناطق آزاد محسوب می‌شود؛ برخی مناطق آزاد جدید‌التأسیس خالی از سکنه بوده و فاقد بندر و فرودگاه هستند.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: مناطق آزاد مجلس شورای اسلامی کمیسیون اقتصادی مجلس فرودگاه منطقه آزاد مناطق آزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۷۴۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای منطقه اقتصادی جهان‌آباد بعد از ۱۴ سال/ بندر خشک در جهان‌آباد راه‌اندازی می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مصطفی حقیقی مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان در دیدار با عباس صوفی نماینده مردم همدان، فامنین و قهاوند در مجلس شورای اسلامی از فعالیت مجدد منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد بعد از ۱۴ سال خبر داد.

وی در حالی از این خبر مسرت‌بخش پرده برداشت که توسعه اشتغال در حوزه انتخابیه همدان، فامنین و قهاوند وارد فازی جدی می‌شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد ۱۴ سال مسکوت بود، ادامه داد: این منطقه در آستانه فعالیت مجدد و واگذاری است. جهان‌آباد یکی از ظرفیت‌های مهم اقتصادی استان همدان تلقی و بستر خوب و اثرگذاری برای توسعه به شمار می‌رود.

حقیقی عنوان کرد: با توجه به تنش‌های آبی در منطقه، در جهان‌آباد زمینه مناسبی برای ایجاد «بندر خشک» وجود دارد، امیدواریم با حمایت نمایندگان، این موضوع عملیاتی شود و رفتن به سوی این کار مزایای بسیاری دارد که از جمله آن جلوگیری از هدررفت منابع است.

نماینده مردم همدان، فامنین و قهاوند در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست با بیان اینکه منطقه ویژه جهان‌آباد و رونق آن یکی از دغدغه‌های اصلی ما تلقی می‌شود، ادامه داد: به اعتقاد من همدان نیاز به صنعت خودروسازی دارد و منطقه جهان‌آباد این ظرفیت را دارد که در این زمینه کمک‌حال باشد.

عباس صوفی با بیان اینکه یکی از محور‌های اصلی توسعه اقتصاد، پویاییِ شهرک‌های صنعتی است، تبیین کرد: برنامه‌ریزی برای فعال کردن واحد‌های تولیدی در روستاها، یکی از اهداف مهم ما خواهد بود و تمام تلا‌ش‌ها در نگاه کلان، توسعه اشتغال در حوزه انتخابیه است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کسب رتبه برتر در حوزه عمران و زیربنایی توسط منطقه آزاد چابهار
  • منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» رتبه نخست کشور را کسب کرد
  • فرزین برای ارائه گزارش عملکرد منابع و مصارف نظام بانکی در سال ۱۴۰۲ به کمیسیون اقتصادی می رود
  • بررسی ایجاد پردیس صنایع فرهنگی و خلاق ماکو در نشست با وزیر ارشاد
  •  طی چندماه گذشته، معرفی ۳۰ بسته جدید سرمایه گذاری ماکو در نمایشگاه اکسپو 
  • بازدید دبیر شورای‌ عالی مناطق آزاد کشور ازغرفه منطقه آزاد اروند در نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳
  • منطقه آزاد اروند و ارس بعنوان مناطق برتر انتخاب شدند
  • کسب رتبه برتر در حوزه های عمران، حقوقی و فرهنگی توسط منطقه آزاد اروند
  • کسب رتبه برتر منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در بین مناطق ویژه اقتصادی کشور
  • احیای منطقه اقتصادی جهان‌آباد بعد از ۱۴ سال/ بندر خشک در جهان‌آباد راه‌اندازی می‌شود