Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/فارس مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد از اقدامات ساماندهی و استحکام‌بخشی در پلکان شرقی تل تخت (تخت مادرسلیمان) پاسارگاد تا پایان دی‌ماه خبر داد.

افشین ابراهیمی سه‌شنبه ۱۶ دی به خبرنگاران گفت: اسناد و مدارک مربوط به کاوش‌های استروناخ از سال ۱۹۶۰ میلادی در این مکان، آشفتگی و به‌هم‌ریختگی زیادی را در بخشی از طبقات فوقانی این پلکان نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احتمال از دست رفتن این شواهد نفیس معماری به‌واسطه قرار داشتن در مسیر تردد بازدیدکنندگان و نفوذ یافتن آب باران در عمق ساختارهای معماری، پایگاه میراث جهانی پاسارگاد را بر آن داشت تا نسبت به ساماندهی و استحکام‌بخشی بلوک‌های سنگی این بخش از پلکان اقدام کند.

او ادامه داد: جانمایی بلوک‌های سنگی، پاک‌سازی فضای اطراف بلوک‌ها، جابه‌جایی بلوک‌های به‌هم‌ریخته عملیات حفاظت در پلکان شرقی تل تخت شامل پنج مرحله مستندسازی و بازگرداندن بلوک‌های فروریخته و منتقل‌شده به‌جای اصلی خود و استحکام‌بخشی بلوک‌های ماسه‌سنگی ردیف زیرین پلکان، در انجام این مراحل به دلیل وزن زیاد قطعات سنگی، از جرثقیل دستی برای جابجایی بلوک‌ها استفاده‌ شده است.

ابراهیمی بیان کرد: با یکپارچگی بیشتر وضعیت معماری پلکان شرقی، نقش و عملکرد آن در تأمین شرایط دسترسی به آثار معماری فراز تل تخت بیش‌ازپیش پررنگ می‌شود این عملیات حفاظتی از نیمه آذرماه آغازشده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان دی‌ماه به اتمام برسد.

به گزارش ایسنا، تل تخت که تخت مادرسلیمان نیز نامیده می‌شود، تختگاهی است بر فراز تپه‌ای طبیعی که با سنگ‌های تراش‌خورده آهکی سفیدرنگ و ماسه‌سنگ ساخته‌شده و یکی از نخستین بناهایی به شمار می‌رود که در محوطه پاسارگاد بناشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری محوطه جهانی پاسارگاد ميراث فرهنگي مرودشت استحکام بخشی پلکان شرقی تل تخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۷۷۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت بلوک‌های بتنی از شیشه‌های دورریز توسط استارتاپ ایرانی

یک استارتاپ محیط‌زیستی ایرانی در طرحی جالب از شیشه‌های نوشیدنی خالی که در طبیعت رهاشده بودند بلوک‌های بتنی تولید کرد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، استارتاپ محیط‌زیستی جامُش در طرحی جالب از شیشه‌های نوشیدنی خالی که در طبیعت رهاشده بودند بلوک‌های بتنی تولید کرد.

آنها با شروع این طرح در جزیره زیبای هرمز در خلیج فارس توانسته‌اند بخش مهمی از این زباله‌های دیرتجزیه‌پذیر را بازیافت و زمین جزیره را پاکسازی کنند و در تلاش برای رسیدن به پسماند صفر در این جزیره شگفت‌انگیز هستند.

مدل تأمین مالی استارتاپ‌ها در ایران اشتباه است!/ چرا استارتاپِ شتاب‌دهنده قادر به دریافت تسهیلات تبصره 18 قانون بودجه نیست؟

پسماندهای شیشه‌ای بدلیل وجود سیلیس می‌تواند جایگزین سیمان در بتن قرار گیرد. از آنجایی که تولید سیمان با استخراج منابع طبیعی و تولید گازهای گلخانه ای همراه است؛ استفاده از پودر شیشه‌های بازیافتی به جای سیمان علاوه بر مقرون به صرفه بودن و افزایش استحکام بتن، به حفظ محیط زیست نیز کمک می‌کند.

از پودر شیشه در صنایع دستی، مجسمه‌سازی، ساخت کاشی، سرامیک و… نیز استفاده می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانش آموز پاسارگادی نایب قهرمان مسابقات دومیدانی فارس
  • استحکام‌بخشی فلک‌الافلاک نیازمند ۲۰ میلیارد/ طرحی که ۱۴ساله شد!
  • استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک» نیازمند ۲۰ میلیارد/طرحی که ۱۴ساله شد!
  • نجات جوجه جغد‌ها در پاسارگاد
  • شوراها از نگاه بخشی و کوتاه مدت پرهیز کنند
  • عکس| تصویری از مجسمه سنگی رونالدو و شباهت عجیبش به این بازیکن
  • ببینید | تصاویری از سرریز شدن سد سنگی ملاتی پس از بارش باران
  • رفع ۱۰ نقطه حادثه‌خیز آذربایجان شرقی تا پایان سال‌جاری
  • ساخت بلوک‌های بتنی از شیشه‌های دورریز توسط استارتاپ ایرانی
  • ۹۲ واحد طرح نهضت ملی مسکن تحویل متقاضیان شاهرود شد