Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روز گذشته پایگاه خبری آسوشیتدپرس خبر از توقیف یک نفتکش کره‌جنوبی در آب‌های خلیج‌فارس داد. بر اساس گزارش این خبرگزاری، این نفتکش که از عربستان به سمت بندر فجیره امارات در حرکت بود، توسط ایران توقیف شد. مدتی کوتاه پس از انتشار این خبر بود که یک منبع مطلع در سازمان بنادر و دریانوردی به نورنیوز گفت کشتی توقیف شده در خلیج‌فارس که با پرچم کره‌جنوبی حامل ۷ هزار و ۲۰۰ تن اتانول بوده، به دلیل ایجاد آلودگی زیست‌محیطی توقیف و برای رسیدگی به تخلف انجام شده به یکی از بنادر ایران هدایت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
 


حاشیه‌ پررنگ‌تر از متن توقیف نفتکش کره‌ای

اما توقیف این نفتکش به دلیل ایجاد آلودگی زیست‌محیطی، حاشیه‌ای پررنگ‌تر از متن داشت و آن هم ماجرای عدم پرداخت ۷ میلیارد دلار بدهی کره‌جنوبی به کشورمان بود. مساله‌ای که پس از اعمال تحریم‌های آمریکا علیه ایران تبدیل به تنشی جدی میان تهران و سئول شده بود و در یک سال گذشته بارها توسط مقامات مختلف کشورمان مورد تذکر قرار گرفته است.

مانور اقتدار

هشدار عملی و میدانی ایران به کره‌جنوبی در شرایطی بود که پیش از این نیز کشورمان در واکنش به توقیف نفتکش ایرانی در جبل‌الطارق توسط نیروهای انگلیسی، مقابله به مثل مشابهی در آب‌های خلیج‌فارس کرده بود. تیرماه سال گذشته بود که نیروهای انگلیسی با توقیف نفتکش «گریس۱» به بهانه مظنون بودن نسبت به صادرات نفت به سوریه، وارد یک نزاع آبی با کشورمان شدند. مدتی پس از آن سپاه پاسداران با توقیف یک نفتکش انگلیسی در آب‌های خلیج‌فارس باعث شد در نهایت انگلیسی‌ها نفتکش ایرانی را آزاد کنند.
 


حال با تجربه مقابله عملی سال گذشته ایران در مقابل دزدی دریایی انگلیسی و مانور اقتداری که در جریان ۳ بار اعزام نفتکش‌های حامل سوخت به سمت ونزوئلا انجام داده است، توقیف نفتکش کره‌جنوبی بیش از هر زمان دیگری می‌تواند نشان از عزم جدی برای وادار کردن کره‌جنوبی به پرداخت بدهی‌هایش به کشورمان باشد، به گونه‌ای که در صورت مقاومت کره‌جنوبی در برابر پرداخت بدهی ۷ میلیارد دلاری‌اش به ایران، امتیاز حضور امن و آسوده در آب‌های خلیج‌فارس، ارتباط با کشورهای عربی و صادرات به آنها را در معرض مخاطرات جدی خواهد دید.

 

با این حال، روزنامه اعتماد روز گذشته در واکنش به توقیف نفتکش کره جنوبی در تنگه هرمز در مطلبی با عنوان «تهران- سئول؛ تنش پیش از دیپلماسی»‌، تلویحا جمهوری اسلامی را به تنش آفرینی متهم کرد و نوشت: «تشدید تخاصم موجود میان جمهوری اسلامی و ایالات متحده آمریکا از یک‌سو و اعمال شدیدترین تحریم‌های اقتصادی تاریخ معاصر از سوی واشنگتن از سوی دیگر سبب شده تا در سال‌های اخیر هر بار که بحث توقیف نفتکش در رسانه‌های ارتباط‌جمعی داخل و خارج از ایران مطرح می‌شود، بسیاری از ناظران ناخودآگاه به یاد ۴ نفتکش ایرانی توقیف شده توسط آمریکا بیفتند،... 

حدود یک‌سال بود که خبری از توقیف نفتکش نبود تا اینکه روز گذشته دوباره خبری در این زمینه، ابتدا در رسانه‌های خارجی اعلام و سپس از سوی منابع رسمی داخلی و رسانه‌های فارسی‌زبان مورد تایید قرار گرفت. خبری که حکایت از توقیف نفتکشی متعلق به کره‌جنوبی داشت؛ کشوری که روابطش با تهران، حداقل پس از اعمال تحریم‌های واشنگتن علیه ایران، پر فراز و نشیب‌تر از همیشه بوده است.. توقیف نفتکش کره‌جنوبی اما حال در شرایطی صورت گرفته که از برخی رسانه‌ها اخباری مبنی بر احتمال توافق ایران و کره‌جنوبی بر سر طلب ایران به گوش می‌رسید.»

متاسفانه این اولین بار نیست که رسانه‌های جریان مدعی اصلاح‌طلبی در موضوعات این چنینی به جای حمایت از قاطعیت و اقتدار کشور‌، طرف کشور متخاصم‌، بد‌عهد و تجاوز‌کننده به حریم و منافع کشور را می‌گیرند.

اعتماد در حالی اقدام سپاه در توقیف این کشتی کره‌ای را به تنش آفرینی تعبیر کرده است، که اولا این اقدام به درخواست اداره بنادر و کشتیرانی و با حکم دادستانی استان هرمزگان به دلیل رعایت نکردن پروتکل‌های زیست محیطی انجام شده است در ثانی این کره جنوبی است که علاوه ‌بر دزدی اموال ایرانیان، با حضور نظامی در منطقه خلیج‌فارس و تنگه هرمز و استفاده از نام جعلی برای خلیج‌فارس در بیانیه وزارت دفاع این کشور، به تنش آفرینی روی آورده است.

منبع: روزنامه کیهان

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کره جنوبی تنگه هرمز جمهوری اسلامی نفتکش کره ای نفتکش خلیج فارس نیروی دریایی آب های خلیج فارس توقیف نفتکش کره نفتکش کره جنوبی کره جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۸۸۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاحات اساسی در اقتصاد برق، راهکار برون رفت از مشکلات بخش توزیع

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از توانیر، محسن ذبیحی با اشاره به اینکه اصلاح روابط مالی صنعت برق می‌تواند به سرعت گردش منابع نقدینگی و حذف بروکراسی امکان برنامه‌ریزی و برآورد منابع برای کل سال بهبود نقدینگی بر اساس تلاش شرکت‌ها در وصول استفاده از اعتبار گردش نقدینگی در حساب شرکت‌ها انگیزه وصول معوقات رسوب شده در استان‌ها و حمایت مقامات سیاسی استان بیانجامد، گفت: تأمین منابع مالی در حوزه جاری با توجه به نیازهای منطقی هر شرکت با تعیین ضرایب محاسبه و تعیین شده، انجام خواهد شد و متناسب با آنها منابع لازم در اختیار شرکت‌ها قرار خواهد گرفت.

وی افزود: در حوزه سرمایه‌ای سعی شده تا با بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌های قانون موجود، برنامه‌های مصوب سالیانه بر اساس منابع در دسترس، اجرا و از طریق کنترل حجم سرمایه گذاری شرکت‌ها از افزایش بدهی‌ها جلوگیری شود.

ذبیحی در عین حال بزرگترین تهدید در راه اجرای طرح مالکیت و استقلال مالی شرکت‌های توزیع را عدم توجه کافی احتمالی برخی از شرکت‌های توزیع به مناسبات و نحوه خرید برق از بورس انرژی و عدم مراقبت و مدیریت دقیق تناسب منابع و مصارف عنوان کرد و در خصوص بدهی سالیان گذشته شرکت‌های توزیع به سازندگان و پیمانکاران نیز گفت: حل اساسی این بدهی‌ها مستلزم اصلاحات اساسی اقتصاد صنعت برق در هزینه انشعاب و دریافت بهای تمام شده قیمت برق است.

وی در همین زمینه افزود: اما در کوتاه مدت استفاده از رسوب معوقات فروش برق و وصول آن در شرایط حاضر، راه حل کوتاه مدت است، ضمن آنکه امیدواریم بخشی از بدهی‌ها نیز از طریق ظرفیت‌های قانونی در دسترس قابل تحقق، در آینده تأمین شود.
معاون هماهنگی توزیع توانیر در پایان تأمین برق تعهدات ایجاد شده در حوزه مشترکین جدید را اولویت نخست کارهای حوزه توزیع نیروی برق در کشور اعلام کرد و خاطرنشان ساخت: طرح‌های مرتبط با گذر از اوج بار سال ١٤٠٣، هوشمندسازی و کنترل پذیری بار و طرح‌های تبدیل شبکه‌های سیمی مسی به کابل خود نگهدار نیز در زمره برنامه‌های اولویت دار سال جاری است.

کد خبر 6089929 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • ضرورت همدلی بین شوراها برای رفع مشکلات مردم
  • کشف و توقیف ۲۵هزار لیتر سوخت قاچاق در خراسان جنوبی
  • اصلاحات دفترچه راهنمای آزمون استخدامی فرزندان شهدا و جانبازان
  • صعود فرهنگیان ۸ استان جنوبی کشور به کوه بل اقلید
  • تشدید دوباره حملات انصارالله یمن: پهپاد آمریکایی و نفتکش انگلیسی هدف قرار گرفتند
  • اصلاحات اساسی در اقتصاد برق، راهکار برون رفت از مشکلات بخش توزیع
  • کشف ۳۲ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در خاتم
  • پهپاد آمریکا و نفتکش انگلیس هدف قرار گرفت
  • از توقیف خودرو ۱۷ میلیارد ریالی قاچاق تا دستگیری عامل آتش سوزی عمدی منزل در فارس
  • لکوموتیو قطار ترانزیتی افغانستان-ترکیه توقیف شد!