Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران استرالیایی در بررسی جدید خود، مکانیسمی را کشف کرده‌اند که به سرطان پروستات در مقاومت نسبت به درمان کمک می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال‌اکسپرس، پژوهشگران استرالیایی، مکانیسم جدیدی را شناسایی کرده‌اند که سلول‌های سرطان پروستات به واسطه آن می‌توانند ویژگی‌های خود را تغییر دهند و در برابر درمان مقاومت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یافته‌های این پژوهش، پیشرفت مهمی در کشف این موضوع به شمار می‌روند که چگونه یک زیرگروه سرطان پروستات موسوم به "NEPC" پس از درمان‌های هورمونی گسترش می‌یابد.

پروفسور "لوک سلث"(Luke Selth)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: کاملا ثابت شده است که برخی از تومورها در واکنش به شرایط جدید یا استرس‌زا، انعطاف‌پذیری سلولی نشان می‌دهند.

این انعطاف‌پذیری، به سلول‌های سرطانی امکان می‌دهد تا با تکامل در سلول‌های متفاوت که دیگر واکنشی نسبت به درمان نشان نمی‌دهند، سازگار شوند و رشد کنند.

سلث ادامه داد: افزایش انعطاف‌پذیری سلولی، به صورت فزاینده‌ای، به عنوان یک ویژگی اصلی شناخته می‌شود که سرطان‌های پروستات به‌ واسطه آن، در برابر درمان مقاوم می‌شوند و به حالت کشنده می‌رسند.

وی افزود: پژوهش ما نشان می‌دهد که یک مولکول ویژه موسوم به "miR-194" می‌تواند این قابلیت انعطاف‌پذیری را در سرطان پروستات افزایش دهد و به بروز NEPC منجر شود.

سلث اضافه کرد: اگرچه این پژوهش، فاصله زیادی با کاربرد بالینی دارد اما بینش مهمی را در مورد نحوه تکامل سرطان‌های پروستات در واکنش نسبت به درمان به ما ارائه می‌دهد.

در حال حاضر، هیچ روش درمانی موثری برای NEPC وجود ندارد. تخمین زده می‌شود که تا ۱۵ درصد مردان پس از درمان هورمونی ممکن است به این زیرگروه تهاجمی سرطان پروستات مبتلا شوند. 

سلث گفت: پژوهش ما با آشکار ساختن یک تنظیم‌کننده دیگر انعطاف‌پذیری سلول سرطان پروستات که می‌تواند تکامل تومورها را تقویت کند، نشان می‌دهد که چرا درمان سرطان پروستات بسیار دشوار است.

وی افزود: اگرچه این واقعیت مشخص است اما ما امیدواریم که پژوهش‌های ما و بسیاری از پژوهش‌های دیگر که در سرتاسر جهان در حال انجام شدن هستند، نهایتا به روش‌های هوشمندانه‌تر و هدفمندتری برای درمان NEPC برسند و یا حتی از ظهور آن پیشگیری کنند.

این پژوهش، در مجله "Cell Reports" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سرطان پروستات مولکول سلول سرطان پروستات انعطاف پذیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۹۶۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند

مدیرعامل موسسه محک با بیان اینکه از سال ۷۰ که این موسسه ایجاد شد تاکنون ۴۲هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند، گفت:تا امروز ۱۶ هزار کودک سرطانی بهبودی پیدا کرده و به زندگی بازگشته اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری کنگره دوسالانه بین المللی آنکولوژی کودکان یادبود «پروانه وثوق» در بیمارستان فوق تخصصی درمان سرطان «محک» برگزار شد.

هادی موسی خانی، فوق تخصص آنکلوژی در این نشست بیان داشت:۲۰درصد کودکان سرطانی کشور در بیمارستان محک تحت درمان قرار می‌گیرد و شایع‌ترین سرطان در کودکان سرطان خون و پس از آن تومور مغزی است.

وی ادامه داد:درمان آنکولوژی به یک کار تیمی نیاز دارد. در محک به این موضوع توجه خاصی دارد. استید این بیمارستان سابقه هیات علمی دانشگاه دارند و همه آنکولوژیست‌ها آرزوی کار کردن در محک را دارند.

آراسب احمدیان، مدیر عامل موسسه خیریه درمان کودکان سرطانی محک با بیان اینکه درمان کودکان سرطانی در محک رایگان است؛ ضمن اینکه حمایت‌های لازم در طول بیماری کودک نیز انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در محک یک پلن درمانی یکپارچه در درمان بیماران سرطانی اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶ هزار کودکان سرطانی به زندگی طبیعی خود بازگشتند، خاطرنشان کرد:از ابتدای تأسیس محک از سال ۷۰ بالغ بر ۴۲ هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند.

وی با بیان اینکه محک ۳۰سال پیش با هدف درمان کودکان سرطانی ایجاد شده، افزود: مجوز مرکز تحقیقات سرطان در محک گرفته شده تا پروتکل‌های درمانی کامل شود.

احمدیان تاکید کرد:خیرین هزینه‌های درمانی در محک را تامین می‌کنند؛ ضمن اینکه محک از نظر علمی و تخصصی با بیمارستان‌های خارج کشور ارتباط دارد؛ از جمله پزشکان ایرانی خارج از کشور.

دانشگری، معاون درمان بیمارستان محک تصریح کرد:این کنگره ۲۶لغایت ۲۸ اردیبهشت برگزار می‌شود و اساتید خارجی و داخلی در این کنگره شرکت می‌کنند و امتیاز باز آموزی دارد.

وی ادامه داد:یکی از نیاز‌های همیشگی رسیدن به درمان‌های روز دنیا در درمان سرطان است؛ باتوجه به اینکه محک بیشترین بیماران کودک سرطانی را در تومور‌های مغزی دارد.

وی متذکر شد:محیط، ژنتیک و وراثت از جمله علل بروز سرطان در کودکان است؛ در نتیجه اینکه بیماری صعب العلاج گفته می‌شود به دلیل نامشخص بودن علت بیماری است.

دانشگری خاطرنشان کرد:در بیمارستان محک کودکان تا ۱۸سال مبتلا را درمان می‌کنیم و سرطان خون و لنفوم شایع‌ترین سرطان در بین کودکان است.

وی گفت:در ایران و محک ۶۵تا ۷۰ درصد کودکان سرطانی درمان می‌شوند

میترا قالیبافان آنکولوژیست ابراز کرد:تومور‌های مغزی اولین علت مرگ در سرطان‌های کودکان است.

وی ادامه داد:تومور‌های کودکان با تومور‌های بزرگسالان متفاوت است؛ در نتیجه برخورد تیم درمان با کودک سرطانی باید متفاوت باشد.

قالیبافیان خاطرنشان کرد:هدف اول این کنگره این است که تومور‌های مغزی در کودکان و بزرگسالان متفاوت است؛ نحو برخورد با این کودکان نیز متفاوت است و سوم اینکه این کودکان نیازمند بازتوانی دارند و باید برای این بیماران فکری شود.

وی تصریح کرد:زمان بقای کودکان مبتلا به تومور سرطانی به زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد. کودکان به عوارض درمان بیماری سرطان نسبت به بزرگتر‌ها حساس‌تر هستند. جراحی، شیمی درمانی و رادیو تراپی سه روش درمانی در کودکان سرطانی است.

این آنکولوژیست زمان بقای یک کودک سرطانی را به میزان توانایی بدن کودک در مقابله با روش‌های درمانی برشمرد و گفت:در برخی کودکان پس از ۵سال درمان کاملا بهبودی حاصل می‌شود.

وثوق جراح اطفال بیان داشت:پیگیری درمان کودکان در محک تا ۱۸ سالگی ادامه دارد.

وی با بیان اینکه در دنیا یک درصد سرطان‌ها کودکان را شامل می‌شود، گفت:سالانه هزار تا ۱۵۰۰ مورد جدید از کودک سرطانی در ایران شناسایی می‌شود.

دیگر خبرها

  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • واکسن سرطان میزان بقا را دو برابر می‌کند
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • شناسایی ۳ نوع سرطان با یک قطره خون