Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@02:47:43 GMT

فائو:موادغذایی در سال2020گران‌تر شد

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۰۹۴۷۴

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اعلام کرد با رشد قیمت اکثر کالاهای غذایی اساسی به جز شکر، قیمت جهانی مواد غذایی در دسامبر برای هفتمین ماه متوالی افزایش پیدا کرد. ناطقان: شاخص قیمت غذای فائو که تغییرات ماهانه سبدی از غلات، دانه‌های روغنی، محصولات لبنی، گوشت و شکر را بررسی می‌کند، در ماه دسامبر به ۱۰۷.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ واحد در مقایسه با آمار بازبینی شده ۱۰۵.۲ واحد در ماه نوامبر صعود کرد. شاخص قیمت نوامبر در ابتدا ۱۰۵ واحد اعلام شده بود.

این شاخص برای کل سال ۲۰۲۰ به میانگین ۹۷.۹ واحد رسید که بالاترین رکورد در سه سال گذشته بود و ۳.۱ درصد در مقایسه با سال ۲۰۱۹ افزایش داشت. با این حال همچنان ۲۵ درصد کمتر از اوج تاریخی خود در سال ۲۰۱۱ است.

قیمت روغنهای گیاهی در میان مواد غذایی زیرمجموعه شاخص فائو همچنان بزرگترین رشد را داشت و پس از رشد ۱۴ درصدی در نوامبر، بر مبنای ماهانه ۴.۷ درصد در دسامبر رشد کرد. رشد قیمت روغن پالم به دلیل کاهش ذخایر جهانی علت عمده جهش این شاخص بود. این شاخص برای کل سال ۲۰۲۰ حدود ۱۹.۱ درصد در مقایسه با سال ۲۰۱۹ جهش پیدا کرد.

طبق گزارش فائو، محدودیت عرضه در کشورهای تولیدکننده بزرگ روغن پالم عامل بالا رفتن قیمتها بود و تجارت آن هم از افزایش چشمگیر تعرفه های صادرات در اندونزی متاثر شده است. قیمت روغن سویا هم به دلیل اعتصابهای طولانی در آرژانتین رشد داشت.

شاخص قیمت غلات در دسامبر ۱.۱ درصد در مقایسه با نوامبر رشد کرد و برای کل سال ۲۰۲۰ به میزان ۶.۶ درصد در مقایسه با سطح سال ۲۰۱۹ افزایش داشت.

قیمت صادرات گندم، ذرت، سورگوم و برنج همگی در دسامبر رشد کردند و به دلیل نگرانیها نسبت به شرایط رشد محصول و چشم انداز برداشت در آمریکای شمالی و جنوبی و همچنین روسیه بالاتر رفتند.

شاخص لبنیات در دسامبر ۳.۲ درصد بر مبنای ماهانه رشد کرد انا برای کل سال ۲۰۲۰ حدود یک درصد کمتر از سال ۲۰۱۹ بود.

در دسامبر همه زیرمجموعه های این شاخص به دلیل تقاضای قوی جهانی برای واردات که ناشی از نگرانیها نسبت به شرایط آب و هوایی خشکتر و گرمتر در منطقه اقیانوسیه و همچنین تقاضای داخلی بالا در اروپای غربی بود، بالاتر رفتند.

شاخص قیمت گوشت در در دسامبر ۱.۷ درصد رشد کرد اما این شاخص در سال ۲۰۲۰ به میزان ۴.۵ درصد در مقایسه با سال ۲۰۱۹ کاهش داشت. فائو اعلام کرد قیمت مرغ در دسامبر تحت تاثیر شیوع آنفولانزای مرغی در اروپا بهبود یافت اما قیمت گوشت خوک تحت تاثیر تعلیق صادرات آلمان به بازارهای آسیایی در پی شیوع تب خوکی آفریقایی اندکی کاهش یافت.

شاخص قیمت شکر در دسامبر نسبت به نوامبر ۰.۶ درصد کاهش یافت اما برای کل سال ۲۰۲۰ حدود ۱.۱ درصد در مقایسه با سطح سال ۲۰۱۹ رشد داشت. این رشد قیمت ناشی از افزایش واردات چین و تقاضای فزاینده برای شکر تصفیه شده از سوی اندونزی بود.

فائو پیش بینی به روز شده درباره برداشت جهانی غلات را در ژانویه اعلام نکرد. گزارش بعدی این سازمان در فوریه منتشر می شود.

بر اساس گزارش رویترز، فائو در نوامبر پیش بینی خود از میزان محصول غلات در فصل زراعی سال ۲۰۲۰ را برای سومین ماه متوالی مورد بازبینی قرار داد و به ۲.۷۴۲ میلیارد تن در مقایسه با پیش بینی قبلی ۲.۷۵ میلیارد تن کاهش داد اما این رقم همچنان رکورد بالایی محسوب می شود و ۱۳ درصد بالاتر از سطح تولید سال گذشته است. منبع: ایسنا برچسب ها: فائو ، موادغذایی ، گران تر

منبع: ناطقان

کلیدواژه: فائو موادغذایی گران تر ۱ درصد در مقایسه شاخص قیمت سال ۲۰۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۰۹۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم نقطه به نقطه تولید در فروردین ۲۳.۸ و سالانه ۳۱.۲ درصد شد

بانک مرکزی اعلام کرد: تورم سالانه تولیدکننده از ۳۷.۳ درصد در فروردین ۱۴۰۲ به ۳۱.۲ درصد در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافته که موید کاهش ۶.۱ واحد درصدی در این مقطع است. همچنین تورم نقطه به نقطه تولیدکننده با ۱۶.۹ واحد درصد کاهش از ۴۰.۷ درصد در فروردین ۱۴۰۲ به ۲۳.۸ درصد در فروردین سال جاری رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در گزارش بانک مرکزی آمده است: با توجه به نامگذاری سال ۱۴۰۳ با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، سیاست بانک مرکزی در سال جاری هدف‌گذاری برنامه‌ریزی شده برای تداوم کاهش تورم و نرخ رشد نقدینگی به همراه هدایت هدفمند اعتبارات بانکی به سمت تولید است. در همین راستا بررسی‌ها نشان می‌دهد سیاست‌ها و اقدامات اتخاذ شده توسط مجموعه اقتصادی دولت و بانک مرکزی در ابتدای سال جدید در راستای بهبود متغیرهای کلان اقتصادی و به خصوص مهار تورم موفقیت‌آمیز بوده است. به طوری که بررسی تحولات شاخص بهای تولیدکننده بیانگر ادامه روند کاهشی این شاخص در فروردین سال ۱۴۰۳ می‌باشد. بر اساس آخرین آمار، تورم دوازده‌ماهه شاخص بهای تولیدکننده از ۳۷.۳ درصد در فروردین ماه سال ۱۴۰۲ به ۳۱.۲ درصد در فروردین‌ماه ۱۴۰۳ کاهش یافته که موید کاهش ۶.۱ واحد درصدی نرخ تورم شاخص بهای تولیدکننده در این مقطع است.

در همین راستا تورم نقطه به نقطه شاخص بهای تولیدکننده نیز در ادامه روند کاهشی خود از سال گذشته، با ۱۶.۹ واحد درصد کاهش از ۴۰.۷ درصد در فروردین ۱۴۰۲ به ۲۳.۸ درصد در فروردین‌ماه سال جاری رسیده است. بررسی تحولات شاخص بهای تولیدکننده به تفکیک گروه‌های اصلی «کالا» و «خدمت» در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ حاکی از کاهش تورم نقطه به نقطه هر دو گروه اختصاصی «کالا» و «خدمت» به ترتیب از ۴۱.۰ و ۴۰.۰ درصد در فروردین سال ۱۴۰۲ به ۲۰.۶ و ۳۱.۴ درصد در فروردین سال ۱۴۰۳ است.

تورم ماهانه شاخص بهای تولیدکننده در فروردین‌ماه ۱۴۰۳ به ۱.۳ درصد رسید. بررسی تورم ماهانه به تفکیک گروه‌های اختصاصی «کالا» و «خدمت» نیز حاکی از تحقق تورم ۲.۱ درصدی گروه کالا (ضریب اهمیت ۶۵.۷ درصد) با سهم از تورم ۱.۴ واحد درصد و تورم ۰.۴- درصدی خدمات (ضریب اهمیت ۳۴.۳ درصد) با سهم از تورم ۰.۱- واحد درصد می‌باشد.

گزارش بانک مرکزی از تورم تولیدکننده در فروردین ۱۴۰۳ را می‌توانید از اینجا دریافت کنید.

کد خبر 748679

دیگر خبرها

  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • تورم نقطه به نقطه تولید در فروردین ۲۳.۸ و سالانه ۳۱.۲ درصد شد
  • تداوم کاهش تورم شاخص بهای تولیدکننده در فروردین‌ماه ۱۴۰۳
  • قزوین قعرنشین جدول تامین بارش استان‌ها
  • شروع سال جدید با کاهش نرخ تورم در استان آذربایجان شرقی
  • (ویدئو) مقایسه‌های دردآور مهران مدیری از قیمت‌های امروز با ۲۰ سال گذشته / مسئولین با دیدن این ویدئو بایدآب شوند!
  • معدوم سازی سه تن انواع موادغذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان
  • رشد 42 درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سال های گذشته بی نظیر است
  • رشد 42درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سالهای گذشته بی نظیر است
  • رشد کمتر از انتظار اقتصاد ژاپن