Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@13:32:45 GMT

تبلور امنیت غذایی در بستر امنیت روانی

تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۱۸۴۰۵

تبلور امنیت غذایی در بستر امنیت روانی

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، غلامرضا تقوی در بازدید از گلخانه های استان فارس با اشاره به اینکه صادرات هر ۱۰۰ تا ۱۲۰ شاخه گل معادل یک بشکه نفت است، بیان کرد: علاوه بر ارزآوری، هر هکتار گلخانه حداقل ده نفر اشتغال‌زایی را به دنبال دارد.

به گفته وی؛ تا پایان سال ۱۴۰۴ و به عبارتی برنامه اقتصاد مقاومتی، افزودن ۴۸ هزار هکتار گلخانه در دستور کار قرار دارد که این موضوع به منظور افزایش بهره وری، کاهش هزینه های تولید و اقتصادی کردن واحدهای تولیدی اتفاق خواهد افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی هدف از سفر به استان فارس و بازدید از گلخانه ها را نظارت و کنترل پروژه ها در زمینه رفع مشکلات و نواقص دانست و افزود: در این بازدیدها سیاست‌ها و اولویت‌های کلان کشوری با یک ادبیات ساده و به صورت مستقیم و چهره به چهره به جامعه هدف منتقل می شود.

تقوی اظهار کرد: ایجاد گلخانه جلب سرمایه‌های سرگردانی است که به سمت بازارها و سرمایه‌گذاری‌های نامعقول گسیل پیدا کردند بنابراین توسعه گلخانه از رفتن سرمایه‌های سرگردان به سمت طلا دلار و سفته‌بازی جلوگیری و به دولت و نظام کمک می کند.

وی در بازدید از گلخانه های شهرستان های پاسارگاد و مرودشت با بیان اینکه ۵۸۷ هکتار گلخانه در استان فارس وجود دارد که بخش قابل توجهی در این دو شهرستان قرار دارد، خاطرنشان کرد: گلخانه داران باید از نظر علمی به روز شوند از این رو بخشی از اطلاعات علمی از نزدیک به این بهره برداران منتقل شد و همچنین با شنیدن مشکلات این عزیزان اصلاحاتی مورد نیاز و حمایت های درخواستی آنان در برنامه قرار گرفت.

حمایت دولت از ایجاد و توسعه گلخانه

مدیرکل دفتر امور گلخانه، گل و گیاه زینتی وزرات جهاد کشاورزی گفت: با رویکرد ایجاد اشتغال، توسعه صادرات و ارزآوری برنامه‌های حمایتی شامل تامین منابع مالی در قالب تسهیلات، تسهیل در روند صدور مجوزها و آموزش نیروی ماهر اعم از کارشناسان، نیروی کار و کاربران گلخانه اجرا می‌شود.

وی به شیوع ویروس کووید ۱۹ و ایجاد اختلال در بازار گل گریزی زد و افزود: در ماه‌های اخیر گلخانه ها در رسته چهاردهم مشاغل و کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا قرار گرفتند بنابراین در آینده به این گروه بیشتر می توان کمک کرد.

تقوی بیان کرد: به دنبال محدودیت‌های اعمال شده به علت شیوع ویروس کرونا در آذرماه گذشته بازارهای عرضه گل و گیاه، گل فروشی ها و بازارهای بزرگ جزو رسته گروه یک قرار نداشتند از این رو بسیاری از مراکز تولیدی که محصولاتی به این واحدها عرضه می‌ کردند تعطیل شدند.

او با اشاره به خواسته تولیدکنندگان گیاهان زینتی مبنی بر قرار گرفتن در رسته اول، می گوید: خوشبختانه توانسته ایم از ستاد ملی کرونا مصوبه بگیریم و چرخ تولید و عرضه در حوزه گل و گیاه همچنان بچرخد و امیدواریم فرصت های محدود کننده صادرات هم به زودی بر داشته شود.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: امنیت غذایی شیراز گلهای زینتی استان فارس گلخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۱۸۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امنیت غذایی جهان تهدید می شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان دامپزشکی کشور، «مجتبی نوروزی» در آئین افتتاح بیست و یکمین کنگره دامپزشکی ایران افزود: از سال ۱۹۹۶ میلادی به این سو امنیت غذایی و ایمنی غذایی نزد سران بسیاری از کشورهای عضو سازمان ملل متحد به عنوان مهمترین مؤلفه هزاره سوم که عموم مردم به‌صورت پایدار به غذای سالم و بهداشتی فاقد هرگونه آلودگی انگلی دسترسی داشته باشند، مطرح شد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه از آن مقطع زمانی مقرر شده بود تا سال ۲۰۱۵ تعداد گرسنگان به نصف کاهش یابد، گفت: بر اساس ارزیابی فائو روند گرسنگی رو به افزایش است و هم اکنون یک میلیارد نفر با درآمد یک دلار در روز در حال گذراندن عمر هستند.

وی در تشریح چالش‌های کنونی تهدیدکننده امنیت و ایمنی غذایی در جهان، به افزایش جمعیت و رشد کشورهای در حال توسعه که به رشد تقاضای غذا طی یک دهه آینده منجر خواهد شد اشاره کرد و افزود: گسترش شهرسازی و تغییر غذایی در کشورهای در حال توسعه، افزایش تقاضا با توجه به محدودیت شدید منابع آبی و سایر مخاطرات تغییرات اقلیمی نیز از عوامل تهدیدکننده ای است که باید با کشف راهکارهای جدید و تقویت منابع انسانی به دنبال پیشگیری از تشدید ناامنی غذایی و حتی نجات تمام گرسنگان بود.

نوروزی در ادامه سه چالش عمده غذایی در جهان را در افزایش گرسنگی در جهان، عدم تعادل در رژیم غذایی روزانه و چالش‌های تولید متأثر از فرسایش خاک، کمبود آب و تهدیدات زیست محیطی جمع بندی کرد و گفت: با توجه به اینکه تهدیدات جدید ایمنی مواد غذایی به طور مداوم در حال ظهور است، تغییرات در محیط زیست و افزایش مقاومت میکروبی، امنیت غذایی و ایمنی غذایی پایدار را تهدید می‌کند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به برخی عوامل تأثیرگذار دیگر مانند افزایش سفر در جهان و پیامدهای زیست محیطی این مسأله اظهار کرد: رشد مصرف نابجا و غیرضروری آنتی بیوتیک‌ها و اثرات منفی آن در بروز روند درمان و شیوع سایر ناهنجاری‌ها؛ وقوع انواع سیل‌های مهلک نابهنگام مثل آنچه در سال ۲۰۱۰ در پاکستان تا سال‌های اخیر رخ داد؛ آتش سوزیهای مخرب در روسیه و آمریکا و اروپا از دیگر تهدیدات امنیت غذایی و ایمنی غذایی است که گویای انتظار بروز آثار سو دیگر تغییرات اقلیمی خواهد بود.

نوروزی در ادامه به تدبیر درست سازمان‌های زیر مجموعه سازمان ملل متحد در رویکرد جدید که سلامت واحد( one health) است اشاره کرد و گفت: در واقع با این رویکرد سلامت واحد؛ سلامتی اکوسیستم، انسان و دام به یکدیگر کاملاً مرتبط است و غفلت از هر کدام از این سه باعث بروز انواع بیماری‌های نوپدید و بازپدید است.

وی با ابراز امیدواری از اینکه کنگره‌های دامپزشکی موقعیت بسیار مغتنمی برای استفاده از دانش و مطالعات و تجربیات و انرژی دانشجویان و اساتید و محققان دامپزشکی در بررسی راهکارهای کمک کننده به تحقق امنیت غذایی و ایمنی غذایی پایدار است فراهم سازد افزود: کما اینکه در همین جا باید تأکید کنم که اگر موفقیت‌هایی در حوزه سلامت و بهداشت ملی رخ داده، این دستاوردها حاصل یافته‌های تحقیقاتی و علمی شماست.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور توجه به بهداشت و امنیت غذایی؛ اپیدمیولوژی؛ بیماری‌های نوظهور و بازپدید؛ بهداشت محیط؛ معرفی داروها و مکمل‌های غذایی سالم و کارآمد؛ استفاده از هوش مصنوعی؛ رسیدگی به رفاه دام و حیوانات و… را که از محورهای بیست و یکمین کنگره دامپزشکی ایران است به عنوان محورهای ارزشمند در این کنگره برشمرد و گفت: سازمان دامپزشکی کشور به دنبال بازمهندسی در فرآیندهای سازمانی است و با ایجاد مرکز بیماری‌های منتقله دامی و فرآورده‌های خام دامی به دنبال بنیان گذاشتن دامپزشکی نوین در کشوری است که بسیار سال‌ها پیش از طلوع اسلام و زمانی که اروپاییان مبادرت به نامگذاری نخستین شنبه ماه آوریل هر سال به نام «روز جهانی دامپزشکی» کنند به آغاز دامپزشکی و بیطاری همت گماشته بودند.

کد خبر 6094421

دیگر خبرها

  • امنیت غذایی جهان تهدید می شود
  • قتل مسلحانه پزشک ماهشهری؛ کیفرخواست صادر شد
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • مولفه‌های بومی امنیت روانی در اردبیل احصا شود
  • اتمام حجت دادستان کرمان با شایعه‌سازان در فضای مجازی
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • پیری جمعیت امنیت روانی و اجتماعی را به چالش خواهد کشید
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه اولویت دستگاه عدلیه است