Web Analytics Made Easy - Statcounter

صادرات سیب درختی در ۹ ماهه امسال ۳۴ درصد به لحاظ وزنی و ۶۰ درصد از نظر ارزشی نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد نشان می دهد.

قائم مقام معاونت توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی وزارتخانه، با اعلام این مطلب گفت: صادرات سیب درختی از ۳۰۰ هزار تن در ۹ ماهه سال ۹۸ به ۴۰۳ هزار تن در ۹ ماهه سال جاری افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زورار پرمه، ارزش صادرات سیب درختی در ۹ ماهه سال جاری را ۷۶۴ میلیون دلار عنوان کرد و افزود: در مدت مشابه سال قبل به لحاظ ارزشی ۴۶۰ میلیون دلار از این محصول صادر شد.

وی اضافه کرد: در آذر ماه امسال ۱۱۱ هزار تن، آبان حدود ۸۴ هزار تن، مهر نزدیک به ۴۱ هزار تن و شهریور بیش از ۱۶ هزار تن سیب درختی از کشور صادر شده است.

پرمه در مورد صادرات سیب درختی به عراق اذعان داشت: صادرات این محصول به عراق از ۱۴۴ هزار تن در ۹ ماهه سال قبل به حدود ۲۰۰ هزار تن افزایش یافته است که رشد ۳۹ درصدی را نشان می دهد.

وی در همین حال به افزایش صادرات سیب درختی از ۵ هزار تن به ۹۷ هزارتن به روسیه در سال جاری اشاره کرد و آن را اتفاقی مهم در حوزه صادرات این محصول دانست.

قائم مقام معاونت توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه روسیه بازار جدید صادراتی در چارچوب موافقتنامه اوراسیا است، گفت: در سال جاری روسیه با واردات ۲۴ درصد از کل حجم سیب درختی ایران بعد از عراق در رتبه دوم بازار های هدف قرار گرفته است.

وی با اشاره به کاهش حجم صادرات سیب درختی ایران به افغانستان از ۷۸ هزار تن به ۴۲ هزار تن اظهار داشت: یکی از دلایل کاهش ۴۶ درصدی صادرات این محصول به افغانستان، تغییر بازار هدف صادراتی به سمت کشور روسیه بوده است.

پرمه درادامه، امارات متحده عربی را چهارمین بازار هدف صادرات سیب درختی ایران خواند و گفت: صادرات این محصول به امارات متحده عربی از ۲۲ هزار تن به ۲۶ هزار تن افزایش یافته است.

وی با اذعان به اینکه در سال گذشته، پنج بازار صادراتی حدود ۹۱ درصد حجم صادرات ایران را به خود اختصاص داده اند، اظهار داشت: حجم صادرات به این بازار ها در سال ۹۹ به ۹۵ درصد رسیده است./مهر

قائم مقام معاونت توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی افزود: در ۹ ماهه سال جاری، سیب درختی ایران به کشورهایی نظیر هند، قزاقستان، عمان، ترکمنستان، اوکراین و قطر صادر شد.

وی در همین حال گفت: رصد موجودی سردخانه‌ها و پایش قیمت داخلی، ممانعت از ایجاد ممنوعیت صادرات یا وضع عوارض صادراتی برای سیب در شب عید در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.

پرمه، راه اندازی ۹۰ مرکز جمع آوری سیب صنعتی، صدور ۷ فقره جواز تاسیس تولید کنسانتره، پوره، آب سیب و سایر فرآورده های سیب با تکنولوژی روز دنیا، صدور ۱۵۰ فقره جواز تاسیس درجه بندی و بسته بندی سیب و انگور در مجاورت سردخانه های نگهداری سیب، امضای تفاهم نامه توسعه همکاری مشترک با سرمایه‌گذار خارجی به ارزش ۱۰ میلیون دلار برای احداث مدرن ترین واحد سورت، درجه‌بندی و بسته‌بندی سیب را از اقدامات انجام شده در سال جاری در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی برشمرد.

وی، مذاکره با کشورهای اوراسیا برای انعقاد موافقتنامه تجارت آزاد، پیگیری رفع مشکلات تعهدات ارزی صادرکنندگان، تکمیل حلقه‌های فرآوری زنجیره تولید به ویژه پودر، پوره، اسلایس، سرکه، بسته بندی و… سیب، کمک به راه اندازی پایانه صادراتی سیب و فراورده های آن، توسعه باراندازهای مبداء سیب و توسعه سردخانه های کوچک مقیاس در کنار باغات در راستای تکمیل زنجیره سرد را از برنامه های آتی توسعه صادرات و فرآوری این محصول نام برد.

قائم مقام معاونت توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: درج سیب درختی در فهرست کالاهای مشمول تعرفه ترجیحی در موافقتنامه اوراسیا قرار گرفته، ضمن آنکه در فصل ۸ کتاب مقررات صادرات و واردات به عنوان مشوق به ازای صادرات یک ونیم کیلوگرم سیب درختی، حقوق ورودی یک کیلوگرم موز معادل ۵ درصد ارزش تعیین شده است.

وی افزود: حقوق ورودی موز در شرایط عادی ۲۶ درصد است

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی صادرات این محصول صادرات سیب درختی سیب درختی ایران ۹ ماهه سال سال جاری هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۱۹۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضوابط تامین ارز از محل واردات در مقابل صادرات اعلام شد

سامانه جامع تجارت ضوابط جدید تامین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات» برخی کالا‌های حوزه‌ جهاد کشاورزی را اعلام کرد.

در این اطلاعیه آمده است: تغییرات زیر در خصوص درخواست‌های تأمین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات خود و غیر» اعمال شده است:

مطابق سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی، واردات گروهی از کالاها صرفاً از محل صادرات گروه مشخصی از کالاها امکان پذیر است؛ به عنوان مثال واردات موز صرفاً از محل صادرات گروهی از کالاها (مانند سیب) مجاز است؛ لذا در زمان ثبت درخواست تأمین ارز واردات موز، الزاماً باید کوتاژ صادراتی گروه مجاز ارائه شود، در غیر این صورت امکان تأمین ارز و پیشبرد فرآیند واردات وجود نخواهد داشت.

بنابراین کلیه درخواست‌های تأمین ارز از محل‌های «صادرات خود و صادرات دیگران» که مربوط به کالاهای حوزه جهاد کشاورزی باشند (سازمان مجوزدهنده ارزی «وزارت جهاد-تخصیص ارز» باشد) پس از ثبت، در وضعیت «منتظر استعلام مجوز» قرار گرفته و جهت استعلام مطابقت کالای ثبت سفارش با کالای صادراتی به وزارت جهاد کشاورزی ارسال می‌شود.

پس از بررسی قواعد توسط وزارت‌خانه مذکور، در صورتی که کالاها منطبق باشد ادامه فرآیند طی شده و در غیر این صورت، درخواست به وضعیت «رد شده بر اساس ضوابط» تغییر یافته و خاتمه می‌یابد.

تذکر مهم: کلیه قواعد مربوط به انطباق گروه‌های کالاهایی، در مرحله تأمین ارز و پس از ثبت درخواست تأمین ارز صورت گرفته و در مراحل قبل (از جمله فرایندهای ثبت سفارش و تخصیص ارز) کنترلی بابت این موضوع صورت نمی‌گیرد. لذا ضروری است واردکنندگان کالاهای مذکور پیش از اقدام برای ثبت سفارش و خرید ارز حاصل از صادرات، از انطباق گروه کالایی پروانه صادراتی با کالای ثبت سفارش اطمینان حاصل کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور در سال ۱۴۰۲
  • این ۱۴ نفر بالاترین ثروت در جهان را دارند
  • مبادله تجاری ۱۱ میلیون دلاری گمرکات مازندران و پاکستان
  • تجارت ۵ میلیارد دلاری گمرکات کردستان در سال گذشته
  • ثبت صادرات ۶ میلیارد دلاری در خوزستان
  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود
  • صادرات محصولات کشاورزی مراغه به ۲۰ کشور جهان
  • طب ایرانی می تواند برای کشور ارزآوری داشته باشد
  • لمس یک میلیارد دلاری صادرات به روسیه
  • ضوابط تامین ارز از محل واردات در مقابل صادرات اعلام شد