Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-28@21:31:14 GMT

موادغذایی که بمب نفخ شکم هستند!

تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۴۰۳۴۰

متخصصان می‌گویند مصرف برخی مواد غذایی می‌تواند منجر به نفخ شکم شود. ناطقان: به نقل از ایت دیس، نفخ شکم و مشکلات گوارشی یکی از مواردی است که بسیاری از مردم دستکم در بخشی از طول عمر خود با آن مواجه می‌شوند. متخصصان می‌گویند این موضوع ارتباط مستقیمی با رژیم غذایی افراد دارد. عادات غذایی و دارو‌هایی که آنها در زمان بیماری‌ها مصرف می‌کنند در این زمینه موثر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



خوشبختانه زمانی که به دلیل نفخ دچار تورم شکم شده اید، دچار اضافه وزن نمی‌شوید بلکه مشکلات گوارشی دلیل اصلی این تورم است. دانشمندان طی تحقیقات متعدد به این نتیجه رسیده اند که مصرف برخی مواد غذایی منجر به نفخ می‌شود. مهم‌ترین این مواد غذایی شامل موارد ذیل است:

۱- پیتزا: گرچه پیتزا یک غذای بسیار لذیذ و پرطرفدار است، اما سرشار از نمک و چربی بوده که دلیل اصلی نفخ شکم در بسیاری از افراد است. مصرف بیش از اندازه نمک می‌تواند منجر به تراکم آب در بدن شود همچنین پنیر پیتزا شرایط را برای افرادی که به محصولات لبنی حساسیت دارند، بدتر می‌کند.

۲- مواد غذایی کنسرو شده: گرچه شاید بسیاری از مواد غذایی کنسرو شده دارای کالری و چربی پایین باشند، اما بسیاری از آن‌ها سرشار از سدیم هستند. زمانی که سدیم به میزان قابل توجهی در بدن افزایش یابد، کلیه‌ها نمی‌توانند آن را به صورت کامل دفع کنند و در نتیجه سطح سدیم خون افزایش می‌یابد که این امر باعث تورم و نفخ می‌شود.

۳- سیب و گلابی: سیب و گلابی به دلیل آنکه دارای سطح بالایی از فیبر هستند، به کارکرد مناسب دستگاه گوارش کمک می‌کنند. با این حال، فیبر بالای این دو میوه می‌تواند برای افرادی که معده حساس دارند دردسر ساز شود. اگر شما هم جزو افرادی هستید که پس از مصرف سیب و گلابی شکمتان متورم می‌شود، مصرف آن‌ها را کاهش دهید. سعی کنید به مرور و بسیار کم این میوه‌ها را به رژیم غذایی خود بیافزایید تا تحمل بدنتان افزایش یابد.

۴- ذرت: مردم امروزه به طور گسترده و به روش‌های متفاوت ذرت را مصرف می‌کنند. با این حال، این گیاه می‌تواند یکی از دلایل اصلی نفخ شکم در افراد باشد. حقیقت این است که درجه سختی هضم کربوهیدارت‌های مختلف در بدن به یک میزان نیست و ذرت جزو کربوهیدارت‌هایی است که هضمش برای دستگاه گوارش دشوار است. باکتری‌های دستگاه گوارش در این روند دخیل هستند که همین امر منجر به تولید گاز می‌شود.

۵- سبزیجات چلیپایی: این سبزیجات شامل انواع کلم، بروکلی، گل کلم، و کلم پیچ می‌شود که سرشار از فیبر و ویتامین C هستند. با این حال، این سبزیجات به دلیل ترکیبات رافینوس و فراکتون می‌تواند باعث ایجاد نفخ در افراد شود. خبر بد برای کسانی که به این سبزیجات چلیپایی علاقه دارند این است که نه تنها مصرف آن‌ها منجر به نفخ می‌شود، بلکه این سبزیجات به بوی متعفن گاز‌های دفع شده و ناراحتی بیشتر اطرافیان دامن می‌زند.

مواد غذایی که بمب نفخ شکم هستند!

از دیگر مواد غذایی که می‌تواند منجر به نفخ در افراد شود می‌توان به نوشیدنی‌های گازدار، نوشابه رژیمی، اسفناج خام، پیاز، دانه‌های پروتئینی مانند سویا، میوه‌های خشک شده، قارچ ها، شیرین کننده ها، حبوبات و عدس، و محصولات لبنی اشاره کرد. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: موادغذایی ، بمب ، نفخ شکم

منبع: ناطقان

کلیدواژه: موادغذایی بمب نفخ شکم منجر به نفخ مواد غذایی نفخ شکم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۰۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت گفت: مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع را در مینای دندان ایجاد کند، خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

الهام فقیهیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به نشانه‌های دندان آسیب‌دیده اظهار کرد: درد دندان یکی از نشانه‌های دندان آسیب‌دیده است، اما بیمار باید دقت کند مراجعه به دندان‌پزشک نباید تنها زمانی که درد دندان وجود دارد اتفاق بیفتد، اگر بیمار در مراحل اولیه پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه کند، هزینه کمتری را از لحاظ مالی و آسیب به دندان می‌پردازد تا اینکه در مراحل انتهایی پوسیدگی دندان به پزشک مراجعه کند.

وی افزود: وقتی که دندانی پوسیدگی سطحی دارد با ترمیم و پر کردن ساده بهبود پیدا می‌کند که هزینه بسیار کمتری نسبت به درمان ریشه و عصب‌کشی که دندان پوسیده به بیمار تحمیل می‌کند، دارد.

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت تصریح کرد: در پوسیدگی سطحی بافت دندان کمتر تخریب می‌شود، اما وقتی که دندانی عصب‌کشی یا مورد درمان ریشه قرار گیرد، دیگر بیمار درد را حس نمی‌کند و بافت دندان بسیار شکننده می‌شود و نیاز به درمان روکش و پروتزهای دندانی دارد، از این جهت حائز اهمیت است زمانی که بیمار احساس پوسیدگی دندانی داشت، سریع به دندان‌پزشک مراجعه کند.

وی با اشاره به حساسیت دندان‌های پوسیده به بعضی مواد غذایی گفت: دندان‌ها وقتی در معرض پوسیدگی قرار دارند، نخستین حساسیتی که نشان می‌دهند نسبت به خوردن مواد غذایی شیرین و سرد است، هنگامی که بیمار مواد غذایی شیرین را می‌خورد، این مواد لابه‌لای شیارهای دندان می‌رود و موجب شروع یک درد تیر کشنده می‌شود که پس از مدتی این درد تسکین پیدا می‌کند.

فقیهیان ادامه داد: این درد غیرقابل تحمل نیست و بیمار سریع به دندان‌پزشک مراجعه نمی‌کند، به همین دلیل وقتی بیمار یک ماده غذایی سرد مانند یک لیوان آب خنک را مصرف می‌کند، این نوع احساس درد شکل می‌گیرد و سریع هم آرام می‌شود، در این مرحله احتمال دارد دندان دچار پوسیدگی شده و نیاز به درمان ریشه و عصب‌کشی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه پوسیدگی خود به خود درمان نمی‌شود، ادامه داد: بسیاری از اعضای بدن هستند که وقتی دچار بیماری می‌شوند، سیستم ایمنی بدن می‌تواند آن را درمان کند، اما بافت دندان از این مورد تبعیت نمی‌کند، وقتی که مینای دندان پوسیده شد، دیگر بهبودی در کار نیست.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: پوسیدگی‌های دندان را در بعضی از موارد با رعایت نکاتی می‌توان کمتر کرد، اما بهبودی توسط بافت بدن صورت نمی‌گیرد، همچنین لازم است بدانیم پوسیدگی شروع به پیشرفت می‌کند تا به عصب دندان برسد، در این مرحله بیمار یک درد غیرقابل تحمل و شبانه‌روزی را تجربه می‌کند و شدت درد شب‌ها بیمار را از خواب بیدار می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: احتمال دارد بیمار یک لیوان چای داغ مصرف کند و درد شدید و تیر کشنده‌ای را داشته باشد، وقتی که بیمار درد دندان را تجربه می‌کند، دندان او نیاز به عصب‌کشی دارد، یعنی درد طولانی‌مدت با محرک‌های بیشتری صورت می‌گیرد، بسیاری اوقات احتمال دارد پوسیدگی به عصب دندان برسد و دندان نیاز به عصب‌کشی داشته باشد، اما بیمار هیچ دردی نداشته باشد و درمان ریشه بدون وجود درد برای بیمار تجویز شود.

کدام مواد غذایی پوسیدگی سریع در دندان ایجاد می‌کند؟

فقیهیان با تاکید بر اینکه مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع را در مینای دندان ایجاد کند، گفت: خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود، بنابراین مدت زمان استفاده از این مواد غذایی حائز اهمیت است، برخی افراد عادت دارند لیموترش را با دندان فشار دهند؛ این حرکت می‌تواند پوسیدگی و آسیب به بافت مینای دندان را برای بیمار ایجاد کند.

وی در خصوص اهمیت مراجعه زودهنگام به دندان‌پزشک تصریح کرد: مراجعه به دندان‌پزشک وابسته به رعایت بهداشت دهان بیمار است، افرادی که رعایت بهداشت دهان آن کمتر است و مصرف مرتب سیگار و محرک‌ها را دارند، باید هر شش ماه یک‌بار به دندان‌پزشک مراجعه کنند، اما افرادی که بهداشت دهان را به‌خوبی رعایت می‌کنند و از مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه‌های فلوراید استفاده می‌کنند، مراجعه آن‌ها به دندان‌پزشکی می‌تواند در زمان طولانی‌تر و هر ۱۲ تا ۱۸ ماه یک‌بار انجام شود.

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی بر اساس ارزیابی و بروز پوسیدگی دندان‌های بیمار است، پیشگیری بهتر از درمان است، مراجعه کودکان به دندان‌پزشک باید هر شش ماه یا سالی یک‌بار انجام شود، به دلیل اینکه دندان‌های کودکان تازه روییده است و مداخله زودتر، هزینه‌های درمانی کمتر و نتیجه بهتری را به دنبال دارد و اگر نیاز به فلورایدتراپی باشد، توسط دندان‌پزشک صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: باید بدانیم اگر در موارد انتهای پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه کنیم، هزینه‌های بیشتری به ما تحمیل می‌شود، در واقع وقتی که یک دندان ترمیم می‌شود، نسبت به زمانی که نیاز به عصب‌کشی دارد، استحکام بیشتری خواهد داشت، اما با درمان ریشه‌ای دندان استحکام آن کمتر می‌شود و نیاز به درمان‌های جانبی مانند روکش دندان نیز ضرورت پیدا می‌کند.

کد خبر 748407

دیگر خبرها

  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • خواص بی نظیر نخود فرنگی برای لاغری | هر فنجان نخود فرنگی چقدر کالری دارد؟
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • معدوم سازی سه تن انواع موادغذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • سه تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان معدوم شد
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید