Web Analytics Made Easy - Statcounter

هرمزگان- شهرستان جاسک که سالیان سال با محرومیت های بسیاری مواجه بوده در ۳۰۰ کیلومتری شرق بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع شده و بواسطه دسترسی مستقیم به دریای عمان و آب‌های آزاد دارای اهمیت فراوانی است اما متاسفانه با وجود این ظرفیت ها نتوانسته محرومیت را از چهره خود بزداید.

قدس آنلاین گروه استان ها: از ان جا که جاسک یکی از بهترین نقاط برای انجام فعالیت‌های مختلف اقتصادی و توسعه‌ای است به تازگی اجرای برخی طرح های بزرگ مانند خط انتقال نفت و هم چنین توسعه بنادر روزنه ای از امید در دل مردم این منطقه روشن کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته کارشناسان اقتصادی سرعت و شتاب توسعه در شهرستان جاسک بسیار بالا بوده و هم اکنون اقدامات و طرح های ملی بسیار مهمی در این شهرستان در دست اجرا است که از جمله آنها می توان به ایجاد دو پالایشگاه نفت سنگین و یک مجموعه پتروپالایش و همچنین پایانه صادرات نفت اشاره کرد که با تکمیل و بهره برداری از آن جاسک به نمادی از توسعه و آبادانی تبدیل خواهد شد.

خط انتقال گوره به جاسک

یکی از مهمترین طرح های ملی در دست اجرا، خط انتقال گوره به جاسک است که معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه در سفر اخیر خود به هرمزگان، بازدیدی از این طرح نیز به عمل آورد و آن را یک پروژه مهم ملی و راهبردی در کشور عنوان کرد.

این طرح با حمایت دولت و راهبری شرکت ملی نفت ایران و با هدف ایجاد ظرفیت انتقال یک میلیون بشکه نفت خام در روز، ذخیره‌سازی و صادرات آن از طریق پایانه جدید جاسک، تضمین استمرار صادرات نفت خام، تمرکززدایی از پایانه‌های صادراتی و متنوع‌سازی آن و توسعه پایدار و اشتغال‌زایی درسواحل مکران اجرا می‌شود.

تامین و احداث یک‌هزار کیلومتر خط لوله ۴۲ اینچ سازگار با نفت ترش، احداث پنج تلمبه‌خانه و سه ایستگاه بین‌راهی خط لوله و برق‌رسانی به آن‌ها، احداث ایستگاه‌های دریافت و ارسال توپک و ترمینال پایانی، احداث مخازن ذخیره‌سازی به ظرفیت ۱۰ میلیون بشکه در منطقه جاسک و احداث تاسیسات دریایی شامل سه گوی شناور، حوضچه آرامش و تاسیسات جانبی آن در سواحل مکران  را می‌توان از مهم‌ترین پروژه‌های این طرح ملی دانست.

معاون رئیس جمهوری و رییس سازمان برنامه وبودجه درجریان بازدید از این طرح گفت: همه طرح‌های در حال اجرای کشور مهم هستند اما طرح خط انتقال گوره به جاسک را می‌توان مهم‌ترین طرح‌ها ذکر کرد.

محمدباقر نوبخت اظهار داشت: هیچ یک از طرح‌های در دست اجرا به اندازه این خط لوله که می‌توان با آن تنگه هرمز را دور زد، دارای اهمیت نیست.

وی ادامه داد: مخازنی که در جاسک با ظرفیت ذخیره سازی ۱۰ میلیون بشکه  نفت در حال احداث است، طرح راهبردی بزرگی برای کشور است، بویژه اینکه الآن از خلیج فارس هم فاصله گرفته و ذخیره سازی را در ساحل دریای عمان انجام می‌دهیم.

رییس سازمان برنامه و بودجه  اظهار داشت: گزارش داده شده از روند اجرای طرح هزار کیلومتری خط لوله گوره به جاسک امید بخش بوده و اقدام‌های خوبی انجام شده است و با تکمیل آن می‌توان تنگه هرمز را پشت سر گذاشت و از ظرفیت ملی دریای عمان به خوبی استفاده کرد.

وی گفت: طرح راهبردی پایانه نفتی جاسک با پیشرفت فیزیکی خوب درحال نزدیک شدن به پایان کار و اتمام خود قرار دارد.

معاون رییس‌جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان داشت: امید می‌رود تا سال آینده شاهد بهره برداری از این طرح بزرگ که مخازن عظیمی برای شرکت نفت و صادرات نفت ایجاد می‌کند، باشیم.

توسعه تجارت

گفتنی است علاوه بر سرمایه گذار ی در حوزه نفت و انرژی طبق اعلام مسئولان اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان تا پایان سال سه طرح مهم بندری در جاسک نیز به بهره برداری می رسد.

مدیر اداره بنادر و دریانوردی شهید باهنر نیز در این خصوص می گوید: با توجه به ظرفیت توانمندی بندر جاسک به عنوان کانون توسعه فعالیت‌های دریایی و بندری در شرق هرمزگان می شود.

حمید رضا محمدحسینی اظهار می کند: بندر چند منظوره جاسک دارای حوضچه به وسعت ۲۶ هکتار و اراضی پسکرانه‌ای ۱۱ هکتاری است و اسکله‌های این بندر از قابلیت پهلودهی شناورهای فلزی و لنج‌های تجاری و صیادی برخوردار می‌باشد.

وی ادامه می دهد: مولفه‌ها و قابلیت‌های متمایز بندر جاسک در مقایسه با دیگر نقاط باعث شده صادرکنندگان هزینه کمتری را از مزرعه تا بندر پرداخت کنند و این عامل اقبال سرمایه گذاران را جهت صادارات محصولات خود از جاسک به بنادر هدف دوچندان کرده است.

مدیر بندر شهید باهنر و بنادر شرق هرمزگان اظهار می کند: توجه ویژه به فعالیت‌های دریایی و بندری با هدف توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال مولد برای بومیان منطقه را راهبردی مهم در توسعه بندر جاسک و بنادر واقع در سواحل مکران عنوان کرد.

محمد حسینی یادآور می شود: تقویت و سرعت بخشی در امور توسعه‌ای بندر جاسک یکی از رویکردهای مهم سالجاری است که ایجاد ظرفیت‌های جدید و گسترش فعالیت‌های تجاری باتوجه به مزیت‌های مورد اشاره می‌تواند سرعت بخشی در روند صادرات محصولات کشاورزی منطقه و استان‌های همجوار را درپی داشته باشد.

وی تصریح کرد: سال گذشته ۱۰۰ هزار تن کالای غیرنفتی توسط لنج‌های باری و لندینگ کرافت از بندرجاسک به مقصد کشورهای حوزه خلیج فارس صادر شد که درهمسنجی با سال قبل‌تر از آن ۹۶ درصد افزایش داشته است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: جاسک بندرجاسک سازمان برنامه گوره به جاسک ذخیره سازی خط انتقال بندر جاسک خط لوله طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۵۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بندر کنگ نماد حفظ و صیانت از فرهنگ و معماری بومی است

ایسنا/هرمزگان استاندار هرمزگان گفت: بندر کنگ نماد حفظ و صیانت از فرهنگ و معماری بومی است.

مهدی دوستی استاندار هرمزگان ظهر امروز هشتم اردیبهشت در دیدار با معتمدان و فعالان سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بندر کنگ با شمردن زیبایی‌های بصری و تاریخی این شهر اظهار کرد: بندر کنگ نماد و تبلور زیبایی و هنر سنتی مردم هرمزگان است و تصویری که از این بندر و مردمان شریف آن به ذهن می‌رسد همدلی، انصاف، تعادل، زیبایی و تاریخ عمیق منطقه است.  

وی با اشاره به اینکه استان هرمزگان به سرعت در مسیر صنعتی شدن و توسعه قرار گرفته است، افزود: در استان طرح‌های صنعتی و پالایشگاهی متنوعی از جمله در حوزه فولاد آغاز شده که در سالیان آتی سبب توسعه صنعتی استان خواهد شد.  

استاندار هرمزگان نگرانی مهمی که در مسیر توسعه وجود دارد را لطمه دیدن فرهنگ و هویت تاریخی و بومی استان بر شمرد و گفت: نگران هستیم که توسعه صنعتی خدشه‌ای به هویت، فرهنگ و معماری بومی و در کنار آن به محیط زیست استان وارد کند که سعی داریم با طرح‌های درختکاری، کنترل و ساماندهی فاضلاب و انتقال پساب شهر بندرعباس در مسیر صیانت از محیط زیست گام برداریم.

دوستی همچنین تربیت نیروی انسانی را وجه مهم توسعه پایدار دانست و بیان کرد: احداث دانشکده پزشکی درشرق و غرب، راه‌اندازی ۲۸ هنرستان جوار صنایع و هنرستان انرژی اتمی در حوزه صیانت از نیروی انسانی اجرا شده تا نگرانی‌ها در این حوزه‌ها کاهش یابد.  

نماینده عالی دولت در استان هرمزگان، هویت و فرهنگ را شاخص غالب در خلق مزیت‌ها برشمرد و گفت: در هر مسئله‌ای مردم پای‌کار بوده‌اند اتفاقات مهمی رقم خورده و شما مردم فهیم بندر کنگ از فرهنگ و معماری خاص منطقه صیانت کرده‌ و عاشقانه هوای هویت و معماری بومی را داشته‌اید که بسیار قابل تقدیر و لازم است که فرهنگ و معماری بندرکنگ بعنوان «نماد» معرفی شود.

وی بر ایجاد کمیته تخصصی برای بندر کنگ تاکید و اظهار کرد: موارد مطرح شده بررسی و در خرداد ماه جلسه ای به‌منظور تصمیم‌گیری در بندرکنگ برگزار می‌کنیم تا بتوانیم نقشه راه توسعه را شهر ترسیم و بر مزیت‌هایی همچون گردشگری، تجارت و شیلات شهر تمرکز کرده و زنجیره‌های ارزش را بر روی این مزیت‌ها تعریف کنیم.  

مهدی دوستی همچنین با تاکید بر اینکه نیاز است از ظرفیت بخش خصوصی در حوزه سرمایه‌گذاری در این شهر استفاده شود، افزود: پیشنهاد می‌کنم همایش سرمایه‌گذاری ویژه بندرکنگ برگزار و در آن از سرمایه‌گذاران و علاقمندان به فعالیت در حوزه‌های مختلف اقتصادی دعوت شود تا با مزیت‌های نسبی و ظرفیت‌های منطقه بهتر آشنا شوند.  

به گزارش ایسنا، در این جلسه جمعی از معتمدان و فعالان حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بندرکنگ در کنار مسئولان شهرستان بندرلنگه در سخنانی مطالبات و درخواست‌های مردم از استاندار هرمزگان را مطرح کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شهرداری ارومیه از اعتبارات ملی محروم مانده است
  • انعقاد پیوند خواهرخواندگی میان دو بندر مهم ایران و کوبا
  • حمایت ایرانسل از رویداد استارتاپی «هوش مصنوعی از داده تا ثروت»
  • استقرار شناور یدک‌کش بُرنا در حوضچه بندر جاسک
  • عقب‌ماندگی‌های اجرای طرح فیبر نوری در استان بوشهر جبران شود
  • بندر کنگ نماد حفظ و صیانت از فرهنگ و معماری بومی است
  • لزوم ایجاد فضای مناسب برای مشارکت مردم در تحقق شعار سال
  • الحاق یک فروند شناور آتشخوار به ناوگان بندرجاسک
  • اصلی‌ترین محور توسعه شهرستان جاسک چیست؟
  • تلاش برای توسعه جاسک با محور فعالیت‌های شیلاتی