Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- با گذشت قریب به ۱۰ سال از احداث سد بعثت در استان زنجان تنها پیشرفتی که این پروژه استانی در طول یک دهه‌ تجربه‌ کرده است ایجاد راه دسترسی به محل کلنگ‌زنی بوده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، ابتدای تیرماه 89 کلنگ احداث سد "بعثت" یا "ارمغانخانه" واقع در منطقه قره پشتلو به زمین زده شد تا این سد بتواند مشکل آب شرب دائمی شهر ارمغانخانه، روستاهای اطراف آن و همچنین آب مورد نیاز زمین‌های کشاورزی را مرتفع نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف‌گذاری شده بود تا با احداث این سد 622 هکتار از اراضی کشاورزی منطقه آب آن سیراب شود، با این حال این سد خیالی قرار بود دارای ظرفیتی بالغ بر 5 میلیون و 147 هزار متر مکعب باشد. مقرر شده بود تا یک میلیون و 40 هزار متر مکعب از آب این سد برای شرب مورد استفاده قرار گیرد و بقیه برای آبیاری اراضی کشاورزی منطقه استفاده شود.

اما در طول سالیان اخیر اظهار نظر‌های متفاوتی برای این سد که تنها ثمره آن کلنگ‌زنی بی‌ثمر بوده است ارائه شده است، در این راستا در طول سالیان مسئولان متفاوت از جمله امیر حمیدنیا مدیر وقت شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان در سال 91 اعلام کرده که اجرای این طرح نیازمند اعتبار 17 میلیارد تومانی است و اگر اعتبارات تقویت شود سیستم انحرافی آن در سال جاری اجرایی می‌شود.

از سویی دیگر همچنین علی اکبر کریمی معاون عمرانی وقت استاندار زنجان در سال 92 اعلام کرده بود که با گذشته دو سال از کلنگ‌زنی سد تنها 5.2 میلیارد تومان به این سد اختصاص یافته و عدم اختصاص بودجه کافی به این طرح سبب شده تا مشکل آب منطقه همچنان پا برجا بماند.

واکاوی علت تاخیر در اجرای پروژه سبزه میدان زنجان / "لجبازی" استاندار اسبق برای انعقاد قرارداد با قرارگاه خاتمورود قرارگاه سازندگی خاتم به پروژه‌های شهری زنجان/ ساخت 4 پروژه به قرارگاه سپرده شد4500 میلیارد تومان برای پروژه‌های سدسازی استان بوشهر سرمایه‌گذاری می‌شود

اما گویا کلنگ‌زنی سد بعثت نیز دچار سرنوشتی مشابه با سایر طرح‌های نیمه‌کاره و صدها پروژه نیمه‌کاره بی‌ثمر در استان شده است چرا که شهریورماه 92 مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان با اذعان به اینکه مردم شهر ارمغانخانه با مشکل تامین آب شرب و کشاورزی مواجه هستند گفته بود، این مشکل با حفر چاه مرتفع شده اما باید گفت اعتباری برای احداث این سد در نظر گرفته نشده است و با توجه به اینکه این سد از محل اعتبارات استانی باید اجرا شود هیچ اعتباری از طرح ملی نیز به این امر اختصاص نیافته است.

حال 10 سال از کلنگ‌زنی سد ارمغانخانه گذشته است به عقیده کارشناسان این پروژه از ادامه اجرای کار توسط شرکت آب منطقه‌ای متوقف شده و انگار طرح به فراموشی سپرده شده است. شاید یک تصور مردمی که در این مناطق زندگی می‌کنند این باشد که آب منطقه‌ای استان تصمیم بر انحلال این پروژه گرفته است و تکمیل پروژه هرگز شکل واقعیت به خود نخواهد گرفت چراکه هیچ پیشرفتی در پروژه وجود ندارد و زمین بایر تنها مشخصه این سد در منطقه است.

با این حال با شرایط اعتباری ناچیزی که در طول سالیان برای استان و خصوصا پروژه‌های عمرانی در نظر گرفته می‌شود و در سال 1400 نیز همین روند تکرار شده است، سد بعثت نیز هم راستا با بسیاری از سدهای نیمه‌کاره استان همچون سد مشمپا در خواب عمیق چندین ساله فرو خواهد رفت و تنها در انتظار تزریق قطره‌چکانی خواهد ماند، بلکه شاید اعتبار تزریق شده و پروژه جان دوباره به خود بگیرد. باز هم معلوم نیست که سد بعثت در طول سالیان پیش‌رو چه سرنوشتی خواهد داشت؟ آیا تصور مردم از انحلال این سد شکل واقعیت به خود خواهد گرفت؟ آیا منحل شدن سد بعثت جزء برنامه‌های شرکت آب منطقه‌ای استان است؟

در این خصوص اسماعیل افشاری مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان پیش از این در گفت‌وگو با تسنیم اظهار کرده بود: مطالعات مرحله اول سد بعثت در منطقه قره‌پشتلو به منظور تامین آب شرب منطقه انجام گرفته است و با توجه به پیش‌بینی تامین آب منطقه موضوع اجرای سد ارمغانخانه فعلا از دستور کار شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان خارج شده است.

وی در خصوص این‌ که مردم منطقه اذعان دارند قره‌پشتلو دارای رودخانه اصلی و پرآب ارمغانخانه است که می‌تواند در بهره‌مندی هرچه بهتر کشاورزان در این منطقه از این آب موثر باشد گفته بود: از مطالعات سد بعثت تامین حقابه‌های کشاورزی از رودخانه لحاظ شده بود اما باید گفت با اجرای این سد این مهم نیز قابل تحقق خواهد بود.

با این حال، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان زنجان در نشست خبری عکس آب که اخیرا برگزار شد در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه آیا انحلال سد "بعثت" یا "ارمغانخانه" جزء برنامه‌های آب منطقه‌ای است یا خیر گفت: سد ارمغانخانه منحل نشده است بلکه اعتبار استانی برای این پروژه در نظر گرفته نشده است با این حال باید گفت بخشی از پروژه همانند راه دسترسی انجام گرفته و بخشی از مطالعات نیز تکمیل شده است.

وی تاکید کرد: هر زمان اعتبار پروژه تامین شود، طرح ادامه خواهد داشت با این حال به دلیل اینکه این پروژه ملی نیست و جزء سدهای کوچک استان می‌باشد باید از محل اعتبارات استانی به این پروژه اعتبار تزریق شود.

در همین راستا علی افشاری بخشدار منطقه قره‌پشتلو نیز در گفت‌و‌گو با تسنیم اظهار داشت: این پروژه قریب به یک دهه است که کلنگ‌زنی شده است اما تا حال حاضر پیشرفت چندانی را نداشته است با این حال پیگیری اجرای این پروژه از عهده بخشداری خارج است و می‌طلبد تا استاندار زنجان و مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان اجرای سد بعثت را نیز جزء برنامه‌های خود قرار دهند تا این پروژه اعتبار دریافت کرده و تکمیل شود.

وی با اشاره به اینکه منطقه قره‌پشتلو از لحاظ دریافت نزولات جوی در شرایط مناسبی قرار ندارد گفت: رودخانه ارمغانخانه ظرفیت مناسبی است که می‌تواند برای آبیاری زمین‌های کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد و رونق بخش این منطقه به لحاظ کشاورزی باشد با این حال امید می‌رود در سال‌های پیش رو اعتبار به این پروژه تزریق شود و اهالی این منطقه نیز شاهد اجرای پروژه باشند.

با تمام این‌ها سد بعثت تنها سد نیمه کاره استان نیست سد‌های مشابه دیگری نیز در استان وجود دارد که سال‌ها است در انتظار تامین اعتبار مانده‌اند و هیچ پیشرفتی را شاهد نبوده‌اند. اما آنچه که مسلم به نظر می‌رسد این است که اجرای سد بعثت و تخصیص اعتبار به آن جزو پروژه‌های اولویت‌دار شرکت آب منطقه‌ای استان نیست چراکه اگر قرار بر اجرای پروژه بود به جز راه دسترسی که تنها پیشرفت چشمگیر در اجرای این پروژه است اقدامات اجرای ساخت و ساز سد آغاز می‌شد اما متاسفانه اقدامی در این راستا انجام نگرفته است. 

با این حال با اینکه اذعان بر این است که اگر اعتبار تزریق شود سد بعثت اجرا می‌شود اما باید گفت اگر روند اختصاص بودجه به پروژه‌های عمرانی همانند دهه 90 و سال 1400 به استان ادامه‌دار باشد تصور مردم منطقه بر انحلال سد بعثت با قطعیت شکل واقعیت به خود خواهد گرفت و رویای رونق منطقه به لحاظ کشاورری نیز همچون گذشته به یغما خواهد رفت.

با این وجود امید می‌رود در سال‌های پیش‌رو با تلاشی که توسط نمایندگان استان در مجلس انجام خواهد شد اختصاص اعتبار به استان خصوصا در زمینه اجرای پروژه‌های عمرانی افزایش یابد و شاهد پیشرفت این پروژه‌ها از جمله سد‌های نیمه کاره و بهره‌برداری از آن‌ها در استان باشیم تا این سد‌ها به جای فرسایش و تخریب یک قدم ناچیز هم که شده به مرحله تکمیل نزدیک‌تر شوند.

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان شرکت آب منطقه ای استان زنجان منطقه قره پشتلو طول سالیان اجرای پروژه راه دسترسی نیمه کاره باید گفت پروژه ها کلنگ زنی سد بعثت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۷۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دسترسی بزرگراه همت غرب از بزرگراه چمران شمال

به گزارش خبرگزاری مهر، هادی حق‌بین معاون شهردار تهران به همراه مدیران عامل دو سازمان و شرکت وابسته، از پروژه‌های حوزه فنی و عمرانی غرب تهران بازدید کرد.

بر همین اساس، معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران به همراه مدیران عامل «سازمان مهندسی و عمران شهر تهران»، «سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر تهران»، «مدیرعامل شرکت خاکریز آب»، «مدیرکل هماهنگی فنی و عمرانی سازمان‌ها و مناطق» و «مدیرکل برنامه‌ریزی معاونت فنی و عمرانی»، از نزدیک آخرین وضعیت پروژه‌های عمرانی «احداث تقاطع غیر همسطح بزرگراه شهید آبشناسان _جنت‌آباد» و «اصلاح تقاطع بزرگراه شهید همت غرب از بزرگراه شهید چمران»، را مورد بررسی قرار داد.

حق‌بین با اشاره به حجم گسترده فعالیت‌های عمرانی در سطح شهر، تمرکز بر انجام عملیات اجرایی با حداکثر ظرفیت را ضروری خواند و بر امکان استفاده شهروندان از مزایا و آثار بهره‌برداری از پروژه‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن تاکید کرد.

وی در حاشیه بازدیدهای مذکور، ضمن حضور در محیط تجهیز کارگاه پروژه‌های عمرانی سازمان مهندسی و عمران شهر تهران در شمال غرب پایتخت، آخرین وضعیت اجرایی سه پروژه را جویا شد.

معاون شهردار تهران با پرداختن به پروژه دسترسی بزرگراه شهید همت غرب از بزرگراه شهید چمران شمال گفت: این پروژه ۹۵ درصد پیشرفت عملیاتی داشته و در هفته‌های آتی به بهره برداری می‌رسد.

بر اساس این گزارش، پروژه‌های مذکور شامل تکمیل دسترسی‌های تقاطع بزرگراه شهید همت، بزرگراه شهید اشرفی اصفهانی، بزرگراه حکیم- بلوار تعاون و بزرگراه شهید آبشناسان _ جنت‌آباد بوده و گلوگاه‌های اجرایی هر ۳ پروژه، از جمله معارضین تاسیساتی، به تفکیک بررسی و تصمیم‌های لازم اتخاذ شد.

گفتنی است، در جریان بازدید از پروژه دسترسی بزرگراه شهید همت غرب از بزرگراه شهید چمران شمال، صالحی شهردار منطقه ۲ تهران نیز در محل پروژه حضور پیدا کرد و درباره احداث فضای سبز پروژه به منظور بهره‌برداری قریب‌الوقوع از آن، بحث و تبادل‌نظر شد.

کد خبر 6097935

دیگر خبرها

  • روند اجرای عملیات پروژه تأمین آب آشامیدنی منطقه جنوب استان بررسی شد
  • جزئیات اجرای زیرگذر میدان سپاه اعلام شد
  • دسترسی بزرگراه همت غرب از بزرگراه چمران شمال
  • اجرای پروژه فیبرنوری در هرمزگان تسریع می‌شود
  • پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی عملیات اصلاح شبکه آبرسانی در گنبد کاووس
  • واگذاری قابل توجه زمین در زنجان برای اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن
  • کارگر شهرداری در سیلاب بزرگراه بعثت مفقود شد
  • بازدید از بزرگترین پروژه پل‌سازی شیراز تا تقاطعی که دسترسی به حرم شاهچراغ را تسهیل می‌کند
  • پیشرفت ۶۷ درصدی احداث بزرگترین پل در شیراز
  • ضرورت همکاری دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله