Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  توقیف نفت‌کش کره جنوبی در آب‌های خلیج فارس بار دیگر مساله پول‌های بلوکه شده ایران در این کشور را مطرح کرد. برخی می‌گویند دلیل توقیف این نفت‌کش استرداد منابع بلوکه شده ایران در کره جنوبی است. اما مقامات ایران این مساله را رد می‌کنند. اما بحث بر سر چه میزان منابع ارزی است؟

 

عدد اعلامی این خبرگزاری کره جنوبی به عدد اعلام شده توسط حسین تنهایی، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره جنوبی نزدیک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او سال گذشته رقم دارایی‌های بلوکه شده ایران در کره جنوبی را ۶٫۵ تا ۹ میلیارد دلار اعلام کرده بود. اما اکنون گفته «میزان وجوه مسدود شده ایران در کره جنوبی ۸٫۵ میلیارد دلار است» و در حال رایزنی برای بازگشت این پول‌هاست. البته نه در قالب ارز، بلکه در قالب تهاتر با دارو و تجهیزات پزشکی از جمله واکسن کرونا.

 

عددی که علی ربیعی، سخنگوی دولت هم درباره منابع ارزی بلوکه شده ایران در کره اعلام کرده همین حدود است. او درباره توقیف نفت‌کش کره جنوبی و ارتباط آن با بلوکه شدن پول‌های ایران در این کشور گفت: «اگر کسی گروگانگیر باشد دولت کره جنوبی است که به بهانه‌های واهی بیش از ۷ میلیارد دلار ما را گروگان گرفته است.»

 

رئیس کل بانک مرکزی هم چند روز قبل گفته بود «در کره جنوبی ۷ میلیارد دلار سپرده داریم که نه اجازه انتقال می‌دهند و سودی تعلق می‌گیرد و تازه هزینه هم از ما می‌گیرند.»سفیر پیشین ایران در کره جنوبی هم گفته اگر پول بلوکه شده ایران در کره جنوبی حدود هشت میلیارد باشد، می‌توان گفت کره به اقتصاد ایران جدود ۵۰ میلیارد دلار ضرر زده است! چرا که ایران در همان مقطع ‌می‌توانست با این پول سرمایه‌گذاری‌های خوبی در زمینه صنعت و تکنولوژی ‌انجام دهد و اکنون از منافع آن بهره‌مند باشد.

 

تهاتر پول‌های بلوکه شده با واکسن

ماجرای آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده ایران در دیگر کشورها از جمله کره جنوبی سال‌هاست که مطرح است و گویا ایران مدت‌هاست از آزادسازی این منابع ناامید شده و می‌خواهد در مقابل آن کالا وارد کشور کند. رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره جنوبی گفته بود که قرار است بخشی از این منابع با واکسن کرونا تهاتر شود. قبل از آن هم چنین خبری منتشر شده و گفته بودند کره جنوبی قرار است معادل یک میلیارد دلار منابع مسدودشده خود در کره جنوبی دارو وارد کند.

 

اما گویا خرید دارو و به خصوص واکسن کرونا هم ممکن نیست. چون آنگونه که رئیس کل بانک مرکزی چند روز قبل خبر داده ایران اخیرا تلاش کرده بخشی از پول بلوکه شده خود در کره جنوبی را برای خرید واکسن منتقل کند، اما در آخرین لحظه دولت سئول گفته ایران باید تعهد بدهد که فرایند انتقال را قبول دارد.

 

چون گویا ۱۸۰ میلیون یورو باید از طریق بانک جی پی مورگان آمریکا منتقل و با تبدیل به دلار تحویل بانک سوئیسی شود و ایران با این فرایند مخالفت کرده است.این به آن معناست که ایران نه می‌تواند منابع ارزی خود را به کشور برگرداند، نه آن را تهاتر کند و حتی آنگونه که همتی گفته باید هزینه نگهداری این پول در بانک‌های کره را هم بپردازد.

 

پول‌های بلوکه شده سه برابر درآمد نفت

در حالی ۹ میلیارد دلار از منابع ارزی ایران در کره جنوبی مسدود است که به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس ایران در هفت ماهه نخست امسال تنها ۲ میلیارد دلار نفت فروخته است. این یعنی منابع ارزی بلوکه شده ایران در کره جنوبی ۴٫۵ برابر درآمد نفتی ایران در سال جاری است.

 

اما رقم کل دارایی‌های بلوکه شده ایران در دیگر کشورها چقدر است؟ بر اساس اظهارات پراکنده مقامات ایران، حدود ۴۰ میلیارد دلار از منابع ارزی ایران در کشورهای مختلف بلوکه است. این در حالی است که چندی پیش ایسنا در گزارشی به نقل از پایگاه خبری آسیا تایمز حجم کل دارایی‌های خارجی بلوکه شده ایران را ۱۰۰ میلیارد دلار برآورد کرد.

 

چین به‌عنوان بزرگ‌ترین شریک اقتصادی تهران با ۲۰ میلیارد دلار، بزرگ‌ترین بدهکار ایران است، کره‌جنوبی هم با هشت میلیارد دلار در رده دوم و هند هم با هفت میلیارد دلار در رده سوم فهرست این ابربدهکاران قرار دارد.اگر رقم دارایی‌های بلوکه شده ایران ۱۰۰ میلیارد دلار باشد، می‌توان گفت حداقل معادل درآمد نفتی ۳ تا ۴ سال ایران است.

 

کارگرآنلاین

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: اقتصاد جام نیوز درآمد نفت ایران بلوکه شده ایران در کره جنوبی بلوکه شده ایران میلیارد دلار منابع ارزی درآمد نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۸۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیلام ۱۶ میلیون دلار در افغانستان

در پی افزایش نرخ دلار در برابر افغانی، بانک مرکزی افغانستان بار دیگر میلیون‌ها دلار را لیلام کرد.

بانک مرکزی افغانستان امروز اعلام کرد ۱۶ میلیون دلار را لیلام می‌کند.

این بانک طی دو و نیم سال گذشته بارها برای کنترل ارزش افغانی در برابر دلار، دست به لیلام این ارز خارجی می‌زند.

این اقدام در حالی صورت گرفته که طی دو‌ روز گذشته پول افغانی در برابر دالر با نوساناتی همراه بوده است.

عصر امروز یک دلار تا ۷۲.۴۸ افغانی خرید و فروش شده، رقمی که در مقایسه با هفته گذشته نشان از افزایش روزافزون بهای دلار در برابر افغانی دارد.

بانک مرکزی افغانستان گفته است که در داوطلبی‌های لیلام اسعار تسویه قسمی معاملات مجاز نیست و برندگان داوطلبی مکلف‌‎اند تا در مدت معینه، پول ذمت خویش را یکبار بطور نقد تحویل بانک مرکزی کنند.

گفتنی است که بانک مرکزی افغانستان برای پایین نگه داشتن قیمت ارز خارجی دست به لیلام دلار می زند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • جزییات قیمت ارزهای مبادله ای؛ ثبات دلار و درهم و رشد یورو
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • مسدود شدن ۲۹۰ کارت سوخت در کردستان
  • تکذیب مسدود شدن گذرگاه های فراه و نیمروز
  • بودجه شهرداری شهرکرد دو برابر شد
  • دو برابر شدن بودجه شهرداری شهرکرد
  • خبر ویژه در خصوص آزادسازی منابع مسدود شده ایران
  • دستور رییسی باز هم ناممکن از آب درآمد!/ ساخت هواپیما فعلا شدنی نیست/ تکلیف یک میلیون دلار پولی که صرف شد چه می‌شود؟ (فیلم)
  • لیلام ۱۶ میلیون دلار در افغانستان
  • قطعی: بارسلونا پایان فصل در کره جنوبی