Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@05:58:10 GMT

زدودن آلودگی‌های شهری با خودروهای برقی

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۴۸۹۲۶

زدودن آلودگی‌های شهری با خودروهای برقی

خبرگزاری آریا - یکی از فناوری‌های تجربه‌شده در دیگر کشورها برای زدودن آلودگی‌های شهری تولید خودروهای برقی است؛ تلاشی فناورانه که ایران هم آن را تجربه می‌کند.
ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از نهادهایی است که در حوزه حمل‌ونقل فعالیت دارد. صنعتی که این روزها پایش به‌عنوان یکی از متهمان به پرونده آلودگی هوای شهرهای بزرگ باز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آلودگی‌هایی که تنها با اتخاذ روش‌هایی فناورانه، تغییر شیوه زندگی و مصرف از زندگی شهرنشینان رخت می‌بندند. بخشی از این اقدام‌ها به دولت و نهادهای مرتبط برمی‌گردد و بخشی از آن به زندگی فردی شهروندان.
این ستاد در تلاش است با به کار بستن فناوری‌ها و نوآوری‌ها، زمینه توسعه صنعت حمل‌ونقل با کمترین میزان آلودگی هوا را فراهم کند. این تلاش منجر به تولید موتورهای برقی شده؛ کاری که در یک همکاری مشترک با دستگاه‌های مرتبط در حال پیگیری است. قرار است این موتورها با انرژی برق کار کنند و آلودگی‌های خطرناک محیط زیستی ایجاد نشود.
«خودروی تارا برقی» نتیجه یکی از این تلاش‌ها و همکاری‌ها است. این ماشین برقی با همکاری گروه صنعتی ایران‌خودرو تولید شده است. همچنین تولید اتوبوس برقی هم محصول دیگری است که با همکاری شرکت مانا و زرین خودرو تولید می‌شود. از دیگر محصولات تولیدی ستاد در همکاری با شرکت‌های نماموتور و نیرو محرکه تولید موتورسیکلت برقی است.
این ستاد در تلاش است تا با تصویب «ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور»، در همکاری با شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت و پژوهشگاه نیرو، قوانین حمایتی را برای توسعه خودروهای برقی بیشتر کند. با توجه به اینکه بیشترین آلایندگی در حوزه حمل و نقل شهری از اتوبوس‌های دیزلی و موتورسیکلت‌های بنزینی ناشی می‌شود، اولویت این ستاد، تسهیل شرایط برای برقی کردن اتوبوس‌ها و موتورسیکلت‌ها است. در این طرح قرار است این وسایل نقلیه به‌گونه‌ای نمونه‌سازی ‌شوند که قابلیت تولید و صنعتی شدن داشته باشند. البته این کار در قالب یک پلتفرم بومی و مشترک اجرایی می‌شود.
این کار می‌تواند خلأهایی را که به درخواست برای واردات خودرو برقی منجر شده برطرف کند. در این زمینه اولویت، تعمیق ساخت داخل است. توان علمی و دانشی ایران بالا است و می‌توان با کمک این داشته‌ها زمینه تولید و تجاری‌سازی این محصولات را فراهم کرد.
تولید خودرو اکسیژن با راهبری ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با کمک شرکت خودروسازی جنوب هم طرح دیگری برای کاهش آلودگی‌های محیط زیستی است. این خودرو 80 درصد داخلی‌سازی شده است و به‌زودی به تولید انبوه می‌رسد. نرم‌افزار و سیستم باتری آن کاملاً بومی و توسط مهندسان ایرانی طراحی و تولید شده است.
«خودرو تمام الکتریکی هوشمند اکسیژن» مراحل طراحی و نمونه‌سازی را طی کرده است و نسخه مفهومی آن به‌زودی رونمایی خواهد شد. خودرو مذکور به‌عنوان خودرو تمام الکتریکی هوشمند شهری با بهره‌گیری از دانش فنی تیم شرکت خودروسازان جنوب در داخل کشور طراحی و نمونه‌سازی شد و در مرحله تولید انبوه قرار دارد.
پروژه بعدی در این حوزه، همکاری در طراحی و تولید موتورهای کم‌مصرف با آلایندگی بسیار پایین و با مصرف زیر 5 لیتر در 100 کیلومتر است که این طرح چند سالی است در کشور آغاز شده و نتایج خوبی هم داشته، اما هنوز اطلاعات آن منتشر نشده است.
منبع: مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: فناوری ها حمل ونقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۸۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این برند لوکس چینی به میدان بازمی‌گردد | به دنبال تجسم آینده

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از آرنا ای‌وی، مشکلات مالی، این شرکت خودروساز برقی را مجبور به توقف موقت تولید کرد، اما به گفته رسانه‌های محلی، HiPhi تقویت مالی مورد نیاز خود را دریافت کرده و اکنون درحال آماده‌شدن برای احیای خطوط تولید است.

راه نجات از یک شرکت مستقر در هنگ‌کنگ آمد و یک سرمایه‌گذاری استراتژیک حیاتی برای HiPhi فراهم شد. گفته می‌شود که تولید می‌تواند اوایل ماه جاری میلادی (مه) از سر گرفته شود و HiPhi را پس از یک وقفه کوتاه دوباره به جاده سازندگان خودروهای برقی بازگرداند.

گزارش‌ها نشان می‌دهند که نمایشگاه‌های HiPhi درحال حاضر رانندگی‌های آزمایشی را ارائه می‌دهند و یکی از مکان‌های خود را در شانگهای آماده بازگشت به فروش می‌کند.

با این حال، هدف HiPhi فقط راه‌اندازی مجدد نیست. آنها به دنبال تجسم آینده هستند و می‌خواهند کارشان را طوفانی از سر بگیرند. طبق گزارش‌ها، یک مدل کاملاً جدید مبتنی بر HiPhi Y موجود در دست ساخت است، که ارتقاءهای هیجان‌انگیز و برچسب قیمت دوستانه‌تری دارد و برای جلب نظر مخاطبان وسیع‌تری طراحی شده است.

بیشتر بخوانید:

تصاویری از سریع‌ترین خودروی مفهومی جهان | EXE181 به نمایش گذاشته شد

HiPhi Y مقرون به‌صرفه‌ترین مدل این برند است که درحال حاضر حدود ۴۳هزار و ۶۰۰یورو قیمت دارد؛ درحالی که HiPhi X و HiPhi Z به ترتیب از ۷۳هزار و ۳۰۰یورو و ۶۵هزار و ۶۰۰یورو شروع می‌شوند. این تغییر به سمت یک خودروی الکتریکی ارزان‌تر می‌تواند دقیقاً همان چیزی باشد که HiPhi برای به‌دست آوردن جایگاه قوی‌تری به آن نیاز دارد.

کد خبر 849080 برچسب‌ها خودرو - جهانی باتری خودروی برقی چین خودرو خودرو مدرن، لوکس و هوشمند

دیگر خبرها

  • عرضه خودروهای برقی آغاز شد
  • آغاز فروش فوری ۵ خودرو در سامانه یکپارچه + اسامی خودروها و شرایط
  • اولین دور فروش خودروهای برقی وارداتی آغاز شد
  • آغاز فروش اولین خودرو‌های برقی از عصر امروز
  • آغاز فروش خودروهای وارداتی از عصر امروز
  • چه کسانی خودروهای وارداتی برقی را خواهند خرید؟
  • چرایی برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت از منظر مسئولان و صاحبنظران
  • تخصیص ارز تاکسی‌های برقی تهران تامین شده است
  • این برند لوکس چینی به میدان بازمی‌گردد | به دنبال تجسم آینده
  • مافیا از هر اتوبوس داخلی چند هزار یورو به جیب می‌زند!  | «یک فرد خاص مانع ورود اتوبوس برقی به ایران شده ...»