Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- شدت و ماندگاری موج سرمایی که در برخی مناطق استان فارس به ۱۵ درجه زیر صفر رسید منجر به خسارت ۳۹۵ میلیارد تومانی به محصولات باغی و زراعی استان شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، کاهش محسوس دما در استان فارس سبب خسارت میلیاردی به کشاورزان شده است. مسئول مدیریت بحران و کاهش مخاطرات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین گفته است: به دنبال وقوع سرما‌زدگی و یخ‌بندان‌های 19 تا 22 دی ماه، بخش کشاورزی این شهرستان متحمل 79 میلیارد و 841 میلیون تومان خسارت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شقایق بحرانی با بی‌سابقه خواندن این میزان از سرما و یخ‌بندان در یک دهه اخیر در این شهرستان افزوده است:  در این رخداد جوی 7 هزار و 439 هکتار باغ و بالغ بر 16 هزار واحد دام سبک، سنگین، ماهیان گرمابی و زنبور عسل آسیب‌دیده‌اند.

این کارشناس با تاکید بر اینکه شهرستان قیروکارزین یکی از قطب‌های تولید مرکبات کشور به ویژه لیموشیرین و لیمو‌ترش است، گفته است: باغ‌های مرکبات این شهرستان به طور میانگین 10 درصد خسارت دیده‌اند که میزان خسارت 73 میلیارد و 500 میلیون تومان برآورد شده و بیشترین سهم از کل خسارت‌ها را به خود اختصاص داده است.

بحرانی با اشاره به اینکه در بخش زراعی نیز شهرستان قیروکارزین در تولید محصولات سبزی پاییزه از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است، افزوده است: سرمازدگی و یخبندان به حدود 400 هکتار از مزارع سبزی به ویژه کاهو در منطقه مبارک‌آباد زیان 4 میلیارد و 800 میلیون تومانی  وارد کرده است.  

وی گفته است: در سرما و یخ‌بندان روزهای گذشته یک مزرعه سیب‌زمینی به طور 100 درصد، مزارع باقلا در سطح پنج هکتار حدود 80 درصد و بیش از 30 هکتار از اراضی زیرکشت دانه روغنی کلزا متوسط 15 درصد دچار یخ‌زدگی و سرما شده‌اند.

بحرانی با بیان اینکه صندوق بیمه محصولات کشاورزی تنها نهاد دولتی و تخصصی به جهت حمایت برای کاهش خطر تولید در بخش کشاورزی است، افزود: مدیریت صحیح و انجام اقدامات پیشگیرانه مانند استفاده از پوشش سایبان باغ یا تولید در فضای گلخانه‌ای برای کاهش خسارت‌ها بسیار موثر است.

 در چند روز گذشته کاهش شدید دما در لارستان نیز سبب خسارت میلیاردی به محصولات کشاورزی این شهرستان شده و به گفته علی فلاحت‌پیشه، مسئول واحد طرح و برنامه جهاد کشاورزی لارستان افت شدید دما بیش از 97 میلیارد تومان به محصولات کشارزی منطقه هرمود و زاهد محمود خسارت وارد کرده است.

سرمازدگی به بیش از 80 درصد از محصولات مزارع گوجه فرنگی، بادمجان و کدوی این مناطق خسارت زده است که بیشترین خسارت مربوط به محصول گوجه‌فرنگی است و به گفته فلاحت‌پیشه "طبق ارزیابی‌ها از 650 هکتار از اراضی گوجه‌فرنگی‌ شهرستان 490 هکتار متحمل خسارت 79 میلیارد و 300 میلیون تومانی شده است".

علاوه بر خسارت گسترده به محصولات گوجه فرنگی، 90 هکتار از سطح زیرکشت بادمجان خسارت 14.5 میلیارد تومانی و 30 هکتار از سطح زیرکشت کدوی شهرستان خسارت 3.2 میلیارد تومانی دیده است.

فلاحت‌پیشه نیز از صندوق بیمه محصولات کشاورزی به عنوان "تنها نهاد پاسخگو در این گونه مخاطرات" یاد کرده و گفته است: "کشاورزان باید با بیمه کردن محصولات خود در زمان بروز چنین حوادثی بخشی از زیان خود را جبران کنند".

خسارت 395 میلیاردی سرمازدگی به بخش کشاورزی فارس

نادر محمودی، رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در گفت‌وگو با تسنیم گفته است: با وجود پیش‌آگاهی و ارائه توصیه‌های فنی شدت کاهش دمای شبانه طی هفته گذشته بالغ بر 395 میلیارد تومان به زیربخش‌های زراعی و باغی استان فارس خسارت وارد کرد.

وی با بیان اینکه شدت و ماندگاری موج سرمایی که در برخی مناطق استان به 15 درجه زیرصفر رسید منجر به خسارت عمده‌ای در زیربخش‌های باغی و زراعی در شهرستان‌های لار، قیروکارزین، لامرد، مهر، فراشبند، داراب، فسا، جهرم و نی‌ریز شد، افزوده است: محصولاتی همچون مرکبات و انار در زیربخش باغی و همچنین سبزیجات و صیفی، گندم، کلزا، حبوبات، پیاز، سیب‌زمینی و غیره خسارت دیده‌اند.

کشاورزان با بیمه کردن محصولات، ریسک تولید را کاهش دهند

محمودی با بیان اینکه گزارش این خسارات به مدیریت بحران وزارت جهادکشاورزی ارسال و پیگیری برای تخصیص و تامین اعتبار در حال انجام است، گفته است: به محض تخصیص اعتبار براساس دستورالعمل‌های ابلاغی نسبت به بازسازی و بازتوانی بهره‌برداران خسارت دیده اقدام می‌شود.

وی افزوده است: بهره‌بردارانی که زیر بخش تولیدی خود را تحت پوشش بیمه قرار داده و هم اکنون در اثر عامل سرمازدگی دچارخسارت شده‌اند به ارزیاب صندوق بیمه در منطقه و یا شهرستان اطلاع دهند تا از مزرعه بازدید و خسارت را ارزیابی کند و براساس قرارداد منعقده بین بهره‌بردار و صندوق بیمه میزان خسارت وارد شده به آنها پرداخت شود.   

محمودی از بهره‌برداران درخواست کرد که به دلیل تغییرات اقلیمی و احتمال وقوع انواع مخاطرات از جمله سرمازدگی اصول فنی و تاریخ مناسب در کاشت، داشت و برداشت را رعایت کنند و با  تحت پوشش بیمه قرار دادن محصول تولیدی خود، ریسک تولید را کاهش داده و از حمایت‌های دولت برخوردار شوند.

تهیه نقشه جامع و سند خطر سرمازدگی در استان فارس

وی با بیان اینکه جهاد کشاورزی فارس با همکاری محققان مرکز تحقیقات کشاورزی، اداره کل هواشناسی و صندوق بیمه بانک کشاورزی در حال تهیه نقشه جامع و سند خطر سرمازدگی است، افزوده است: تهیه این سند علاوه بر کاهش خطر سرمازدگی به زیربخش‌های موجود به سرمایه‌گذاری صحیح و اصولی بهره‌برداران نیز کمک می‌کند.

گزارش از ثریا ستاری

انتهای پیام/422/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: میلیارد تومان میلیون تومان جهاد کشاورزی بخش کشاورزی استان فارس صندوق بیمه گوجه فرنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۶۱۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار عبور کرد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حامد نجفی علمدارلو، قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: همزمان با مدیریت مصرف و کاهش واردات، برنامه‌ریزی صورت گرفته منجر به بهبود تجاری این بخش به میزان بیش از ۲ میلیارد دلار شده است.

وی افزود: بر اساس آمار گمرک، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته ۶.۲ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار افزایش را نشان می‌دهد.

نجفی گفت: همچنین میزان واردات در بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار کاهش و در مجموع تراز تجاری ۲ میلیارد دلار بهبود یافته است.

وی با بیان اینکه کارشناسی‌های انجام شده نشان می‌دهد مراقبت از شرایط فوق و ادامه آن نیازمند افزایش تولید است، گفت: تأمین مالی، ریالی، ارزی و به‌هنگامِ زنجیره تأمین محصولات کشاورزی، راهکار اساسی رشد تولید است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ارزش افزوده بخش کشاورزی با صادرات آن رابطه دوطرفه دارد و تجارب موفق نشان داده است، اختصاص ارز به نهاده‌های تولیدی بخش کشاورزی، اگر به لحاظ زمانی در اولویت تأمین و تخصیص قرار گیرد، منجر به کاهش واردات محصول نهایی و افزایش صادرات می‌شود.

دیگر خبرها

  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار عبور کرد
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار گذشت
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس
  • آبگیری کامل سد و بند‌های خاکی شهرستان گراش