Web Analytics Made Easy - Statcounter

فیلم سینمایی «یدو» روایتگر اتفاقات ماه‌های اول جنگ تحمیلی در آبادان، خانواده‌های آبادانی و کودکان و نوجوانان این شهر در روزهای محاصره است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در زیر دو خبر سینمایی را می‌خوانید:

نسخه نهایی «یدو» تحویل جشنواره فجر شد

نسخه نهایی فیلم سینمایی «یدو» به کارگردانی مهدی جعفری، جدیدترین اثر بلندِ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تحویلِ سی‌ونهمین جشنواره ملی فیلم فجر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی جعفری، کارگردان این فیلم سینمایی گفت: دوران کودکی و نوجوانی گنجینه‌ نابی از مهم‌ترین و به یادماندنی‌ترین خاطرات هر کس به‌شمار می‌آید. ناگفته پیداست که در این مقطع کودکان و نوجوانان باید از آرامش و فراغ بال بیشتری برخوردار باشند و این دوران همواره با نوعی سرخوشی و سرزندگی برای‌شان همراه است اما گاهی جنگ‌ها شرایط دیگری را برای آن‌ها رقم می‌زند شرایطی که گاه به نتایج اندوهناک و اسف‌باری ختم می‌شود.

کارگردان فیلم «یدو» در ادامه اضافه کرد: جای بسی افتخار است که در کشور ما و در دوران ماندگار دفاع مقدس، مردم ایران تلاش کردند تا در عین مظلومیت و با تحمل سخت‌ترین فشارهای اقتصادی و سیاسی و در زیر سایه جنگ به زندگی بیندیشند و با مقاومت مثال‌زدنی خود به بسیاری از این صحنه‌های مصیبت‌بار، روح حماسی ببخشند.

جعفری افزود: از آنجا که خاطرات نوجوانی من در خوزستان با وقایع این دوران گره خورده است همیشه خود را موظف می‌دانستم که اگر کاری از دستم بر می‌آید برای ثبت این واقعیت‌ها و نمایش چهره‌ نسل جوانی که در آن زمانه زیسته‌اند، انجام دهم. شاید به همین خاطر این بار فیلمی را در این خطه‌ دوست‌داشتنی ساخته‌ام.

کارگردان فیلم سینمایی «23 نفر» یادآور شد: بعد از آن‌که یکی از دوستان خوبم «ابراهیم ایرج‌زاد» خواندن داستان کوتاه «زخم شیر» را به من پیشنهاد داد به شدت شیفته آدم‌ها و فضایی شدم که «صمد طاهری» نویسنده این داستان خلق کرده بود. آشنایی من با خاطرات برخی از شهدای نوجوان شهر آبادان و نیز خاطرات خودم از روزهای ابتدایی جنگ در اهواز با آدم‌ها و فضای این داستان کوتاه ترکیب شد و حاصل همکاری من و همسرم مهین عباس‌زاده بعد از حدود یک‌سال کار، فیلم‌نامه فیلم «یدو» شد.

وی درباره‌ مشکلات ساخت این فیلم خاطرنشان کرد: در شرایطی زندگی می‌کنیم که هر نوع کار عادی که قبلاً در هر زمینه‌ای انجام می‌دادیم در دوران کرونا برای‌مان تبدیل به یک چالش و حرکت جدید شده است. ظاهراً ما هم در این دوران ناچاریم تا برخی از آموزه‌های قبلیِ حرفه خود را کنار بگذاریم و با نگاه و روند دیگری فیلم بسازیم.

جعفری گفت: پیش از هر چیز خدا را شاکرم که به ما این توفیق را داد که در سخت‌ترین شرایطی که در تمام طول عمر حرفه‌ای خود تجربه کرده بودم یعنی در گرما و رطوبت بالای تابستان آبادان و در دوران سخت کرونا توانستیم بدون هیچ حادثه یا اتفاق ناگواری فیلم سینمایی «یدو» را به سرانجام برسانیم.

کارگردان فیلم سینمایی «ایستگاه اتمسفر» در ادامه سخنانش تأکید کرد: بی‌تردید این فیلم در این سال سخت ساخته نمی‌شد اگر حمایت و پشتیبانی دو نهاد مؤثر در سینمای کودک و نوجوان ایران را با خود به همراه نداشت؛ یعنی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که فیلم «یدو» در آنجا تهیه شده است و بنیاد سینمایی فارابی که به سهم مساوی در ساخت آن مشارکت کرده است. بنابراین همین‌جا از همه مدیران و همراهان این دو مجموعه صمیمانه سپاسگزارم که در این دوران ملتهب از این فیلم حمایت کردند. و مهم‌تر از همه باید منت‌دار همکاران و عوامل نازنینم باشم که با صبر و سخت‌کوشی و با همدلی و رفاقت تمام بر موانع و شرایط دشوار تولید غلبه کردند تا هیچ چیز از عرق‌ریزان و نفس تنگی‌های پشت صحنه به جلوی دوربین منتقل نشود و نتیجه کارشان درخشان‌تر از کار در شرایط عادی به چشم بیاید. دم همه آن‌ها گرم و سپاس از همراهی مثال زدنی‌شان. امیدوارم که حاصل کار و زحمات همه گروه به دل تماشاگران فیلم بنشیند.

یادآوری می‌شود فیلم سینمایی «یدو» به تهیه‌کنندگی محمدرضا مصباح و با هنرنمایی ستاره پسیانی در نقشی متفاوت ساخته شده است.  

اکبر اودود، سعید آلبوعبادی، میلاد صویلاوی، محمدمهدی آلبوعلی، ریحانه آریامنش، عبدالحلیم تقلبی، حسین پوریده، رضا نوری، طاهره نیک‌آزاد، مسعود جلالی، معید رامی، مائده رامی، یاسین مسعودی، احمد مسافری و... دیگر بازیگران این فیلم سینمایی‌اند.

مستند «جاهای خالی پُر شود» در تولید مشترک با ایتالیا

پروژه مستند «جاهای خالی پُر شود» از تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به کارگردانی عطیه زارع، در یازدهمین دوره فوروم تولید مشترک «تریست» Trieste در کشور ایتالیا انتخاب شد.

این برنامه از 25 تا 28 ژانویه 2021 (6 تا 9 بهمن 99) به‌صورت آنلاین برگزار خواهد شد و شامل 11 پروژه سینمایی و 10 پروژه مستند از 14 کشور جهان می‌شود.

این پروژه‌ها از بین 387 اثر ارسالی از 56 کشور جهان انتخاب شده‌اند و بیش از 500 دست‌اندرکار، متخصص و تصمیم‌گیرندگان مسئول انتخاب پروژه از سراسر دنیا به‌صورت آنلاین در این برنامه برای انتخاب پروژه‌ها و دادن جوایز شرکت دارند.

این 21 پروژه سینمایی و مستند برای دریافت جوایز پست پروداکشن، بهترین کارگردان زن و هزینه‌های پخش و بازاریابی با هم رقابت خواهند کرد.

اولین جلسه پیچینگ در روز پنجشنبه 7 ژانویه 2021 (‌18 دی ماه 1399) با حضور کارگردان پروژه مستند «جاهای خالی پُِر شود»  (عطیه زارع)  و مدیر  بخش بین‌الملل مرکز (شیرین نادری) به‌صورت آنلاین و با حضور داوران این جلسه، لینا پاسانن (فنلاند)، استفانو تیلدی (ایتالیا) و دانیل هوسوار (اسلوونی) برگزار شد.

 پخش بین‌المللی این فیلم بر عهده مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است.

کتاب زندگینامه خودنوشت سردار سلیمانی این هفته به صورت محدود عرضه می‌شوداعتراف موساد به ترور شهید طهرانی مقدم و دانشمندان هسته‌ای ایران

انتهای پیام/ 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جشنواره فیلم فجر سینما مستند جشنواره فیلم فجر سینما مستند کودکان و نوجوانان فیلم سینمایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۶۱۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای سام کلانتری

جایزه بهترین مستند چهل و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم مسکو به «رخ» ساخته سام کلانتری از ایران اهدا شد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، چهل و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم در مسکو با اهدای جایزه سنت جرج طلایی به فیلم «شرم» محصول مکزیک و قطر به کار خود پایان داد. جایزه سنت جرج نقره‌ای بهترین کارگردانی به همراه دو جایزه جنبی جایزه نت پک [شبکه ارتقای سینمای آسیا]و جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران به فیلم «آه سرد» ساخته ناهید عزیزی صدیق از ایران اهدا شد.


چهل و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم مسکو (MIFF) کار خود را به پایان رساند.

نیکیتا میخالکف رئیس جشنواره با اشاره به این که «هشت روز جشنواره، با نمایش ۲۴۰ فیلم از ۵۶ کشور، ۳۸۰ نمایش در ۹ سینما، ۳۹ هزار تماشاگر و بیش از ۷٫۵ هزار مهمان و حضور بیش از ۱۶۰۰ نماینده رسانه برگزار شده است، برپایی این دوره جشنواره را حاصل یک عملکرد خوب ارزیابی کرد.

برنده جایزه بزرگ سنت جرج طلایی این دوره جشنواره، میگل سالگادو کارگردان مکزیکی با فیلم «شرم» محصول مکزیک و قطر بود. این درام داستان دو نوجوان است که توسط یک باند خلافکار اسیر می‌شوند. یکی از آن‌ها می‌میرد، دومی موفق به فرار می‌شود، اما او با خود مبارزه می‌کند و نمی‌تواند به بستگان دوستش در مورد مرگ خود بگوید. کارگردان فیلم پس از دریافت جایزه گفت: «ما این فیلم را درباره معضل بسیار جدی حضور و مشارکت جوانان در باند‌های خلافکار و جنایتکار ساختیم که در مکزیک با آن مبارزه کرده‌ایم و هنوز هم می‌جنگیم.

جایزه سنت جرج نقره‌ای بهترین کارگردانی به همراه دو جایزه جنبی جایزه نت پک [شبکه ارتقای سینمای آسیا]و جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران به فیلم «آه سرد» ساخته ناهید عزیزی صدیق از ایران اهدا شد.
او هنگام دریافت جایزه گفت: حضور در این سالن برای من افتخار بزرگی است. از هیئت داوران جشنواره بسیار سپاسگزارم.

جایزه بهترین بازیگر مرد به خوان رامون لوپز برای «شرم» اهدا شد؛ و ماریکه بیکیرش بازیگر فیلم آلمانی «شلیمازل» جایزه بهترین زن را دریافت کرد.
همچنین جایزه نقره‌ای سنت جرج به فیلم «دروغگو» ساخته یولیا تروفیمووا در مسابقه «پرومیز روسیه» رسید.
سرگئی اورسولیاک کارگردان روسی به دلیل کمک به پیشرفت سینما جایزه ویژه سنت جرج دریافت کرد.

هیئت داوران فیلم «شریک‌ها» ساخته خوزه ماریا فلورس کارگردان اسپانیایی را به عنوان بهترین فیلم کوتاه معرفی کردند. جایزه بهترین فیلم مستند «رخ» ساخته سام کلانتری از ایران اهدا شد.

همچنین جایزه ویژه هیئت داوران به فیلم «نیروانا» به کارگردانی آصف اسلام از بنگلادش رسید. این فیلم صامت سیاه و سفید شبیه یک آلبوم عکس، داستان سفر درونی سه شخصیت را روایت می‌کند.

در مراسم اختتامیه شخصیت‌های مشهور سینما و فرهنگ روسیه از جمله بازیگران سرگئی گرماش و ماکسیم استویانوف، بازیگران زن اکاترینا ولکووا و اولسیا سودزیلوسکایا، کارگردانان الکسی اوچیتل و سرگئی اورسولیاک، نویسنده الکساندر تسیپکین حضور داشتند. سازندگان و بازیگران فیلم سینمایی «تندر اصلی: بازی» که فیلم اختتامیه جشنواره شد نیز معرفی شدند.

این جشنواره در سال ۱۹۳۵ تأسیس شد که آن را به دومین جشنواره قدیمی فیلم جهان پس از رویداد ونیز تبدیل کرد. در سال ۱۹۹۵ اعلام شد که جشنواره فیلم سالانه می‌شود، اگرچه در سال‌های ۱۹۹۶ و ۱۹۹۸ برگزار نشد، اما از سال ۱۹۹۹، MIFF هر سال برگزار می‌شود.

چهل و ششمین جشنواره بین المللی فیلم مسکو (MIFF) از ۱۹ تا ۲۶ آوریل ۲۰۲۴ (۳۱ فروردین تا ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) در پایتخت روسیه برگزار شد.

دیگر خبرها

  • پخش «در مرز غبار آلود» از سیما/ روایتی متفاوت از نادر طالب‌زاده
  • «در پا به ماه» نسخه نپیچیدیم بچه‌دار شوید/ تولد ۲۰ نوزاد را دیدیم
  • استفاده از زندگینامه شهدای بین المللی در کنگره بزرگداشت ۳ هزار شهید سمنان
  • کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران دهم خرداد برگزار می‌شود
  • پیش‌تولید سریال پایتخت ۷ آغاز شد
  • غبارروبی و عطرافشانی گلزار شهدای آبادان
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای سام کلانتری
  • پیش تولید «پایتخت ۷» آغاز شد
  • پیش تولید «پایتخت۷» آغاز شد؛ تصویربرداری قصه‌های خانواده معمولی از مرداد
  • آغاز پیش تولید «پایتخت۷» / تصویربرداری قصه‌های خانواده معمولی از مرداد