Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرخنده شفیعی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به تداوم آلودگی هوا در برخی شهرهای خوزستان، اظهار کرد: در حال حاضر با تغییر فصل و افزایش آلاینده‌ها به ویژه در کلانشهرها و شهرهای صنعتی، با دو موضوع آلودگی هوا و پاندمی کرونا مواجه هستیم.

وی افزود: اکنون التهاب ریه ناشی از کووید - ۱۹ به یک مشکل اساسی تبدیل شده اما آلودگی هوا نیز می‌تواند در انتقال این بیماری و تضعیف سیستم ایمنی بدن اثرگذار باشد و به عامل خطری برای عفونت تنفسی تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس بهداشت هوای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به وقوع پدیده اینورژن بیان کرد: پدیده وارونگی دما می‌تواند کووید - ۱۹ را تشدید کند. البته این پدیده که بر سلامت ریه مردم تأثیرگذار است، بیشتر در شهرهای صنعتی رخ می‌دهد. پدیده اینورژن، مردم به ویژه افراد دارای بیماری‌های قلبی و تنفسی را مستعد ابتلا به کرونا می‌کند.

آلودگی هوای اهواز

شفیعی گفت: از زمان آغاز شیوع کروناویروس تاکنون بررسی‌هایی در خصوص ارتباط آلودگی هوا با کووید - ۱۹ انجام شده است؛ با توجه به اینکه ویروس کرونا روی ذرات معلق با اندازه کمتر از ۲.۵ میکرون می‌چسبد، طبق نتایج بررسی‌ها افزایش یک میکروگرم غلظت این ذرات، در افزایش ۸ درصدی مرگ و میر ناشی از کووید - ۱۹ در سطح کشور موثر بوده است. همچنین در برخی کلانشهرها به ازای هر ۱۰ میکروگرم افزایش غلظت ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون، احتمال مرگ به علت کووید – ۱۹ نیز ۶ درصد افزایش یافته است.

وی با اشاره به وجود گاز دی‌اکسید نیتروژن در هوا در برخی بازه‌های زمانی، ادامه داد: ۱۴ روز پس از انتشار گاز دی‌اکسید نیتروژن در هوا احتمال ابتلا به کووید - ۱۹ به میزان زیادی افزایش می‌یابد.

کارشناس بهداشت هوای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: در سطح کشور مراکزی مانند نیروگاه‌های تولید برق وجود دارد که در زمستان به دلیل کمبود سوخت گاز، از سوخت فسیلی مازوت استفاده می‌کنند و موجب انتشار این نوع آلاینده در هوا می‌شوند. افزایش این آلاینده‌ها همزمان با وارونگی و ایستایی هوا، موجب ماندگاری ذرات در هوا و افزایش میزان آلاینده‌ها می‌شود.

وی با اشاره به ارتباط مستقیم آلودگی هوا با کووید - ۱۹، ادامه داد: کاهش کیفیت هوا عامل خطری برای بیماران دارای بیماری‌های زمینه‌ای از جمله بیماران قلبی و عروقی است؛ زمانی که این افراد در مناطق آلوده زندگی می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به کووید - ۱۹ و تشدید بیماری‌های زمینه‌ای قرار می‌گیرند.

شفیعی بیان کرد: افزایش آلودگی هوا می‌تواند آسیب‌پذیری دستگاه تنفسی این افراد را افزایش و سطح ایمنی بدن‌شان را کاهش دهد و به افزایش مرگ و میر کووید - ۱۹ بیانجامد.

وی افزود: افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای، کودکان زیر ۵ سال، سالمندان، زنان باردار، کارگران و افرادی که در فضای آزاد کار می‌کنند و همچنین افرادی که دوره نقاهت کووید - ۱۹ را طی می‌کنند، بیشتر در معرض خطر آلودگی هوا هستند.

کارشناس بهداشت هوای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: به دلیل درگیری سیستم تنفسی مبتلایان به کرونا، این افراد در معرض خطر بیشتر این آلاینده‌ها هستند و ممکن است آلودگی هوا، موجب تشدید بیماری و تأخیر در بهبود آن‌ها شود. حتی ممکن است پس از بهبود، منجر به تشدید بیماری و حتی ابتلای مجدد شود.

شفیعی بیان کرد: سرفه خشک، سوزش گلو و تنگی نفس علائم رایج و مشترک کووید - ۱۹ و تاثیرپذیری از آلودگی هوا هستند.

وی افزود: آلودگی هوا چهارمین علت مرگ و میر بیماری‌های غیرواگیر در دنیا و دومین عامل مرگ بیماران قلبی و عروقی است و می‌تواند مرگ و میر این بیماران را ۸ درصد افزایش دهد.

کارشناس بهداشت هوای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در شرایط آلودگی هوا توصیه می‌شود مردم برای کارهای غیرضروری از منزل خارج نشوند. استفاده از ماسک در صورت خروج از منزل، بسته بودن در و پنجره، خودداری از فعالیت‌های بدنی پرتحرک در فضای باز، مصرف غذاهای مفید و افزایش استفاده از سبزیجات و لبنیات و خودداری از مصرف فست‌فود نیز باید مورد توجه قرار بگیرد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آلودگی هوا مازوت ایام فاطمیه استیضاح ترامپ ناو بندر مکران شاه رفت خوزستان آلودگی هوا دی اکسید نیتروژن ویروس کرونا افزایش مبتلایان سیستم ایمنی بدن آلودگی هوا مازوت ایام فاطمیه استیضاح ترامپ ناو بندر مکران شاه رفت آلودگی هوا آلاینده ها مرگ و میر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۶۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!

اخیرا محققان هلندی خبر فوت مردی که ۶۱۳ روز به بیماری کرونا مبتلا بود گزارش کردند. این مرد به‌دلیل ابتلا به نقص ایمنی نتوانست بیماری کرونا را شکست دهد.

این مرد ۷۲ ساله هلندی، که نام او فاش نشده است، به نقص ایمنی شدیدی مبتلا بود و سال ۲۰۲۲ گرفتار یکی از گونه‌های ویروس کرونای اُ-میکرون شد. او پیش از ابتلا چند بار واکسن کوید۱۹ هم زده بود. از همان زمان او هر بار که آزمایش کرونا می‌داد، مثبت می‌شد و این بیماری آنقدر ادامه یافت تا سرانجام مرد نگون‌بخت اکتبر سال گذشته فوت کرد.

بیماری کرونای این مرد ۲۰ ماه طول کشید که طولانی‌ترین مورد در نوع خود بوده است. پزشکان برای کمک به او درمان‌های گوناگونی را پیشنهاد داده بودند که متاسفانه هیچ‌کدام فایده نداشت.

سیستم ایمنی بدن او آنقدر قوی نبود تا بتواند با ویروس کرونا مبارزه کند. حتی داروهای پادتن هم به‌کارش نیامدند.

بیماران مبتلا به کرونا معمولا پس از گذشت چند روز یا نهایت چند هفته درمان می‌شوند اما این مرد ۷۲ ساله، ۶۱۳ روز گرفتار این بیماری بود.

محققان در بررسی‌های این بیمار متوجه وجود حدود ۵۰ جهش ویروس کرونا در بدن شده بودند. این جهش‌ها توانسته بودند در سیستم ایمنی بدن این مرد اختلال ایجاد کنند که در نهایت جان او را گرفتند.

دیگر خبرها

  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور