Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از مسئولان وزارت آموزش و پرورش گفته است که ۵ میلیون دانش‌آموز در کشور از وسایل هوشمند آموزش در این شرایط آموزش مجازی بی‌بهره هستند. این آمار از تشدید بسیار تاسف‌برانگیز نابرابری آموزشی و بروز یک فاجعه حکایت می‌کند. - اخبار سیاسی -

گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم-سیده فاطمه حبیبی: سید جواد حسینی، معاون وزیر آموزش و پرورش، 18 دیماه در نشست هم اندیشی معاون اول رییس جمهوری با جمعی از خیران، فعالان اقتصادی، احزاب و سمن های سیستان و بلوچستان بیان کرد: «با وجود اهمیت آموزش مجازی هم اینک 30 درصد دانش آموزان یعنی حدود پنج میلیون دانش آموز از وسایل هوشمند آموزش بی‌بهره هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

این آمار جدید در حالیست که پیش از این تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل، 3/5 میلیون نفر اعلام شده بود، و حتی معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، با ارسال نامه به خبرگزاری  تسنیم، از تلاش برای انسداد مبادی ترک تحصیل سخن گفته بود.

توضیحات آموزش و پرورش درباره یک گزارش و پاسخ تسنیم/ چه کسی به فریاد 3.5 میلیون دانش‌آموز می‌رسد؟چرا دولت هرکجا کم می‌آورد از عدالت آموزشی میزند؟ما و مسئله‌ی عدالت آموزشی/ خطر سرمایه‌داری از آنچه تصور می‌کنید به شما نزدیک‌تر است!


با این وجود، جهش ناگهانی آمار و ارقام، نشان می‌دهد حتی اگر آمارها هم از ابتدا دقیق نبوده، اما از سمت مسئولین نیز تقریباً هیچ اقدام موثری برای مقابله با ترک تحصیل ناگهانی و دست جمعی دانش آموزان صورت نگرفته است. اگر جمعیت دانش آموزی کشور را 14 میلیون نفر در نظر بگیریم یعنی بیش از یک سوم دانش آموزان کشور در سال جاری، تحصیل را ادامه نداده‌اند.

این آمار بیش از آنکه یک خبر باشد، اعلام یک فاجعه است، هم در سطح اجتماعی، هم در سطح مدیریتی. معاون وزیر آموزش و پرورش با افسوس این آمار را بیان می‌کند، سایر مسئولان هم تایید می‌کنند. بدون آنکه کسی مسئولیت بپذیرد یا اقدامی کند. همه هم می‌دانند که دلیل اصلی این ترک تحصیل دست جمعی، نداشتن وسایل هوشمند، برای اتصال به آموزش مجازی است. اما در بهترین حالت آموزش و پرورش، پس از بیش از 4 ماه از آغاز سال تحصیلی،  از  راه‌اندازی پویشی بنام «طرح هدایت» به تازگی خبر می‌دهد که طی آن نذورات و خیریه‌ها به مسیر اهدای تبلت به دانش آموزان هدایت می‌شوند.

این حرف معنایی جز این ندارد که چهار ماه تمام، اقدامی نه تنها صورت نگرفته، حتی یک برنامه درست هم بعد از نامه‌نگاری‌های متعدد و جلسات متعدد مدیران و معاونان آموزش و پرورش که در نامه ارسالی به خبرگزاری تسنیم از آن سخن گفته شده بود، تدوین نشده است. آمار هر روز رو به افزایش است و مسئولین فقط از این اقدام خیریه‌‌ای به آن طرح خیریه‌ای تغییر مسیر می‌دهند و حتی برای همین پویش خیریه‌ها هم اعتراف می‌کنند تازه قدم برداشته اند. و باز سئوال همیشگی، 5 میلیون دانش آموز، یعنی 30 درصد کل جمعیت دانش آموزی، را چطور می‌توان با خیریه به تحصیل برگرداند؟

البته دولت بالاخره پس از گذشت چند ماه از آغاز سال تحصیلی در اقدامی دیرهنگام در جلسه کارگروه اقتصادی کرونا مورخ  25 دی ماه به پیشنهاد وزارت ارتباطات، تصمیم به تأمین تسهیلات خرید وسایل هوشمند برای 2 میلیون دانش آموز گرفته است. این تسهیلات به شکل تهیه تبلت ارزان قیمت با سیم کارت مشخص، در اختیار دانش آموزان قرار می‌گیرد و خانواده به شکل اقساطی هزینه آن را خواهند پرداخت.
تصمیمی که به نظر می‌رسد چندان با واقعیت جامعه همخوانی ندارد. و به اضافه کردن باری به معیشت شکننده خانواده‌های محرومی که از شدت فقر، ترک تحصیل را به هزینه خرید تبلت ترجیح داده‌اند، می‌انجامد و از هم اکنون با اطمینان می‌توان گفت، تعداد بسیار زیادی از این خانواده‌ها قدرت پرداخت این هزینه را نخواهند داشت.

ضمن آنکه وظیفه دولت طبق قانون اساسی، فراهم کردن امکانات آموزشی رایگان برای دانش آموزان است. نه آنکه پس از چهار ماه و رشد فزاینده بازماندن دانش آموزان از تحصیل، تازه به فکر تهیه تبلت قسطی بیفتد که بی‌شک از شائبه سود مالی هم برای دولت خالی نخواهد بود. و حتی اگر این طرح دولت، با استقبال هم روبرو شود و در بهترین حالت 1/5 میلیون دانش آموز از آن استفاده کنند، ما تازه بر می‌گردیم سر همان آمار قبلی، همان 3/5 میلیون بازمانده از تحصیل. که اگر اقدامی نشود، به ترک تحصیل قطعی می‌انجامد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: میلیون دانش آموز آموزش و پرورش وسایل هوشمند دانش آموزان ترک تحصیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۲۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه زیرساخت های آموزشی در استان سمنان/ افتتاح ۱۴ چمن مصنوعی

به گزارش خبرنگار مهر، سید جمال وزیری در نشست خبری ظهر دوشنبه خود با حضور رسانه ها به میزبانی آموزش و پرورش استان سمنان، ضمن اشاره به توسعه ظرفیت های آموزشی و ورزش مدارس در استان طی دولت سیزدهم، تاکید کرد: توسعه کیفی و کمی زیرساخت ها در مدارس استان سمنان در زمره برنامه های دولت سیزدهم بوده است.

وی از افتتاح ۱۴ زمین چمن مصنوعی در استان سمنان خبر داد و افزود: سرانه فضاهای ورزشی استان سمنان به ازای هر دانش آموز ۶۱ سانتی متر مربع است در حالی که در بهترین حالت این شاخص تا سال های قبل ۴۶ سانتی متر مربع بود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان از توزیع شیر رایگان در مدارس استان برای نخستین بار و در راستای طرح ارتقای سلامت خبر داد و ابراز کرد: شیر به همت دولت سیزدهم در ۴۰۰ آموزشگاه ابتدایی دولتی استان توزیع می شود.

وزیری با اشاره به اینکه افتتاح «کانون یاریگران» برای نخستین بار در کشور و در استان سمنان یکی دیگر از دستاوردهای دولت سیزدهم در این استان است، گفت: پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به خصوص مواد مخدر و اجرای برنامه های با نشاط و مشاوره ای در زمره فعالیت های این مرکز است.

وی از توسعه متوازن رشته‌های تحصیلی فنی و حرفه‌ای و کار دانش به عنوان دیگر رویکرد و دستاورد آموزش و پرورش در دو سال اخیر یاد کرد و بیان داشت: استان سمنان در شاخص توسعه متوازن رشته های فنی که نیاز امروز کشورمان نیز برای تربیت نیروی کار محسوب می شود، در زمره پنج استان برتر ایران است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان ضمن اشاره به توجه به رشته های فنی و کار دانش به عنوان یکی از راهبرد های این اداره کل، تاکید کرد: ۱۷ هزار دانش آموز در هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش تحصیل می کنند.

وزیری با بیان اینکه ارتقای زیرساخت های مورد نیاز کیفیت بخشی آموزش در مدارس استان سمنان از دیگر اقدامات اداره کل است، گفت: در اتصال مدارس به شبکه فیبرنوری خوشبختانه مدارس استان سمنان توانسته اند رتبه اول کشور را کسب کنند.

وی با بیان اینکه در کنار این مسائل به رویکرد های دینی، تربیتی و معنوی دانش آموزان استان سمنان نیز تاکید فراوانی شده است، بیان کرد: ۹۵۰ اردوی تربیتی برای دانش آموزان استان طی سال تحصیلی جاری برگزار شده و مورد استقبال خوب دانش آموزان و خانواده ها هم قرار گرفته است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان در ادامه از صدور مجوزها برای مولدسازی ۶۱ ملک این اداره کل در قالب واگذاری ساختمان های دولتی و طرح مولد سازی خبر داد و بیان کرد: میزان مولدسازی که برای آموزش و پرورش از سوی سازمان برنامه و بودجه مشخص شده بود ۳۷۵ میلیارد تومان بود که بیش از این میزان هم در مقوله مولد سازی استان محقق می گردد.

وزیری در ادامه به برنامه های هفته معلم نیز در استان سمنان اشاره کرد و گفت: تقدیر از یک هزار معلم در یک هزار مدرسه استان سمنان یکی از محوری ترین برنامه های هفته معلم در سراسر استان محسوب می شود.

وی با بیان اینکه انتخاب ۳۳ معلم برتر در ۳۳ حوزه آموزش و پرورش استان سمنان برای تقدیر از آنها دیگر برنامه هفته معلم در استان است، افزود: سه معلم استانی نیز برای تقدیر در سطح کشور، طی این هفته انتخاب خواهند شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان از غبارروبی گلزارهای شهدا در سراسر استان با حضور معلمان و دانش آموزان خبر داد و ابراز کرد: در این هفته برنامه هایی مانند دیدار با خانواده‌های شهدای معلم و دانش‌آموز و حضور در نماز جمعه نیز برنامه ریزی شده است.

وزیری از اجرای برنامه‌های ورزشی و مسابقات فرهنگی و هنری، نمایشگاه ها و رویداد های علمی و آموزشی و تربیتی در هفته معلم در سراسر استان خبر داد و بیان کرد: نواختن «زنگ سپاس معلم» آغازگر برنامه های هفته معلم در استان است.

کد خبر 6092270

دیگر خبرها

  • ۴۵ درصد دانش‌آموزان مازنی در فنی و حرفه‌ای تحصیل می‌کنند
  • بازگشت ۴۶۱ دانش‌آموز به تحصیل در قزوین
  • آمار دانش آموزان مبتلا به اوتیسم در قزوین رو به افزایش است
  • ۶۰۰ کلاس درس جدید در هرمزگان ساخته می‌شود
  • اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان
  • آمار ۷۵۰۰ ترک تحصیل کرده در کرمان را قبول نداریم
  • آمار ۷۵۰۰ ترک تحصیل کرده در استان را قبول نداریم
  • توسعه زیرساخت های آموزشی در استان سمنان/ افتتاح ۱۴ چمن مصنوعی
  • ۱۰ هزار و ۲۰۸ معلم جدید در خراسان رضوی جذب می‌شوند
  • علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات