Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@00:37:49 GMT

نشست کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران برگزار شد

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۲۲۹۶۵

نشست کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران برگزار شد

به گزارش خبرگزاری مهر، در ابتدای این نشست گزارشی از وضعیت کیفیت هوای تهران از سوی دبیرخانه کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران ارائه شد. بر این اساس تهران از ابتدای سال تاکنون ۱۵ روز هوای پاک ،۱۸۹ روز هوای قابل قبول ،۸۶ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و ۱۴ روز هوای ناسالم برای همه گروه‌ها را در تجربه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس گزارش مرکز پایش آلودگی هوای تهران در این نشست، با توجه به شرایط اضطرار آلودگی هوا از اوایل ماه جاری، در دی ماه مجموعاً تعداد ۲۹۸۰ واحد صنعتی در سطح استان تهران به صورت شبانه روزی پایش شدند و تعداد ۵۶۰ مورد دستور توقف فعالیت به واحدهای صنعتی، تولیدی و معدنی که پتانسیل آلودگی هوا را داشتند ابلاغ شد، همچنین تعداد ۱۶۸ مورد اطفا پسماند سوزی نیز طی این مدت در سطح استان تهران صورت گرفت.

طبق گزارش مرکز پایش آلودگی هوای تهران طی این مدت از ۲۵ مرکز معاینه فنی سبک و سنگین بازدید شده و دستور جلوگیری از فعالیت ۴ مرکز نیز تا رفع کلیه نواقص صادر شده و این موضوع در دستورکار کارگروه معاینه فنی قرار گرفته است. نظارت بر سوخت واحدهای بزرگ مقیاس و نمونه برداری هفتگی از سوخت این واحدها نیز از دیگر اقدامات انجام شده محیط زیست استان تهران در طی این مدت بود.

بر اساس این گزارش همچنین از جایگاه‌های نفت گاز و بنزین نیز نمونه برداری شد و بر اساس آنالیزهای انجام شده مشکلی از لحاظ مقدار گوگرد در این جایگاه‌ها نبوده و مقدار آن در حد استاندارد بوده است.

در ادامه این نشست اعضا کارگروه به بیان گزارشی از مهمترین اقدامات اخیر دستگاه تحت مدیریت خود در خصوص کاهش آلودگی هوای تهران و همچنین مدعوین این نشست و اعضا شبکه تشکل‌های مردم نهاد محیط زیستی استان تهران به بیان نظرات و دیدگاه‌های خود به عنوان نمایندگان مردم پرداختند.

حسین مقدم مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای شهر تهران نیز در این جلسه با اشاره به اینکه معضل عدم استاندارد قطعه‌های تأثیرگذار بر آلایندگی خودرو یکی از مشکلاتی است که مردم و به تبع آن مراکز معاینه فنی نیز با آن درگیر هستند، گفت: شهروندان به دلیل عدم استاندارد قطعات مؤثر بر آلودگی خودروها مانند کاتالیست، سنسور اکسیژن و انژکتور بین مراکز معاینه فنی و واحدهای تعمیرگاهی سرگردان هستند.

او با بیان اینکه قیمت کاتالیست استاندارد بسیار بالاست ولی در بازار به موازات آن کاتالیست های غیر استاندارد و بدون کارایی با قیمت بسیار پایین وجود دارد که برای شهروندان عادی قابل تشخیص نیست، افزود: باید این قطعات شماره استاندارد ملی داشته باشند تا بتوانیم قطعات غیر استاندارد را شناسایی کنیم.

محمودرضا طاهری مدیرکل استاندارد استان تهران در این نشست در خصوص فرایند استاندارد کاتالیست خودروها گفت: زمانی که کالایی مانند کاتالیست خودروها مشمول استاندارد می‌شود الزاماً باید زیرساخت‌های آن وجود داشته باشد.

او با بیان اینکه اولین زیر ساخت برای کالایی که مشمول استاندارد ۹۰۰۱ است وجود یک آزمایشگاه معتبر است، افزود: آزمایشگاه همکار در اردیبهشت امسال آماده شد و سازمان ملی استاندارد به موجب مصوبات یکصد و نهمین اجلاس شورای استاندارد در ۷ تیرماه استاندارد اجباری کاتالیست را آگهی روزنامه کرد و طبق قانون نیز تولید کننده ها ۶ ماه فرصت دارند تا تولیدات خود را با استاندارد وفق دهند.

طاهری ادامه داد: بر همین اساس از تاریخ ۷ دی ماه کاتالیست خودروها تنها با شرط دریافت پروانه استاندارد قابل تولید است و اگر پروانه استاندارد نداشته باشد سازمان ملی استاندارد می‌تواند این کالا را از بازار جمع آوری و با واحد تولید برخورد کند.

مدیرکل استاندارد استان تهران با اشاره به اینکه برخی از واحدهای مجاز مراجعه کرده و پروانه استاندارد دریافت کرده اند و برخی واحدها نیز اقدامی برای دریافت پروانه استاندارد نکرده و آدرسی هم از این واحدها در دست نیست، خاطر نشان کرد: خواهشمندیم دستگاه‌های محیط زیست، صنعت، معدن و تجارت در صورت مواجه با این واحدهای غیرمجاز به سازمان ملی استاندارد اعلام کنند تا برخورد قانونی با این واحدها صورت پذیرد.

عباس محمدی مدیر گروه دیده‌بان کوهستان انجمن کوه نوردان ایران نیز با اشاره به اینکه در شهری زندگی می‌کنیم که ورزش کردن در آن خطرناک است و این باید هشداری باشد برای مسئولان گفت: چندین دهه است که در مورد آلودگی هوا صحبت می‌شود ولیکن یکسری مسائل بدیهی در این خصوص نادیده گرفته می‌شود.

او با بیان اینکه بر اساس آمار حدود ۷۰ درصد آلودگی هوا مربوط به خودروها در تهران است، افزود: این شهر ظرفیت این تعداد خودرو را نداشته و تنها راهکار به نظر من محدود کردن تردد خودروها در سطح شهر است.

محمدی ادامه داد: باید وسایل حمل و نقل عمومی را توسعه و گسترش دهیم و با ممنوع و محدود کردن تردد خودروها بتوانیم شرایط را بهبود بخشیم.

سعید طهماسبیان دبیر شبکه تشکل‌های محیط زیستی و منابع طبیعی استان تهران نیز در این جلسه با بیان اینکه آلودگی هوا در تهران مردم را مسموم می‌کند اما برخی مواقع عدم هماهنگی بین بخش‌ها افکار عمومی را بیشتر مسموم می‌کند، افزود: سطح مطالبه مردم در خصوص مسائل محیط زیستی بویژه آلودگی هوا بیشتر شده و اگر پاسخگویی مطلوب نباشد دغدغه و نگرانی مردم نیز بیشتر می‌شود.

طهماسبیان ادامه داد: باید واقعیات را به مردم گفت و پاسخ بهتری به افکار عمومی داد و این موضوعات را باید با یک سیاست و استراتژی قوی‌تری دنبال کرد تا آگاهی سازی واقعی اتفاق بیافتد.

سید آرش حسینی میلانی عضو هیأت رئیسه و رئیس کمیته محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز در این نشست با اشاره به اینکه اگر ما در موضوع آلودگی هوا صرفاً به شهر تهران محدود شویم، ممکن است بقیه نقاط استان تحت تأثیر قرار گیرد، افزود: بنابراین باید نگاه سیستماتیک و همه جانبه در بحث آلودگی هوا داشته باشیم و بجز تعامل، همکاری و مدیریت یکپارچه نمی‌توانیم بر آلودگی هوا غلبه کنیم.

او با بیان اینکه موضوع دیگری که در بحث آلودگی هوا مطرح است هدف گذاری روشن و مشخص برای طرح جامع کاهش آلودگی هوا است، اظهار داشت: اگر اهداف قابل سنجش بوده و توسط دستگاه‌های مختلف قابل پیگیری باشد و در یک برنامه مشخص سالیانه در سه سطح ملی، استانی و شهری رصد شود طبیعتاً در همین ایام گرامیداشت هوای پاک می‌توان یک گزارش رسمی در خصوص وضعیت آلودگی هوا و اقدامات صورت گرفته داد.

این نشست در پایان با جمع بندی نظرات اعضا و مهمانان همچنین چند مصوبه داشت.

بر این اساس مقرر شد تا یک کمیته فنی ذیل کارگروه کاهش آلودگی هوا با مسئولیت اداره کل دفتر فنی، حمل و نقل و ترافیک استانداری تهران و با محوریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان در خصوص اجرا و بررسی میزان تحقق مواد قانون هوای پاک به صورت مستمر و هفتگی با حضور دستگاه‌های ذیربط تشکیل شود. همچنین اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان تهران مکلف شد تا نسبت به اجرای استاندارد ملی قطعات مرتبط با احتراق و یا مؤثر بر آلایندگی خودروها اقدام کند.

بر اساس این گزارش اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران نیز می‌بایست ساز و کار جلوگیری از استفاده غیرمجاز کاتالیست برای اخذ برگه معاینه فنی را تدوین کند. تکلیف شهردارهای استان بر تعویض کاتالیست خودروهای عمومی از دیگر مصوبات نشست امروز کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران بود.

کد خبر 5125004 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: آلودگی هوا شهر تهران استانداری تهران شهرداری تهران وزارت آموزش و پرورش ویروس کرونا قوه قضاییه آلودگی هوا شهر تهران کمیته امداد امام خمینی میدان میوه و تره بار آب و هوا مترو پلیس راهور گردشگری محسن حاجی میرزایی سربازی کارگروه کاهش آلودگی هوا کاهش آلودگی هوای تهران کاتالیست خودروها پروانه استاندارد استان تهران معاینه فنی محیط زیست تهران نیز اداره کل روز هوای بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۲۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد

نخستین نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت، با حضور معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری و دست‌اندرکاران این حوزه تشکیل شد.

به گزارش خبرنگار شانا، وحیدرضا زیدی‌فرد دیروز (سه‌شنبه، چهارم اردیبهشت‌) در نخستین نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت، با بیان اینکه کاربرد هوش مصنوعی در صنعت نفت امروزه به بحثی مهم در جهان بدل شده است، گفت: این فناوری به‌قدری مهم است که مقام معظم رهبری در سخنان خود در سال ۱۴۰۰ تأکید کردند ایران باید جزو ۱۰ کشور برتر جهان در حوزه هوش مصنوعی قرار گیرد.

وی ادامه داد: البته مجموعه اقدام‌های مثبت انجام‌شده در صنعت نفت و در کشور در زمینه توسعه استفاده از هوش مصنوعی، هنوز با خواسته‌های مقام معظم رهبری فاصله دارد. به نظر می‌رسد دلیل اصلی این فاصله، وجود بوروکراسی اداری و ملاحظه‌های امنیتی درباره جلوگیری از حمله‌های سایبری باشد. البته رعایت دستورعمل‌های سازمان حراست صنعت نفت و سازمان پدافند غیرعامل کشور در این زمینه نیز اهمیت بسیاری دارد.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری، توسعه هوش مصنوعی در صنعت نفت ایران را نیازمند عزم جدی مدیران و دست‌اندرکاران این صنعت دانست و افزود: برای تحقق این موضوع نیازمند نقشه‌راه واحد و عملیاتی، با درنظرگرفتن ملاحظات موجود هستیم. وزیر نفت اواخر پارسال دستور لازم برای تشکیل کارگروه راهبری به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت را ابلاغ کرد که امروز، پس از فعالیت‌های مقدماتی، شاهد تشکیل نخستین نشست این کارگروه هستیم. به نظر می‌رسد پس از این نشست به‌سرعت با هماهنگی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و دیگر نهادهای ذی‌ربط، برنامه‌های راهبری تدوین و سیاست‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی در صنعت نفت انجام شود.

زیدی‌فرد با تأکید بر استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی برای تدوین برنامه‌های راهبردی و سیاست‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی در صنعت نفت با رعایت الزامات امنیتی بیان کرد: هم‌اکنون سه اداره ‌کل‌ زیرمجموعه معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، با متولی‌گری اداره کل نظام فنی و اجرایی و ارزشیابی طرح‌ها در حال تحقیق و بررسی برای توسعه هوش مصنوعی در این صنعت هستند.

در ادامه این نشست، پرویز سنگین، مدیرکل نظام فنی و اجرایی و ارزشیابی طرح‌های وزارت نفت با اشاره به دستور وزیر نفت مبنی بر تشکیل کارگروه راهبری به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت تصریح کرد: در دو سال اخیر سه بانک اطلاعاتی در زمینه‌های مختلف همچون اعضای کارگروه راهبری، متخصصان و فعالیت‌های انجام‌شده از سوی شرکت‌های اصلی در حوزه هوش مصنوعی تهیه شده است.

برگزاری دوره‌های آموزشی صنعت نفت در حوزه هوش مصنوعی

وی از برگزاری دوره‌های آموزشی صنعت نفت در حوزه هوش مصنوعی با استفاده از استادان مطرح داخلی کشور در آینده نزدیک خبر داد و افزود: تلاش می‌شود که در این حوزه مسائل و موارد مهم ازجمله ملی‌سازی استانداردهای تخصصی بین‌المللی، مطالعه تطبیقی و بهینه‌کاوی راهبردها و نقشه‌راه شرکت‌های برتر نفت و گاز دنیا (۱۲ شرکت برتر)، احصا و تجمیع پروژه‌ها و اقدام‌های انجام‌شده و در حال اجرا از سوی شرکت‌های اصلی، اداره‌های کل ستادی و سازمان‌های تابع (نظیر پژوهشگاه صنعت نفت، پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت، ...) و امنیت سایبری نیز به‌طور کامل مدنظر قرار گیرد. انتظار می‌رود راهبرد کلان و نقشه‌راه توسعه و به‌کارگیری هوش مصنوعی با مشارکت همه ذی‌نفعان داخل و خارج از صنعت نفت تهیه و تدوین شود.

عظیم کلانتری‌ اصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت نیز در این نشست با اعلام آمادگی این مرکز علمی برای اجرای پروژه‌های هوش مصنوعی در سطح صنعت نفت در مقیاس کوچک، گفت: در حوزه هوش مصنوعی در این صنعت در ابتدای راه هستیم، ازاین‌رو باید بدون فوت وقت در این زمینه آغازبه‌کار کنیم.

وی با بیان اینکه بهتر است در صنعت نفت برای استفاده از هوش مصنوعی سراغ بخش‌های کم‌ریسک‌تر همچون منابع انسانی و بهداشت و درمان برویم و بعد آن را در بخش‌های صنعتی همچون پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها توسعه دهیم، گفت: برای اجرای بهتر این فناوری باید فرهنگ‌سازی‌های لازم میان نیروی انسانی نیز در دستور کار قرار گیرد.

براساس این گزارش، در نخستین نشست «کارگروه راهبری به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت»، نمایندگانی از امور استانداردها و ضوابط فنی معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و روباتیک، معاونت علمی، فناوری و اقتصادی دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، امور پژوهش وزارت نفت، امور فناوری وزارت نفت، مدیریت توسعه فناوری اطلاعات، امنیت و دولت هوشمند وزارت نفت، پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت، امور پژوهش و فناوری چهار شرکت اصلی تابعه وزارت نفت، اداره فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، مرکز رصد شرکت ملی نفت ایران و سازمان حراست، به بیان دیدگاه‌ها و چالش‌های موجود در بحث توسعه هوش مصنوعی در صنعت نفت پرداختند.

دیگر خبرها

  • دومین نشست کارگروه ملی امام رضا (ع) برگزار شد
  • دومین نشست کارگروه ملی امام رضا(ع) برگزار شد
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد
  • نخستین نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در خنک ترین روز بهاری | نقشه میزان آلاینده ها در هر منطقه را ببینید
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • با تغییر رژیم غذایی خود زمین را نجات دهید
  • کیفیت هوای تهران در شرایط قابل قبول قرار دارد
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق