Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، عیسی کلانتری رییس سازمان محیط زیست در آیین رونمایی از برنامه جامع اقدام ملی کاهش آلودگی هوا با اشاره به اینکه ۳۰۰ روز از سال می‌گذرد و ۱۰۷ روز سال آلوده بوده که یک سوم روزهای سال بوده است. خوشبختانه امسال گردوغبار داخلی نداشته‌ایم، در حالی که گردوغبار با منشاء خارجی همچنان باقی است و آلاینده‌ها موجود انسانی و طبیعی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: استفاده از پتانسیل دانشگاه‌های کشور هنوز کافی نیست و پتانسیل فراوانی باقی است.

کلانتری گفت: دانشگاه‌های کشور باید سعی کنند حقوق شهروندان پایمال نشود، هوای سالم، آب سالم و استفاده درست و بهینه از انرژی از حقوق شهروندی است.

وی افزود: در بخش مهندسی کشور پتانسیل خوبی دارد و این مسائل دانشگاه‌ها را بهتر می‌توانند حل کنند.

رییس سازمان محیط زیست گفت: در مساله دریاچه ارومیه مشاورین امکان حل آن را نداشتند و نگاهشان محدود بود. اما دانشگاه‌ها مشکل دریاچه ارومیه را با محوریت دانشگاه شریف پیش بردند. اما دولت تصمیم گرفت با ۱۴ دانشگاه برنامه احیا را ارایه کند و امروز می‌بینید، روند احیا شروع شده و تا پایان سال عملیات سخت افزاری تمام می‌شود.

وی افزود: در مساله آلودگی هوا هم دانشگاه‌ها می‌توانند برنامه ریزی درستی داشته باشند. ما باید شرایط کشور را در نظر بگیریم واقعیت این است که اگر قانون هوای پاک اجرایی شود ۷۰ درصد اقتصاد تعطیل می‌شود.

کلانتری علت آلایندگی ۹۹ درصد کلانشهرها را انسان محور دانست و گفت: نمی‌توانیم بگوییم ۳ میلیون موتور سوار کاربراتوری وارد شهر نشوند یا اینکه برق نداشته باشیم.

وی با بیان اینکه تحریم‌ها یکی از عوامل این شرایط بوده است و نتوانستیم خودروهایمان را جایگزین کنیم و اصل آلاینده‌ها مربوط به موتورهای گازوییل سوز و صنایع مازوت سوز است، گفت: قرار بود ۷۰ هزار کامیون جایگزین کامیون‌های فرسوده شود و ۶ هزار اتوبوس هم جایگزین اتوبوس‌های فرسوده شود، اما چون درآمد ارزی نداشتیم نتوانستیم.

رییس سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه یک میلیارد دلار پول اتوبوس را نداشتیم و تولید داخلی هم نداشته‌ایم اطهار داشت: خوشبختانه در بخش سوخت بنزین و گازوئیل وضعیت مناسبی داشتیم و تقریباً استاندارد هستند اما سوخت نیروگاه‌ها فرق می‌کند و آن دیوانه‌ای که ما را تحریم کرد باعث شد دولت نتواند به وظایفش عمل کند.

کلانتری اظهار داشت نمی‌خواهیم دشمن را بزرگ کنیم اما ضرباتش را زد و درآمدهای ارزی کشور محدود شد و ناوگان حمل و نقل و صنعت ماند حتی اتوبوس هم نتوانستیم بیاوریم.

وی گفت: پول‌های ما در کره جنوبی، ترکیه و هند بلوکه شده و بخش عمده مشکل هوا هم ارزی است و سیاست‌های خارجی اثراتش را در هوای پاک به ما نشان می‌دهد.

کلانتری ابراز داشت: وقتی ۳ میلیون موتورسیکلت مستهلک کاربراتوری در تهران است چند برابر خودرو آلودگی ایجاد می‌کند. و ما آن‌را کوچک تلقی می‌کنیم و فکر می‌کنیم سیاست خارجی با داخلی ارتباطی ندارند.

رییس سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه نمی‌توانیم تکنولوژی وارد کنیم، اظهار داشت: ۴ سال است همه امکانات داخلی برای جفت گیری یوز پلنگ به کار گرفتیم اما موفق نشدیم چون تحقیق نشده و در حفظ حیات وحش و حفظ منابع ژنتیکی با کمبود مواجهیم.

وی ادامه داد: صندوق محیط زیست صد درصد هزینه‌های این بخش را می‌دهد اما در بخش شناسایی ضعیف هستیم. دانشگاه‌ها باید کمک کنند و اگر بخواهم خودروی آلاینده نداشته باشم با این روند تحقیقاتی تا ۱۰ سال زمان می‌برد که بخشی از آن ناشی از تحریم است.

کلانتری با تاکید بر اینکه شدت تخریب محیط زیست در کشور ما را بالا است، ابراز داشت: حداقل ۴۰۰ هزار کامیون سنگین باید اسقاط شود، ما در برخی جاها ضعف علمی داریم مثل حیات وحش. هرچقدر در مهندسی پیش رفته‌ایم در بیولوژیکی ضعیف است، درحالیکه مشکل اعتباری نداریم و اگر در هوای پاک سایه گذاری نشود، فایده ندارد.

در حال تکمیل

کد خبر 5125513 سمیرا خباز

منبع: مهر

کلیدواژه: هیئت دولت حقوق شهروندی عیسی کلانتری شهرداری تهران ویروس کرونا شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش آلودگی هوا شهر تهران قوه قضاییه شهرداری وضعیت معابر شورای شهر کمیته امداد امام خمینی میدان میوه و تره بار آب و هوا تذکر به شهردار تهران رییس سازمان محیط زیست دانشگاه ها هوای پاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۹۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند

بهروز محبی نجم‌آبادی درباره شرایط اقتصادی کشور و اصلاح سیاست‌های ارزی دولت اظهار کرد: در کشور در حوزه ارزی نیاز‌های کاذب و واقعی داریم و دولت باید تمرکز خود را بر نیاز‌های واقعی بگذارد و اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره نزند. ما باید با تهاتر و استفاده از سایر ارز‌های کشور‌هایی که از نظر راهبردی با ما ارتباط دارند و سایر شیوه‌هایی که داریم تلاش کنیم نیاز واقعی به ارز را کاهش دهیم.

وی ادامه داد:با صادرات ویژه و تولید صادرات محور تلاش کنیم که ارز آوری را در کشور به صورت جدی پیگیری کنیم و اگر این اتفاق عملی شود، قطعا نیاز واقعی به ارز کاهش پیدا می‌کند و ما می‌توانیم به راحتی پاسخگوی نیاز‌های کشور باشیم.  

منتخب مردم سبزوار برای مجلس دوازدهم افزود: تا زمانی که نگاه سرمایه‌ای به ارز داشته باشیم و افراد ارز را مانند یک کالا مبادله کنند و عرضه و تقاضا تعیین تکلیف کنند همین مشکلات وجود خواهد داشت؛ بنابراین مسئولان ما باید بدانند که در بحث ارز باید تلاش کنیم قانون مالیات بر عایدی سرمایه را به نتیجه برسانیم. در این زمینه  شورای نگهبان می‌تواند کمک کند که در همین مجلس این موضوع را به نتیجه برسانیم.

محبی تاکید کرد: قانون مالیات بر عایدی سرمایه مشکلات ما را حل خواهد کرد. این قانون باعث می‌شود که نقدینکی به جای آن که به سمت سوداگری ارز رود به سمت تولید برود. تا زمانی که تولید در کشور به صورت جدی سود آوری برای مردم نداشته باشد قطعا رفتن به سمت دلالی ارز و سایر مشکلات در این حوزه وجود خواهد داشت و این‌ها همه ما را دچار مشکل خواهد کرد  و اقتصاد و شاخص‌های اقتصادی ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • جایزه ملی محیط زیست برای دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان
  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است
  • برخورد قضایی با کشاورزانی که بقایای محصولات را می‌سوزانند
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند
  • تعطیلی پنج‌شنبه این بالا را بر سر اقتصاد کشور می‌آورد