Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی با حضور در شبکه افق، در خصوص مذاکره با مسئولان کره جنوبی در خصوص آزادسازی منابع بلوکه شده ایران گفت: اراده سیاسی در مسئولان کشور کره جنوبی برای حل این موضوع نیست، اما این بار قول داده تا با دست پر بگردند و این قول است که قائم مقام وزارت امور خارجه این کشور ارایه داده است؛ اما کره درخواست ارایه برخی اقلام از جمله تست کرونا و آمبولانس را به ایران داده است؛ در حالی که به هر حال ۷ میلیارد دلار از این منابع در کره جنوبی بلوکه بوده و این کشور باید بلوکه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کره جنوبی اراده ای برای آزادسازی هفت میلیارد دلار پول بلوکه شده ایران ندارد

وی افزود: کره جنوبی باید منابع ایران را از طریق آمریکا بپردازد که مشکل هم همینجا است اما اراده‌ای هم از سوی این کشور وجود ندارد.

همتی با بیان اینکه دولت همواره اقتدار خود را از مردم گرفته است، گفت: ما از نظر مردمی و توان نظامی یا حتی توان مذاکره اقتدار داریم و واقعیت این است که تحریم‌هایی که این بار رخ داده، بسیار بی سابقه بوده و همه جهان را علیه ایران بسیج کرده است؛ اما به هر حال این افتخار ایران است که روی پای خود ایستاد؛ اما فشارها به سمت شرایط مثبت برای ایران در حال حرکت است و تحریم‌ها اثرگذار نبوده است.

وی در خصوص درآمدهای حاصل از صادرات برق و گاز ایران به عراق خاطرنشان کرد: این کشور نیز اراده سیاسی ندارد؛ چراکه درآمدهای نفتی عراق به نحوی طراحی شده که درآمدها باید از واشنگتن باید سهم کویت را کم کرده و به حساب بانک مرکزی عراق واریز شود؛ اما تحریم‌ها دست عراق را بسته است؛ اما راهکارهایی که عراق ارایه داده با اجازه آمریکا بوده است؛ البته ما هم از این پول‌ها برای کالاهای اساسی استفاده کرده ایم.

پشت همه منابع بلوکه شده ایران آمریکا بود

همتی گفت: پشت همه این منابع بلوکه شده و عدم آزادسازی آن، دست های امریکا است؛ اما به هر حال ما باید تلاش کنیم و نمی توانیم بنشینیم؛ اما به هر حال ما با نخست وزیر هم مذاکره کرده ایم و تی بی آی هم به این دلیل انتخاب شد که این بانک، بانک تجاری ارزی دولت عراق است و به ناچار باید آن را به عنوان بانک عامل می پذیرفتیم.

وی در خصوص نقش بایدن در روابط با ایران گفت: ترامپ آمده بود برای سرنگونی و تعدیل نظام سیاسی ایران و بنابراین نحوه برخورد و تعامل او با محور تغییر سیاسی و فروپاشی بود؛ اما امروز روز شکست آنها برای فشار حداکثری بر ایران بود و پایان عمر ترامپ به معنای پیروزی ایران است چراکه من می دانم که ترامپ چه بر سر اقتصاد ایران آورد.

همتی گفت: ترامپ تلاش می کرد تا با حداکثر تورم به سمت ابرتورم و فروپاشی اقتصادی ایران برود؛ در حالیکه ابرتورم باید ماهانه رقم های بزرگی را به تورم اضافه کند که قابل کنترل نباشد؛ اما خوشبختانه در این حوزه آنها موفق نشده اند و علت اصلی آن اراده مردم و مقام معظم رهبری است.

ارزپاشی نکردیم

وی گفت: در دو سال قبل میانگین درآمد نفتی ما به زیر ۲۰ میلیارد دلار رسید، در حالیکه در سالهای گذشته سالانه ما بالای ۴۰ میلیارد دلار درآمد ارزی حاصل از فروش نفت داشتیم که البته این ۲۰ میلیارد دلار نیز در عراق و سایر کشورها بلوکه شد؛ اما سیاست ما در سال ۹۷ به بعد، این بود که ارزپاشی نکرده و اجازه دهیم که نرخ ارز در بازار تعیین شده و ما قدرت تامین نیازهای اساسی کشور را داشته باشیم و این استراتژی اصلی ما بود.

همتی ادامه داد: ما قدرت خود در تامین دارو و کالاهای اساسی را نباید جایگزین ارزپاشی در بازار می‌کردیم، در حالیکه تا به امروز در سال جاری نزدیک به ۸ میلیارد دلار ارز به کمک صادرکنندگان برای کالاهای اساسی و مواد اولیه و دارو تزریق کردیم و اکنون اداره اقتصاد کشور بدون نفت است که این با بستن نفتکش‌ها و بیمه‌ها و منابع ارزی خارج از کشور، کار مهمی بود که ما برای آن برنامه ریزی کردیم؛ البته فشار بر روی مردم بسیار زیاد بود.

اگر ارزپاشی می‌کردیم تورم ۱۲۰ درصد و نرخ دلار ۵۰ هزار تومان بود

وی اظهار داشت: برخی سال ۹۷ پیش بینی کرده بودند که نرخ دلار به ۵۰ هزار تومان برسد؛ ضمن اینکه اگر ما برنامه های جلوگیری از ارزپاشی را اجرا نمی کردیم، قیمت دلار به حدوود ۵۰ هزار تومان و تورم به بالای ۱۲۰ درصد می رسید؛ در حالیکه کرونا، تحریم و سایر فشارها، شوک در درآمدهای ارزی و قیمت ارز ایجاد کرد.

رئیس کل بانک مرکزی از تزریق ۷۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی برای اجرای مصوبات ستاد ملی کرونا خبر داد و گفت: این جهش نقدینگی را ایجاد کرد؛ بنابراین شوکی که ارز ایجاد کرد به همین دلیل بود این در حالی است که صادرات نفتی در شش ماهه ابتدای سال به شدت کاهش یافته بود که البته الان هم درآمدها بالا نیست؛ اما اکنون مسیری را طی می کنیم که درآمدهای ارزی بیشتر شده است و من مطمئن هستم که فشار بر مردم کمتر می شود.

نباید اقتصاد را شرطی کرد

وی تاکید کرد: نباید اقتصاد را شرطی کرد؛ این در حالی است که اقتصاد را نباید معطل این دولت و آن دولت کرد؛ پس ما در هدایت اقتصاد ملی موفق بودیم، البته تحولات خوبی هم رخ داد و رشد اقتصادی مثبت شد که ما این روند را ادامه می‌دهیم؛ اگر بایدن و تیمش در مورد خواسته های ایران، همراهی کردند بهتر است؛ پس جامعه هم این را درک می کند؛ اما به هر حال ترامپ شر بزرگی بود که از سر ایران رفع شد و مردم هم این را می دانند.

همتی ادامه داد: در حوزه اقتصاد مقاومتی کارهای خوبی انجام شده؛ اما به هر حال اثر تورمی مسکن مهر را نباید فراموش کرد؛ اگرچه جنبه مثبت را هم باید دید. البته باید به بحث پایه پولی و تورم مهم است که باید به آن پرداخته شود.

وی افزود: بانک مرکزی مهمترین کار را در اقتصاد مقاومتی انجام داده که همه مردم باید نسبت به آن اطلاع داشته باشند؛ اما در این شرایط بسیار سخت و بی سابقه ترین تحریم، یک روز در کشور کمبودی وجود نداشت؛ البته ممکن است برخی از کالاها ممکن است که در یک روز با مشکل توزیع مواجه شود؛ اما همواره کالا در کشور بوده است؛ پس خط مقدم اقتصاد مقاومتی بانک مرکزی بود.

دولت باید همه ارزهای خود را به بانک مرکزی بفروشد

همتی گفت: بانک مرکزی ذخایر ارزی داشته است؛ البته ما هنوز هم ارز را از دولت ۴۲۰۰ می خریم و دولت طبق قانون همه ارزهای خود را به بانک مرکزی می فروشد؛ اما وقتی که درآمدهای ارزی کم شد؛ ما از ارزهای قبلی ذخیره شده خود استفاده کردیم؛ البته سال قبل ۱۲ درصد از منابع صندوق که ۵ میلیارد دلار بود، به ارز نیمایی تسعیر کردند که من شخصا مخالف بودم که این خود، ۵۰ تا ۶۰ هزار میلیارد تومان پایه پولی را بالا برد و این تاثیر خود را گذاشت.

وی اظهار داشت: ما امسال فقط یک میلیارد یورو برای کرونا با اجازه مقام معظم رهبری ارز دریافت کردیم از صندوق توسعه ملی که آن را تبدیل به ریال کردیم.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه ما نرخ سود بانکی را تا سقف ۲۰ درصد کنترل کردیم؛ گفت: در برخی روزها سقف نرخ بالاتر رفت؛ اما باز هم برگشت.

۲ میلیارد دلار داشته باشم، ۴۰هزار میلیارد تومان از پایه پولی را جمع می کنم

وی با تاکید بر اینکه نقدینگی در دوره من رشد جدی نداشته است، گفت: رشد نقدینگی مهم است؛ حجم نقدینگی مهم نیست که میانگین ۲۰ سال گذشته ۲۷.۹ درصد بوده و در سال ۹۸ که بدترین فشارها وارد شد به ۳۰.۵ درصد رسید که کمتر از ۳ واحد درصد بالا رفت. در این شرایط که همه دستهای ما را بسته بودند و همه امکانات را به روی ما بسته بودند و ما نتوانستیم ارزهای خود را بفروشیم و تسلیم شویم؛ اما امیدواریم با آزادسازی منابع بلوکه شده وضعیت بهبود یابد؛ این در حالی است که اگر دو میلیارد دلار از این پولها می توان ۴۰ هزار میلیارد تومان از پایه پولی را با فروش ارزها جمع کرد. البته برخی از منابع مثل کرونا را بانک مرکزی نمی تواند پرداخت کند.

منبع: خبرآنلاین

منبع: آفتاب

کلیدواژه: بانک مرکزی همتی بورس قیمت ارز هزار میلیارد تومان رئیس کل بانک مرکزی منابع بلوکه شده ۵۰ هزار تومان اما به هر حال میلیارد دلار کره جنوبی پایه پولی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۳۷۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایگزین اسکناس کیلویی

خبرساز شدن تصویری از یک گردشگر روس با کیسه‌ای پر از دسته‌های اسکناس ریال، بار دیگر جای خالی اسکناس درشت در اقتصاد ایران را به سیاستگذار یادآوری کرد.

به گزارش دنیای اقتصاد، البته باید توجه کرد این موضوع منافاتی با ضرورت مهار تورم به‌عنوان یک اولویت برای سیاستگذار ندارد، اما به نظر می‌رسد با کاهش ارزش ریال، انتشار اسکناس‌های جدید که قابلیت پوشش معاملات را داشته باشد، یک ضرورت محسوب می‌شود. از سوی دیگر می‌توان با اطلاع‌رسانی بیشتر، استفاده از کارت‌های اعتباری مخصوص گردشگران را هم رواج داد.

تصویر یک گردشگر روس با کیسه‌ای پر از اسکناس ریال بار دیگر افت ارزش ریال و جای خالی اسکناس‌های درشت را در اقتصاد ایران یادآور شد. پیش از این نیز نسبت به اثری که این موضوع بر وجهه بین‌المللی کشور خواهد داشت، اشاره کرده بودیم. حال بار دیگر ضرورت چاپ اسکناس‌های جدید در اقتصاد ایران مطرح می‌شود.

طی روز‌های گذشته تصویری در شبکه‌های اجتماعی با عنوان «تصویری غم‌انگیز از ارزش سقوط پول ایران» دست‌به دست شد. این تصویر گردشگر روسی را نشان می‌دهد که ۳۰۰ دلار را به ریال ایران تبدیل کرد و به‌دلیل حجم بالای این اسکناس‌ها آن‌ها را با کیسه پلاستیکی حمل می‌کرد. در کنار مساله افزایش تورم و کاهش ارزش پول ملی، یکی از نکاتی که پس از انتشار این خبر باید به آن توجه کرد، جای خالی اسکناس‌های درشت در اقتصاد ایران است. همان‌طور که «دنیای‌اقتصاد» پیش از این نیز در گزارش‌هایی به این موضوع پرداخته بود سال‌ها است که پس از انتشار اسکناس ایران چک یک‌میلیون ریالی اسکناس بزرگ‌تری در اقتصاد ایران چاپ نشده است.

این در حالی است که با افزایش تورم قدرت خرید این اسکناس به‌شدت کاهش یافته است. در چنین شرایطی به نظر می‌رسد زمان آن رسیده باشد که سیاستگذار پولی دست به انتشار اسکناس‌های درشت‌تری برای سهولت مبادلات افراد بزند. البته پیش از این اخباری منتشر شده بود که خبر از برنامه بانک‌مرکزی برای چاپ ایران‌چک‌های ۵۰۰ هزار تومانی می‌داد. خبری که البته پیگیری‌ها نشان داد صحت ندارد و پس از آن نیز بانک مرکزی در اطلاعیه به‌طور رسمی خبر داد برنامه‌ای برای چاپ اسکناس‌های درشت‌تر ندارد. البته مشخص نیست سیاستگذار پولی به چه دلیل فعلا قصد ندارد در این راستا اقدامی انجام دهد.

نکته دیگری که پیشتر به آن اشاره کرده بودیم، اثری است که این موضوع می‌تواند بر وجهه اقتصاد کشور در مقابل گردشگران داشته باشد. موضوعی که در جریان انتشار تصویر مذکور شاهد آن بودیم؛ بنابراین یکی از دلایلی که با استناد آن می‌توان به لزوم چاپ اسکناس‌های درشت‌تر در اقتصاد ایران اشاره کرد، همین مساله است.

نقش پررنگ کارت‌های گردشگری

البته اگر عوامل دیگر را کنار بگذاریم و بخواهیم تمرکز خود را بر مساله گردشگران خارجی بگذاریم، یکی دیگر از نکاتی که به نظر می‌‎رسد در این زمینه مغفول مانده، فراهم کردن سازوکاری برای استفاده گردشگران از کارت‌های اعتباری است. هر چند به‌دلیل تحریم‌ها امکان استفاده گردشگران از کارت‌های اعتباری سایر کشور‌ها وجود ندارد، اما بانک‌های کشور امکان استفاده از کارت‌هایی را برای گردشگران خارجی فراهم کردند.

این کارت‌ها قابلیت شارژ دارند و گردشگران می‌توانند در لحظه آن را شارژ کنند. همچنین این امکان وجود دارد که در پایان سفر، باقی‌مانده کارت را دریافت کرده و آن را به ارز کشور خود تبدیل کنند. با این حال به نظر می‌رسد به‌دلیل عدم اطلاع‌رسانی کافی برای گردشگران خارجی چندان از این قابلیت استفاده نمی‌کنند. یکی دیگر از مسائلی که ضرورت چاپ اسکناس درشت را پررنگ می‌سازد، به صرفه کردن چاپ اسکناس برای بانک مرکزی است. در شرایط فعلی بانک‌مرکزی می‌گوید هزینه چاپ اسکناس‌ها از ارزش آن‌ها بیشتر است؛ در نتیجه برای این نهاد اقدامی به صرفه نیست. حال اینکه با چاپ اسکناس‎های درشت‎تر می‌توان این مساله را برای بانک مرکزی برطرف کرد.

پوچ بودن ادعای تورمی

یکی از نکاتی که منتقدان چاپ اسکناس درشت‎‌تر در اقتصاد به آن اشاره می‌کنند، اثر تورمی آن است. این در حالی است که این امر یک موضوع فنی است و هیچ اثری بر متغیر‌های پولی و تورم ندارد. از سوی دیگر بسیاری از اقتصاد‌های پیشرفته که اسکناس‌های درشتی در آن‌ها مبادله می‌شود، تورم‌های پایینی دارند؛ بنابراین نمی‌توان گفت این اقدام می‌تواند به رشد تورم منجر شود.

به‌عبارت دیگر، آنچه می‌تواند روند تورمی فعلی را مهار کند، توجه به بی‌انضباطی مالی و بودجه‌ای دولت، کاهش هزینه‌ها و به‌طور کلی مقابله با کسری‌بودجه است. همچنین باید توجه کرد که پیشنهاد چاپ اسکناس‌های درشت‎‌تر به معنی بی‌توجهی به لزوم رفع معضل تورم نیست و لازم است سیاستگذار در کنار این اقدامات تکمیلی توجه کافی به اجرای سیاست‌های ضدتورمی داشته باشد.

دیگر خبرها

  • هزینه‌ ساخت برج ایفل را مردم کدام کشور پرداختند؟
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • جایگزین اسکناس کیلویی
  • شما یا نمیدانید یا میخواهید که ندانید!
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • منتظر طلای ۳۰۰۰ دلاری باشیم؟
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا/ قیمت طلا ممکن است از این عدد فراتر رود
  • جهان منتظر طلای ۳۰۰۰ دلاری باشد؟
  • روزگار سپری شده اسکناس ایرانی