Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@11:36:20 GMT

فضای مجازی؛سیاه،سفید،خاکستری!؟

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۳۹۰۷۰

فضای مجازی؛سیاه،سفید،خاکستری!؟

ایسنا/مازندران اولین و بدیهی ترین کارکرد فضای مجازی را می توان در موضوعات اجتماعی و تغییراتی که در رفتارهای عموم مردم ( چه مثبت و چه منفی) ایجاد می کند مشاهده کرد؛امروز پیام رسان ها جایگاه رسانه های گروهی از قبیل رادیو و تلویزیون را پشت سر گذاشته اند و هر خبر و رویدادی با سرعت بسیار بالا و در کسری از ثانیه در شبکه های اجتماعی در مرئی و منظر همگان قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عده ای عقیده دارند که شبکه های اجتماعی با انتشار اخبار مرتبط با جرم ها و جنایت ها، به ترویج این اعمال کمک و نقش یک موسسه آموزشی بزرگ در تدریس خشونت و جنایت را بازی می کنند؛ در مقابل برخی هم معتقدند که انتشار اخبار بزه های اجتماعی، اطلاع رسانی در امتداد افزایش آگاهی عمومی در جهت پیشگیری از ارتکاب و یا قرار گرفتن در معرض جرائم است و به مخاطبان، شناخت جامعی از عواقب و مضرات جرم را گوشزد کرده و در نتیجه، انگیزه ارتکاب جرم را کاهش می دهد. واقعیت اما این است که مسائل اجتماعی به این سادگی قابل تحلیل نیست، چراکه هزار نکته باریک تر ز مو اینجاست.

مجید غفاری عضو هیئت علمی گروه روان شناسی دانشگاه مازندران در گفت وگو با ایسنا مازندران اظهار کرد: فضای مجازی یک شهر بزرگ و شلوغ که خیلی قانون مند و هنجار پذیر نیست اما به این معنی نیست که شهر وحشتناک و خطرناکی است.

وی تصریح کرد: می توان از این شهرشلوغ  بسیارآموخت و از طرفی هم می توان بسیار آسیب دید و لزومی ندارد از این شهر بترسیم اما باید واقعیت های حضور و وجود خومان را در این شهر بپذیریم تا با آرامش به فکر چاره جویی و مواجهه سازگارانه و هوشمندانه و واقع بینانه با این شهر باشیم.

عضو هیئت علمی گروه روان شناسی دانشگاه مازندران در تعریف از خانواده سالم گفت: خانواده ای که درآن همدلی ، مشارکت عاطفی، وجود فضای امن عاطفی و روانی،حمایت از خانواده ،پاسخگویی و توجه به همدیگر مورد اهمیت قرار دارد.

غفاری خاطرنشان کرد: در خانواده ای که به استقلال اعضای خود هم اعتنا می کند باید علاوه بر فضای عاطفی امن در این خانواده گفت و شنود نیز اتفاق می افتد که اساس آن بر تبادل منصفانه و ایجاد عدالت و رضایت دو طرفه و همین طور رضایت در مجموع واحد تک تک اعضای آن باشد.

این روانشناس اهمیت به تفاوت های فردی را یکی دیگر از ویژگی های خانواده سالم دانست و افزود: مراحل رشد و نیازهای رشدی و روانشناختی برای از تک تک اعضا در دوره رشدی دیده و در مورد آن ها صحبت می شود.

عضوهیئت علمی گروه روان شناسی دانشگاه مازندران با بیان اینکه یک خانواده سالم مدیریت با ثباتی دارد،یادآورشد: وجودعدالت بین زن و شوهرکه یک خانواده را تشکیل می دهند و یک تیم منسجم و هماهنگ که اگر اختلاف نظری هم بین آن ها باشد با گفت وگو و راه حل های عالمانه بر طرف می شود، خود یک الگو مناسبی برای فرزندان است و فضای باز را در خانواده برای اینکه پرسش گری اتفاق بیفتد ایجاد می کند.

وی با اشاره به اینکه در یک خانواده سالم سلسسه مراتب قدرت وجود دارد، در ادامه گفت: قدرت به معنی یک ساختار سالم و مشخص که پدر و مادر به عنوان مدیران خانواده در جایگاه والا از نظر قدرت و مدیریت قرار دارند تا فرزندان نتوانند بین پدر و مادر نفوذ کنند؛ بنابراین یک خانواده سالم ثباتش را از دل تغییرو مشورت و گفت وگو و مشاوره به دست می آورد و یک سیستم بسته نسیت بلکه یک سیستم باز و پذیرا است چون در خانواده امنیت وانسجام وجود دارد.

غفاری افزود: در یک خانواده سالم به دلیل وجود حرمت نفس درآن، احساس اضطراب و گناه بسیار پایین است.

این روانشناس با بیان اینکه یک خانواده سالم جلسات هم اندیشی دارد، گفت: فضای مجازی یکی از موضوعاتی که می تواند موضوع جلسات خانواده قرارگیردکه پدر و مادرها و فرزندان در خصوص تجارب خود گفت و گو کنند.

عضوهیئت علمی گروه روان شناسی دانشگاه مازندران ادامه داد: معمولا پدرو مادربه اینکه فرزندشان چه صفحات و افرادی را دنبال می کنند و چه الگو های اجتماعی و فلسفی و سیاسی و اقتصادی و مذهبی و معنوی را برای خود درنظر گرفتند درباره آن ها صحبت می کنند .

وی اضافه کرد: پدر و مادر در یک خانواده سالم تلاش می کنند تا علاوه برآشنایی بیشتر این شهر،خود را به روز کنند و اگرنتوانستند فرزندان خود را با مشاورانی آشنا می کنند تا مواجهه سالمی با فضای مجازی انجام شود.

غفاری بیان کرد: پدرو مادربا نفوذ کلام می توانند یک مدیریت سالم داشته باشند و در چنین خانواده ای فضای مجازی تاثیرات بسیار مثبتی داردچراکه می تواند کانون مباحث فلسفی ، سیاسی، فرهنگی و بسیاری از تابوها و محدوده های ممنوعه متناسب با فهم بچه ها و حتی مسائل جنسی و بسیاری از مدها و الگوهای اجتماعی متفاوت مد نظر قرار گیرد.

این روانشناس با تاکید بر اینکه فضای مجازی می تواند یک چالش باشد،افزود: اما این چالش در یک خانواده سالم  می تواند به یک فرصت تبدیل و درخانواده ای  دیگر به یک تهدید تبدیل شود.

وی با اشاره به اینکه آموزش اخلاق متناسب با فضای مجازی باید مورد توجه قرار بگیرید،یادآورشد: باید در خانواده گفت وگوصورت گیرد به طور مثال، فضای مجازی که بسیار قانون مند نیست و و مرز مشخصی ندارد مسئله حریم خصوصی در این فضا چگونه است و این یک بهانه و فرصتی  بوده  که با بچه ها گفت وگوشود وآموزش های لازم را هم خودمان ببینیم و به بچه هم بدهیم .

عضوهیئت علمی گروه روان شناسی دانشگاه مازندران گفت: پدرو مادر می توانند با فرزندان صحبت کنند که چه افرادی را در فضای مجازی دنبال کنند.

غفاری بیان کرد: فضای مجازی در یک خانواده سالم ،فرصت آموزش و پرورش را فراهم می کند و لزومی به نگرانی نیست اما اگر فضای خانواده بسته باشد با وجود تحکم و بی تفاوتی درآن عدالت محوری وجود نداشته باشد می توان گفت فضای مجازی  تاثیرات مخربی را برای ان خانواده و فرزندان به همراه دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی فضای مجازی یک خانواده سالم خانواده ای فضای مجازی پدر و مادر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۳۹۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان‌های برتر اجرای پویش ستاره‌های زمین معرفی شدند

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه یازدهمین همایش سراسری مسؤولان جوامع فرهنگی قرآنی عصر که امروز در سالن غدیر مجتمع یاوران مهدی شهر مقدس قم با معرفی و تقدیر از نفرات برتر پویش ستاره‌های زمین برگزار شد.

در بخش همایش ستاره‌های زمین و فضای مجازی آقای نصری از استان کرمان، در بخش ستاره ساز و فضای مجازی آقای میراحمدی از استان چهارمحال‌وبختیاری با کشف ۶۰۰ مربی ستاره ساز و در بخش سرکشی از جلسات خانگی آقای قادری از استان یزد حائز رتبه برتر شدند.

همچنین در شاخص میز معرفی پویش ستاره‌های زمین و سرکشی از جلسات خانگی آقای جهان‌آرا از استان همدان، در شاخص تبلیغات محیطی حجت‌الاسلام دهقان‌دار از استان البرز و در شاخص برگزاری نمایشگاه ستاره‌های زمین آقای روزبه از استان فارس رتبه‌های برتر را کسب کردند.

کد خبر 6089236 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • پلیس علیه تبلیغ‌کنندگان سلاح در فضای مجازی
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید
  • استان‌های برتر اجرای پویش ستاره‌های زمین معرفی شدند
  • سوژه جدید فضای مجازی؛ اشک‌های سردار رادان در قم بعد از یک شعار! | فیلم
  • معرفی متخلفان فضای مجازی در قم به مراجع قضایی
  • فضای مجازی باید باعث افزایش انسجام جامعه شود
  • علی ربیعی: تعطیلی روز شنبه توطئه نیست /بستن فضای مجازی چه خاصیتی دارد؟ وقتی خودتان هم در شبکه های مجازی هستید و تیک آبی و خاکستری می گیرید
  • چرا نباید نگران نسل Z بود؟
  • اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی