Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیره پورملائی دقایقی قبل در نشست خبری آنلاین با خبرنگاران استان یزد که به مناسبت روز هوای پاک برگزار شد از راه اندازی مجهزترین مرکز پایش زیست محیطی کشور در آینده ای نزدیک در استان خبر داد و گفت: این مرکز در آینده ای نزدیک به بهره برداری خواهد رسید.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد در ادامه با بیان این مطلب که یزد یکی از استان های صنعتی و معدنی کشور به حساب می آید که مبتلا به آلودگی هواست ابراز داشت: اردکان، میبد، اشکذر و یزد که در پهنه دشت اردکان واقع شده اند بیشترین میزان آلودگی هوا را به علت بارگذاری بیش از حد صنایع مختلف، وجود محور مواصلاتی حمل و نقل و تردد ناوگان حمل و نقل فرسوده در این مسیر دارا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه منشا الودگی هوا به دو گونه طبیعی و مصنوعی تقسیم بندی می شود اظهار داشت: آلودگی طبیعی ناشی از کانون ریزگردها و وزش باد غالب به وجود می آید و الودگی های مصنوعی نیز به دلایلی که بدان اشاره شد به وجود می آیند.
پورملائی در خصوص اقدامات دستگاه ها متبوعش در زمینه کاهش میزان آلودگی هوای استان هم گفت: براساس قانون هوای پاک ۱۷ دستگاه باید در این زمینه فعالیت کنند و قطعا اگر مشارکت آنان نباشد نمی توان در این زمینه توفیقی کسب کرد برای مثال تکالیفی برای وزارت کشور در زمینه نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی فرسوده، وزارت نیرو در زمینه استفاده از انرژی های تجدید پذیر و وزارت نفت در خصوص استفاده از منابع سوخت مشخص شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ادامه داد: همچنین در دوسال گذشته اجازه صدور مجوز برای صنایع آلاینده نظیر کاشی و فولاد در محور دشت یزد- اردکان داده نشده و صنایعی هم که به وجود آمدند از گذشته دارای مجوز بودند بنابراین تلاش کردیم تا با چنین اقداماتی از افزایش آلودگی هوا در این محور جلوگیری کنیم.
این مقام مسئول در بخش دیگری ازسخنانش از تامین اعتبار برای اجرای طرح سیاهه انتشار آلاینده های استان خبر داد و اظهار داشت: با اجرای این طرح میزان آلایندگی هر بخش اعم از خانگی،حمل و نقل، صنایع و ... همچنین سهم دستگاه های مرتبط مشخص می شود.
پورملائی در خصوص اقدامات نظارتی، اصلاحی و آمایشی محیط زیست استان هم اظهار داشت: علی رغم محدودیت هایی که در حوزه منابع انسانی وجود دارد اقدامات ارزشمندی در این زمینه صورت گرفته و با افزایش پایش های شبانه روزی با رشد سه برابری شناسایی صنایع آلاینده روبرو بودیم ضمن اینکه بر اساس ماده ۱۱ و ۱۲ قانون هوای پاک کارگروه مربوطه تشکیل و بر اساس آن اقدامات اصلاحی صنایع از جمله ۳۳ درصد صنایع کاشی و سرامیک و ۹ مورد از صنایع فولادی انجام و منجر به کنترل و اصلاح سیستم معیوب آن ها شد.
وی در ادامه با بیان اینکه اگر صنایع به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند شاهد کاهش میزان آلایندگی خواهیم بود گفت: در سال جاری تاکنون ۱۶۲ واحد آلاینده شناسایی و برای ۴۸۶ واحد صنعتی اخطار صادر شده همچنین دو واحد نیز به علت بی توجهی به اخطارها، پلمپ شدند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با اشاره به رشد ۱.۵ برابری شناسایی صنایع پرداخت کننده عوارض آلایندگی در استان اظهار داشت: کسب عوارض الایندگی یکی از اهرم های قانونی و بازدارنده محیط زیستی است که برای خود صنایع هزینه شده و برهمین اساس در راستای حمایت و اصلاح سیستم کنترل آنان تاکنون ۳۵ درصد از آن به صورت تسهیلات توسط صندوق ملی محیط زیست در اختیار صنایع قرار گرفته است.

46

کد خبر 1478264

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان یزد محیط زیست استان حمل و نقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۴۸۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حل مساله گردوغبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌ها است

به گزارش خبرگزاری مهر، علی سلاجقه، روز سه شنبه در نوزدهمین نشست ستاد ملی سیاست گذاری و هماهنگی پدیده گرد و غبار که با حضور سرتیپ مجید فخری، رئیس سازمان جغرافیای نیروهای مسلح و جمعی از نمایندگان دستگاه های مربوطه برگزار شد، اظهار داشت: حل مساله گردوغبار نیازمند هم‌افزایی تمامی دستگاه‌ها است. ما باید از موازی کاری در این زمینه پرهیز کنیم و هر آنچه که در بحث اجرا به نتیجه رسیدیم با هوشمندی و اولویت بندی به حل مشکلات آن بپردازیم.

وی ضمن تبریک روزملی خلیج فارس و یادآوری عملیات افتخار آمیز وعده صادق، بیان کرد: انتظار و برآورد ما مشخص شدن درصد پیشرفت و علل عدم انجام مصوبات و بررسی مشکلات بود و با توجه به تعاملی بودن ستاد، دستگاه‌ها باید به قانون ورود پیدا کرده و به انجام وظیفه بپردازند.

سلاجقه تاکید کرد: در نظر سنجی های معتبر مشاهده شده که دیدگاه های مخالف و موافق نسبت به محیط زیست منفی است و دشمن هم مرتب در حال تهدید کشور در این زمینه است. همچنین مطالعات علمی نشان می دهد که از بین ۱۰ موضوع مهم دنیا ۶ مورد آن به محیط زیست ربط دارد و ما باید توجه بیشتری به این مساله داشته باشیم.

وی یادآور شد: با توجه به عقبه سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و ظرفیت های آن و توانمندی های موجود لازم است در قالب تفاهم نامه دستگاه ها به صورت جدی پای کار باشند تا بتوانیم مشکلات مردم را حل کنیم.

سلاجقه همچنین در خصوص تاثیر رسانه ها بر اقدامات و فعالیت های محیط زیستی، بیان کرد: رسانه ها و به ویژه صداو سیما در حاشیه نیستند و تمام ظرفیت های خود را در اختیار کشور و محیط زیست قرار داده اند و ما باید از این ظرفیت استفاده کرده و برای مردم امیدآفرینی کنیم.

کد خبر 6093420

دیگر خبرها

  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • همکاری با آفریقای مرکزی در تمامی زمینه های محیط زیستی
  • حل مساله گردوغبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌ها است
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • پلمب دو واحد آلاینده غیر مجاز تولید زغال در رباط کریم 
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • فعالیت یک واحد آلاینده لعاب سازی در اردکان متوقف شد
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز در سرپل ذهاب