Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشکلی که در حال حاضر برای صنف قنادان و شیرینی‌فروشان وجود دارد، مشکل تهیه روغن است و علیرغم اظهارات مسئولان در خصوص رفع این مشکل، اما همچنان کمبود روغن ویژه پخت شیرنی برای کارگاه‌های قنادی در مازندران پابرجا است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، بنا بر اظهارات گلایه‌آمیز قنادان مازندرانی، مشکلی که در حال حاضر برای صنف قنادان و شیرینی‌فروشان وجود دارد، مشکل تهیه روغن است و علیرغم اظهارات مسئولان در خصوص رفع این مشکل، اما همچنان کمبود روغن ویژه پخت شیرنی برای کارگاه‌های قنادی در مازندران پابرجا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



قنادان معتقدند روغن در بازار بسیار کم شده و جدا از اینکه برخی از فروشگاه‌ها در فروش روغن محدودیت‌هایی دارند، اما بازرگانی‌ها و واحدهای عرضه‌ای نیز وجود دارند که روغن را وارد بازار آزاد کرده و با چندین برابر قیمت مصوب به قنادان می‌فروشند.

آن‌ها می‌گویند: با توجه به شیوع ویروس کرونا، فروش در صنف ما به مقدار کافی افت کرده و اگر مشکلات صنفی نیز باری بر این مشکل بیفزاید، تمامی واحدها مجبور به تعطیلی و یا تعدیل نیروی خود خواهند شد.

سیدابراهیم حسینی در خصوص گلایه قنادان از کمبود آرد و روغن مخصوص پخت شیرینی در کارگاه‌های شیرینی و کیک‌پزی به خبرنگار ما می‌گوید: در خصوص آرد در حال حاضر مشکلی وجود ندارد و بازار از این مواد اولیه قنادی‌ها اشباع است.

وی افزود: اما در خصوص روغن، قبول داریم و کمبود روغن مورد نیاز قنادان هنوز پابرجا است.

 

امتناع کارخانه‌ها از تحویل روغن قنادی به قنادان!

رئیس اتحادیه صنف قنادان مرکز مازندران، خاطرنشان کرد: در حال حاضر شرایط به گونه‌ای است که تولید و توزیع روغن قنادی برای کارخانه‌ها به صرفه نیست و به بازار نمی‌دهند.

حسینی با این توضیح که روغن قنادی، روغن صاف 16 کیلویی، روغن کَره‌ای 10 کیلویی و مارگارین 10 کیلویی است؛ ادامه داد: الآن نزدیک به یک‌سال است که علیرغم پیگیری‌های مکرر اما به جای روغن‌های ویژه قنادی به ما روغن مایع می‌دهند.

وی تأکید کرد: در ازای حواله‌ مخصوص روغن قنادی که از طرف سازمان صمت به کارخانه‌ها داده می‌شود، تنها روغن مایع به قنادی‌ها تحویل داده می‌شود و متاسفانه روغن مخصوص قنادی داده نمی‌شود.

حواله روغن؛ به نام قنادان به کام کارخانه‌ها

رئیس اتحادیه صنف قنادان مرکز مازندران، تصریح کرد: در حالی که کارخانه‌ها از توزیع و فروش روغن‌های مخصوص پخت شیرینی به قنادان امتناع می‌کنند، اما همین روغن‌ها به تاریخ روز در بازار آزاد به‌وفور وجود دارد و به 4 برابر قیمت دولتی یا همان حواله‌ای در بازار آزاد به فروش می‌رسد.

حسینی عنوان کرد: متاسفانه هیچ‌ گونه نظارتی از سوی سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در کارخانه‌ها وجود ندارد و مصداق این ادعا، همین حواله‌هایی است که از سوی سازمان صمت برای مصارف قنادی صادر می‌شود که شامل چه مواردی است و از سوی کارخانه‌ها به قنادان چه تحویل داده می‌شود.

وی ادامه داد: آنچه از این ماجرا متصور می‌شود این است که کارخانه‌ها، حواله‌های روغن صاف و مارگارین را دریافت می‌کنند اما در ازای آن روغن مایع به قنادان می‌دهند و آن روغن‌های حواله‌ای را در بازار آزاد می‌فروشند.
 

مسئولان اقدام نکنند، افزایش قیمت بعید نیست

رئیس اتحادیه صنف قنادان مرکز مازندران، بیان کرد: متاسفانه طی هفته‌های اخیر، قیمت شکر مصرفی قنادان نیز کیلویی 4 هزار تومان افزایش پیدا کرده است و از مسئولان امر تقاضا داریم که با توجه به نزدیکی سال جدید و پس از آن ماه رمضان، تمهیدات لازم را در خصوص کنترل بازار و صدور حواله شکر برای قنادان و کارگاه‌های قنادی، اتخاذ کنند.



حسینی اعلام کرد: اگر مسئولان نسبت به تامین و کنترل قیمت مواد اولیه مورد نیاز پخت شیرینی نظیر روغن، آرد و شکر اقدامات موثر و عملی نداشته باشند، احتمال افزایش قیمت شیرینی برای سال جدید و همچنین زولبیا و بامیه در ماه رمضان دور از انتظار نیست.

وی متذکر شد: ما در استان مازندران، 5 هزار خانوار بیمه شده تحت پوشش قنادی‌ها و کارگاه‌های پخت شیرینی داریم که در این صنف، اشتغال‌زایی صورت گرفته است و تعدیل نیروی کار در این واحدها، صدمات جبران ناپذیری را به بار خواهد آورد.

رئیس اتحادیه صنف قنادان مرکز مازندران، اذعان کرد: در استان مازندران بیش از یک‌هزار واحد صنفی و تولیدی قنادی مشغول فعالیت هستند که از 5 تا 100 کارگر بیمه شده در این واحدها مشغول به‌کار هستند.

کام قنادان با دست روی دست گذاشتن مسئولان، شیرین نمی‌شود

این روزها، کرونا کام شیرینی‌فروشان مازندرانی را تلخ کرده است و کمبود روغن، گرانی شکر و سایر مواد اولیه، قوز بالای قوز فعالان این صنف در این روزهای سخت شده است.

قنادان مازندران همچون سایر قنادان کشور از زمستان سال گذشته و در پی شیوع کرونا، با خسارت‌های فراوانی متاثر از کاهش چشمگیر خرید شب عید و تعطیلی مراسم جشن و عروسی مواجه شدند که حالا با کمبود و گرانی مواد اولیه، عرصه برای فعالیت این کسبه، تنگ‌تر از قبل شده است.

 

قنادان که زمانی با پخت شیرینی‌های خوشمزه و متنوع، کام شهروندان را شیرین می‌کردند، این روزها، حال و روزشان مثل بازارشان، چندان تعریفی ندارد و گویی کرونا تمام همت‌اش را بسته تا کام قنادان، شیرین نشود!

این روزها خیلی از صنوف و مشاغل تحت تاثیر کرونا، روزگار سختی را سپری می‌کنند که فعالان صنف قنادان نیز از این قائده مستثنی نیستند وبی شک با توجه به تداوم قرمز بودن وضعیت کرونایی 10 شهر مازندران، همچنان باید منتظر تعطیلی فعالیت صنوف و بازاریان باشیم.

بدیهی است در این میان ضرورت دارد، دولت و مسئولان دستگاه‌های ذی‌ربط، چترحمایتی خود از این قشر را بگسترانند و با تامین و تسهیل دسترسی قنادان به مواد اولیه ارزان قیمت و همچنین ارائه بسته‌های حمایتی و تشویقی، کمی از ضرر و زیان وارد شده به این فعالان کسبی بکاهد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: حال حاضر کمبود روغن روغن قنادی مواد اولیه پخت شیرینی کارخانه ها بازار آزاد روغن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۵۳۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رد پای دلالان به طرح مسکن ملی یزد باز شد

شهریور سال ۱۴۰۰ بود که مجلس قانون جهش تولید مسکن را به دولت ابلاغ کرد. دولت سیزدهم نیز به منظور حمایت از بخش مسکن، طرح نهضت ملی مسکن را در ادامه طرح ناتمام مسکن ملی در دولت پیشیین به وزارت راه و شهرسازی ابلاغ کرد؛ حال نزدیک به سه سال از آغاز این طرح می‌گذرد و بسیاری از متقاضیان مسکن به دلایل و روش‌های مختلف نتوانسته‌اند صاحب مسکن شوند.

دلایل متعددی در این زمینه وجود دارد اما یکی از اتفاقات تلخی که رخ داده خرید و فروش امتیاز نهضت مسکن ملی به اسم معامله غیررسمی در بنگاه‌ها است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد افرادی که در طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کرده‌اند، امتیاز خود را در دفاتر برخی از مشاوران املاک به صورت قولنامه‌ای واگذار می‌کنند.

طبق آمار، نزدیک به  ۱۴۲ هزار یزدی در طرح نهضت ملی ثبت نام کرده‌اند که قریب به ۵۶ هزار انها تایید نهایی شده و با جدیت مسئولان استان یزد پیشرفت این طرح‌ روند امیدوار کننده ای را در پی داشته است. موضوعی که سبب شده است پای دلالان به  این ماجرا باز شود و دست به دست هم دهند تا با ایجاد بازار سیاه، هم روند ساخت و هم روند خانه‌دار شدن افراد فاقد مسکن را مختل کنند .

خرید و فروش های غیر قانونی

همچنین برخی گزارش‌های مردمی حکایت از آن دارد که اطلاعات افراد ثبت‌نام‌شونده در طرح نهضت ملی مسکن، اعم از شماره تلفن و شماره ملی از سوی افراد با دریافت هزینه‌های گزاف، به‌صورت غیرقانونی در اختیار مشاوران املاک و واسطه‌گران قرار گرفته است.

حتی برخی از این  دلالان و سوداگران از  بستر دیوار و شیپور برای این موضوع  استفاده کرده و املاکی را که هنوز  وجود خارجی ندارند را در این سکوها آگهی  وقیمت گذاری می‌کنند.

گر چه در ماه‌های اخیر وزارت راه و شهرسازی بیش از ۲۵۰۰ بنگاه املاک متخلف در بخش تنظیم قراردادها و سایر موارد شکلی تنظیم قرارداد را پلمب کرده، اما هنوز گزارشی مبنی‌بر پلمب املاک متخلفی در حوزه خرید و فروش امتیاز نهضت ملی مسکن منتشر نشده است. از طرفی گفته می‌شود بسیاری از دلالان، مکان مشخصی برای واسطه‌گیری ندارند، به این معنی که بخش عظیمی از این معاملات در بنگاه‌ها انجام نمی‌شود.

همه این ها در حالی است که وزارت راه و شهرسازی بارها نسبت به این مساله واکنش نشان داده و تاکید کرده است، واگذاری و انتقال امتیاز نهضت ملی مسکن  به غیر، به صورت وکالتی فاقد وجاهت قانونی و غیرمعتبر است.

این وزارتخانه با تاکید بر این‌که خرید و فروش طرح نهضت ملی مسکن تخلف می باشد؛ اعلام کرده است افرادی که این کار را انجام دهند از طرح ملی مسکن حذف می‌شوند.
در ادامه  اطلاعیه وزارت راه و شهرسازی آمده است: خرید و فروش امتیاز این طرح تخلف است و اساساً امتیاز طرح مذکور قابل معامله نیست و هر فردی این کار را انجام دهد با کد رهگیری ثبت‌شده در سامانه حذف می‌شود. در بسیاری از موارد،  این اتفاق با توجه به ناآگاهی خریداران صورت می‌گیرد. افراد باید توجه داشته باشند هر ایرانی تنها یک‌بار می‌تواند از امکانات و تسهیلات فرم «ج» یا همان امتیاز دولتی مسکن و زمین استفاده کند و در صورت فروش،  این امتیاز را برای همیشه از دست خواهد داد.

اخطار به مشاوران املاک

همچنین تداوم خرید و فروش غیرقانونی امتیاز این طرح باعث شده است که غفوری، رئیس هیات مدیره شرکت عمران شهرهای جدید نیز نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و به مشاوران املاک  اخطار داده است که از هر گونه خرید و فروش امتیاز نهضت ملی مسکن خودداری کنند.

غفوری در نامه ای که رونوشت آن به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و اتاق اصناف نیز ارسال شده ، سعی کرده است با اشاره به ماده ۲۳ قانون پیش فروش ساختمان و همچنین ماده ۳ آئین نامه اجرایی طرح نهضت ملی مسکن افراد را ازتبعات این مساله آگاه کند.

​اما جولان بیش از حد دلالان باعث شده مدیرکل راه و شهرسازی استان یزد نیز  نسبت به ممنوعیت خرید و فروش امتیاز نهضت ملی مسکن در پردیس زندگی یزد هشدار و به خریداران و فروشندگان اخطار دهد.

احسان خواجه رضایی با تاکید بر ممنوعیت خرید و فروش امتیاز طرح نهضت ملی مسکن اعلام می کند: بر اساس گزارشات واصله مردمی و مراجع نظارتی و گزارش برخی از کانال ها در فضای مجازی، تعدادی از مشاورین املاک فعال در سطح شهر یزد و سایر شهرستان های استان اقدام به خرید و فروش غیرقانونی امتیاز واحدهای طرح نهضت ملی مسکن می‌کنند.

وی ادامه می دهد: این اقدام با توجه به ناآگاهی برخی خریداران امتیازها و نیز عدم انجام فرآیند انتخاب واحد و انعقاد قرارداد واگذاری منجر به سوء استفاده و تضییع حقوق خریداران امتیازها و در نهایت درگیری پروژه‌ها با پرونده‌های حقوقی و قضایی ناشی از این تخلفات و جرایم خواهد شد.

رضا طلبی

دیگر خبرها

  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی دلال پتروشیمی در فارس
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • ۱۰ مدال برای مازندران در مسابقات شنای کم بینایان و نابینایان کشور
  • رد پای دلالان به طرح مسکن ملی یزد باز شد
  • کمبود دارو و واکسن دامی در لرستان نداریم
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه کشاورزی جهت صدور پروانه بهره‌ برداری
  • آب چاه بخورید اما آب بسته‌بندی شده نه! | حرف‌های جنجالی مدیر آزمایشگاه کنترل کیفیت مواد غذایی ؛ دروغ بزرگ مافیای روغن چیست؟ | برنج ایرانی بخورید چون..
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی عصبانیت
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو