Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-26@07:48:43 GMT

نشانه گیری کرونا روی کودکان و نوجوانان!

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۵۴۵۶۹

در طول دو هفته اخیر، روند تعداد بستری‌شدگان گروه‌های سنی بین ۵ تا ۱۷ سال در استان تهران با یک شیب ملایم در حال افزایش است و متخصصان در این باره و بر لزوم حفاظت از کودکان و نوجوانان در مقابله با کرونا هشدار می‌دهند.

علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران هم چند روز پیش عنوان کرده بود که ما در تهران،  با یک روند رو به رشد اما با شیب نسبتاً ملایم میزان بستری‌ها در گروه سنی کودکان و نوجوانان روبه‌رو هستیم و اگر چه قدر مطلق مرگ و میر در افراد زیر ۱۰ سال پایین است، اما حتی در گروه سنی صفر تا ۱۰ سال نیز شاهد افزایش مرگ و میر بوده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این ارتباط  دکتر فرید ایمان‌زاده، رئیس بیمارستان کودکان مفید درباره افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در کودکان و نوزادان در طول چند هفته گذشته می‌گوید: «تحقیقاتی که در ابتدای شیوع کرونا صورت گرفته بود و عنوان می‌شد که کودکان و نوزادان به کووید19 مبتلا نمی‌شوند، در حال حاضر دیگر دقیق  قابل اعتماد و اطمینان نیست و باید گفت کودکان زیر 5 سال همچون بزرگترها به این بیماری مبتلا می‌شوند.

در حال حاضر در ارتباط با کودکان و نوزادانی که به تب، سرفه، اسهال و استفراغ دچار می‌شوند، نخستین کار ما این است که برای تست کووید19معرفی می‌شوند، چراکه این علایم در کودکان نشانه ابتلا به کروناست. ما در چند روز گذشته بیش از 20 نوزاد زیر 28 روزه که به کرونا مبتلا شده‌اند در بیمارستان بستری کرده‌ایم که بسیاری از آنها هم بیماری زمینه‌ای نداشته‌اند.»

 وی در ادامه با اشاره به اینکه کودکان معمولاً از طریق والدین یا افراد بزرگسال به کرونا مبتلا می‌شوند، افزود: «کودکان بالای دو سال حتماً باید مانند بزرگترها از ماسک استفاده کنند و به تصور اینکه کودکان سیستم ایمنی قوی‌تری دارند یا اینکه به کووید19 مبتلا نمی‌شوند نباید آنها را به اماکن شلوغ و پرتردد، بیمارستان‌‌ها، عیادت از بیماران و اماکن پرخطر، آن هم بدون ماسک برد.

بررسی‌های ما نشان می‌دهد کودکان معمولاً از طریق یکی از اقوام یا آشنایان خود به کرونا مبتلا می‌شوند و افزایش 13 درصدی ابتلای کودکان و نوزادان نشان از این ادعا دارد. نکته آخر اینکه حتی کودکان سالم هم در مواجهه با کرونا احتمال ابتلا دارند و این نیست که بگوییم فقط نوزادان و کودکان با بیماری زمینه‌ای به کرونا مبتلا می‌شوند. پس باید تمهیدات جدی برای حفظ سلامت کودکان اندیشیده شود و باورهای غلطی که در این زمینه وجود دارد به کلی به فراموشی سپرده شود.»

اما افزایش رده سنی کودکان تنها عامل نگران کننده نیست، چراکه رده سنی زیر 40 سال هم تبدیل به دغدغه جدیدی شده است. ابتدای شیوع کرونا در کشور این موضوع بارها اعلام شد که افراد زیر 60 سال و حتی برخی از جوان‌ها هم نتوانسته‌اند در مقابل این ویروس مقاومت کنند.

دکتر محمد طالب‌‌پور، رئیس بیمارستان سینا درباره این موضوع به ما می‌گوید: «از چند ماه پیش آمارهایمان آنلاین شده است و هر ساعت منحنی و نمودارهای آماری مربوط به مبتلایان و بستری‌شدگان را بررسی می‌کنیم. ما روی سن و جنس تمرکز می‌کنیم و بر خلاف پیک اول که بسیاری از مبتلایان و جا‌باختگان افراد بالای 60 سال و افرادی با بیماری‌های زمینه‌ای بوده‌اند، در پیک‌های دوم و سوم تعداد مبتلایان و جانباختگان در افراد زیر 60 سال نیز افزایش پیدا کرده است.

باید بگویم درصد مواجهه و درگیری با بیماری در جوان‌ها افزایش پیدا کرده است و یکی از دلایل آن رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی و بی‌اعتنایی به بروز نشانه‌های بیماری است. به عنوان مثال جوان 30 ساله‌ای که در همین نزدیکی بیمارستان ما کار می‌کرد و هیکل تنومندی هم داشت از ماسک استفاده نمی‌کرد و بعد از اینکه به کرونا مبتلا می‌شود و چند روزی هم سرفه داشته، باز هم به بیمارستان مراجعه نمی کند و در نهایت با وخیم‌تر شدن حالش به اورژانس ما مراجعه کرد و بعد از 48 ساعت فوت شد.»

وی در ادامه افزود: «اینکه فکر کنیم بیماری فروکش کرده، پس به سفر یا میهمانی و دورهم‌نشینی برویم کار پرریسکی است و باز هم تأکید می‌کنم مواجهه با فرد بیماری که علایمی ندارد خطر ابتلا را افزایش می‌دهد و توصیه دیگری هم برای مردم داریم، در صورتی که با هر علایمی همچون سرفه، تنگی نفس، اسهال و استفراغ روبه‌رو شدند حتماً به پزشک یا مراکز درمانی مراجعه کنند، چراکه کنترل این بیماری در روزهای نخست تعیین‌کننده است و وقتی سیستم ایمنی بدن بخاطر دیر مراجعه کردن آسیب ببیند به این راحتی نمی‌شود بر بیماری فائق آمد، چرا که دیگر نمی‌شود جلوی سد شکسته را گرفت.»

دکتر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونای تهران هم ضمن تأیید افزایش تعداد مبتلایان در رده سنی کودکان و نوجوانان از بازگشایی مدارس در ابتدای بهمن ماه اظهار نگرانی می‌کند و می‌گوید: «در موج اول کرونا نگرانی خاصی در ابتلای کودکان و نوجوانان نداشتیم، ولی در موج‌های دوم و سوم شاهد افزایش ابتلای این رده‌های سنی بودیم. تعداد مراجعات و بستری این رده‌های سنی حاکی از این است که کودکان هم در مواجهه با کووید19 به آن مبتلا می‌شوند و بازگشایی مدارس می‌تواند در افزایش ابتلا در این افراد بسیار تأثیرگذار باشد.

خوشبختانه مرگ و میر در این سنین بسیار کم است، ولی در کل روند ابتلا و سن ابتلای افراد زیر 18 سال روند افزایشی به خود گرفته و این ادعا بر اساس آمار و اطلاعات است. ما بر اساس شواهد صحبت می‌کنیم. در حال حاضر تحقیق دقیقی روی ژنوم کووید 19 و رفتار آن بر روی سیستم ایمنی کودکان و نوجوانان صورت نگرفته است و مستنداتی قوی در این ارتباط وجود ندارد. البته گروه‌های بالینی در حال تحقیق و مطالعه هستند.

در کل باید گفت ژنوم ویروس و بخصوص ویروس‌های آنفلوانزا تغییرپذیر هستند و در ویروس کووید 19 که ادعا می‌شود دخالت انسانی در آن مشاهده شده نیازمند تحقیق دقیق‌تری است.»

دکتر شهناز آرمین، متخصص بیماری‌های عفونی کودکان هم درباره ابتلای کودکان به کرونا و تأثیرات آن بر روی این گروه سنی چنین می‌گوید: «وقتی بیماری وارد کشور شد ما اطلاعات زیادی از آن نداشتیم و بسنده می‌کردیم به اطلاعاتی که چینی‌ها منتشر می‌‌کردند.

آنها عنوان کرده بودند که کودکان یکی از گروه‌هایی هستند که کمترین ابتلا را به کرونا داشته‌اند، ولی با گسترش بیماری بخصوص از پیک دوم به بعد آمارها تغییر کرد و شاهد آن بودیم که کودکان و حتی نوزادانی که بیماری زمینه‌ای نداشتند به کرونا مبتلا شدند.

باید بگویم کودکانی که کرونا می‌گیرند شاید از نظر شدت علایم همانند بزرگسالان نباشند، ولی نوع آن گاهی متفاوت‌تر است. در حال حاضر برخی از کودکان مبتلا به کرونا دچار پروسه التهاب و درگیری چند ارگانی در بدن شان می‌شوند که گاهی بسیار خطرناک است.

متأسفانه در ابتدای ورود کرونا به کشور تعدادی از کودکانی که دارای بیماری زمینه‌ای همچون بیماری‌های کلیوی، سرطان و... بودند، به دلیل ابتلا به کووید19 از دنیا رفتند.

ما در حال حاضر همه علایمی را که کودکان و نوزادان دارند به دقت بررسی می‌کنیم و در صورت وقوع تب حتماً از آنها تست می‌گیریم. در پایان باید بگویم کودکان در چنین شرایطی باید در قرنطینه خانگی باشند و پروتکل‌های بهداشتی و مراقبتی برای آنها از سوی والدین مراعات شود.»

برچسب ها: کرونا ، کوکان ، علائم کرونا ، زالب لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000M0o

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: کرونا کوکان علائم کرونا کودکان و نوجوانان کرونا مبتلا کودکان و نوزادان بیماری زمینه ای مبتلا می شوند حال حاضر افراد زیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۵۴۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟

درد قفسه سینه حالت و نشانه بیمار گونه‌ای است که علامت برخی بیماری‌ها از جمله بیماری‌های قلبی محسوب می‌شود.در مطلب پیشرو شما با علل مختلف درد قفسه سینه آشنا می‌شوید.

به گزارش فارس، نفس نفس زنان و به سختی در حالی که دو دستش را روی سینه گذاشته و چهره‌اش حالت درد به خود گرفته فریاد می‌زند«آی قلبم!» هرچند که درد قفسه سینه در بیشتر موارد نشانه‌ مشکلی جدی نیست، اما در هر صورت باید با پزشک مشورت کنیم. اگر شک کنیم که دچار حمله قلبی شده‌ایم، باید فوراً کمک پزشکی دریافت کنیم.

مشخصات درد قفسه سینه که باید بلافاصله با اورژانس (۱۱۵) تماس بگیریم شامل موارد زیر است:

اگر درد ناگهانی قفسه سینه‌ای داشته باشیم که به بازوها، پشت، گردن یا فک گسترش می‌یابد.

باعث احساس فشار یا سنگینی در قفسه سینه شود.

با تنگی نفس، تعریق و احساس ناخوشی همراه باشد.

بیش از 15 دقیقه طول بکشد.

می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که دچار حمله قلبی شده و نیاز به درمان فوری در بیمارستان داریم.

مشخصات درد قفسه سینه که باید به پزشک مراجعه کنیم

درد قفسه سینه متناوب باشد (گاهی می‌آید و می‌رود)

درد قفسه سینه به‌ سرعت از بین می‌رود، اما همچنان باعث نگرانی ما شده است.

برای اطمینان از اینکه این درد مسئله‌ای جدی نیست، مشورت با پزشک بسیار مهم است.
 
علل شایع درد قفسه سینه

درد قفسه سینه دلایل مختلفی دارد. دسته اول علل با منشأ قلبی یا ریوی که تهدیدکننده زندگی هستند. 

دسته دوم درد قفسه سینه که علت آنها مشکلات قلبی یا ریوی نیست. از آن جایی‌ که درد قفسه سینه می‌تواند نشان‌دهنده یک مشکل جدی باشد، ضروری است که فوراً به دنبال بررسی علت آن و مراجعه به پزشک باشیم.
 
نمونه‌هایی از علل درد قفسه سینه مربوط به قلب عبارت‌اند از:

حمله قلبی: حمله قلبی به علت مسدود شدن جریان خون به عضله قلب که ثانویه به وجود لخته خون رخ می‌دهد.

آنژین: به درد قفسه سینه ناشی از جریان خون ضعیف به قلب، آنژین گفته می‌شود. این درد اغلب به دلیل وجود پلاک در دیواره رگ‌های خون رسان به قلب ایجاد می‌شود. این پلاک‌ها، رگ‌ها را باریک و خون رسانی به قلب را، به‌ویژه در حین فعالیت بدنی، محدود می‌کنند.
 
علل گوارشی درد قفسه سینه

دقت کنیم نمونه‌هایی از درد قفسه سینه ناشی از اختلالات دستگاه گوارش، عبارت‌اند از:

سوزش سردل (ریفلاکس): این احساس درد و سوزش در پشت استخوان جناق سینه زمانی اتفاق می‌افتد که اسید معده وارد مری شود.

اختلالات بلع: اختلالات مری می‌تواند بلع را دشوار کند و باعث درد شود.

مشکلات کیسه صفرا یا پانکراس: وجود سنگ یا التهاب کیسه صفرا یا پانکراس می‌تواند باعث دردی شود که به قفسه سینه گسترش می‌یابد.

علل عضلانی و استخوانی درد قفسه سینه

برخی از انواع درد قفسه سینه با صدمات و سایر مشکلاتی که بر ساختارهای تشکیل‌دهنده‌ دیواره قفسه سینه تأثیر می‌گذارد، مرتبط‌ اند، از جمله:

درد عضلات: درد عضلات مربوط به سندرم‌های درد مزمن، مانند فیبرومیالژیا، می‌توانند باعث درد مداوم قفسه سینه شوند.

دنده‌های آسیب‌دیده: آسیب دنده مربوط به ضرب‌دیدگی یا شکستگی، می‌تواند باعث درد قفسه سینه شود.

درد قفسه سینه همچنین می‌تواند به دلایل زیر باشد:

حملات هراس (پانیک): اگر دوره‌هایی از هراس شدید همراه با درد قفسه سینه، ضربان قلب سریع، تنفس سریع، تعریق زیاد، تنگی نفس، حالت تهوع، سرگیجه و ترس از مرگ داشته باشیم، ممکن است دچار حمله پانیک شده باشیم.

تشخیص علت درد قفسه سینه

درد قفسه سینه به شکل‌های مختلفی، از یک درد شدید و تیز تا یک درد مبهم، حس می‌شود. گاهی درد قفسه سینه به شکل سوزش احساس می‌شود. در مواردی، درد از گردن به سمت فک و سپس به پشت یا پایین یک یا هر دو بازو گسترش می‌یابد.

هرچند که درد قفسه سینه همیشه نشانه حمله قلبی نیست، اما در اورژانس، معمولاً ابتدا حمله قلبی موردبررسی قرار می‌گیرد؛ زیرا فوری‌ترین تهدید برای زندگی است. پزشک ممکن است علل ریوی تهدیدکننده حیات، مانند آمبولی ریه را نیز بررسی کند.

برخی از اولین بررسی‌هایی که پزشک ممکن است هنگام ارزیابی درد قفسه سینه درخواست کند عبارت‌اند از: نوار قلب، عکس از قفسه سینه، سی‌تی‌اسکن، آزمایش خون.

بسته به نتایج آزمایش‌های اولیه بررسی درد قفسه سینه، پزشک ممکن است آزمایش‌های بیشتری درخواست نماید. 

این بررسی‌ها ممکن است شامل موارد زیر باشد: اکوکاردیوگرام (بررسی قلب در حال حرکت با استفاده از امواج صوتی)، تست ورزش یا آنژیوگرافی.

باید به خاطر داشته باشیم که درد قفسه سینه دلایل احتمالی زیادی دارد و همه آن‌ها نیاز به بررسی توسط پزشک دارند.

درد قفسه سینه مربوط به قلب چگونه است؟

درد قفسه سینه که مرتبط با بیماری‌های قلبی است، در بسیاری از مبتلایان به این بیماری‌ها، به‌صورت ناراحتی مبهم و نه لزوماً درد احساس می‌شود. به‌طورکلی، وقتی ناراحتی قفسه سینه مربوط به حمله یا مشکلات قلبی باشد، ممکن است با یک یا چند مورد از موارد زیر همراه شود:

    احساس فشار، پُری، سوزش یا گرفتگی در قفسه سینه
    درد فشاری یا شدید که به کمر، گردن، فک، شانه‌ها و یک یا هر دو بازو گسترش می‌یابد
    دردی که بیش از چند دقیقه طول می‌کشد، با فعالیت بدتر می‌شود، با استراحت از بین می‌رود و دوباره عود می‌کند یا شدت آن متغیر است
    تنگی نفس
    تعریق سرد
    سرگیجه یا ضعف
    حالت تهوع یا استفراغ
 
درد قفسه سینه به دلایل غیرقلبی چگونه است؟

 ممکن است تشخیص درد قفسه سینه مربوط به قلب از سایر انواع درد قفسه سینه دشوار باشد. بااین‌حال، درد قفسه سینه‌ای که ارتباط کمتری با مشکلات قلبی دارد، اغلب با موارد زیر همراه است:


    احساس طعم ترش یا احساس بازگشت غذا به دهان
    مشکل در بلع
    
    دردی که با تغییر وضعیت بدن بهتر یا بدتر می‌شود
    
    دردی که با تنفس عمیق یا سرفه بدتر می‌شود
    
    تشدید درد، زمانی که روی سینه خود فشار بیاوریم
      دردی که ساعت‌ها ادامه داشته باشد

توجه داشته باشیم که علائم کلاسیک سوزش سر دل، یک احساس دردناک و سوزش در پشت جناق سینه، می‌تواند ناشی از مشکلات قلب یا معده باشد. بنابراین برای تشخیص علت دقیق درد قفسه سینه حتماً باید با پزشک مشورت کنیم.

دیگر خبرها

  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • کودکان پسر ۴ برابر بیشتر از دختران به اختلال طیف اوتیسم مبتلا می‌شوند
  • سونامیِ بستری کودکان و نوجوانان انگلیسی به خاطر عوارض سیگار الکترونیکی