Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، رئیس اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی در عراق گفت که ایالات متحده آمریکا که روزی از عراق بیرون انداخته شده بود، با تروریست‌ها دوباره به منطقه آمد و ملت‌های این منطقه را هدف حملات خود قرار داد.

«سید حمید الحسینی» در گفت‌وگو با سایت عربی خبرگزاری فارس درباره مصوبه پارلمان عراق درباره خروج نظامیان آمریکا از این کشور گفت: «همانگونه که می‌دانید ما در عراق بیش از ۱۶۵ هزار نظامی آمریکایی داشتیم و حریم‌ هوایی ما تحت سیطره آمریکا بود به این معنا که کشور ما چه در گذشته و حال از سوی آمریکا اشغال شده بود ولی در سال‌های اخیر به ویژه بعد از نابودی داعش، ایالات متحده آمریکا که از عراق اخراج شده بود، نیروهای شرور تروریست را از سراسر دنیا جمع کرد و به ملت‌های این منطقه به ویژه در سوریه و عراق هجوم برد و پس از آن تلاش کرد در ایران و لبنان نفوذ کرده و در منطقه هرج و مرج ایجاد کند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترور شهدای مقاومت از سر ناامیدی بود

او در ادامه در چرایی این سیاست واشنگتن در منطقه گفت که این اقدامات با هدف ارعاب منطقه انجام شد. از این رو، آمریکا برای حل مسئله وارد منطقه شد و همه امورات را به دست گرفت و هنگامی که نقشه‌هایش شکست خورد، در صدد ضربه زدن به قدرت جمهوری اسلامی ایران و مقاومت در منطقه برآمد؛ برای همین تلاش کردند سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله را ترور کنند و شهید عماد مغنیه را ترور کردند تا اینکه نوبت به حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس رسید. هنگامی که این دو شهید را ترور کردند، از سر ناامیدی و ناچاری اقدام به این ترور کردند و گزینه‌ جایگزین نداشتند.

رئیس اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی عراق گفت: «بعد از شهادت عزیزان ما، نمایندگان مجلس عراق تصمیم رسمی مبنی بر اخراج نظامیان اشغالگر آمریکایی گرفتند. ولی ما به خوبی می‌دانیم که ترک عراق برای آن‌ها سخت است؛ چرا که در صورت ترک عراق، آن‌ها اهدافشان را محقق نخواهند کرد به ویژه نیروهایی که در منطقه به عنوان نیروهای محلی مستقر شده‌اند و آن‌‌ها دیگر توانایی انجام کاری را ندارند».

نظامیان آمریکا در عراق برای حمایت از مزدوران است

الحسینی در مورد باقی‌ماندن ۲۵۰۰ نظامی آمریکا در عراق نیز گفت که این نیروها اشغالگر بوده و بقای آن‌ها در  مقطع کنونی در این کشور با هدف حمایت از مزدوران آمریکا است و برخی از گروه‌های مقاومت به این اشغالگران به چشم هدف مشروع نگاه می‌کنند.

تحریم یعنی اینکه آمریکا به استیصال رسیده است

او با بیان اینکه آمریکا خیلی چیزها در عراق از دست می‌دهد، درباره اقدام وزارت خزانه‌داری آمریکا در وضع تحریم علیه نیروهای ضد استکباری و ضد داعش از جمله الحشد الشعبی گفت: «خود آمریکایی‌ها از ابزار تحریم به این دلیل استفاده می‌کنند که چاره‌ای جز آن ندارند و در عرصه سیاسی هم نمی‌توانند امتیاز نظامی به دست آورند و تحرکاتی داشته باشد؛ برای همین است آن‌ها قادر به اعمال فشار بر مردم عراق نیستند و برعکس، با این کارها مردم را علیه آمریکا متحد می‌کنند. لذا به تحریم افراد و مؤسسات متوسل می‌شوند تا آن‌هایی را که در مقابل آمریکا ایستاده‌اند، بترسانند».

رئیس اتحادیه رادیوها و تلویزیون‌های اسلامی عراق از مواضع دولت این کشور در عدم شکایت در دادگاه‌های بین‌الملل از آمریکا به دلیل این تحریم‌ها علیه فرماندهان الحشد الشعبی انتقاد کرد و گفت که دولت فعلی ترسو است و از این می‌ترسد که این تحریم‌ها بر دولت و مقامات نیز وضع شود و در این مسئله شدیدا احتیاط می‌کنند.

گفت‌وگو از معصومه فروزان

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آمریکا عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۶۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران

4 کشور منطقه (ترکیه، عراق، امارات و قطر) برای ساخت مسیر جدید ترانزیتی اتصال اروپا به خاورمیانه توافق کردند.

به گزارش عصرایران، مقامات عراق، ترکیه، قطر و امارات، یادداشت توافق برای ساخت مسیر ترانزیتی "راه توسعه" امضا کردند. این مسیر، اروپا را از طریق خاک ترکیه و عراق، به خلیج فارس متصل می کند. این مسیر از ایران عبور نمی کند.

امضای این یادداشت توافق دیروز دوشنبه توسط وزیران 4 کشور ترکیه، عراق، امارات و قطر در حضور سران ترکیه (اردوغان) و عراق (السودانی) در بغداد انجام شد.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در سفر رسمی دیروز دوشنبه به بغداد و اربیل سفر کرد. این اولین سفر رئیس جمهوری ترکیه به عراق بعد از 13 سال بود.

این یادداشت توافق از طرف عراق توسط وزیر حمل و نقل (رزاق محیبس)، از طرف ترکیه توسط وزیر حمل و نقل و زیرساخت ( عبدالقادر اورال اوغلو)، از طرف قطر توسط وزیر حمل و نقل ( جاسم بن سیف السلیتی ) و از طرف امارات توسط وزیر انرژی و زیرساخت (سهیل محمد المزروعی) امضا شد.

دفتر نخست وزیر عراق اعلام کرد این پروژه به دستیابی به یکپارچگی اقتصادی و تلاش برای اقتصاد پایدار بین شرق و غرب، به تحریک رشد اقتصادی و تقویت روابط همکاری های منطقه ای و بین المللی کمک خواهد کرد. همچنین این طرح در مسیر افزایش تجارت بین المللی، تسهیل تحرک و فعالیت های اقتصادی، تجارت و ایجاد یک مسیر جدید حمل و نقل رقابتی و افزایش رونق اقتصادی بازرگانی کمک می کند.

نخست وزیر عراق هم گفت: راه توسعه تنها کوتاه کردن فاصله نیست، بلکه به پل ارتباطی میان مردم و فرهنگ‌های منطقه تبدیل می‌شود و از امنیت و ثبات در منطقه حمایت می‌کند. وی افزود: این یادداشت تفاهم شامل اقدام کشورهای امضا کننده برای تعیین چارچوب های لازم برای اجرای طرح راه توسعه است.

راه توسعه

"راه توسعه" شامل دو مسیر زمینی خودرویی و راه آهن است که جنوب ترکیه را از نقطه مرزی فیشخاپور کردستان عراق به جنوب این کشور (بصره - بندر فاو) به خلیج فارس متصل می کند. این نزدیک ترین و سریع ترین مسیر اتصال اروپا به خلیج فارس است که از خاک ترکیه و عراق می گذرد.

فیشخاپور مرز کردستان عراق و جنوب ترکیه و در نزدیکی مرز سوریه است.


وزیر حمل و نقل و زیرساخت های ترکیه ( عبدالقادر اورالوغلو) روز یکشنبه گفت: با تکمیل پروژه "راه توسعه" که از ترکیه و عراق می گذرد، روند حمل و نقل کالا را 25 روز کاهش می یابد.
وی توضیح داد: حرکت کشتی‌های عبوری از کانال سوئز 35 روز و از جنوب افریقا بیش از 45 روز طول می‌کشد اما اگر راه توسعه تکمیل شود، این زمان به 25 روز کاهش می‌یابد.

عراق سال گذشته هزینه این طرح را  17 میلیارد دلار اعلام کرد.

این مسیر ترانزیتی برای انتقال کالا میان ترکیه و کشورهای جنوب خلیج فارس است اما می تواند بخشی از مسیر اتصال شرق - غرب جهان نیز باشد. این مسیر همچنین می تواند به عنوان جایگزینی برای مسیر کنونی کانال سوئز و دریای سرخ مطرح شود.

با درگیری های ارتش امریکا و حوثی های یمن (انصارالله) در دریای سرخ و تنگه باب المندب، راه توسعه، از اهمیت بیشتری برخوردار می شود.

این مسیر از طریق جاده زمینی و راه آهن، جنوب ترکیه را به جنوب عراق و خلیج فارس متصل می کند.
 طول جاده زمینی و راه آهن در داخل عراق 1200 کیلومتر است.
 هزینه پروژه حدود 17 میلیارد دلار است. 10.5 میلیارد دلار برای ساخت راه آهن برقی و 6.5 میلیارد دلار برای جاده زمینی است.
این پروژه در 3 مرحله تکمیل می شود که مرحله اول در سال 2028، مرحله دوم در سال 2033 و مرحله سوم در سال 2050 به پایان می رسد.
این پروژه در مرحله اول 100 هزار فرصت شغلی و پس از اتمام، یک میلیون شغل ایجاد می کند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: محاصره قطر، فرصت بزرگ برای ایران اولین قطار ترانزیتی افغانستان- ترکیه در ایران گیر کرد! ۵ قطار ترانزیتی روسیه در راه ایران عبور اولین کشتی چین از مسیر شمال روسیه / ارزان تر و سریع تر از مسیر کانال سوئز

دیگر خبرها

  • گفت و شنود/ به سه دلیل!
  • کشور‌های آمریکای جنوبی خواستار بازداشت سران رژیم صهیونیستی شدند
  • انتقاد کاربران عراقی از توییت اردوغان درباره بغداد
  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • اگر در مقابله با ایران به دودلی ادامه دهیم به زودی به نقطه‌ای می رسیم که دیگر گزینه‌ای نداریم
  • هیل: همه رؤسای ‌جمهور آمریکا در تحریم‌ ایران شکست خورده‌اند
  • دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی و همتای عراقی وی در سن‌پترزبورگ
  • اردوغان: به مبارزه علیه تروریست‌ها ادامه می‌دهیم/ نتانیاهوی هیتلر نمی‌تواند فرار کند
  • توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • دامی که آمریکا برای عراق پهن کرد