Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد صالح جوکار گفت: در حالی که بسیاری از کشورها به دنبال جعل سابقه تاریخی در کشورشان بدون پیشینه هستند در کشور ما با وجود تعداد قابل توجهی آثار و ارزش‌های قابل توجهی اقدام انجام نمی‌شود و امکان از بین رفتن هریک از آنها وجود دارد.

به گزارش برنا؛ میراث فرهنگی کشور نیازمند عزم جدی برای اهمیت بیش از پیش برای ثبت و نگهدار آثار ملی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در سال های اخیر اقدامات برای نگهداری از آثار و ابنیه های متعدد انجام شده است، اما  بسیاری از آثار در حال تخریب هستند.

محمدصالح جوکار، عضو فراکسیون میراث فرهنگی مجلس در این خصوص به خبرنگار برنا گفت: وزارت میراث فرهنگی و گردشگری باید در حوزه حفظ، نگهداری، بازسازی و مرمت بافت‌های تاریخی برنامه داشته باشد. بی‌شک اولویت‌ها و برنامه‌های متعدد ایجاب کند تا از تخریب آنها جلوگیری شود. میراث گذشتگان به عنوان یک سرمایه باید در اختیار جامعه و مردم قرار بگیرد.

او افزود: گذشتگان ابتکار و خلاقیت فراوان و نوع تفکر حاصل از فرهنگ‌شان در ساختمان‌ها، معماری و در حوزه معماری بافت تاریخی به کار برده‌اند. این مقوله می‌تواند زمینه‌ساز  و مولد تولید در جامعه باشد.

جوکار تاکید کرد: اگر بافت تاریخی و ساختمان‌های ارزشمند به حال خود رها شوند بر اثر فرسایش از بین می‌روند و اثربخشی بر محیط فرهنگی جامعه به‌دنبال ندارد. داشتن راهبرد در این زمینه از اهمیت برخوردار است. باید زیربناهای تاریخی در حوزه اکوسیستم را برای میراث فرهنگی تعریف کرد. در این زمینه می‌توان راهبرد و هدف را طراحی و اعتبارات لازم را برای آن لحاظ کرد.

او ادامه داد: میراث پایه و اساس گردشگری است. بدون داشتن میراث، حوزه گردشگری معنا پیدا نمی‌کند. برای مثال گردشگری در حوزه زیارت، تاریخ، سیاحت، بافت‌های طبیعی و ... باید در قالب یک بسته گردشگری پاسخگوی نیاز گردشگران در یک خطه باشد.

این نماینده مجلس ادامه داد: امروز در برخی از کشورها به دنبال این هستند که یک سابقه تاریخی را در زمینه‌های مختلف در حوزه‌های تمدنی لحاظ کرد. در حالی که بسیاری از کشورها به دنبال جعل سابقه تاریخی در کشورشان بدون پیشینه هستند. هرچند در کشور ما با وجود تعداد قابل توجهی آثار و ارزش‌های قابل توجهی اقدام انجام نمی‌شود و امکان از بین رفتن هریک از آنها وجود دارد.

 جوکار افزود: در این شرایط وقتی به بخش خصوصی در این زمینه اجازه فعالیت ندهیم یا مالک اجازه ورود به آثار تاریخی نداشته باشد مشکلات مضاعف می‌شود. در این وضعیت باید وزارت میراث فرهنگی و گردشگری پشتیبانی و حمایت کند و به ارائه تسهیلات مناسب برای مرمت بخش خصوصی بپردازد.

به گفته این نماینده مجلس این مقوله نیازمند بسیج همگانی است. در گام نخست باید اهمیت توجه به میراث فرهنگی کشور برای مسئولان کشور دغدغه شود. در گام دوم هم باید برای عموم مردم فرهنگ سازی صورت گیرد.

 او در پاسخ به این سوال که چرا بسیاری از خانه‌ها ثبت ملی می‌شوند اما در صورت شکایت صاحب خانه رای آن شکسته می‌شود. افزود: آثار ثبت ملی کاملا مشخص است. نباید آثار را فقط ثبت ملی کرد، بلکه باید در زمینه مرمت، محافظت و نگهداری آن اقدامات مناسب انجام داد.

این نماینده مجلس گفت: هیچ فردی به دنبال تخریب آثار نیست. امروز اگر ملک فردی به یک اثر ملی تبدیل شد، فرد باید از این قضیه منتفع شود.

او ادامه داد: این مقوله مستلزم این است که ما به ازای نرخ ملک مبلغ به مالک ارائه شود تا آن فرد هم بتواند از این قضیه بهره مند شوند.

جوکار با اشاره به برخی کمبودهای قانونی برای ثبت آثار ملی کشور گفت: ایرادات فراوان در این زمینه فعال هستند. هکتارها بافت تاریخی در استان‌های مختلف وجود دارد. برای مثال در یزد 750 بافت تاریخی وجود دارد. این آثار ارزشمند به‌دلیل عدم توجه و حمایت در حال تخریب هستند.

عضو فراکسیون میراث فرهنگی مجلس افزود: باید این آثار با اولویت‌بندی مورد توجه قرار بگیرند. این در حالی است که در کشور ما به بسیاری از آثار ملی توجه نمی‌شود اما در بسیاری کشورها به دنبال ساخت آثار برای خود هستند.

//انتهای پیام:4

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آثار تاریخی زهرا سلیمانی کشورها به دنبال سابقه تاریخی میراث فرهنگی بافت تاریخی قابل توجهی ثبت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۷۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان، گفت: سومین جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی، آبان‌ماه به میزبانی استان کرمان برگزار خواهد شد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، سعید شاهرخی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان،در هم اندیشی با جمعی از اصحاب رسانه کرمان  گفت: سومین جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی، نیمه دوم آبان‌ماه به میزبانی استان کرمان برگزار خواهد شد.

او افزود: دوره اول این جشنواره در یزد و دور دوم آن به میزبانی قزوین طی سنوات قبل برگزار شده و سومین دوره آن در رقابت نهایی بین کرمان و شیراز شکل گرفت که سرانجام با ارزیابی شاخص‌ها، کرمان به عنوان میزبان این جشنواره با نقش آفرینی مسئولین استان و بخش خصوصی کرمان انتخاب شد.

وی با اشاره به وجود ١٠ اثر ثبت جهانی در استان کرمان و سابقه تاریخی و میراث غنی این استان تاکید کرد: این جشنواره می‌تواند تاثیر مهمی در معرفی آثار تاریخی و گردشگری استان کرمان از طریق تولید محتوا‌های چند رسانه‌ای داشته باشد.

شاهرخی اظهار داشت: فراخوان این جشنواره بزودی منتشر می‌شود و ٧٠ درصد تولید محتوا‌ها باید در محور‌های جشنواره ، مربوط به کرمان باشد.

او تشکیل شورای توسعه گردشگری استان کرمان را اتفاقی مهم ارزیابی کرد و گفت: دبیرخانه رویداد کرمان ١٤٠٤ نیز در اتاق بازرگانی کرمان تشکیل شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان نقش رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها را در معرفی آثار تاریخی و غنای فرهنگی کرمان بسیار مهم ارزیابی نمود و بر افزایش تعامل با رسانه‌ها تاکید کرد.

شاهرخی برگزاری همایش بین المللی راه ابریشم با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور، برگزاری کنگره ملی تاریخ ملی شهرسازی ایران، برپایی سمینار باستان شناسان ایران در جیرفت، برگزاری اختتامییه همایش ملی کتیبه سرباز و نیز رویداد ملی آیین ناملموس چوگان را از دیگر رویداد‌های مهم حوزه میراث فرهنگی استان در سال جدید اعلام کرد.

وی افزود: هفته میراث فرهنگی از ٢٩ اردیبهشت تا ٣ خرداد ماه برگزار و طی آن اشیای تاریخی کرمان که در موزه ملی ایران قرار دارند به موزه‌های کرمان از جمله باغ موزه هرندی منتقل و در معرض بازدید مردم قرار خواهند گرفت.

دیگر خبرها

  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • دستگیری باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه تاریخی هزاره اول پیش از میلاد
  • انهدام باند حفاران غیرمجاز در ارومیه