Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، زمزمه بازگشت آمریکا به برجام بعد از روی کار آمدن جو بایدن به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهور کاخ سفید باعث شده تا موضوع روابط ایران و آمریکا و وضعیت تحریم‌‌‌های یکجانبه علیه کشور توسط کارشناسان و رسانه‌ها پررنگ‌تر شود.

میلاد پاسدار در گفت‌وگو با ایسکانیوز با بیان اینکه انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا یکی از جنجالی‌ترین انتخابات  این کشور بوده است، گفت: انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا انتخاباتی نفس‌گیر و پرهیجان بود که به هر دلیل چشم تمام مردم جهان را به سمت نتایجی که از صندوق آرای ایالت‌های پنجاه‌گانه خارج می‌شد، خیره کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: کشورهای  اروپایی به امید پایان داده شدن به چهار سال آزار و اذیت‌های  حزب راست افراطی که اصلی‌ترین حامی دونالد ترامپ بودند و همچنین بازگشت آمریکا به عنوان رفیق دیرینه اروپا که در این چهار سال رفاقتشان به خاطر زیاده‌خواهی‌های رئیس جمهور این کشور و دخالت در امور داخله اروپا، مخدوش شده بود بیش از همه به انتخابات آمریکا چشم دوخته بودند.

دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال با اشاره به اینکه انتخابات آمریکا برای چین نیز حائز اهمیت بود، گفت: چین رقابت دیرینه و دشمنی سابقه‌داری  با آمریکا از دوران رهبری مائو در چین داشته است، این دشمنی در دوران ریاست دنگ ژیائو پنگ بر کشور چین که به دوران اصلاحات شهرت دارد تا حد زیادی به تعامل سازنده تبدیل شد.

نتیجه انتخابات آمریکا برای مردم اهمیت داشت

وی درباره قدمت تاریخی رابطه چین و آمریکا عنوان کرد: تعامل برد-برد بین چین و آمریکا تقریبا از دوران ریاست جمهوری جیمی کارتر آغاز شده بود و جز یک وقفه در دوران  جورج بوش پسر همواره ادامه داشته تا اینکه دونالد ترامپ بار دیگر دشمنی‌های دیرینه را زنده کرد و متقابلا ادبیات سیاسی دولت چین نیز به تندترین ادبیات ضدآمریکایی پس از دوران مائو تبدیل شد. 

پاسدار اضافه کرد: رژیم غاصب صهیونیستی و سلطنت ارتجاعی سعودی برخلاف اروپا و چین هیچگاه به اندازه چهار سال رئیس جمهوری ترامپ خود را به آمریکا نزدیک نکرده بودند، گرچه بهای این نزدیکی برای سعودی‌ها گرفتن لقب گاو شیرده از دونالد ترامپ بود؛ اما گویا سعودی‌ها این لقب برایشان مانند مدال افتخار نوکری و دست‌نشاندگی ارزشمند بوده است.

این دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: پیگیری ایرانی‌ها در مورد انتخابات آمریکا در فضای مجازی و حقیقی، تیتر روزنامه‌ها چه اصلاح‌طلب چه اصولگرا نشان می‌داد انتخابات آمریکا تا چه میزان  برای توده‌ مردم اهمیت دارد.

وی با اشاره به تاریخ 70 ساله روابط ایران و آمریکا مطرح کرد: همان هفتاد سال پیش که دولت دمکرات هری ترومن از شکایت محمد مصدق در دادگاه بین‌المللی برای ملی شدن نفت دفاع کرد و بریتانیای بزرگ را مجبور به عقب‌نشینی کرد؛ اما فقط بعد از چند ماه با پایان دولت ترومن و به قدرت رسیدن جمهوری‌خواهان با دولت آیزنهاور، طرح کودتای سیاه برای کنار زدن دولت ملی مصدق تاریخ ایران را تغییر داد، در طول این هفتاد سال تغییر دولت‌ها در آمریکا تغییراتی محسوس در روابط آنها با جهان و ایران ایجاد کرده و حتی در کشور سیاست‌های بسیاری را تحت تاثیر قرار داده است.

به گفته پاسدار، ترامپ تحریم‌های سختی را علیه ایران وضع کرد و اقتصاد کشور را به سخت‌ترین دوران تاریخ چهل ساله انقلاب اسلامی دچار کرده است؛ اما آیا رفتن ترامپ یعنی پایان تحریم‌ها، کودتاها و دشمنی‌های آمریکاست؟ تاریخ تحریم‌های آمریکا علیه ایران نشان می‌دهد، تمام دولت‌های آمریکا سهمی هر چند متفاوت اما قابل توجه در اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران داشته‌اند چه بسا دمکرات‌ها بیش از جمهوری خواهان به این روش متوسل شده‌اند.

این فعال دانشجویی با انتقاد از سیاست‌های جنگ طلبانه حزب جمهوری‌خواه آمریکا بیان کرد: جمهوری خواهان همواره تندروتر و جنایتکارانه‌تر از دمکرات‌ها در مقابل مردم ایران و البته سایر ملل جهان برخورد کرده‌اند. بزرگترین جنگ‌های استعماری آمریکا از جنگ ویتنام و جنگ کره تا جنگ عراق و جنگ افغانستان را جمهوری‌خواهان آغاز کرده و اکثرشان را دمکرات‌ها پایان داده‌اند. بیشتر کودتاهای جهان نیز با حمایت جمهوری‌خواهان اتفاق افتاده از کودتای ۲۸ مرداد شاه علیه ملت در کشورمان که با حمایت دولت جمهوری خواه آیزنهاور انجام شد تا کودتای نظامیان مستبد زئیر علیه رئیس جمهور پاتریس لومومبا، از کودتای اخیر ترکیه تا کودتاهای سلسله کار در اروپای شرقی برای سرنگون کردن نظام‌های انقلابی و سوسیالیستی که همه در دوران جمهوری خواهان اتفاق اتفاق افتاده است.

باید با فساد اداری مبارزه شود

وی با بیان اینکه ذوق زدگی از نتیجه انتخابات آمریکا حماقت است، خاطرنشان کرد: کسی از نتایج انتخابات آمریکا ذوق زده می شود که دلبسته به بازگشت کشور به بازی‌های دیپلماتیک با دیدگاه صفر و صدی است. 

پاسدار افزود: دموکرات‌ها نیز در ارتباط با ایران سیاست تساهل و تسامح را پیشه می‌کنند و آرزوی ساده لوحانه براندازی نظام را با تاکتیک استحاله درونی به نام اصلاح ساختار نظام تغییر داده‌اند. نگاه کوتاه به اکثر کشورهای وابسته به غرب مانند مصر، مکزیک، پاکستان، عربستان، تایلند و کلمبیا نشان می‌دهد که هیچکدام وضعیت اقتصادی بهتری از ایران ندارند.

وی در پایان با بیان اینکه ارتباط با غرب هیچ نتیجه‌ای نمی‌تواند برای کشور داشته باشد، خاطرنشان کرد: ایران  باید همزمان با  ارتباط با غرب، زیرساخت‌های اقتصادی و صنعتی کشور را نیز بازسازی و تولید داخلی را هدفمند افزایش کند و تا حد ممکن وابستگی کشور به خارج از مرزها را به خصوص در تامین کالاهای اساسی قطع کرد. همچنین جلوی فساد سیستماتیک باید گرفته شود چراکه  جامعه‌ای که رشوه خواری در ادارات آن نهادینه باشد حتی اگر با غرب نیز ارتباط داشته باشد، روی سعادت  را نمی‌بیند.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1087910 برچسب‌ها دولت آمریکا روابط ایران و آمریکا نرخ بیکاری تحریم ایران تحریم اقتصادی دونالد ترامپ

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دولت آمریکا روابط ایران و آمریکا نرخ بیکاری تحریم ایران تحریم اقتصادی دونالد ترامپ انتخابات آمریکا جمهوری خواهان دونالد ترامپ تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۰۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تأمین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیداً انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضد تروریست ایرانی، صرفاً به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیداً محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریع‌ترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سوال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

کد خبر 6089698 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • کنعانی تحریم‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد
  • کنعانی تحریم‌های سه‌کشور آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله