Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@22:34:23 GMT

لبنان| ترس سعد حریری از سعودی‌ها برای تشکیل دولت

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۸۹۹۹۸

لبنان| ترس سعد حریری از سعودی‌ها برای تشکیل دولت

منابع لبنانی معتقدند که یکی از مهم‌‌ترین دلایل تاخیر در تشکیل دولت لبنان ترس سعد حریری از عربستان است که تاکید کرده تحت هیچ شرایطی موافق حضور حزب‌الله در دولت لبنان نیست. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری النشره، منابع نزدیک به کاخ ریاست جمهوری لبنان گزارش دادند که «میشل عون» رئیس جمهوری این کشور معتقد است، دلیل تاخیر در تشکیل دولت لبنان به مردد بودن، ناتوانی، سردرگمی و ترس «سعد حریری» نخست وزیر مکلف این کشور بر می‌گردد و این ترس ناشی از چند مورد می شود:

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

(کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

-موضع عربستان سعودی: منابع کاخ ریاست جمهوری لبنان اعلام کردند، درست است که شکست دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و خروج وی از کاخ سفید تا حدودی خیال سعد حریری را از تحریم‌هایی که واشنگتن علیه وی وعده داده بود راحت کرد؛ اما حریری همچنان در تنگنای مواضع عربستان سعودی که تاکید دارد دولتی که حزب الله در آن حضور داشته باشد را نمی پذیرد، قرار دارد. در همین راستا «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه سعودی با اظهاراتی درباره لزوم کنار گذاشتن حزب الله از دولت لبنان شرایط را برای سعد حریری که از واکنش عربستان و «محمد بن سلمان» ولیعهد این کشور در صورت تشکیل دولتی در لبنان با حضور حزب الله می ترسد، دشوارتر کرده است.

موضع گروه‌های شیعه: در این زمینه منابع مربوطه معتقدند که سعد حریری اسیر تعهدی شده که درباره اعطای وزارت دارایی به گروه‌های شیعه لبنان داده است. بنابراین در حالی که سعد حریری نمی‌خواهد با حضور حزب الله در دولت لبنان خشم حامیان خارجی خود را برانگیزد؛ اما در این میان گرفتار شده و نمی‌تواند تعهد خود را در زمینه اعطای وزارت دارایی به گروه های شیعه پس بگیرد.

موضع مولفه مسیحی لبنان: منابع وابسته به ریاست جمهوری لبنان در این راستا گزارش دادند غیرقابل قبول است که حریری به دنبال تشکیل دولتی باشد که عملاً فاقد هرگونه حمایت و پوشش متعادل مسیحی است. بنابراین اشتباه است که حریری روابط خود را با تیم رئیس جمهوری و «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی و سایر مولفه‌های مسیحی لبنان تیره و تار کرده ؛ چرا که طبق قانون اساسی حریری نمی‌تواند بدون جلب رضایت مسیحیان تشکیل دولت دهد.

تحقیقات جنایی و محاکمه فاسدان: بر اساس ارزیابی منابع کاخ ریاست جمهوری لبنان سعد حریری تمایلی به حسابرسی دقیق امور مالی و بانکی کشور نشان نداده و مخالف هرگونه محاکمه و برکناری «ریاض سلامه» رئیس بانک مرکزی لبنان بوده و از باز کردن پرونده‌های فساد امتناع می ورزد؛ چراکه برخی از نزدیکان وی نیز درگیر این پرونده‌ها هستند و او نمی‌خواهد متحدانش را تحریک کند.

این منابع خاطرنشان کردند، میشل عون به دنبال تشکیل دولتی است که بتواند چالش‌های کشور را حل کند و دست کم در مقایسه با دولت پیشبرد امور لبنان عملکرد قابل قبول تری داشته باشد ؛ در غیر این صورت «حسان دیاب» نخست وزیر دولت پیشبرد امور نسبت به حریری گزینه مناسب‌تری برای نخست وزیری است.

از سوی دیگر شیخ «احمد قبلان» مفتی جعفری ممتاز لبنان درباره یک طرح خطرناک و بزرگ برای تخریب و سرنگونی این کشور و نیز تغییر ساختار جمعیتی و هویت سیاسی آن هشدار داد.

شیخ قبلان تاکید کرد، کاملا روشن شده که یک بازیگر بین‌المللی و منطقه‌ای با همکاری یک تیم داخلی که معتقد است لبنان یک شرکت املاک و مستغلات بوده و به هرگونه که بخواهد می تواند درباره آن تعیین تکلیف کند برای سرنگونی لبنان برنامه‌ریزی کرده‌اند.

لبنان|تداوم اختلافات میان عون و حریری و چشم‌انداز تاریک تشکیل دولت«میشل عون» چه زمانی حریری را به کاخ ریاست جمهوری لبنان فرا می‌خواند؟

وی افزود، دیگر کافی است، فقر در حال بلعیدن لبنانی‌هاست و فشارهای اجتماعی به اوج رسیده و متاسفانه در این شرایط کسانی هستند که با مانع‌تراشی در برابر روند سیاسی کشور از این شرایط سوءاستفاده کرده و لبنانی‌ها را تهدید به انتخاب گزینه گرسنگی و یا عادی سازی با دشمن صهیونیستی می‌کنند. اما ما به همه آنها می‌گوییم که لبنان از همه شما و غول‌های قدرت و پول و بازی‌های بین المللی بزرگتر است.

مفتی جعفری لبنان خاطرنشان کرد، دوره نقشه کشیدن برای لبنان در خارج از این کشور و تحمیل دیکته‌های خارجی دیگر تمام شده، محاصره و فقر بسیار خطرناک است ،اما بزرگتر از شرافت ملی لبنانی‌ها نیست.

شیخ قبلان گفت، اما آنچه که قلب ما را به درد می‌آورد این است که محاصره و تلاش برای سقوط کشور از طریق شخصیت‌ها و نیروهایی در داخل کشور در حال انجام است و کسانی هستند که از طریق سیاست و بن بست سیاسی و تبلیغات روانی و رسانه‌ای راه را برای سقوط لبنان باز می‌کنند و برایشان مهم نیست که چه کسی حاکم لبنان باشد، مهم این است که لبنان به پایان برسد.

وی در پایان تاکید کرد که تشکیل دولت ضروری‌تر از هر چیزی است؛ اما هرگز دولتی را که شمشیرش را به روی لبنانی‌ها گرفته قبول نمی‌کنیم و بگذارید کسانی که قصد خیانت به کشور را دارند بیهوده به تلاش هایشان ادامه دهند. لبنانی ها هنوز حرفش را نزده‌اند و دوره‌ای که لبنان یک هدیه رایگان برای خدمت به خارجی‌ها بود، تمام شده است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کاخ ریاست جمهوری لبنان تشکیل دولت دولت لبنان لبنانی ها سعد حریری حزب الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۹۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه برای تشکیل کارگروه اشتغالزایی

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از کرمانشاه، محمدطیب صحرایی در نشست مشترک اعضای هیأت دولت و استانداران با حضور رئیس جمهور، عنوان کرد: مشکلات استان هایی که دچار بیکاری مزمن هستند و تورم بالاتری نسبت به میانگین کشور دارند، با روال عادی و برنامه های فعلی حل نمی شود و این استانها نیازمند توجه و حمایت های ویژه هستند.

وی پیشنهاد داد که برای اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری پنج استانِ با نرخ بیکاری بالاتر، یک کارگروه چابک و اثرگذار در سطح ملی تشکیل شود.

به گفته صحرایی، یکی از مهمترین راهکارهای کاهش نرخ بیکاری در این استان ها، تکمیل طرح ها و اقدامات نیمه تمام است. به عنوان نمونه دولت گذشته در یک اقدام نادرست، جشن پایان باسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه را برگزار کرد، در حالی که بسیاری از ساختمان و زیرساخت های زلزله زده این استان همچنان نیازمند بازسازی هستند.

استاندار کرمانشاه ادامه داد: اکنون ترمیم تخریب های زلزله و تکمیل عملیات بازسازی در کرمانشاه، حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. همچنین جبران افتتاح زودهنگام راه آهن کرمانشاه، حدود هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

استاندار کرمانشاه یکی دیگر از طرح های زیربنایی و اشتغالزای استان را «راه آهن کرمانشاه - خسروی» نام برد و اضافه کرد: حمایت های بانکی و اعتباری ویژه از پنج استان دچار نرخ بیکاری بالاتر، می تواند منجر به رونق طرح ها و کسب و کار و در نتیجه اشتغالزایی بیشتر در این استان ها شود.

موافقت رئیس جمهور و دستور تشکیل کارگروهی به ریاست معاون اول

در ادامه این جلسه، رئیس جمهور با اشاره به کاهش آمار بیکاری در بسیاری از استان‌ها و استقبال از پیشنهاد مطرح شده، دستور داد کارگروهی با مدیریت معاون اول رئیس جمهور و استانداران، به فوریت برای کاهش نرخ بیکاری در استان‌های مذکور تلاش کنند.

انتهای خبر/

کد خبر: 1229635 برچسب‌ها کرمانشاه هیات دولت سید ابراهیم رئیسی اشتغال

دیگر خبرها

  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه برای تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه از استان تهران جدا نخواهند شد
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • وزیر کشور: ری، دماوند و فیروزکوه به استان‌های تهران شرقی و غربی ملحق نخواهند شد
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت، تصویب شد
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • سیستم مکان‌یابی در فلسطین اشغالی دچار اختلال شد