Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@12:34:01 GMT

باید بتوانیم محصولات فرهنگی‌ خود را صادر کنیم

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۹۶۷۷۳

باید بتوانیم محصولات فرهنگی‌ خود را صادر کنیم

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، نشست خبری کانون تهیه کنندگان رسانه‌های دیداری با حضور تنی چند از اعضای هیئت موسس و هیئت هیات مدیره این کانون، امروز ششم بهمن در سرای محلۀ جنت آباد شمالی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه کوروش انصاری از اعضای هیئت مدیره کانون رسانه‌های دیداری و تهیه‌کننده تلویزیون که مدیریت این جلسه را بر عهده داشت، بیان کرد: کانون تهیه‌کنندگان رسانه های دیداری با تلاش تهیه‌کنندگان شکل گرفت و این جلسه پرسش و پاسخ با خبرنگاران و اعلام رسمی شروع فعالیت کانون است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از آن علیرضا حائری مدیرعامل کانون رسانه‌های دیداری به ارائه صحبت پرداخت و با تاکید بر اهمیت شکل گیری تشکیلات برای تهیه کنندگان، بیان کرد: ما حرکتی را از چهار سال پیش شروع کردیم؛ البته مجید اوجی و ایرج محمدی هم در این فکر بودند اما ما عملا توانستیم این ایده ها را به سرانجام برسانیم و به صورت رسمی کانون رسانه های دیداری را تاسیس کردیم؛ پیش از این تهیه کنندگان رسانه های دیداری در مقابل نهادهای رسمی تنها بودند و ارتباط مساعدی بین این دو (تهیه کنندگان و نهادهای رسمی) وجود نداشت چرا که تشکل و نهادی رسمی در این حوزه وجود نداشته و هر ارتباطی هم بود بر اساس شناخت و روابط فردی بود.

در برخی از موارد از تهیه کنندگان درخواست می شد که با نماینده صنف صحبت شود؛ در حالی که صنفی که وجود نداشت به همین دلیل حضور این کانون ضروری بود و ما تصمیم به تشکیل و تاسیس چنین کانونی گرفتیم. و این کانون با حضور ۱۲ نفر هیئت موسس و هیئت مدیره شکل گرفت؛ البته که تعداد این نفرات انحصاری نیست همچنان که تا امروز کمک های زیادی به ما شده و پس از این نیز دلگرم کمک دوستان خواهیم بود.

در ادامه انصاری با تاکید بر نقش مشاوران حقوقی در تشکیل کانون رسانه‌های دیداری از مهدی کوهیان و معصومه فردشاهین به عنوان چهره‌هایی اثرگذار در تسهیل روند حقوقی این کانون یاد کرد.

هر حرکتی که به جریان فرهنگی کشور رونق ببخشد مبارک و میمون است

امیر پروین حسینی از دیگر اعضای هیات مدیره و موسس بود که در توضیح هدف تشکیل کانون رسانه‌های دیداری خاطرنشان کرد: امروز هرکسی با داشتن یک موبایل هم می تواند فیلمی بسازد و در شبکه های اجتماعی نشر دهد و این رسانه های دیداری جدید هرروز پررنگ تر از گذشته می شوند. اما هم رسانه های قدیم و هم رسانه های جدید نیاز به نهادی داشتند که اعضایی در آن جمع شوند و مشکلاتشان را رفع کنند. به همین دلیل کانون با هدف پوشش مشکلات صنفی برای تمام رسانه های قدیم و جدید تشکیل شد.

امیرعباس حدسنی دیگر عضو هیات مدیره و موسس به ارائه صحبت پرداخت و در پاسخ به این پرسش که چرا تهیه کنندگان این کانون صرفا شامل تهیه کنندگان تلویزیونی نیست و طیفی گسترده را در بر می گیرد، گفت: دنیای مدیا و تولیدات رسانه ای فراتر از آن است که بتوان آن را مرزبندی کرد. بطور یقین صدا و سیما بزرگترین هدف و خریدار ما برای تولید محصولات و محتوای فرهنگی است اما تولیدات ما به تولید برای این سازمان محدود نمی شود.

وی ادامه داد: با تشکیل نهادهایی مانند کانون رسانه‌های دیداری نیاز داریم که به یک درک و فهم مشترک از تولیدات فرهنگی برسیم.

در ادامه مدیر عامل کانون رسانه‌های دیداری به توضیح مفهوم تهیه کننده رسانه دیداری برای آحاد مردم پرداخت و گفت: تهیه کننده شخصی است که با مدیریت نیروی انسانی، تجهیزات و منابع مالی برای تامین معیشت خود و همکارانشان اقدام به تولید فایل صوتی و تصویری می‌کنند و تعداد قابل توجهی مخاطب داشته باشند، این افراد محدود به صداوسیما نیستند.

در حقیقت آنچه که در این تعریف از تهیه کننده مهم است این است که کار تهیه کننده گردش اقتصادی داشته باشد. یعنی بر این اساس هر حرکتی که به جریان فرهنگی کشور رونق ببخشد مبارک و میمون است. بر این اساس کانون رسانه‌های دیداری برای هم افزایی در این جریان تشکیل شده است.

حائری تصریح کرد: کلیت تاسیس کانون بسیار مهم بود چرا که پیشتر هم کسانی در این راستا تلاش کرده بودند اما به نتیجه نرسیده بودند؛ ما قرار است تا در کانون رسانه‌های دیداری تهیه کنندگانی را به رسمیت بشناسیم که پیش از این به رسمیت شناخته شده نبودند.

برای این تشکل و شکل گیری آن دوسال حرف زدیم، بحث کردیم و جلسات متعددی را تشکیل دادیم که در نهایت به این چیدمان حاضر که متشکل از هیئت موسس، هیئت مدیره و هیئت مشاوران موسس است رسیدیم.

وی در ادامه بر اهمیت تشکیل نهادهایی چون کانون رسانه‌های دیداری تاکید کرد و افزود: باید بدون تعارف بپذیریم که پذیرش تشکیلاتی چون کانون رسانه‌های دیداری از سوی نظام های حکومتی در هر کجای دنیا کارسختی است که به لطف مهدی کوهیان و پیگیری مصرانه تشکیل این نهاد از سوی وی محقق شد.

یکی از اهداف کانون رسانه‌های دیداری تمرکز بر فرهنگ، رسوم و آیین های ما است

مهدی کوهیان در ادامه به مشکلات و چالش های ثبت حقوقی تشکل هایی نظیر کانون رسانه‌های دیداری پرداخت و با ارائه مثال هایی از فراهم نبودن زیرساخت ها برای تغیر رویکرد وزارت کار در مورد تهیه کننده از کارگر و کارفرما به سفارش دهنده و سفارش گیرنده گفت: ما تشکلی حرفه ای هستیم که در صورت وجود ایراد قانونی از تشکل خود دفاع می کنیم.

پروین حسینی سخنران بعدی این مراسم بود که با اشاره به افق آینده تهیه کنندگان در کانون رسانه‌های دیداری یادآور شد: اتحادیه های در همه جای دنیا وجود دارند و این موضوعی طبیعی است اما تشکل باید آنقدر قوی عمل کند که طبق قانون صدور مجوز و لغو مجوزها را صنف بدهد نه دولت، افق آینده کانون هم این است که همه کارهای مرتبط با حوزه خود را خودش انجام دهد.

پس از آن اکبر تحویلیان بازپرس کانون رسانه‌های دیداری و تهیه کننده تلویزیون ضمن اشاره به مناقشه برانگیز بودن بیشتر بحث تهیه کنندگی در ایران در مقایسه با سایر کشورها، درباره افق آینده کانون رسانه‌های دیداری گفت: باید در فضای تولید محصولات فرهنگی به مرحله ای برسیم که بتوانیم محصولاتمان را به سایر کشورهای دنیا صادر کنیم.

آنچه پیشتر در تولیدات فرهنگی نمایش های خانگی و ... تولید شده عمدتا فضای عمومی کشورم را خوشایند نشان نمی دهد؛ قطعا یکی از اهداف کانون رسانه‌های دیداری تمرکز بر فرهنگ، رسوم و آیین های ما است.

در نهایت حائری بار دیگر بر اهمیت حمایت های قانونی از تهیه کنندگان از سوی کانون رسانه‌های دیداری تاکید کرد و گفت: کانون علاقه دارد تا دانش مالی همکاران را ارتقا دهد؛ ما برای این منظور مشاوران مالیاتی داریم که به تهیه کنندگان یاد بدهیم که قانون مالیات چیست برای این که هم مالیات کمتر بدهند و هم در جایی که حمایت قانونی از آنان وجود دارد از این حمایت ها بهره ببرند و حتی مالیات پرداخت نکنند.

ما قرار است تا آموزش هایی تخصصی را در این کانون برای تهیه کنندگان ارائه کنیم. آموزش هایی که در آن تهیه کنندگان در یک فرایند هم افزایی از یک دیگر یاد می گیرند و به همین دلیل جلسات آموزشی بسیاری خواهیم داشت.

وی افزود: دوستانی که کارمند رسمی صداوسیما نیستند، مشکل بیمه دارند و در حالی که بیمه نیستند چون از سوی سازمان تامین اجتماعی کارفرما محسوب می شوند از هیچ حمایتی برخوردار نیستند؛ فقط یک تشکل حرفه‌ای مانند کانون رسانه‌های دیداری است که می‌تواند کمک کند تا چنین مشکلاتی زدوده شوند.

برچسب‌ها تهیه کننده تلویزیون شورای عالی تهیه کنندگان و توزیع کنندگان سینمای ایران معاونت سیمای صداوسیمای جمهوری اسلامی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تهیه کننده تلویزیون تهیه کننده تلویزیون اخبار کنکور تهیه کنندگان تهیه کننده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۶۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برگزاری برنامه‌های دهه کرامت

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله علی خاتمی ظهر چهارشنبه در جلسه ستاد برگزاری مراسم دهه کرامت که در محل دفتر امام جمعه زنجان برگزار شد، با بیان اینکه یکی از ضرورت‌های برنامه‌های این دهه، استفاده از ظرفیت مردمی برای برگزاری هر چه باشکوه‌تر این برنامه‌ها است، گفت: بی‌شک با برخورداری از مشارکت مردمی می‌توان در برگزاری هر چه بهتر این برنامه‌ها گام برداشت.

وی با بیان اینکه در برگزاری برنامه‌های دهه کرامت، همه دستگاه‌ها باید از حداکثر توان خود استفاده کرده و هم‌افزایی در برگزاری این برنامه‌ها را جزو اولویت‌های اصلی خود قرار دهند، افزود: یکی از تأکیدات ما به برگزارکنندگان برنامه‌های دهه کرامت این است که از انجام کارهای موازی به جد اجتناب کنند.

نماینده ولی‌فقیه در استان زنجان با اشاره به اینکه تشکیل کمیته اجرایی و عملیاتی ستاد دهه کرامت یکی از ضروریات برنامه‌های این دهه به شمار می‌رود، اظهار کرد: معتقدیم در برگزاری برنامه‌های دهه کرامت باید رویکرد برنامه‌ها به گونه‌ای باشد که باعث ایجاد نشاط و شادی در مردم شود، به همین خاطر هر چقدر مشارکت مردم در برگزاری این برنامه‌ها بیشتر باشد، به همان میزان نشاط به همراه خواهد داشت.

آیت‌الله خاتمی همچنین به نقش ارزنده دستگاه‌های فرهنگی در برگزاری برنامه‌های دهه کرامت اشاره و خاطرنشان کرد: بدون شک، دستگاه‌های فرهنگی باید به واسطه بودجه‌ای که دریافت می‌کنند، در برگزاری این برنامه‌ها پیشگام بوده و نقش حمایتی خود را در این زمینه به خوبی ایفا کنند.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان زنجان نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه می‌توان از ظرفیت کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد در استان در برگزاری باشکوه برنامه‌های دهه کرامت استفاده کرد، افزود: یکی از رویکردهای کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان در برگزاری چنین برنامه‌هایی، مردمی کردن این برنامه‌ها است.

محسن اسلامی از فعال بودن ۴۰۰ کانون فرهنگی و هنری مساجد در استان زنجان خبر داد و خاطرنشان کرد: کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان زنجان با توجه به ظرفیت‌هایی که دارد، قادر است برنامه‌ها و جشن‌های امسال دهه کرامت را در مساجد روستایی استان نیز برگزار کند.

کد خبر 6087634

دیگر خبرها

  • تأکید بر ارتقای فعالیت‌های فرهنگی در حوزه زنان و رسانه
  • تشکیل اتحادیه‌های صنایع دستی برای تحقق شعار سال در تیران اولویت دارد
  • مساجد البرز به پرچم فلسطین مزین می‌شوند
  • گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی فارس تشکیل شود
  • دستورالعمل جدید صدور پروانه فعالیت کانون‌های آگهی و تبلیغاتی ابلاغ شد
  • ۳۰۰ برنامه متنوع در کهگیلویه و بویراحمد برگزار می‌شود
  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برگزاری برنامه‌های دهه کرامت
  • صادرات محصولات کشاورزی مراغه به ۲۰ کشور جهان
  • برگزاری نخستین نشست کارگروه‌های کارشناسی کانون پرورش فکری
  • بیت مرحوم آیت‌الله کاشانی بیانیه صادر کرد